Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, artmit1 napisał:

... mam możliwość regulacji bass/treble ...

... Eversolo ma equalizer ...

Edytowane przez Michał Oleński
5 godzin temu, artmit1 napisał:

Na razie odsłuch na kolumnach B&W, końcówka  Sony TA-N80, przedwzmacniacz Sony TA-E80; co ciekawe lepiej idzie przez przedwzmak bo mam możliwość regulacji bass/treble.

Czytajta ludziska ze zrozumieniem, przedwzmacniacz ma 🙂

6 godzin temu, yesther napisał:

gdzie?

Teraz już nie pamiętam, odesłałem sprzęt a aplikacja nie działa bez niego, ale wydaje mi się, że gdzieś go widziałem

3 minuty temu, Marek.S napisał:

Dzisiaj zamowilem A6, docelowo jako transport all-in-one (do tego SSD 4TB) takze nie bralem wersji Master.

Będziesz zadowolony 🙂

Przyznam ze kupilem glownie ze wzgledu na 'ficzury' i to ze nie musze wtedy uzywac juz Roona, no i moge zaladowac cala muzyke z dysku takze nawet jak minie mi subskrypcja na Tidala czy Qobuz to dalej mam uzyteczny sprzet kiedy taki SoTM byl juz po czesci bezuzyteczny.

p.s

Czy Eversolo ma opcje odczytu temperatury dysku M.2?

Edytowane przez Marek.S
Godzinę temu, Marek.S napisał:

Czy Eversolo ma opcje odczytu temperatury dysku M.2?

Chyba nie, ja w każdym bądź razie nie znalazłem.

Jeśli masz taką potrzebę, zawsze możesz wrzucić na dysk jakąś czujkę od termometru i po prostu nie zakładać klapki od dysku.

Ja też mam bez klapki, dla lepszej wentylacji 🙂

Można też dobrać odpowiedni termopad i umieścić pomiędzy klapkę (amelinium) a dysk.

Chłopaki od everSolo prężnie rozwijają soft, wiec być może w przyszłości taka funkcjonalność będzie dostępna.

Uruchomiłem Apple Music jako aplikację i tam jest jakiś equalizer, jednak nie zaobserwowałem aby działał 🙂

Poza tym te apki dodatkowe to chyba są po prostu apki na telefon, trochę to kiepsko wygląda w Apple jak nie można na cały ekran wrzucic tego co aktualnie gra tylko tak z boku (załączam foto). Za to gra ładnie i można ustawić Lossless. Może to dopracują jak na przykład wrzucą taki Apple jako apkę wbudowaną (pozycja Streaming w menu). Zrobili to w ostatnim apdejcie na przykład z Radio Paradise, ale wówczas traci się funkcjonalność z tym slideshow (zdjęcia dopasowane do granych utworów), co akurat jest fajne więc i tak u mnie te radio gra jako apka a nie jako streaming 🙂 . Swoją drogą dopiero niedawno odkryłem możliwość pomijania utworów, włączania kolejnych w Radio Paradise, ciekawa sprawa, do tego FLAC, jak ktoś lubi tego typu muzykę to super sprawa.

No niestety jest kilka jeszcze takich niedopracowań, ale ogólnie rzecz biorąc to bardzo dobry sprzęt, przynajmniej w moim zestawie sie sprawdza. Sygnatura jest rzeczywiście nieco bardziej "szklana" od tego co miałem wcześniej, ale wystarczy dopasować sprzęt, albo przestawić uszy i gra gitara 🙂. Generalnie same porównania do 3 razy droższych Rose już jest chyba nobilitujące dla tego grajka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) qw2.thumb.png.1a2b85255ae92490355cd2042281b03a.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@yesther to co widzisz w przypadku Apple Music to bardzo sprytne ominięcie problemu zamknięcia platformy streamingowej spod znaku ugryzionego jabłka. Apple nigdy nie udostępniał i pewnie nigdy nie udostępni API dla programistów aplikacji zewnętrznych, które pozwoliłoby na sterowanie odtwarzaniem spoza aplikacji Apple Music. Wypuścili aplikację na iOS oraz androida i masz się cieszyć. Urządzenie Eversolo stoi na androidzie i jest przez aplikację Apple Music traktowane jako telefon/tablet- żeby sterować odtwarzaniem musiałbyś korzystać z wbudowanego ekranu. Programiści Eversolo ominęli to ograniczenie przechwytując ekran aplikacji i wysyłając go do do aplikacji sterującej na Twoim telefonie/tablecie (czyli streamują wideo z interfejsem użytkownika na Twój telefon; taki zdalny pulpit). Inaczej się nie da tego zrobić, a dzięki temu odtwarzanie z Apple Music odbywa się na streamerze Eversolo (a nie na urządzeniu sterującym jak w przypadku wszelkich mconnect/bubble korzystających z protokołu UPnP), możesz puścić muzykę i wyłączyć telefon, a odtwarzanie nie zostanie przerwane, zaś sam streaming jest bezstratny i bit-perfect (w przeciwieństwie do jakichś machinacji związanych z bluetooth czy AirPlay).

Na początku myślałem że to firma krzak ale widać stoi za tym dużo większa firma (Zidoo) i chłopaki robią robotę.

