Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, miętowy napisał:

Tylko reset urządzenia i odbudowa indeksów, cokolwiek to znaczy,  pomaga.

pewnie indeksuje zawartośc telefonu

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W jakim celu?

A kiedy gra z aplikacji node bez sterowania telefonem,  po włączeniu play na panelu,  to czemuż wywala ,stopuje, oczekuje "notyfikacji urządzenia "?

• 3 tygodnie później...

Ten tidal to masakra,na telefonie gra, na komputerze pograł chwilę i koniec,aplikacja się nie otwiera, usunięcie i ponowna instalacja,czarna plansza,przez przeglądarki różne!!!!! Gra przez 18 sekund i błąd s6007 i po tidalu,tyle co se posłuchałem,dziadostwo 

5 godzin temu, rafał50 napisał:

na komputerze pograł chwilę i koniec

Ciekawe jakiego komputera używasz. Może na jakimś ZX Spektrum mogą występować opisane problemy. Nawet na moim przedpotopowym laptopie na I3 Tidal śmiga bez zająknięcia. Tak więc zastanów się, czy przypadkiem wina nie leży po stronie sprzętowej lub użytkownika, który nie potrafi obsługiwać programu 

5 godzin temu, rafał50 napisał:

Ten tidal to masakra,na telefonie gra, na komputerze pograł chwilę i koniec,aplikacja się nie otwiera, usunięcie i ponowna instalacja,czarna plansza,przez przeglądarki różne!!!!! Gra przez 18 sekund i błąd s6007 i po tidalu,tyle co se posłuchałem,dziadostwo 

To coś z twoim sprzętem jest dziadostwo, albo nie umiesz sobie poradzić z ustawieniami.

Mnie cały czas na zmiane Qobuz i Tidal grają bez żadnych przerw i zacięć, na obu systemach i z kompa gdy słucham na słuchawkach.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

2 minuty temu, piotrek7 napisał:

Ciekawe jakiego komputera używasz. Może na jakimś ZX Spektrum mogą występować opisane problemy. Nawet na moim przedpotopowym laptopie na I3 Tidal śmiga bez zająknięcia. Tak więc zastanów się, czy przypadkiem wina nie leży po stronie sprzętowej lub użytkownika, który nie potrafi obsługiwać programu 

Zero problemów jak piszesz mieli wtopy jak coś przerywa czasem ale od parunastu dni spokój 

29 minut temu, piotrek7 napisał:

Bardzo śmieszne,dowal mi jeszcze jeżeli tak lubisz, wyżyj się śmiało,rak na święta na zapas 🙂 

Windows 8.1 , działał ten tidal, potem czarna plansza,z web też nie, juz teraz działa,ale masakra, metodą prób na chybił trafił,z web dochodziły utwory do 18 sekund i s6007 , teraz działa,ale aktualizacje są, na razie nie restartuje, bo sie boję że znów przestanie działać,ta aplikacja ogólnie chyba jest zwalona,nie wiem 🤔 albo brak kompatybilności z Windows 8 , że tylko na najnowszych, też tak może być,jak brak wsparcia np YouTube na telewizorze 10letnim i nie działają już aplikacje, idź do sklepu kup nowego 

6 minut temu, rafał50 napisał:

idź do sklepu kup nowego 

Nie jest mi potrzebny. 

7 minut temu, rafał50 napisał:

Bardzo śmieszne,dowal mi jeszcze jeżeli tak lubisz, wyżyj się śmiało,rak na święta na zapas 🙂 

A tu szukaj problemów tam, gdzie faktycznie one występują. Jeszcze nie spotkałem się u mnie z jakimikolwiek problemami z działaniem Tidala. Czy to przez przeglądarkę czy program, który mam zainstalowany na komputerze 

Idź do sklepu kup nowego, było ogólnie,a nie do ciebie, czyli jak tobie się nic nie dzieje,to innym też nie może, ciężki człowiek jesteś,z daleka ode mnie,nie znam cie i nie chce znać,nic nie pisz do mnie,nie chce z tobą rozmawiać,nawet zapytać się nic nie można, ostatnio pracowałem z takim jednym, skręcisz w lewo źle,w prawo źle, cofniesz się źle i do przodu też źle,co by nie zrobić wszystko źle, lepiej na prv pisać widać,bo na ogólnym,to ktoś się doczepi o byle co 

27 minut temu, rafał50 napisał:

