Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór kolumn do Onkyo p3000r i m5000r

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, Ufo27 napisał:

poczytałem o tych precision 6.4 no faktycznie opinie maja niezle!!! Znalazlem jedna pare za 2100€.

Rosną w cenę ładnie.

Ale na prawdę fajne i mają świetny design

20 minut temu, Ufo27 napisał:

Jeszcze podobaja mi sie elac vela 407 uzywki ale troche drogo jednak do 10tys bym chcial sie zmiescic.Jest tez rubicon 6 no ale ta gora musze posluchac czy faktycznie nie beda wkurzac wysokie po jakims czasie.

407 też fajne paczki. Mocne na basie.

Rubicony trzeba lubić.

Posłuchać ale dłużej warto.

A dywan jest?

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Rosną w cenę ładnie.

Ale na prawdę fajne i mają świetny design

407 też fajne paczki. Mocne na basie.

Rubicony trzeba lubić.

Posłuchać ale dłużej warto.

A dywan jest?

Dywan jest nie mam poglosu w pokoju pod tym wzgledem naprawde jest ok.

Nie znam proporcji Twojego pokoju, ale w moich warunkach bas naprawdę

dobrze gra dopiero po przestawieniu kolumn na krótszą ścianę.

Mają wtedy przed sobą ponad 5 m wolnej przestrzeni.

Mam jednak świadomość, że nie zawsze można to sobie przestawić.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1 godzinę temu, audioburak napisał:

Nie znam proporcji Twojego pokoju, ale w moich warunkach bas naprawdę

dobrze gra dopiero po przestawieniu kolumn na krótszą ścianę.

Mają wtedy przed sobą ponad 5 m wolnej przestrzeni.

Mam jednak świadomość, że nie zawsze można to sobie przestawić.

I pewnie u mnie tez by gralo lepiej na krotkiej ale niestety żona nie pozwala przemeblowac i musze z tym życ.....

Panowie jest o niebo lepiej bylo cos przestawione w tym 3000r teraz gra to ze szczeka opada.Ale i tak przeslucham innych kolumn moze cos jeszcze wycisne !!!!!!

Edytowane przez Ufo27
Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ale to ty go tak wcześnie ustawiłeś tak był seryjnie czy kupiłeś używany?

Mam go od niedawna kupiony uzywany wiec nawet nie mialem ogarnietych ustawień bo instrukcja po niemiecku....to nawet nie zagladalem.

10 godzin temu, Ufo27 napisał:

Mam go od niedawna kupiony uzywany wiec nawet nie mialem ogarnietych ustawień bo instrukcja po niemiecku....to nawet nie zagladalem.

Aaaaa ok to wiele wyjaśnia. Zawsze patrzę na ustawienia sprzętu używanego przed jego konfiguracją w domu

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Aaaaa ok to wiele wyjaśnia. Zawsze patrzę na ustawienia sprzętu używanego przed jego konfiguracją w domu

No a ja tylko sprawdziłem balans, bas i sopran.... I jazda !! kurde na szczescie to tylko kwestia ustawien byla !!! Ale i tak poslucham innych kolumn bo uwazam ze ten set moze pokazac jeszcze wiecej.

7 godzin temu, Ufo27 napisał:

No a ja tylko sprawdziłem balans, bas i sopran.... I jazda !! kurde na szczescie to tylko kwestia ustawien byla !!! Ale i tak poslucham innych kolumn bo uwazam ze ten set moze pokazac jeszcze wiecej.

Ano może. 

W każdym razie super że działa. Pozdrawiam 

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ano może. 

W każdym razie super że działa. Pozdrawiam 

No jestem mega szczesliwy bo pierwsze odpalenie i nie bylo efektu wow....ale juz jest i to najwazniejsze 🙂

• 5 miesięcy później...
W dniu 10.06.2023 o 09:24, Ufo27 napisał:

Mam okazje kupic za 8tys AP scorpio 25 czarne co myslicie? W sumie jak okaza sie za duze moge odsprzedac....

Witam przy jakich kolumnach ostatecznie zostałeś jak wrażenia z odsłuchu Onkyo M5000r

5 godzin temu, Jerzy 79 napisał:

Witam przy jakich kolumnach ostatecznie zostałeś jak wrażenia z odsłuchu Onkyo M5000r

Hejka wiesz pojawily sie inne wydatki i jade narazie na klipsch....mialem przez chwile pare roznych kolumn w tym monitor audio silver 500 ktore mialem nadzieje ze pykna ale ta wysoka srednica okolice 4khz...? Darla ryja przy metalu i slabych realizacjach wkurza mnie ten jazgot.Szukam teraz kolumn ktore beda maskowac a nawet upiekszac mocno nagrania.Jak bedzie troche kaski biore w ciemno dali helicon 400 najwyzej pogonie je dalej jak mi sie nie spodobaja.Mam co do nich nadzieje bo podobno graja kazda muzyke nie maja wywalonej wysokiej srednicy.Wisza juz dlugo jedne na allegro ale mk1 a cena zaporowa mysle za za 7tys bylo by ok ale facet chce 9.5...

Jeszcze chce posluchac elac 249

Tak gwoli scislosci 4kHz to nie jest srednica a wysokie tony.

Dali tez maja silny akcent w tych okolicach i czesto dra jape.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

4 godziny temu, rafa napisał:

Tak gwoli scislosci 4kHz to nie jest srednica a wysokie tony.

Dali tez maja silny akcent w tych okolicach i czesto dra jape.

2-4KHz to górna srednica -a pasmo 2.5 kHz - 4kHz jest to strefa, w której ludzki słuch jest najbardziej wrażliwy.

• Pokaż nowe odpowiedzi