Mój A6 powinien przyjść około 13:00 🙂

32 minuty temu, Marek.S napisał:

Na początku myślałem że to firma krzak ale widać stoi za tym dużo większa firma (Zidoo) i chłopaki robią robotę.

Mój A6 powinien przyjść około 13:00 🙂

EVERSOLO A6 daje radę powiem słowami klasyka Będzie Pan zadowolony. Mój działa w takim zestawie wzmacniaczy i jestem bardzo zadowolony kolumy Fokal Hora 826 i Dali 700 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 minut temu, videograf napisał:

Oczywiście Focal Chora 826

Oj Panie ładny zestawik a widzę to nie wszystko bo dolną półeczkę ucięło 🙂Też mam takiego Reloopa w drugim zestawie (bo to chyba Reloop?), w głównym systemie oryginał Technicsa 🙂

Edytowane przez yesther
19 minut temu, yesther napisał:

Oj Panie ładny zestawik a widzę to nie wszystko bo dolną półeczkę ucięło 🙂Też mam takiego Reloopa w drugim zestawie (bo to chyba Reloop?), w głównym systemie oryginał Technicsa 🙂

Niżej PIONEER CT 757 mialem fazę na kasetę ale już mi przeszło, dalej KENWOOD Basic C1 i słuchawka LITTLE DOT MK3. cztery wzmacniacze  lampowe  już sprzedane było tego trochę PP EL 84 SE El 84 obecnie powoli kończę budowę SE KT88 .Wzmacniacz słuchawkowy i Zenki 650 fajnie grają z Eversolo A6

Edytowane przez videograf

Ja jeszcze nie przetestowałem wzmaka słuchawkowego z Eversolo, mam FiiO K7 i Zenki 600. No i myślę mocno o swojej pierwszej lampie, chodzi mi po głowie Pier Audio MS-84 SE mk2, odezwę się może na prv z prośbą o porady aby nie zaśmiecać wątku.

13 minut temu, yesther napisał:

Ja jeszcze nie przetestowałem wzmaka słuchawkowego z Eversolo, mam FiiO K7 i Zenki 600. No i myślę mocno o swojej pierwszej lampie, chodzi mi po głowie Pier Audio MS-84 SE mk2, odezwę się może na prv z prośbą o porady aby nie zaśmiecać wątku.

Zapraszam podam telefon będzie łatwiej rozmawiać

W dniu 18.08.2023 o 12:02, Michał Oleński napisał:

Rose właśnie ogłosił wprowadzenie samego transportu (RS130) w cenie RS150, czyli ok. 20tyś. Jeżeli softowo to będzie to samo to ja bym nie kupił go nawet za połowę tej ceny.

Dla zainteresowanych:

Ukryta Zawartość

No to nie. To dla mnie to za dużo. 

Ale znajdą zainteresowanych.

W dniu 18.08.2023 o 12:04, Allmr napisał:

Do maliny nie mam cierpliwości, jak poczytałem o aplikacji do ifi to dałem sobie spokój. Obiecują apgrejd, no ale ...obiecują.

No tak. Lepiej mieć gotowe urządzenie niż obietnice. Zgadzam się.

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, Marek.S napisał:

A6 dziala, wszystko jak po masle 🙂

Na plus opcja calkowitego wylaczenia ekranu.

Udanego użytkowania! 

Testowałem po apdejcie Deezer connect. Zalogowałem się na dmp w usłudze i d.pa apka na telefonie nie widzi connecta. Ta sama sieć, wifi itp... sprawdzi ktoś może?

Pierwszy problem znaleziony, chcialem rozlaczyc sie z WiFi po podlaczeniu kablem LAN. Odpalilem od nowa apke 'setupu' z tableta, nie dosc ze dzialalo mega wolno, tak teraz zawiesil sie na ekranie "Welcome - Start to use" Trzeba bylo reszte dokonczyc z ekranu😄

Tez dziwna sprawa ze z wylaczonym ekranem mamy rowniez czarny ekran na apce w telefonie/tablecie chcac zmienic ustawienia. Szkoda.

Edytowane przez Marek.S
10 minut temu, Marek.S napisał:

Tez dziwna sprawa ze z wylaczonym ekranem mamy rowniez czarny ekran na apce w telefonie/tablecie chcac zmienic ustawienia. Szkoda.

Serio? Nie no to nie może tak działać. 

Dzień dobry.

Tak sie dzieje w trybie "Cast", czyli "to co na urządzeniu to na sterowniku".

Jednak można swobodnie "nawigować" po muzyce na "sterowniku" przy wyłaczonym ekranie na urządzeniu.

Swoją drogą, po co wyłaczac taki ładny ekran, wszak to jedna z zalet urządzenie 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmmm mimo wszystko to jest chyba coś czego nikt nie ogarnął. 

Jak rozumiem cast czyli castujesz coś z urządzenia na steamer. 

Jest noc chcesz posłuchać ciszej gasisz wyświetlacz. 

Już do opcji nie wejdziesz?

No wlasnie jak dla mnie to dosc dziwne, A6 stoi u mnie w szafce 4 metery od kanapy takze ten ekran (faktycznie, bardzo ladny) jest dla mnie bezuzyteczny. Idealnie byloby gdyby A6 byl w 100% headless, czyli w pelni sterowany z apki.

Edytowane przez Marek.S
  • Pokaż nowe odpowiedzi