Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC po Gustard R26 R2R

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Tal napisał:

Jeśli srebro to koniecznie wypróbuj Albedo.

Chciałem przetestować ich XLR Geo MKII ale czas oczekiwania na egzemplarze testowe totalnie mnie zniechęciły ...a szkoda bo może by zagościły u mnie na dłużej - o ile oczywiście "srebrne" brzmienie przypadłoby mi do gustu 😁

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Jeśli srebro to koniecznie wypróbuj Albedo.

A ja polecę Neotech NEMOI 1220. Czyste srebro bez wyostrzenia. Mam już z 2 lata

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie przedwzmacniacza montowanego w Spring , z tego co czytałem można nim stłumić sygnał o 10-12 db bez utraty dynamiki i Sq , chodzi o to że łącze dac i wzmacniacz zintegrowany po xlr ( tak mój wzmacniacz gra lepiej ) tylko Spring ma duży poziom wyjściowy na xlr 5.8 v a już przy moim obecnym matrix gdzie jest 4.5 v wzmaka bardzo trudno rozkręcić do godz 9

Dopłata duża bo 650 e

2 godziny temu, Ma_cieQ napisał:

Chciałem przetestować ich XLR Geo MKII

Polecam sprzedawcę i towar. Można zwrócić lub kupić bezpośrednio od sprzedającego😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@blackromek Nie spal wejścia we wzmacniaczu podłączając DAC z podwyższonym poziomem źródła. Ponad 5V na XLR to jest do specyficznych aplikacji profesjonalnych. 

U mnie na źródłach z ponad 2V na RCA przedwzmacniacz jest gorący. Musiałem kupić DAC z funkcją Attenuator i wreszcie regulacja głośności działa jak trzeba, a przedwzmacniacz jest tylko letni. Jeśli standard XLR jest 4V to trzeba się trzymać tych 4V.

8 minut temu, blackromek napisał:

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie przedwzmacniacza montowanego w Spring , z tego co czytałem można nim stłumić sygnał o 10-12 db bez utraty dynamiki i Sq , chodzi o to że łącze dac i wzmacniacz zintegrowany po xlr ( tak mój wzmacniacz gra lepiej ) tylko Spring ma duży poziom wyjściowy na xlr 5.8 v a już przy moim obecnym matrix gdzie jest 4.5 v wzmaka bardzo trudno rozkręcić do godz 9

Dopłata duża bo 650 e

A gdzie to pytanie?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

8 minut temu, Genezyp napisał:

Polecam sprzedawcę i towar. Można zwrócić lub kupić bezpośrednio od sprzedającego😉

Ukryta Zawartość

Niestety ale za późno ...zostały zakupione inne i już cieszą ucho ...i oko 😁

Ukryta Zawartość

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

12 minut temu, ProjectPi napisał:

A gdzie to pytanie?

Pytanie czy jest możliwe tłumienie bez utraty SQ i dynamiki , obawiam się że bez tłumienia będę ledwo w stanie ruszyć potencjometr

13 minut temu, Gargan napisał:

@blackromek Nie spal wejścia we wzmacniaczu podłączając DAC z podwyższonym poziomem źródła. Ponad 5V na XLR to jest do specyficznych aplikacji profesjonalnych. 

U mnie na źródłach z ponad 2V na RCA przedwzmacniacz jest gorący. Musiałem kupić DAC z funkcją Attenuator i wreszcie regulacja głośności działa jak trzeba, a przedwzmacniacz jest tylko letni. Jeśli standard XLR jest 4V to trzeba się trzymać tych 4V.

Dużo ludzi posiada ten Dac podpięty po xlr i chyba nigdy się nic nie stało 

Edytowane przez blackromek
1 minutę temu, blackromek napisał:

Pytanie czy jest możliwe tłumienie bez utraty SQ i dynamiki 

W rozumieniu absolutnym nie jest to mozliwe, natomiast gdy mowa jedynie o sluchu, pewnie ze jest mozliwe. Wystarczy dobry jakosciowo pre zewnetrzny zamiast wewnetrznego.

