Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer do 2 tys zł

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Jak w temacie szukam streamera do 2 tys zł z AirPlay na pokładzie oraz aplikacją do obsługi na Apple. Szukam brzmienia dynamicznego ale i także czystego( nie zamulającego ). Podłączony będzie analogowo do Yamahy A-S1200

Co warto szukać/kupić w tej cenie? Może być też używany ale w idealnym stanie najlepiej od pierwszego właściciela, handlarzynom podziękuję…

https://www.audiostereo.pl/topic/164991-streamer-do-2-tys-z%C5%82/
54 minuty temu, Stary200 napisał:

Jak w temacie szukam streamera do 2 tys zł z AirPlay na pokładzie oraz aplikacją do obsługi na Apple. Szukam brzmienia dynamicznego ale i także czystego( nie zamulającego ). Podłączony będzie analogowo do Yamahy A-S1200

Co warto szukać/kupić w tej cenie? Może być też używany ale w idealnym stanie najlepiej od pierwszego właściciela, handlarzynom podziękuję…

Witaj

z naszej oferty Yamaha WXC-50 i Nad CS1 się mieszczą. Pytanie czy nie dołożyć jednak do świetnego Bluesound Node. Tak na prawdę w tym budżecie co nie podłączysz i tak będzie wąskim gardłem dla tego pieca 😉

Ja tam polecę dołożyć do Node, za apkę BluOS, za HDMI i ewentualne wyjście USB Audio, jak sprawisz sobie w przyszłości lepszy dac to się przyda 😉

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć, najlepszą opcją w tym budżecie będzie kupno jednak oddzielnie DACa i streamera 🙂 Jeśli chciałbyś mieć wszystko w jednym pudełku, to zwróciłbym uwagę na nieco droższego Cambridge Audio MXN10. Nie wpływa znacząco na brzmienie systemu, jest moim zdaniem przezroczystym źródłem 🙂

Na pewno jednak rozważyłbym zestaw składający się z WiiM Pro i do tego DAC pokroju Toppinga D50s, który jest bardzo dynamicznym i dokładnym w brzmieniu sprzętem. Taniej znajdziesz Toppinga E30 II, który z kolei jest delikatnie cieplejszy i w bardziej analogowym stylu. 

W razie czego zapraszamy do kontaktu i na indywidualne wyceny 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Niestety ale nie potrzebuję niczego więcej oprócz odtwarzacza z funkcją AirPlay. Wszystko inne jest zbędne, nie potrzebuję cudów na kiju i wymyślnych historyjek na temat daców i etc… 

Obecnie słucham z gniazda słuchawkowego w Ipadzie poprzez kabel Jack - 2 x RCA i mi to wystarczy, w taki sposób odsłuchuję płyty które później kupuje na Vinylu.

Stąd pomysł kupna streamera by pozbyć się kabla i być mobilnym. Inne cudawianki zbędne. 

47 minut temu, Stary200 napisał:

Niestety ale nie potrzebuję niczego więcej oprócz odtwarzacza z funkcją AirPlay. Wszystko inne jest zbędne, nie potrzebuję cudów na kiju i wymyślnych historyjek na temat daców i etc… 

Obecnie słucham z gniazda słuchawkowego w Ipadzie poprzez kabel Jack - 2 x RCA i mi to wystarczy, w taki sposób odsłuchuję płyty które później kupuje na Vinylu.

Stąd pomysł kupna streamera by pozbyć się kabla i być mobilnym. Inne cudawianki zbędne. 

W takim razie z naszej oferty NAD CS1 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Z mojej strony pozostaje MXN10, ale zamiast WiiMa Pro oraz DACa zaproponuję po prostu WiiM Pro Plus. Świetnie działające i dobrze brzmiące pudełko 🙂 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Który lepszy pod względem funkcjonalności i stabilności ( chodzi o aplikację ) oraz brzmienie po Analogu? 

31 minut temu, Q21 napisał:

Z mojej strony pozostaje MXN10, ale zamiast WiiMa Pro oraz DACa zaproponuję po prostu WiiM Pro Plus. Świetnie działające i dobrze brzmiące pudełko 🙂 

Decyduję się na WiiM Pro Plus…

Macie go na allegro? Bo nie widzę😞 jest tylko zwykły Pro

Obecnie czekamy na dostawę 😞 

Brzmieniowo po analogu lepszy powinien być MXN10, ale WiiM dołoży nieco werwy moim zdaniem. 

