Skocz do zawartości
IGNORED

lista aktualnie zalogowanych osob

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Tez mi sie to 'usprawnienie' nie podoba. Jestem za wprowadzeniem pszycisku 'widpczny/niewidoczny'.

Znacznie madrzejszym ulepszeniem byloby umieszczenie ramki do wpisywania swojej wypowiedzi tuz pod wpisami – zeby miec podglad na wczesniejsze wypowiedzi. Juz chyba 3 raz o tym pisze...

kapelli, 5 Mar 2005, 12:30

>to występuje na każdym cywilizowanym forum - lista aktualnie na nim obecnych<

Na "każdym cywilizowanym forum" występuje opcja "ukryj moją obecność na forum"...

Poza tym jak rozumiem, to forum nie było dotąd ucywilizowane i wystarczy jakaś prosta lista żeby podciągnąć poziom... Widać jak się ludziom w głowach poprzewracało od czasu listy Wildsteina.

To co pisze Mars nie jest wcale takie bezsensowne. U mnie na przykład mozilla jest sobie w tle przez cały dzień. W jednej z zakładek Lukar. Zaglądam rano sprawdzić co nowego. Loguję się raz na dwa tygodnie z "zapamiętaj" więc mój nick wisi na liście przez cały dzień. W mojej firmie nie ma takiego zwyczaju (jeszcze ? :) ale kto inny mógłby mieć kłopoty, że zamiast pracować buszuje sobie po forach. Generalnie im mniej wiadomości o tym co obywatel robi tym dla niego lepiej.

Nikt nie zadał pytania w jakim celu ta lista została stworzona, tylko od razu lista dla przeszpiegów.

I tak widać kiedy, kto, co napisał więc był, ma alibi lub przeciwnie.

Niezalogowani są niewidoczni, ale można zrobić enable/disable dla logujących się (wybór-demokracja itp. jak zwał tak zwał).

Mnie osobiście nie chce się tam gapić kto wchodzi i wychodzi na/z forum, ale jak widzę znajome osoby to ułatwia mi to zaproszenie kogoś na czat czy priva.

pozdrowiony, pochwalony

kapelli, 7 Mar 2005, 13:42

To chyba Ty masz problem. Twoje wypowiedzi są publiczne i zacytowałem dla polemiki z nimi, a nie z twoją czcigodną osobą. Wiec wypuść nieco powietrza z płuc, bo się przydusisz.

Czyli caly swiatek audiofili w Polsce jest nie cale 7000 lukarowcow i troche reszty ;-D (pewnie z 2 razy tyle) i mamy ten nasz rynek 20 000 sieczny*

* Ot taka analiza na wlasne potrzeby

pawelm - rynek troszkę większy dużo jest osób które zamiast kupować prasę fachową kupuje płyty

ale 30 to będzie chyba maks licząc grupę z pogranicza kina domowego

dzieki lukar za informacje. to bardzo duzo grupa. az sam jestem zdziwiony. gratulucje. mysle, ze niedlugo dystrybutorzy zawitaja tu ze swoimi reklamami. w kazdym razie — powinni, bo koszt dotarcia bylby o wiele korzystniejszy niz w przypadku prasy:-)

pawelm, 8 Mar 2005, 13:52

>Czyli.... mamy ten nasz rynek 20 000 sieczny<

Chyba nie jestes daleki od prawdy. Kiedys tez próbowałem policzyć chłonnośc rynku audio i ku podobnym wielkością się skłaniałem ... może bardziej optymistycznie.

Lukar:

A propos zamieszczania zdjec. Kilka miesiecy temu zapytalem sie o bardziej przyjazny mechanizm akceptowania przez system plikow z automatycznym redukowaniem objetosci. System nie przyjmuje plikow photoshop-PNG/JPEG z maca. Czy mozliwe jest rozszerzenie przyjmowanych formatow i czy mozesz sprawdzic zgodnosc z OSX?

Jazz->>>

System przyjmuje zdjecia z Mac'a z Classic 9.x czy OSX tylko trzeba je zredukowac, co jest niestety troche pracochlonne, sproboj uzyc rowniez inny ware do obropki image.

Mac still the best :-)

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Jazz :-)

Nie ma znaczenia czy plik PNG/JPEG, był tworzony w Photoshopie na Win czy Maca.

Obie wersje (na różne platformy), czytają te pliki bez problrmu.

Może zachowywałeś obrazki jako JPEG 2000?

Dodawanie nowego obrazka (forum):

"(Uwaga: akceptowane formaty to JPG, GIF, PNG, maksymalny rozmiar pliku to 50kB, szerokość: 600px, wysokość: 600px"

Photoshop (Win) is the best :-)

Pozdrawiam

Dziekuje za sugestie. Reasumujac, tak dobrze jak skonstruowane jest to forum, zamieszczanie zdjec jest jego najslabsza strona. Mozna zmniejszac i zmniejszac, ale ja chrzanie taki mechanizm. Powinno sie to odbywac automatycznie nawet przy zalaczaniu pliku wielkosci np 50MG. Gdzie jest JPEG, TIFF i inne formaty? Co do pecetow jest juz dla mnie za pozno, a poza tym w jakim pececie znajde Final Cut Pro HD lub darmowe seminaria w salonach albo wspaniala obsluge klienta i darmowe konsultacie? Ni ma. Nie wszystko jest doskonale.

Mac ? To takie landrynkowato wygladajace pudelka dla sekretarek ?

A tak powaznie to jaka niby ma byc roznica pomiedzy jpg-iem z peceta i maca ? Ja wklejam czasami jpg-i z Linuxa, to tez mam spodziewac sie klopotow ? Format jest formatem, niezaleznym od platformy.

LUKAR!

A ja bym chciał taką jedną prostą rzecz: żebym mógł się logować nie tylko ze strony głównej ale np. gdy jestem niezalogowany a chciałbym się wypowiedzieć w jakimś wątku żebym nie musiał z niego wychodzić. Czyli żeby np. po kliknięciu „dodaj wpis” oprócz komunikatu „nie jesteś zalogowany!” i opcji „zarejestruj się” była także opcja „zaloguj się”.

Da się zrobić???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.