Windows 8.1 , działał ten tidal, potem czarna plansza,z web też nie, juz teraz działa,ale masakra, metodą prób na chybił trafił,z web dochodziły utwory do 18 sekund i s6007 , teraz działa,ale aktualizacje są, na razie nie restartuje, bo sie boję że znów przestanie działać,ta aplikacja ogólnie chyba jest zwalona,nie wiem 🤔 albo brak kompatybilności z Windows 8 , że tylko na najnowszych, też tak może być,jak brak wsparcia np YouTube na telewizorze 10letnim i nie działają już aplikacje, idź do sklepu kup nowego 

Windows 8?
A próbowałeś na XP?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

59 minut temu, rafał50 napisał:

Idź do sklepu kup nowego, było ogólnie,a nie do ciebie, czyli jak tobie się nic nie dzieje,to innym też nie może, ciężki człowiek jesteś,z daleka ode mnie,nie znam cie i nie chce znać,nic nie pisz do mnie,nie chce z tobą rozmawiać,nawet zapytać się nic nie można, ostatnio pracowałem z takim jednym, skręcisz w lewo źle,w prawo źle, cofniesz się źle i do przodu też źle,co by nie zrobić wszystko źle, lepiej na prv pisać widać,bo na ogólnym,to ktoś się doczepi o byle co 

Zabawny jesteś 😁

Godzinę temu, rafał50 napisał:

Wiesz jak masz takie starocie to nie dziw się, że to ci zle funkcjonuje i nie zwalaj winy na Tidala.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

21 minut temu, treinerek napisał:

Wiesz jak masz takie starocie to nie dziw się, że to ci zle funkcjonuje i nie zwalaj winy na Tidala.

A ten temat powstał dlatego że działa poprawnie? 😃

?👈

7 minut temu, rafał50 napisał:

Oczywiście,przepraszam że źle napisałem o tajdalku, moja wina,moja bardzo wielka wina, mam zx spectrum 🙂 już się wiecej nie udzielam 🙂 

Sarkazm tu nie pomoże. Najpierw pomyśl co chcesz napisać, bo inaczej to może przynieść skutek odmienny od tego jakiego byś oczekiwał. A potem płacz, że ktoś daje wskazówki i poucza.

10 minut temu, rafał50 napisał:

Oczywiście,przepraszam że źle napisałem o tajdalku, moja wina,moja bardzo wielka wina, mam zx spectrum 🙂 już się wiecej nie udzielam 🙂 

Zachowujesz się jak dzieciak. Sam mam złe zdanie o Tidalu ale z uwagi na jakość dźwięku. Natomiast użytkuję go od samego początku gdy pojawił się w Polsce, jeszcze pod poprzednią nazwą. Wielokrotnie pojawiały się problemy z działaniem Tidala na streamerach różnych firm ale na komputerze zawsze działał stabilnie i nigdy nie sprawiał niespodzianek. I wcale nie potrzeba do jego bezawaryjnej obsługi cholera wie jak zaawansowanego komputera. Streaming stanowi tak małe obciążenie dla systemu, że działa poprawnie na byle czym. Tak więc szukaj źródła problemu gdzie indziej bo sam Tidal raczej niczemu nie zawinił . Z dużym prawdopodobieństwem wina leży po stronie komputera, dostawcy Internetu lub użytkownika 

2 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

Windows 8?
A próbowałeś na XP?

Na jednym PC wciąż używam Windows 7 i wszystko działa tam wspaniale łącznie z Tidalem 😋

6 minut temu, Ajothe napisał:

Na jednym PC wciąż używam Windows 7 i wszystko działa tam wspaniale łącznie z Tidalem 😋

🙂
Jak to mówią informatycy bug jest najczęściej między ekranem a klawiaturą.
Na krześle.

• 4 tygodnie później...

Jak tam u was Tidal wczoraj czy dzisiaj. U mnie zaczął ciąć. Resety routera itd ale bez poprawy. Speedtest wymiata, łącze to światłowód , żadne tam 3G w Rysiowie. Wygląda jakby stare demony wróciły niestety.

42 minuty temu, Wito76 napisał:

Jak tam u was Tidal wczoraj czy dzisiaj. U mnie zaczął ciąć. Resety routera itd ale bez poprawy. Speedtest wymiata, łącze to światłowód , żadne tam 3G w Rysiowie. Wygląda jakby stare demony wróciły niestety.

Dokładnie miałem o to samo zapytać. Dziad znów wkurza.

• Pokaż nowe odpowiedzi