W kwestii stabilności to oba są świetne 🙂 

Omawiamy je pod tym linkiem, ale w dużym skrócie Pro Plus ma lepszego DACa. Powinny być w przyszłym tygodniu, ale nie mogę tego zagwarantować. 

Co do ceny MXN10, napisz do nas, powinno się udać, by zmieścił się w budżecie 🙂 

Edytowane przez Q21

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, Q21 napisał:

Omawiamy je pod tym linkiem, ale w dużym skrócie Pro Plus ma lepszego DACa. Powinny być w przyszłym tygodniu, ale nie mogę tego zagwarantować. 

Co do ceny MXN10, napisz do nas, powinno się udać, by zmieścił się w budżecie 🙂 

Ok w takim razie poczekam na Pro Plus…a co do MXN10 chce przez all… kupić jak wspomniałem wcześniej wiec tylko WiiM biorę pod uwagę. Odezwę się do was w przyszłym tygodniu. 

Dzięki, pozdrawiam☺️

Ta Yamaszka to bardzo dobry wzmacniacz. Osobiście nie kłóciłbym się o cenę (oczywiście w rozsądnych granicach 😉 ) tylko wybrał coś co najlepiej gra i "zgra" się z tym piecykiem. Głupio byłoby tu zaoszczędzić i nabyć coś co tylko popsuje brzmienie całego zestawu. Dla mnie priorytetem jest jakość dźwięku, a dopiero później funkcjonalność i gadżety.

Mxn10 albo blusound. Oba chyba delikatnie poza budżetem ale pamiętajmy wymagania tutaj są. 

Za wzmacniacz kolegę zapewne przepłacił więc na streamerze nie ma co oszczędzać. 

Gość

(Konto usunięte)
20 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Ta Yamaszka to bardzo dobry wzmacniacz. Osobiście nie kłóciłbym się o cenę (oczywiście w rozsądnych granicach 😉 ) tylko wybrał coś co najlepiej gra i "zgra" się z tym piecykiem. Głupio byłoby tu zaoszczędzić i nabyć coś co tylko popsuje brzmienie całego zestawu. Dla mnie priorytetem jest jakość dźwięku, a dopiero później funkcjonalność i gadżety.

Ale kto tutaj się kłóci? 

Jak wspomniałem potrzebuję streamer tylko po to by przesłuchiwać płyty wykonawców z Apple Music i nie potrzebne mi jakieś bajery.

Nie rumiem tego forum i ludzi tutaj. Padło pytanie, dostałem odpowiedź, decyzja podjęta więc po co to zbędne pisanie…? 

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Za wzmacniacz kolegę zapewne przepłacił więc na streamerze nie ma co oszczędzać. 

A kto powiedział że przepłaciłem? Domysły proszę zostawić dla siebie. 

5 minut temu, Stary200 napisał:

A kto powiedział że przepłaciłem? Domysły proszę zostawić dla siebie. 

No w sumie mogłeś go kupić na zachodzie. 

Moje niedopatrzenie 🙂

modele streamow masz 🙂

teraz twój ruch 🙂

21 minut temu, Stary200 napisał:

Ale kto tutaj się kłóci? 

Może nie najlepiej to ująłem, w skrócie chciałem powiedzieć, że czasem nie warto za bardzo (przesadnie) oszczędzać (oczywiście każdy ma jakieś tam limity budżetu). Bo dopłacając np. 10-20% można stać się często właścicielem dużo ciekawszego, lepiej spełniającego swoje zadania sprzętu.

Gość

(Konto usunięte)
40 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No w sumie mogłeś go kupić na zachodzie. 

Moje niedopatrzenie 🙂

modele streamow masz 🙂

teraz twój ruch 🙂

8500 dałem i ten temat zostawmy w spokoju… 

co do streamu napisałem w poście 11 że poczekam aż @Q21 dostanie dostawę WiiM Pro Plus. Mógłbym kupić bez plusa ale skoro różnica to tylko 300 zł to wolę dołożyć ponieważ będzie to podłączone po RCA do wzmacniacza. I takie rozwiązanie mi wystarczy. Pozbędę się w końcu kabla. 

