Skocz do zawartości
IGNORED

B&W PX7 s2e, czy starsza wersja bez "e"

Rekomendowane odpowiedzi

Heloł.

B&W PX7 s2 to, moim nieaufiofilskim zdaniem(i w swojej polce cenowej), bardzo fajne sluchawki.

Ale jest już wersja z dopiskiem "e" i zdecydowanie wyższej cenie.

Oczekuję, że nowe gAleą lepiej 😉 Ale, jak sądzicie, czy nowa wersja B&W PX7 s2 z dopiskiem "e" jest na tyle lepsza, że warto dopłacać (na dzień dzisiejszy) 600 zł?

https://www.audiostereo.pl/topic/165268-bw-px7-s2e-czy-starsza-wersja-bez-e/
16 godzin temu, Hom_er napisał:

Heloł.

B&W PX7 s2 to, moim nieaufiofilskim zdaniem(i w swojej polce cenowej), bardzo fajne sluchawki.

Ale jest już wersja z dopiskiem "e" i zdecydowanie wyższej cenie.

Oczekuję, że nowe gAleą lepiej 😉 Ale, jak sądzicie, czy nowa wersja B&W PX7 s2 z dopiskiem "e" jest na tyle lepsza, że warto dopłacać (na dzień dzisiejszy) 600 zł?

Przy aktualnej różnicy w cenie ja bym nie dopłacił 😉

PX7s2 w cenie 1299 są świetne tak dźwiękowo jak i materiałowo/jakość wykonania.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 2 tygodnie później...

Udało mi się posłuchać obu słuchawek.

Wg mnie (i żony)  px7 s2e ladniej brzmią - mają lepszy bas i mniej "drażniace" soprany niż s2. Obie słuchawki słuchaliśmy bez aktualizacji oprogramowania- ciekawe, czy aktualizacja wnosi coś do samego dźwięku?

Dodam tylko, że Sennheisery Momentum 4, w porównaniu to b&w, mają faktycznie głębszy bas ale jednak zdecydowanie cieplejszy, mniej "czysty" dźwięk.

Dlatego zdecydowałem się na b&o 😀

Tylko nadal nie wiem które 😞

Niby nieco lepiej grają s2e, ale może bardziej warto dopłacić np. do dap bo gram z Samsunga s23ultra a tu z lepszych kodeków jest tylko aptx (i ldac, ale te słuchawki nie obsluguja).

Czyli teraz zostają opcje:

1. Px7 s2e z samsung23ultra i nie kombinować 😀

2  Px7 s2 z s23u a róznice w cenie wydać na inne przyjemnosci 😉 

3. Px7 s2 i dokupić dap w cenie różnicy z s2e czyli ok 600 zł - tylko, czy faktycznie odczuje wyraźna różnice w poprawie jakości dźwięku?

Doradzicie - 1, 2 czy 3?

• 1 miesiąc później...
17 godzin temu, Tonnii99 napisał:

z ciekawości co wybraliście?

Teraz px7s2 są za 999 zł czyli chyba taniej a niż kilka tygodni temu. 

Zgadza się: https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/bowers-wilkins-px7-s2.html

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Zgadza się: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak obniżycie jeszcze PX8 to sobie kupię, bo choruje szczególnie na ten kolor burgundy- może i bardziej damski ale mi się tam podoba 😛

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
14 godzin temu, Tonnii99 napisał:

jak obniżycie jeszcze PX8 to sobie kupię, bo choruje szczególnie na ten kolor burgundy- może i bardziej damski ale mi się tam podoba 😛

Godzinę temu, foscarino napisał:

Ha, ha, ha, @Tonnii99 też się wokół nich kręcę, i też najbardziej podoba mi się royal burgundy.

Burgundy piękny, cena, hmm... na Black Friday było mniej, ale na dzien dzisiejszy 3 tys mogę zrobić. Jak co zapraszam na priv ;) 

www.tophifi.pl

10 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Burgundy piękny, cena, hmm... na Black Friday było mniej, ale na dzien dzisiejszy 3 tys mogę zrobić. Jak co zapraszam na priv 😉

Dziś zgłosiłem Mikołajowi, co by mnie tam interesowało...haha! Podejrzałem, i widziałem zamówienie na burgundowe w waszym sklepie, więc chyba na prezent noworoczny będę miał 😄

10 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Dziś zgłosiłem Mikołajowi, co by mnie tam interesowało...haha! Podejrzałem, i widziałem zamówienie na burgundowe w waszym sklepie, więc chyba na prezent noworoczny będę miał 😄

no to będzie ładny prezencik ;) 

www.tophifi.pl

W dniu 23.12.2023 o 10:35, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

no to będzie ładny prezencik 😉

liczę, że jutro do mnie dotrą, czekam z niecierpliwością!

p.s zrobicie mi jakąś lepszą cenę na Zeppelin Mclaren? Priv?

W dniu 20.12.2023 o 23:05, Tonnii99 napisał:

z ciekawości co wybraliście?

Teraz px7s2 są za 999 zł czyli chyba taniej a niż kilka tygodni temu. 

Jednak Px7 s2e 😀 

1 minutę temu, Tonnii99 napisał:

ale zagrały Ci lepiej czy ze względu na kolor 😛

S2e wg mnie brzmiały zdecydowanie lepiej od s2. Aczkolwiek muszę dodać, że słuchałem ich bez aktualizacji oprogramowania- być może po aktualizacji jest inaczej.

