Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, piotrek7 napisał:

Ty coś brałeś czy po prostu tak już masz??? 

Napisałem jak jest 🙂😇 teraz jesteś tutaj milszy, co mnie oczywiście bardzo cieszy 🙂 jesteś milszy,bo jest tu sporo osób,co piszą że tajdalek tnie, to jeszcze trzymasz w miarę rezon, bo tak to znów byś się rzucił na mnie 🙂 wróciłbym do domu po rozmowie z Tobą,taki poobijany, poszarpany, pogryziony, podrapany, żona by mnie zapytała - Boże mój,co Ci się stało? A ja bym musiał odpowiedzieć - Piotrek 7 się na mnie rzucił, że napisałem że tajdal zacina 🙂😇

2 minuty temu, rafał50 napisał:

Napisałem jak jest 🙂😇 teraz jesteś tutaj milszy, co mnie oczywiście bardzo cieszy 🙂 jesteś milszy,bo jest tu sporo osób,co piszą że tajdalek tnie, to jeszcze trzymasz w miarę rezon, bo tak to znów byś się rzucił na mnie 🙂 wróciłbym do domu po rozmowie z Tobą,taki poobijany, poszarpany, pogryziony, podrapany, żona by mnie zapytała - Boże mój,co Ci się stało? A ja bym musiał odpowiedzieć - Piotrek 7 się na mnie rzucił, że napisałem że tajdal zacina 🙂😇

kilku zaledwie i w dodatku w większości milkną po zadaniu jaki abonament Tidal i na jakim sprzęcie odtwarzają 🤭

7 minut temu, rafał50 napisał:

teraz jesteś tutaj milszy

Bo zrozumiałem, że takim jak ty należy okazywać troskę i wyrozumiałość. Nie twoja wina że nie ogarniasz rzeczywistości. Tylko postaraj się w swoich wypowiedziach ograniczyć ilość tych idiotycznych emotikonów. Objętość wypowiedzi skurczy się o 3/4 ale bez jakiegokolwiek uszczerbku dla doniosłości przekazu 

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

A może odwróć zależność. Może to oprogramowanie streamerów nie jest w stanie obsłużyć Tidala? Ja mam Silent Angel i jakimś cudem się nie tnie. Przypadek czy może dopracowane oprogramowanie? O przepraszam w ubiegłym tygodniu ciął się niemiłosiernie. Tylko problem w tym, że równolegle ciął mi się YT na telewizorze. Nawet nie byłem w stanie posłuchać i obejrzeć wywiadu, na który czekałem. Co ciekawe, po przełączeniu się na dane mobilne, Tidal obsługiwany poprzez Tidal connect działał na streamerze bezproblemowo. Czary czy teoria spiskowa??? Tidal wku...a mnie ale tak samo irytujące jest to wasze ciągłe narzekanie: "Tidal tnie się, znowu nie działa!!!!". A jestem w stanie się założyć, że opisane problemy to 5% przyczyn leżących po stronie serwisu a reszta to problem niestabilnego internetu lub oprogramowania streamerów. Zwłaszcza, że ciągle  przewijają się te same marki, które mają problem. Tylko pytanie, z czym? Z Tidalem czy ze sobą? 

Bo ten wątek to antyreklama Tidala, może nawet agenci audio antytidalowi tu działają 🙂

W dniu 12.02.2025 o 09:25, Gargan napisał:

Tidal na nowym DAC nie chce pracować w 24-bit@192kHz. Nie i wuj. Wszystkie inne serwisy i odtwarzacze plików działają w dowolnych parametrach, a Tidal nie. 16-bit@44,1kHz to jest max.

Mam podobnie. Na jakim urządzeniu występuje ten problem występuje u Ciebie? U mnie tak się działo na różnych urządzeniach. Obecnie zacina się na Teacu UD-701N i szybkim internecie.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

@mgrkleszcz Gustard A26 MQA DAC/Renderer/Streamer. 

Muszę jeszcze spróbować, czy problem nadal wystąpi, kiedy spróbuję odtworzyć Tidal "objazdem" czyli wypuszczając sygnał toslink'iem z karty dźwiękowej Creative AE-7 do Gustard'a. 

Po USB z komputera nie działa 24-bit. Po LAN nic nie działa. Jest jakaś aktualizacja Gustard właśnie do netu, ale boje się to wgrać, bo wszystko działa i nie chcę sobie poprawić. Abonament na Tidal i tak mi się kończy, a nie mam zamiaru przedłużać.