I proszę już nic więcej nie oferować ani podpowiadać co mógłbym jeszcze zmienić/kupić bo jestem już zdecydowany. 

Pozdrawiam

29 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Może nie najlepiej to ująłem, w skrócie chciałem powiedzieć, że czasem nie warto za bardzo (przesadnie) oszczędzać (oczywiście każdy ma jakieś tam limity budżetu). Bo dopłacając np. 10-20% można stać się często właścicielem dużo ciekawszego, lepiej spełniającego swoje zadania sprzętu.

Ok spoko, teraz to ująłeś inaczej. Ale ja setem inny niż 80-90% ludzi tutaj zaglądających. Na kupno wzmacniacza nie zastanawiałem się długo, nigdy go nie słyszałem. Napisałem za granicę czy jest i czy wyślą, brak wysyłki więc wsiadłem w auto i pojechałem. Gramofon kupiłem bez zakładania jakiegokolwiek tematu, teraz streamer. Chciałem zobaczyć jakie padną propozycje choć już byłem zdecydowany,  ogólnie gdybym miał więcej kasy to bym kupił Bluesound ale do tego co ja potrzebuję ( Potrzebuję! ) to szkoda wydanych pieniędzy na niego, wolę kupić 15-20 a może i 50 winyli za tą resztę kupując WiiM Pro Plus.

jak już będziesz testował coś z wymienionych wyżej urządzeń podłączyłbym do tej Yamahy także odtwarzacz sieciowy na miarę tego wzmaka, z naszej oferty np Rose Audio RX250A. Wtedy będziesz wiedział o co mi chodzi 😉 

www.tophifi.pl

pytanie po co ma go testować skor opotrzebuje kupić coś co działa i tyle, skoro muzyki słucha z gramofonu i szuka czegoś do 2 tysiecy maksymalnie. Ja rozumiem, że macie często dobre chęci, ale czasem zapominacie o najważniejszym, że człowiek tu napisał dokładnie czego oczekuje, czego używa teraz i ile chce zapłacić 🙂

Teraz, TenTypMax napisał:

pytanie po co ma go testować skor opotrzebuje kupić coś co działa i tyle, skoro muzyki słucha z gramofonu i szuka czegoś do 2 tysiecy maksymalnie. Ja rozumiem, że macie często dobre chęci, ale czasem zapominacie o najważniejszym, że człowiek tu napisał dokładnie czego oczekuje, czego używa teraz i ile chce zapłacić 🙂

ok. Tutaj akurat jest jasno powiedziane, fakt. 

Ja po prostu już tak mam (trochę w tym siedzę) i kurde źródło jest baaaardzo często bagatelizowane. Rozmowy wzmacniacz kolumny, a co z resztą 😜

www.tophifi.pl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Ja po prostu już tak mam (trochę w tym siedzę) i kurde źródło jest baaaardzo często bagatelizowane. Rozmowy wzmacniacz kolumny, a co z resztą 😜

tak, ale on potrzebuje streamera by przesłuchać albumy nim zakupi winyl i teraz korzysta z kabla RCA minijack i mu to odpowiada więc wiesz  😛 

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, TenTypMax napisał:

tak, ale on potrzebuje streamera by przesłuchać albumy nim zakupi winyl i teraz korzysta z kabla RCA minijack i mu to odpowiada więc wiesz  😛 

Otóż to!!! Niektórzy zapominają co to jest dobro człowieka i na siłę próbują go uszczęśliwić, ale to tak nie działa…

co mi po streamerze za 30 czy nawet i 50 tys zł jeżeli to jest cyfrowe??? Ani tego dotknąć, pomacać, nacieszyć oko okładką, przeczyścić, wymienić headshell z igłą na inną by dobrać brzmienie… itd. 

Streaming jest dla LENIWYCH i Darmozjadów!!!

I zdania nie zmienię! A jak komuś się to nie podoba to niech się nie udziela…

• Gość
    (Konto usunięte) zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.