Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana kolumn stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Co tu się w wątku stało? Chwilę mnie nie było. 😛

nie wiem o czym jest rozmowa na 2 stronach. Ale odniosę się autorze do twojej ostatniej wypowiedzi do mnie.

tak ja wiem że one potrafią zagrać mocno basem. Znam te kolumny. U nich olbrzymi wpływ ma wzmacniacz. I albo uzyskujesz twardy metaliczny bas albo wręcz za głęboko wchodzący w rezonansy. I dudni.

subwooferem to poprawisz pod warunkiem że kolumny przestaną grać to pasmo. Ja jestem jednak zdania że łatwiej ci będzie chyba wymienić kolumny. Chodź polecał bym je osobiście sprawdzić w domu

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Co tu się w wątku stało? Chwilę mnie nie było. 😛

nie wiem o czym jest rozmowa na 2 stronach. Ale odniosę się autorze do twojej ostatniej wypowiedzi do mnie.

tak ja wiem że one potrafią zagrać mocno basem. Znam te kolumny. U nich olbrzymi wpływ ma wzmacniacz. I albo uzyskujesz twardy metaliczny bas albo wręcz za głęboko wchodzący w rezonansy. I dudni.

subwooferem to poprawisz pod warunkiem że kolumny przestaną grać to pasmo. Ja jestem jednak zdania że łatwiej ci będzie chyba wymienić kolumny. Chodź polecał bym je osobiście sprawdzić w domu

Dziękuje za poradę, kolumny już w drodze i czym bliżej mi do spotkania z nimi tym bardziej się obawiam że pójdzie coś nie tak…mimo wszystko ekscytuje się i czekam na nie😊

5 godzin temu, Hexend79 napisał:

Dziękuje za poradę, kolumny już w drodze i czym bliżej mi do spotkania z nimi tym bardziej się obawiam że pójdzie coś nie tak…mimo wszystko ekscytuje się i czekam na nie😊

Może pójść cos nie tak. Oczywiście że tak 🙂

ale o to chodzi. Doświadczenie jest niezwykle cenne. Zawiedziesz się na nich. Ok. Krok do przodu w poszukiwaniach.

4 godziny temu, Hexend79 napisał:

Magnat quantum 759

Na prawdę warto. Jak to mówili Top Of The Line 🙂

Witajcie, kolumny już mam i są ogromne słucham ich już drugi dzień i cały czas zastanawiam się co ja mam napisać…😀 jestem po prostu oczarowany z jaką lekkością to gra, jak dobrze poradził sobie z nimi mój wzmacniacz… a miałem obawy że zabraknie mu mocy do większych kolumn.  po włączeniu muzyki… odrazu zwróciła na siebie uwagę góra pasma, która  nie jest tak agresywna jak w kolumnach canton, i jest  bardziej szczegółowa… tak mi się przynajmniej wydaje. Jeśli chodzi o dół pasma (Bass)… moim celem było jego polepszenie względem Canton Chrono 509.2DC. I cel ten osiągnąłem😏 Bass w tych Magnatach jest mocny i głęboki, jestem MEGA zadowolony. Chciałem wstawić fotkę magnatów i Canton jak stoją koło siebie😏 niestety nie udało mi się. 

Czyli dokładnie nastąpiło to, co napisałem już w #2 😉 

I ciesz się muzyką, bo ona jest  najważniejsza.

Zdjęcie pewnie nie weszło, bo debilne rozmiary tych ze smartfonu tu się zwykle

nie mieszczą i trzeba je zmniejszać. Np. w "zdjęcia" Win 10 jest taka opcja.

Edytowane przez audioburak

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

46 minut temu, audioburak napisał:

Czyli dokładnie nastąpiło to, co napisałem już w #2 😉 

I ciesz się muzyką, bo ona jest  najważniejsza.

Zdjęcie pewnie nie weszło, bo debilne rozmiary tych ze smartfonu tu się zwykle

nie mieszczą i trzeba je zmniejszać. Np. w "zdjęcia" Win 10 jest taka opcja.

Dokładnie to się stało, wszystko co napisałeś się zgadza. Te magnaty dostałem za polowe ceny (nowe) w Szwajcarii nadal kosztują 2800€ ale Boże… jak to gra. Dziękuje Ci jeszcze raz🍀

• Pokaż nowe odpowiedzi