Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo do ok 10k zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, powoli rozglądam się za kolumnami oraz wzmacniaczem do salonu wielkości 25 mkw. Odległość kanapy od tv to ok 4 metry. Słucham głównie muzyki elektronicznej, drum n bass, progresive house i techno, a także oglądam sporo kina. Lubię jak jest sporo basu 😉 Chciałbym w przyszłości rozszerzyć zestaw o subwoofer. Czy np. Klipsch 8000rp nadają się do moich preferencji ? kompletnie nie znam się na wzmacniaczach. Za czym się rozglądać ? Obecnie w małym pokoju mam kolumny podstawkowe Magnat oraz subwoofer klipsch 100sw. wstawiłem ten zestaw na chwilę do salonu i sub robi całkiem dobrą robotę to wiadomo, te kolumny nie dają rady za bardzo

dodam jeszcze, że salon jest z otwartą kuchnią ok 10 mkw

Edytowane przez Dawid_59693
https://www.audiostereo.pl/topic/165914-stereo-do-ok-10k-z%C5%82/

Cześć, pod taką muzykę Klipsche są często wybierane 🙂 Jako kontra do nich warto spojrzeć na Monitor Audio Bronze 500, które są delikatniejsze w górze. Szukając nieco rozluźnionego, ale dalej żywego i cieplejszego grania spojrzałbym na polskie Pylon Audio Sapphire 31, a ciemniejsze granie, moim zdaniem bardzo przyjemne do dnb, zaoferują KEF Q750 🙂 Ze wzmacniaczy na pewno warto spojrzeć na Audiolaba 7000A 😉 Zachęcam też obejrzenia naszego filmu z zestawami do 8-10 tys 🙂 Znajdziesz tam kilka ciekawych opcji, w razie czego zapraszamy na odsłuchy i indywidualne wyceny 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

faktycznie DENON PMA 1600 NE + Monitor Audio Silver 500 też by zagrały melodyjnie z zarąbistym zejściem na dole taką muzę..

Edytowane przez quatross
21 godzin temu, quatross napisał:

Posłuchaj Vienna Acoustics Bach Grand na ROTELu (najlepiej dużym)

bardzo ciekawe te kolumny ale nie są tak łatwo dostępne

4 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć, pod taką muzykę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) są często wybierane 🙂 Jako kontra do nich warto spojrzeć na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , które są delikatniejsze w górze. Szukając nieco rozluźnionego, ale dalej żywego i cieplejszego grania spojrzałbym na polskie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , a ciemniejsze granie, moim zdaniem bardzo przyjemne do dnb, zaoferują

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 🙂 Ze wzmacniaczy na pewno warto spojrzeć na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 😉 Zachęcam też obejrzenia naszego filmu z zestawami do 8-10 tys 🙂 Znajdziesz tam kilka ciekawych opcji, w razie czego zapraszamy na odsłuchy i indywidualne wyceny 🙂 

dzięki ! świetny poradnik 🙂 na pewno wezmę pod uwagę te zestawy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja bym na Twoim miejscu dołożył trochę siana żeby mieć spokój i wygodę słuchania na dłużej i kupił MA Silver 500 7G + wzmak DENON 1600NE

Polecam, w twoich gatunkach będzie petarda .

(jak dobrze to rozegrasz zamkniesz się w 13kzł.)  .

Do twoich preferencji gatunkowych możesz oczywiście sprawdzić kolumny RP 8000 szczególnie w pierwszej wersji gdyż druga jest za droga na swoje możliwości.

Także proponował bym sprawdzenie bronze 500 jak i heco revolution 7 jako tych kolumn nadal wciąż wyraźnych potężnych w brzmieniu ale nie tak jaskrawych w górnych elementach. 

Do tych kolumn dobierz raczej ciepły ale wydajny wzmacniacz. 

Z drugiej strony możesz iść w coś bardziej łagodnego jeśli chodzi o Górne przekazy jak heco ale Aurora 1000 czy elac f6.2 a dobrać wyraźniejszy , bardziej naznaczony góra wzmacniacz.

Czy byłeś już na jakimś odsłuchu?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Do twoich preferencji gatunkowych możesz oczywiście sprawdzić kolumny RP 8000 szczególnie w pierwszej wersji gdyż druga jest za droga na swoje możliwości.

Także proponował bym sprawdzenie bronze 500 jak i heco revolution 7 jako tych kolumn nadal wciąż wyraźnych potężnych w brzmieniu ale nie tak jaskrawych w górnych elementach. 

Do tych kolumn dobierz raczej ciepły ale wydajny wzmacniacz. 

Z drugiej strony możesz iść w coś bardziej łagodnego jeśli chodzi o Górne przekazy jak heco ale Aurora 1000 czy elac f6.2 a dobrać wyraźniejszy , bardziej naznaczony góra wzmacniacz.

Czy byłeś już na jakimś odsłuchu?

nie, właśnie nigdy nie byłem na odsłuchu. Będę musiał się w końcu wybrać to wtedy otworzy mi oczy i uszy na wiele kwestii 🙂 zupełnie nie mam pojęcia jak takie kolumny grają

23 godziny temu, Dawid_59693 napisał:

nie, właśnie nigdy nie byłem na odsłuchu. Będę musiał się w końcu wybrać to wtedy otworzy mi oczy i uszy na wiele kwestii 🙂 zupełnie nie mam pojęcia jak takie kolumny grają

No to koniecznie. Im więcej salonów odwiedzisz tym lepiej. Zobaczysz też jaki wpływ na brzmienie zestawu ma dana akustyka.

Idź z kimś.

Poczytaj mój poradnik jak przygotować się do odsłuchu.

Słuchaj siebie.