Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch RP-404 v2 jako LCR

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Czy ktoś z Państwa posiada taki centralny? I mógłby się wypowiedzieć jak to gra? Jest b.wysoko Cięty (87hz przy 4x10 cm midwoofer ) pytam ponieważ są pewne myśli by zrobić ekran ramowy a za nim dać właśnie głośniki/kolumny do 20 cm głębokości, wiem że przez ten zabieg stracę trochę na calach przy ekranie ale wolę kolumny za ekranem niż obok gdzie nie miałbym miejsca na nie… 

Ewentualnie czy mógłby ktoś polecić takowe kolumny by miały z 16-17 cm głębokości??? Cena 2 tys zł za sztukę…

https://www.audiostereo.pl/topic/165634-klipsch-rp-404-v2-jako-lcr/
Gość

(Konto usunięte)

Dopisuję Dali Opticon mk2 On Wall

miałem już Oberon On Wall i wiem mniej więcej jakiego brzmienia się spodziewać ale tutaj razy dwa bo dwa razy większy jest Opticon od Oberon

Cena 550€ za sztukę

Godzinę temu, Stary200 napisał:

Znalazłem też Focal On Wall 301 ale cena boli… 999€ za sztukę😬 natomiast mają pasmo od 57 hz przy dwóch 10 cm midwooferach… o co kaman

Focal ściemnia z tym pasmem. Nie ma szans, żeby z takimi głośniczkami wyciągał do 57 Hz. Niech ktoś je przetestuje niezależnie, wtedy się okaże na ile je stać. Klipsch za to pomierzony raczej rozsądnie... brawo.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Cześć, nie przejmowałbym się tym, jak wysoko jest on cięty. Możesz ustawić zawsze odcięcie na 120 Hz i też powinno być okej. Możesz też spróbować z System Audio Saxo 10 🙂 Obecnie w bardzo dobrych cenach mają szersze pasmo. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Q21 napisał:

Możesz ustawić zawsze odcięcie na 120 Hz i też powinno być okej

Niestety mają przenosić pełne pasmo bo brak suba… stąd trzy takie same na froncie.

Dla Klipscha plus za faktyczną charakterystykę przenoszenia 

4x16 cm z B&W dostarcza wystarczającego basu że nie potrzebny sub, zresztą słychać to na Focalu Dimesion Bar w innym temacie o soundbarze do 2500 zł… że akustyka sprzyja 

Nie wiem czy dobrze rozumiem intencje ale jeśli centralny ustawiony będzie na small to niskie częstotliwości będą przekierowane do głośników przednich lewego i prawego jeśli ustawione będą na large przy brak subwoofera.

Gość

(Konto usunięte)

Źle rozumujesz, wszystkie trzy kanały mają być takie same czyli np 3x Dali Opticon mk2 On Wall jako lewy, centralny i prawy. Wszystkie trzy mają przenosić Full Band, mam tak teraz z B&W 601s3 oraz LCR600s3 i jest bardzo dobrze, Ci co mnie znają to wiedzą że dla mnie bass w kinie wystarczy do 35hz jak schodzi i więcej nie potrzeba… 

Tylko drugie pytanie jest takie? Czy gra jest warta świeczki zmieniając TV Oled 77’LG na projektor za 8-9 tys zł i 100’ ???

Ewentualnie kupno ekranu rozwijanego i pozostawieniu obecnego systemu

19 minut temu, Stary200 napisał:

Tylko drugie pytanie jest takie? Czy gra jest warta świeczki zmieniając TV Oled 77’LG na projektor za 8-9 tys zł i 100’ ???

Nie warto. Za mały progres w rozmiarze, a z projem jednak jest trochę więcej zachodu, niż z TV. Już lepiej poczekaj rok-dwa i pewnie pojawią się OLED-y 90-95 cali w sensownych pieniądzach.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

To przy braku suba też pozostałbym przy TV i czymś większym na froncie. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)
21 godzin temu, qbakos napisał:

Nie warto. Za mały progres w rozmiarze, a z projem jednak jest trochę więcej zachodu, niż z TV. Już lepiej poczekaj rok-dwa i pewnie pojawią się OLED-y 90-95 cali w sensownych pieniądzach.

Wszystko fajnie ale już przy 77 calach obraz świeci po gałach jak żarówka😞! A gdzie 90-95 cali? 

Miałem projektor i wiem jak to świeci itd, nie są mi też obce warunki do spełnienia… 

120 cali ekran zmieszczę ale nie ma takiego proja by z 3,10m rzucił tak duży obraz i to jeszcze dobrej jakości… są tylko projektory UST ale też nie mam warunków dla niego. Szafki nie zmienię bo dopiero co kupiłem do kompletu, a między szafką a sufitem podwieszanym mam 1,85m natomiast między regałami na filmy mam 2,68m więc idealnie na 120 cali… 

6 godzin temu, Q21 napisał:

To przy braku suba też pozostałbym przy TV i czymś większym na froncie. 

Nie potrzeba niczego większego, jest b.dobrze