Skocz do zawartości
IGNORED

Indiana Line Diva 552 - jaki wzmacniacz, CD, magnet...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Zestaw Technics: Wzmacniacz SU-A700, Tuner ST-GT550, CD SL-PS670A, Magnetofon RS-AZ7, kolumny Indiana Line Diva 552. Zestaw Technics podstawowy, kupiony sentymentalnie. Kolumny podłogowe nowe Indiana Line Diva 552 kupione w salonie po odsłuchach z tym wzmacniaczem. Zestaw gra według mnie bardzo fajnie (niestety nie mam żadnego porównania/doświadczenia z innymi zestawami), kolumny po 120 godzinach wygrzewania grają coraz lepiej/pełniej. Teraz czas na coś lepszego, bardziej świadomego. Kolumny Indiana Line Diva 552 zostają, ale chciałbym lepszy wzmacniacz, magnetofon, CD i może nawet tuner. Muzyka Death, Black, Doom, Trash, Heavy Metal, ale coraz częściej coś spokojniejszego np. Jean Michel Jarre, czy nawet Disco 80, Dance 90. Pokój, na ten moment 9 m2, może później 17,5 m2. Zależy mi na szczegółach w muzyce. Każdy segment może być z innej firmy. Może być używany lub nowy. Budżet zestawu stereo do 10 tysięcy. Myślę o wzmacniaczu używanym Yamaha A-S1000 lub nowym Yamaha A-S701, dobrze jakby wzmacniacz miał gniazda głośnikowe bananowe. Na resztę segmentów nie mam pomysłu. Wszelki porady, dyskusje mile widziane.

Może nietypowo, bo nie od kompletu, ale weź tę Yamahę i taki wynalazek

Teaca ( bo nie jest wymiarowy - 21 cm ) PD 301 DAB X - masz tuner i CD ...

Kolory do wyboru, ale srebrny się mniej kurzy 😉 

Poczekaj oczywiście na lepsze propozycje ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ty masz fajny budżet ale sporo zje ci kaseciak, tuner i CD jeśli chcesz nowe.

Jeśli używane to zostaw to co masz a kup fajny wzmacniacz. Oczywiście nigdy kolumny go nie wykorzystają ale zostanie ci na zas.

Pytanie czy taki as701 nie będzie pokoju twojego. 

Byłeś w topie i słuchałeś trzeba było poprosić od razu o jego podłączenie. 

Cześć, Yamaha jest jakimś kierunkiem, ale przemyślałbym też sprzęty maksymalnie uniwersalne. Największym problemem jest oczywiście kaseciak, ale jest opcja pod postacią Teac AD-850-SE. CD z magnetofonem w jednym urządzeniu. Do tego np. Advance Paris PlayStream A5, czy też Magnat MC 400. To wzmacniacze z usługami sieciowymi oraz obsługą radia FM. Jeśli byłbyś skłonny przerzucić się na radia internetowe, to fajną opcją może być Cambridge Audio CXA61 w zestawie z WiiM Mini 🙂 

W razie czego zapraszamy do nas na odsłuchy i indywidualne wyceny. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 tygodnie później...

Jednak skłaniam się ku vintage Yamaha A-S1000 lub nowemu zestawowi A-S701 + CD-S303. Kolumny, magnet i tuner bez zmian. A jakbym poszedł w kierunku przedwzmacniacza i końcówki mocy, to co byście zaproponwali. Może być zestaw vintage lub nowy. Do 10000 tys. max.

As1000 warto. Gra lepiej od as701 a i przez swój wiek jest tańszy od nowych konstrukcji.

Dopisz jescze do listy bardziej żywego Roksan K2