Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon diamond 25 all in one/ wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 20.12.2023 o 19:09, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Dla mnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale musisz posłuchać wszystkich opcji 😉

Jeśli chodzi o jakość wykonania i ogólnie formę, to Yamaha w porównaniu do reszty wymiata 😉

A jak wypada ta Yamaha RN2000 bezpośrednio z ROSE 520?

Strona pochodzenia ta sama, a jak jest z ich charakterami? 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
20 godzin temu, Tonnii99 napisał:

A jak wypada ta Yamaha RN2000 bezpośrednio z ROSE 520?

Strona pochodzenia ta sama, a jak jest z ich charakterami? 🙂

Rose bardziej zaokrągla dźwięk, Yamaha gra dokładniej, czyściej. Wszystko zależy od podłączonych kolumn. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Rose bardziej zaokrągla dźwięk, Yamaha gra dokładniej, czyściej. Wszystko zależy od podłączonych kolumn. 

Macie u siebie R520? Będę jutro w Poznaniu, posłuchałbym z Velą 403/407 (jeśli są)

11 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Macie u siebie R520? Będę jutro w Poznaniu, posłuchałbym z Velą 403/407 (jeśli są)

mamy RS520, jednak brak Veli. Wszystkie wyszły ;P 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

mamy RS520, jednak brak Veli. Wszystkie wyszły 😜

przełożymy to najwyżej za tydzień, będę jeszcze raz w Poznaniu 🙂

Chyba, że do tej pory dojdzie Vela, wersja "2"?

W dniu 13.01.2024 o 22:52, Tonnii99 napisał:

przełożymy to najwyżej za tydzień, będę jeszcze raz w Poznaniu 🙂

Dryndnij do nas w przyszłym tygodniu, może zdążą dojechać 😉

www.tophifi.pl

10 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Dryndnij do nas w przyszłym tygodniu, może zdążą dojechać 😉

Ok, jakbyście mieli obydwie Vele v1 i v2 no to byłoby naprawdę ekstra, liczę na Was 😄

W dniu 15.01.2024 o 23:11, Tonnii99 napisał:

Ok, jakbyście mieli obydwie Vele v1 i v2 no to byłoby naprawdę ekstra, liczę na Was 😄

Będzie ciężko, bo "stara seria" już na wykończeniu 😉

www.tophifi.pl

W dniu 13.01.2024 o 09:50, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

mamy RS520, jednak brak Veli. Wszystkie wyszły 😜

I wrócą już tylko .2:)

W dniu 15.01.2024 o 23:11, Tonnii99 napisał:

Jedynek już nie dostaniesz.

W Niemczech producent je tak przecenił że bardzo szybko je wyprzedaje. 

Z tego co tam ludzie piszą na internetach, to seria II poprawiona jest zdecydowanie. Różnice tkwią w zwrotnicach i coś o obudowanych wspomnieli. Niech chłopcy z Tophifi nam to potwierdzą 🙂

W dniu 18.01.2024 o 16:32, Piotr Sonido napisał:

I wrócą już tylko .2:)

Jedynek już nie dostaniesz.

W Niemczech producent je tak przecenił że bardzo szybko je wyprzedaje. 

2 minuty temu, Tonnii99 napisał:

Z tego co tam ludzie piszą na internetach, to seria II poprawiona jest zdecydowanie. Różnice tkwią w zwrotnicach i coś o obudowanych wspomnieli. Niech chłopcy z Tophifi nam to potwierdzą 🙂

W dniu 23.01.2024 o 23:12, Tonnii99 napisał:

No zmieniony jest wysokotonowy na Jet VI to duża zmiana.

Ten przetwornik moim zdaniem jest rewelacyjny i każda kolejna jego odsłona to naprawdę świetne przeżycie podczas odsłuchu. Dobrze że Andrew Jones tam nie manipulował 

21 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No zmieniony jest wysokotonowy na Jet VI to duża zmiana.

Ten przetwornik moim zdaniem jest rewelacyjny i każda kolejna jego odsłona to naprawdę świetne przeżycie podczas odsłuchu. Dobrze że Andrew Jones tam nie manipulował 

Poprosiłem chłopaków aby wypożyczyć je na odsłuch u siebie, bo do Poznania mam 200 km...

Napiszę jak już do mnie dojadą, jak to u mnie zagrało. Nastawiam się na wiele, tym bardziej że niedawno

kupiłem sobie wzmacniacz Devialeta 220Pro (w wydaniu matt) No nic, zobaczymy...

6 minut temu, Tonnii99 napisał:

Poprosiłem chłopaków aby wypożyczyć je na odsłuch u siebie, bo do Poznania mam 200 km...

Napiszę jak już do mnie dojadą, jak to u mnie zagrało. Nastawiam się na wiele, tym bardziej że niedawno

kupiłem sobie wzmacniacz Devialeta 220Pro (w wydaniu matt) No nic, zobaczymy...

Co cię tak podkusilo na ten wzmak. Tani nie jest. To jest chyba ten model w którym możesz wpisać krzywe różnych kolumn prawda?

Które kolumny finalnie wypożyczasz?

Monitory czy podłogowe?

Teraz, Piotr Sonido napisał:

Co cię tak podkusilo na ten wzmak. Tani nie jest. To jest chyba ten model w którym możesz wpisać krzywe różnych kolumn prawda?

Które kolumny finalnie wypożyczasz?

Monitory czy podłogowe?

Technologia mnie zajarała, plus dosyć liniowa charakterystyka + SAM czyli jak sam wiesz, możliwość zgrania z różnymi kolumnami. Już kiedyś się przymierzałem do 140-tki ale 220 gra moim zdaniem jeszcze lepiej plus ma dużo więcej mocy.

Myślę teraz o różnych kolumnach do niego. Oprócz VELA, są na liście FYNE 502SP.

10 minut temu, Tonnii99 napisał:

Technologia mnie zajarała, plus dosyć liniowa charakterystyka + SAM czyli jak sam wiesz, możliwość zgrania z różnymi kolumnami. Już kiedyś się przymierzałem do 140-tki ale 220 gra moim zdaniem jeszcze lepiej plus ma dużo więcej mocy.

Myślę teraz o różnych kolumnach do niego. Oprócz VELA, są na liście FYNE 502SP.

Bardzo fajna lista 

Ja miałem ale tylko na krótkim teście kiedy grały u mnie pmc. Co prawda nie było mojego modelu do wgrania charakterystyki. Ale próbowałem z innym i fajnie to brzmiało. 

U znajomego grały z goldami też warto to sprawdzić. 

Daj znać. 

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Bardzo fajna lista 

Ja miałem ale tylko na krótkim teście kiedy grały u mnie pmc. Co prawda nie było mojego modelu do wgrania charakterystyki. Ale próbowałem z innym i fajnie to brzmiało. 

U znajomego grały z goldami też warto to sprawdzić. 

Daj znać. 

Ten najwyższy model z serii Gold?

Są już u mnie:

Jak to gra?

Z moim wzmacniaczem (Devialet 220) 

mam mocny bas, bardzo dobrą kontrole, spokojną górę i dużą rozdzielczość. Spodziewałem się czego takiego i jeszcze muszę sprawdzić, czy SAM jest już przygotowany pod ten model 407.2. Przekonamy się wtedy co jeszcze może się tu zmienić. Czekam jeszcze na Fyne do porównania...

• Pokaż nowe odpowiedzi