Skocz do zawartości
IGNORED

brak połączenia Xiaomi Poco F2, streamer Advance Aqoustic WTX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Posiadam Funbox 3.0, streamer sieciowy Adanvce Aqoustic wtx, oraz telefon Poco F2 pro wersja miui14, android 12).
Wszystkie te urządzenia są podłączone do funbox. Problem polega na tym, że chcąc sterować, puścić sygnał ze streamera na wzmacniacz (radio internetowe, tidal) telefonem, telefon ciągle szuka urządzeń w sieci i nie może ich znaleźć, czyli nie może znaleźć streamera, wyświetlając komunikat, że szuka urządzeń.

Tidal w telefonie w apce widzi tylko telefon, nie może znaleźć streamera.

W czym może być problem?

Posiadam też Iphone 6s, i ten telefon bez problemu obsługuje streamer przez funbox za pomocą airplay.

Czy coś w opcjach przestawić w telefonie, a może w modemie funbox coś muszę włączyć?

Pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez saturus69
  • saturus69 zmienił(a) tytuł na brak połączenia Xiaomi Poco F2, streamer Advance Aqoustic WTX

Airplay nie wiem bo nie mam ale to nieco inny protokół. 

Sprawdź że znajomym za innym telefonie z Androidem.

Witam.

Piotr Sonido, temat taki, że po sprawdzeniu innych telefonów z androidem, jest to samo, co by wskazywało na problem chyba z modem Funbox, może jakoś je blokuje?

czester15.30, zainstalowałem polecaną przez ciebie aplikację Advance Playstream, Tunein działa, Tidal działa:), jednak to nie ta sama funkcjonalność Tidal poprzez aplikację Advance Playstream.

Zagadką jest dla mnie, dlaczego  z tego telefonu( także innych z androidem) nie mogę puścić sygnału na streamer z oryginalnej aplikacji Tidal.

Największe podejrzenie mam co do modemu Funbox, że to on bruździ.

Serdecznie dziękuję za wasze wsparcie:)

Z aplikacji   " oryginalnej "Tidal to tylko blutusem , ja tak mam.

W mojej aplikacji strumieniowca ,Tidal działa tak samo. Mam Nuprime Omia 

Włącz u siebie w telefonie lokalizację , u mnie podczas pierwszego łączenia aplikacja domagała się lokalizacji. Teraz jest wyłączona.

Rozumiem, że w twojej aplikacji którą ściągnąłeś zalogowałeś się w Tidalu

Edytowane przez czester15.30

P.S. z " oryginalnej " aplikacji Tidal leci u mnie po blutusie do wzmaka , bo ma taką przystawkę którą firma dała wraz ze wzmakiem

A ja się trochę zgubiłem to ty chciałeś puścić to przez tidal connect?

W czym jest problem testować tym apka która podał Chester?

Pozostanę przy aplikacji Advance Playstream. Okazuje się, że by połączyć sie ze streamerem, potrzebna jest dodatkowa przystawka do tego streamera Advance Acoustic Paris Moduł Bluetooth X-FTB01, coś na wzór tego o czym wspomniał czester15.30.

Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc.

5 godzin temu, saturus69 napisał:

Pozostanę przy aplikacji Advance Playstream. Okazuje się, że by połączyć sie ze streamerem, potrzebna jest dodatkowa przystawka do tego streamera Advance Acoustic Paris Moduł Bluetooth X-FTB01, coś na wzór tego o czym wspomniał czester15.30.

Dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc.

Bez tej przystawki Wi Fi nie działa ?

Tzn. pełny dostęp do funkcji Tidal za pomocą aplikacji i twojej sieci WI FI