Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

Powtórz rozwijając, proszę.
Post nr #165
Była to wina dostawcy, pozmieniali coś u siebie i od tamtej pory działa.

Wysłane z mojego Pixel 8 przy użyciu Tapatalka

8 minut temu, x666 napisał:

Tidal 5 zł za rok i to legalnie.

Kiedy usłyszałem rożnicę w jakości na korzyść Amazona to już nie ma u mnie powrotu do Tidala. Miałem też dosyć Tidala ze względu na częste zacinanie .

27 minut temu, gatar napisał:

Można coś więcej ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

5 godzin temu, Luk77 napisał:

Kiedy usłyszałem rożnicę w jakości na korzyść Amazona to już nie ma u mnie powrotu do Tidala. Miałem też dosyć Tidala ze względu na częste zacinanie .

Ja odniosłem się jedynie do ceny. Nie korzystałem z Amazona więc się nie wypowiem. Z tych z których korzystałem to jeżeli chodzi o jakość dźwięku Tidal i Deezer grały idealnie, nieco gorzej Spotify. Oczywiście mały minus ma Deezer za brak connect, w moim przypadku mało istotny, słucham całych płyt. Praktycznie od kilku lat nie zdarzały mi się zacięcia w wymienionych serwisach, poza tym mam bogatą kolekcję płyt na dysku, wiec jakaś pojedyńcza awaria nie wpłyneła by na moją opinię. Przy częstych zacieciach na pewno bym szukał innego serwisu.

Edytowane przez x666

Dzisiaj znowu się tnie. Co ciekawe tylko poprzez TIDAL Connect. Jak puszczam na AirPlay to leci normalnie. Moje źródło to Bluesound Powernode. Najnowszy soft zarówno w sprzęcie jak i apce. Chyba jakieś problemy z protokołem Connect…

Aż włączyłem, śmiga aż miło. Tidal z kompa przez Volumio. Serio, nic się nie tnie. Szybko przewijam utwory, zmieniam - nic nie laguje, kółeczko nie kręci się tylko momentalnie zmienia utwory/przewija. Ale oczywiście znam temat, też spotkałem się z tym.

Edit.

Mały update. Zmiany utworów są bezproblemowe, ale na wybranych utworach przewijanie czasem zacina się, zwłaszcza gdy przewinę z początku gdzieś w połowę albo pod koniec utworu. Żona ogląda coś z Netflixa, młodszy gra w coś online a starszy ogląda u siebie w kompie jakąś powtórkę meczu czyli streaming video no i u mnie Tidal. Może tutaj coś nie wyrabia, ale internet to światłowód 600MB, więc nie powinno być wąskiego gardła.

31 minut temu, J4Z napisał:

Tnie

Może dlatego, że młodszy stażem na forum jesteś ode mnie 🙂

Edytowane przez Wito76
Godzinę temu, _Sebek_ napisał:

Dzisiaj znowu się tnie. Co ciekawe tylko poprzez TIDAL Connect.

U mnie też. Na szczęście dzisiaj jest ostatni dzień mojej bezpłatnej miesięcznej subskrypcji 😁

Godzinę temu, lemo napisał:

Przedwczoraj miałem aktualizacje Tidal i póki co jest ok.

Lemo, z całym szacunkiem, ale co ma do rwania strumienia, sama aplikacja?

Miałem dotychczas (kilka lat) Musiccast i na windowsie do zestawu słuchawkowego, nigdy nie było problemów. Od kilku dni mam BluOs i raz zdarzyło się zacięcie, na plikach wyższej rozdzielczości i na Connect. Musiccast nie miał nic ponad 44,1/16 i nie było connect, a na windowsie zawsze było idealnie. Po przejściu na aplikację BluOs-a wszystko było OK.

49 minut temu, StachMuszel napisał:

Lemo, z całym szacunkiem, ale co ma do rwania strumienia, sama aplikacja?

Też tak myślałem, zresztą pisałem o tym wcześniej. Może to zbieg okoliczności. 

To nie jest kwestia samego odtwarzacza czy to będzie Cambridge czy to będzie bluos czy odmiennego tylko platformy.

Robiłem kiedyś w tym przypadku testy i okazało się że kiedy codziennie lub co drugi dzień odpalałem tidala na komputerze za każdym razem wyskakiwała mi aktualizacja. Było to dość irytujące ale trwało krótko więc faktycznie klikałem aktualizuj no i uruchamiał się ponownie wszystko było okej działo bez przecinki. 

W tym samym czasie na różnych urządzeniach to aktualizacja się nie pojawiała. 

Albo firmy z branży audio wypuszczają aktualizacje do tidala dopiero co jakiś czas jak sprawdzą nie wiem albo to dostawca znaczy tidal w pewien sposób ogranicza aktualizację na innego typu urządzenia niż komputery. 

Dzisiaj po raz pierwszy zaczęło mi ciąć gdy przerzucam utwory poprzez aplikację Tidal na androida i Tidal Connect do streamera.

O dziwo, w ogóle nie mam problemów z Tidalem, gdy puszczam go na streamer przez dedykowaną mu aplikację - w moim przypadku StreamMagic na Cambridge Audio MXN10.

26 minut temu, J4Z napisał:

Łączę się w w.... 😄

Zmieniłem ustawienie jakości z max, na wysoką. Przesłuchalem dwie płyty. Jest ok.

W ustawieniach Zena jest jeszcze wielkość bufora. Wolną chwilką zmienię z 32MB na 64MB. Może coś pomoże.

Edytowane przez StachMuszel

Zawsze można wziąć z półki płytę i nie wkur.....ć się od rana Można też zmienić jakość na FLAC i być może nie będzie się ciąć.

1 minutę temu, przmor napisał:

Zawsze można wziąć z półki płytę i nie wkur.....ć się od rana

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Można też zmienić jakość na FLAC i być może nie będzie się ciąć.

Akurat tych płyt na CD nie mam, a i na starość zrobiłem się leniwy😉

Ukryta Zawartość

Żaden ze sposobów podanych w sieci nie skutkuje. Tnie jak diabli. Zastanawiam się nad rozwiązaniem umowy z Tidalem i pozostaniem tylko przy  streamie Qobuza, który o dziwo nawet sekundy nie ma przycięcia. A tidala mam już około 10 lat i wszystko było zawsze w porządku, dopiero od jakichś paru tygodni zaczęło szarpać. Pozdrawiam

Wczoraj będąc na Audio Show widziałem w kilku miejscach Tidala i nawet zastanawiałem się nad tym, że to byłby niezły kwas postawić sprzęt za krocie i żeby rwało muzykę. Nie każdy przecież wie, że jest ostatnio problem i nie każdemu wytłumaczysz, że to nie ichniejszy sprzęt np streamer za kupę hajsu ma problem tylko platforma.

1 minutę temu, Wito76 napisał:

Wczoraj będąc na Audio Show widziałem w kilku miejscach Tidala i nawet zastanawiałem się nad tym, że to byłby niezły kwas postawić sprzęt za krocie i żeby rwało muzykę. Nie każdy przecież wie, że jest ostatnio problem i nie każdemu wytłumaczysz, że to nie ichniejszy sprzęt np streamer za kupę hajsu ma problem tylko platforma.

Dlatego grali z plików, a Tidal np na słuchawkach ciął 😄

• Pokaż nowe odpowiedzi