Szybkość internetu nie ma znaczenia w dzisiejszych czasach. Serwisu muzyczne aż tak dużo przepustowości nie potrzebują.

Godzinę temu, paww napisał:

Bo ten wątek to antyreklama Tidala, może nawet agenci audio antytidalowi tu działają 🙂

Może być sobie antyreklamą Tidala tylko niech będzie oparty na rzetelnych informacjach o zrozumieniu, z czego mogą wynikać zgłaszane problemy. Biadolenie, stękanie, pajacowanie poparte wklejanie dziesiątek emotikonów raczej niczemu nie służy. Tym bardziej, że zawsze można zmienić serwis na inny. I problem rozwiązany 

12 minut temu, piotrek7 napisał:

Tym bardziej, że zawsze można zmienić serwis na inny. I problem rozwiązany

No właśnie zmieniłem na Amazon Music. Na razie przyswajam UI, bo trochę pokręcony vs Tidal. Czyli inny👍

Doszukuję się różnić w jakości dźwięku. Ale chyba za krótko,  abym mógł wyciągnąć wnioski. W każdym bądź razie gra, bez zadyszki i zacięć...póki co 😉

2 godziny temu, MacP napisał:

No właśnie, i pozostaje tajemnicą, CO niby w niej tak aktualizują, bo na oko w interfejsie nie zmienia się od dawna nic, a błędy jak były, tak zostają. 

Takie samo było moje zdanie. Nie widziałem absolutnie nic nowego w codziennych aktualizacjach. Nie wiem.

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Takie samo było moje zdanie. Nie widziałem absolutnie nic nowego w codziennych aktualizacjach. Nie wiem.

Jak aktualizują Kernel, czyli jądro aplikacji, to nie będziesz nic widział w UI.

23 minuty temu, StachMuszel napisał:

Jak aktualizują Kernel, czyli jądro aplikacji, to nie będziesz nic widział w UI.

Wiem i nie spodziewam się, ale skoro go aktualizują co parę dni, to robią to zapewne z jakiegoś powodu. I mogę się spodziewać choćby większej stabilności. Tymczasem nie dzieje się na ogół nic. 

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Dziwne że firma wypuszcza aktualizację nie testując na prawo i na lewo kolejnej odsłony ale niestety taki jest obecnie rynek audio nie tylko w oprogramowaniu ale także w sprzęcie. To klient jest testerem. 

Przykre 

Pocieszę, że w googlu też nie testują 😉

Taniej wychodzi i szybciej testowanie na użytkownikach. 

W takim świecie żyjemy.

4 godziny temu, StachMuszel napisał:

No tak to właśnie wygląda tylko zasadnicze pytanie jest co tam jest tak właściwie aktualizowane. Czy to naprawdę nie może poczekać na testowanie zanim wypuści się do klienta? 

Nie wiem nie pracuję w IT ale takie jest moje myślenie

1 minutę temu, jar1 napisał:

Pocieszę, że w googlu też nie testują 😉

Taniej wychodzi i szybciej testowanie na użytkownikach. 

W takim świecie żyjemy.

A to akurat wiem bo pracowałem kiedyś z takim gościem który szukał dla nich błędów i dostawał za to kasę. 

@Gargan  

O szybkim internecie napisałem w sensie, że po optycznym kablu, wcześniej był wiekowy koncentryczny i podejrzewałem, że może jest zmurszały czy jakiś do niczego. Są dni, że wszystko gra albo się zacina. Dzisiaj jest git, więc wnioskuję, że Tidal  nie zawsze potrafi sprostać zadaniu. 

Jak mi założą Qobuza w innym kraju, to będę mógł go używać na Mazowszu na przykład? Prawda czy fałsz?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Wczoraj w klubie znowu mieliśmy problem z graniem z Tidala na gęstych plikach, zacinało się.
Dla sprawdzenia puściliśmy ten sam utwór, w tej samej rozdzielczości z Qobuz i było OK. W obu przypadkach szło przez tę samą apkę, Bubble UPnP, więc nie nie jest to wina apki.
Mierzyłem szybkości interretu i były zupełnie OK, i po LAN i po WIfi.
Coś może za samymi serwerami Tidala i ich obciążeniem w danej okolicy.
W domu czegoś takiego nie mam. Dzisiaj rano sprawdzałem na tym samym kawałku.
Może to również kwestia dnia, okolicy i pory.