A co do kolorów, to mi najbardziej podobają się szare 😉 w px8 też 😉

2 minuty temu, Hom_er napisał:

S2e wg mnie brzmiały zdecydowanie lepiej od s2. Aczkolwiek muszę dodać, że słuchałem ich bez aktualizacji oprogramowania- być może po aktualizacji jest inaczej.

A co do kolorów, to mi najbardziej podobają się szare 😉 w px8 też 😉

Nie wiem czy aktualizacja wpływa na jakość dźwięku ale spostrzeżenie jest interesujące. Musimy spytać chłopaków z Tophifi czy faktycznie coś jest na rzeczy 🙂

W dniu 26.12.2023 o 17:44, Tonnii99 napisał:

liczę, że jutro do mnie dotrą, czekam z niecierpliwością!

p.s zrobicie mi jakąś lepszą cenę na Zeppelin Mclaren? Priv?

I jak? Nowy rok będzie z burgundem czy bąbelkami 🙂 ?

8 godzin temu, foscarino napisał:

I jak? Nowy rok będzie z burgundem czy bąbelkami 🙂 ?

Są, są. Od rana wygrzewane pod poduszką 😄

piękny jest ten kolor na żywo😄

W dniu 22.12.2023 o 13:00, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Burgundy piękny, cena, hmm... na Black Friday było mniej, ale na dzien dzisiejszy 3 tys mogę zrobić. Jak co zapraszam na priv 😉

No też czekam na niższą cenę, może po nowym roku coś zrobicie w tym temacie bo px8 korcą 🙂

Godzinę temu, gabler napisał:

No też czekam na niższą cenę, może po nowym roku coś zrobicie w tym temacie bo px8 korcą 🙂

nie wiem jak to będzie, zobaczymy co przyniesie nowy rok 😉 

www.tophifi.pl

Przy cenie 2799 zł to i tak uważam, że jest to dobra oferta. Focal Bathys jest droższy, słuchałem ich i uważam, że nie mają takiej różnorodności w dźwięku co PX8, a to są cechy drogich słuchawek 🙂

PX8 jest o tyle lepsza od PX7S2e, że musi być konkretna różnica w cenie

www.tophifi.pl

12 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

PX8 jest o tyle lepsza od PX7S2e, że musi być konkretna różnica w cenie

Ale tego tysiaka to warto dopłacić, jak chcesz sobie kupić dobre słuchawki na lata, to nie ma co dziadować 😛

9 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Ale tego tysiaka to warto dopłacić, jak chcesz sobie kupić dobre słuchawki na lata, to nie ma co dziadować 😛

Nie nerwowo za jakiś czas stanieją,potem człowiek ma wyrzuty ,że przepłacił 🙂

9 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Niby tak, ale jak słuch przytępiony i nie słychać różnicy wartej połowy ceny tańszych (choć i tak już nie tanich) słuchawek to po co przepłacać 😉

Myślę, że najpierw warto przesłuchać obu słuchawek i zobaczyć, co dla kogoś jest warte wydanie tej kasy.

Ja akurat przesłuchałem kilka par jednocześnie i najbardziej spodobały mi się px7s2e. A potem porównując je do px8 stwierdziłem, że nie słyszę różnicy wartej ceny - ale ja to muzyczny laik i skapiec jestem 😀

12 minut temu, gabler napisał:

Nie nerwowo za jakiś czas stanieją,potem człowiek ma wyrzuty ,że przepłacił 🙂

Właśnie ja tak już czekam kilka tygodni obserwując ceny i już wytrzymać nie mogę! 😉

Myślę, że jeszcze zobaczę co się stanie z cenami w najbliższym, noworocznym tygodniu i trzeba będzie kupic sluchaweczki 😉

31 minut temu, kopaczmopa napisał:

A jakie sa roznice px7s2e vs px7s2, warto doplacac 500-600 pln?

Trudno doradzić - ją wybiorę s2e ze względu na fajniejszy bas i mniej natarczywą górę. No i cena s2e jest dla mnie akceptowalna. 

Warto posłuchać obu i samemu zdecydować, czy warto dopłacać połowę ceny tych tańszych (podobnie jest z px7s2e vs px8)

W dniu 30.12.2023 o 23:25, Tonnii99 napisał:

Znaczy no nie bathysy sa ogolnie wg mnie lepsze od px8, zreszta ja chyba wole px7s2 od px8.

W dniu 3.01.2024 o 17:44, gabler napisał:

No i zawitały px8 ,brzmieniowo lepiej mi podpasowały od px7mk2e,jednak to jakościowo lepsze granie .

no to witaj w klubie. Ściągnąłeś sobie aktualizację? Podobno ma wpływ na te słuchawki

W dniu 5.01.2024 o 22:53, Tonnii99 napisał:

no to witaj w klubie. Ściągnąłeś sobie aktualizację? Podobno ma wpływ na te słuchawki

Pokazuje, że jest zainstalowana najnowsza.

Px7 ,które już sprzedałem to przy nich leniwce dobre do usypiania

🙂

Edytowane przez gabler
  • Pokaż nowe odpowiedzi