Ja do Springa 3 mam zewnetrzna drabinke od Toppinga - A90D.

W rozumieniu absolutnym nie jest to mozliwe, natomiast gdy mowa jedynie o sluchu, pewnie ze jest mozliwe. Wystarczy dobry jakosciowo pre zewnetrzny zamiast wewnetrznego.
Ja do Springa 3 mam zewnetrzna drabinke od Toppinga - A90D.

Mógłbyś coś bliżej na temat tej drabinki jak to spiąć z wzmacniaczem zintegrowanym , jeśli chodzi o wzmak słuchawkowy mój Niimbus mam regulowany gain na wejściach xlr więc po prostu zejdę niżej
P.s Jeśli posiadasz Spring 3 to można kilka słów na jego temat , wszedł na czoło mojej listy zakupowej

@blackromek argument, że innym się nic nie stało jest bardzo kiepski, kiedy akurat Ciebie przejedzie pociąg na niestrzeżonym przejściu 🤪

Kup DAC z drabinką rezystorową do regulacji głośności, albo z potencjometrem i wtedy nie będziesz miał żadnej utraty jakości.

Uwielbiam audiofilów. Zawsze wybiorą najbardziej skomplikowane rozwiązanie prostych problemów.

Najczęściej problemów, które sami sobie zrobili 🤪

12 minut temu, blackromek napisał:

Mógłbyś coś bliżej na temat tej drabinki jak to spiąć z wzmacniaczem zintegrowanym , jeśli chodzi o wzmak słuchawkowy mój Niimbus mam regulowany gain na wejściach xlr więc po prostu zejdę niżej

Wstawiasz za DACem i tyle, to sie niczym nie rozni od zastosowania wewnetrznego pre od Holo. Kontrole glosnosci zostawiasz tam gdzie lepiej i wygodniej, na drugim urzadzeniu regulacja na stalym poziomie.

15 minut temu, blackromek napisał:

P.s Jeśli posiadasz Spring 3 to można kilka słów na jego temat , wszedł na czoło mojej listy zakupowej

Pisalem pare slow tu i owdze, za leniwy jestem na wiecej, sorry 🙂

21 godzin temu, blackromek napisał:

Wielkie dzięki , trochę mi kolega rozjaśnił sytuację , więc chyba jednak pójdę w r2r
Tylko teraz tak na Holo May jestem za krótki
Kupić Holo spring l2 po nagięciu budżetu kte czy np nowego pontusa 15 th czy też czekać na Gustarda r 30 ale ile to będzie trwało no i jest jeszcze LAiV

Czytales moje spostrzezenia z porownania LAiV Harmony z Holo May KTE w watku o LAiV?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Teraz, blackromek napisał:

zaraz się zapoznam 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

iiWi wrzucił dzisiaj filmik o Denafrips Venus 15 i porównuje go do Laiv Harmony i Lampucera.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Na oko jakies Balkany mi sie zdaje.

To syn Drakuli,ostatni z Rodu.
Oni dobrze słyszą.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Na oko jakies Balkany mi sie zdaje.

Tak on jest z Serbii.

Można sobie włączyć napisy w języku polskim , jak się jego angielski nie podoba.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

2 minuty temu, Gargan napisał:

Wolę serbski angielski od tych pseudo-polskich napisów.

Jak ci się serbsko -angielski akcent i polskie pseudo-napisy nie podobają, to wycisz głos i napisy angielskie ustaw.

6 minut temu, Gargan napisał:

Bo wszystkie DAC podobają mu się tak samo 😁

I tu się mylisz, bo nie dotrwałeś pewnie przez ten serbsko-angielski do porównania między dacami.

17 minut temu, Gargan napisał:

Bo wszystkie DAC podobają mu się tak samo 😁

Cicho,bo zaraz pojawi sie pan od wzmacniaczy z pytaniem:
"Uważasz,że wszystkie DAC graja tak samo"?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Pokaż nowe odpowiedzi