Ktoś pisał że są inne alternatywy dla tajdalka, na przykład Apple music też to samo co w tajdalku, jak z kompa to minimum windows 10 🤕 nie mam pojęcia,czemu nie oferują na starsze wersje systemu, żeby wyjść z ręką do użytkowników 🤔 no ale np jutub też nie działa na 10 letnim telewizorze lub tablecie 

23 minuty temu, jar1 napisał:

Wczoraj w klubie znowu mieliśmy problem z graniem z Tidala na gęstych plikach, zacinało się.
Dla sprawdzenia puściliśmy ten sam utwór, w tej samej rozdzielczości z Qobuz i było OK. W obu przypadkach szło przez tę samą apkę, Bubble UPnP, więc nie nie jest to wina apki.
Mierzyłem szybkości interretu i były zupełnie OK, i po LAN i po WIfi.
Coś może za samymi serwerami Tidala i ich obciążeniem w danej okolicy.
W domu czegoś takiego nie mam. Dzisiaj rano sprawdzałem na tym samym kawałku.
Może to również kwestia dnia, okolicy i pory.

Polecam Mconnect, po pierwsze bardziej przypomina natywną apke (brak tych koszmarnych folderów) I łatwiej się poruszać, po drugie u mnie nic nie tnie na Moode audio. 

43 minuty temu, Ajothe napisał:

Polecam Mconnect, po pierwsze bardziej przypomina natywną apke (brak tych koszmarnych folderów) I łatwiej się poruszać, po drugie u mnie nic nie tnie na Moode audio. 

Używałem też i zostałem przy Bubble.

U mnie w domu też nic nie tnie 😉

Na zainstalowanym Tidal connect na Moode nie tnie i w klubie też.

Z tym, ze ten Tidal connect nie obsługuje plików hi-res.

Edytowane przez jar1

Właśnie z powodu małej usterki zostałem zmuszony porzucić komputer na rzecz streamera (fuj!) i słucham sobie Hi On Line Latin Radio. Jakość identyczna lub lepsza od Tidal - chyba mają lepszy algorytm kompresji.

Polecam 👍

@rafał50 - bo masz być biedny i posłuszny. Jeśli będziesz wydawać wciąż pieniądze na bzdety to nigdy nie uzyskasz niezależności finansowej. Dlatego podstawowe rzeczy do życia i rozrywki są bardzo drogie. 

Teraz nas odcinają od rynku wschodniego. Tam usługi streamingu kosztują od 0₱ do 299₱. Niestety są problemy z blokadami regionalnymi, sankcjami i cenzurą. Dla porównania Tidal to równowartość 830₱. 

1 minutę temu, Wito76 napisał:

A czy nie zaczął nam się kiedyś klarować wspólny mianownik, że problemy są gdy dostawcą netu jest Orange? Ja mam światło od Orange.

Używam internetu od Plus i streamer działa bez zająknięcia. Na Vectra był wieczny problem.

To bardzo dobry pomysł. U mnie router musi być cały czas online i czasem zapycha mu się rejestr adresów. Trzeba wtedy resetować, żeby wyczyścił pamięć. Vectra daje naprawdę gówniane routery.

24 minuty temu, Wito76 napisał:

A czy nie zaczął nam się kiedyś klarować wspólny mianownik, że problemy są gdy dostawcą netu jest Orange? Ja mam światło od Orange.

U mnie też Orange, ale problemy zdarzają się falami. Od jesieni przez parę miesięcy był spokój, w tym tygodniu kilka razy było tak, że odtwarzanie zaczynało się po 10 sekundach, a o przewijaniu nie było mowy... Dzisiaj jest znów bezproblemowo.

EDIT: Słucham głównie z aplikacji na PC, Connect na Wiimie sporadycznie.

Edytowane przez tym
29 minut temu, Wito76 napisał:

ja mam światłowód 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w Poznaniu i mimo średnich prędkości wifi 600/600Mb/s, Tidal ciął mi na zenbooku, tablecie, CA MXN10, Eversolo. Router Acer Predator W6 (poprawnie skonfigurowany).

Skąd WTK bierze internet nie mam pojęcia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
36 minut temu, Gargan napisał:

Właśnie z powodu małej usterki zostałem zmuszony porzucić komputer na rzecz streamera (fuj!) i słucham sobie Hi On Line Latin Radio. Jakość identyczna lub lepsza od Tidal - chyba mają lepszy algorytm kompresji.

Polecam 👍

Posłuchaj przy okazji np.  Radio Club 80 Classic i Radio Club 80 Ballads stream 24/192

• Pokaż nowe odpowiedzi