Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam od wczoraj problem z automatycznym pobieraniem  napisów  na moim playerze...Dune HD Pro Vision 4K Solo.

Dune HD pobiera napisy automatycznie przez serwer OpenSubtitels .org 

Po wejściu w opcje pobierania napisów wyskakuje komunikat...

"VIP Member "

Tak jak na zdjęciu poniżej...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co jest ? Czy skończyło się wygodne pobieranie napisów ?

Na forum Opensubtitels piszą coś o rocznej daninie...

Można to jakoś zmienić ?Tak jak w Kodi? Ktoś coś?

Dodam tylko że w Kodi to samo.

Czy Zidoo też ma ten problem?

Pozdrawiam Gregor

Ukryta Zawartość

Wygląda na to, że musisz wykupić konto VIP albo pobierać napisy ręcznie. Trochę się nie dziwię, w końcu opensubtitles nie ma praktycznie dochodu z reklam, a utrzymanie serwerów, domeny itp. nie jest za darmo.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

3 minuty temu, qbakos napisał:

Wygląda na to, że musisz wykupić konto VIP albo pobierać napisy ręcznie. Trochę się nie dziwię, w końcu opensubtitles nie ma praktycznie dochodu z reklam, a utrzymanie serwerów, domeny itp. nie jest za darmo.

To że trzeba wykupić to wiem ...Pytanie czy w tym playerze są opcje wyboru lub można to jakoś zmienić... Skąd pobierać napisy tak jak to ma Kodi 

Napiprojekt ,Napisy 24.pl ...

Edytowane przez Gmow1977

Z tym nie pomogę, bo nie mam tego playera.

Ale... teraz właściwie tylko opensubtitles się liczy. Niedawno porównywałem te serwisy i na napisy24 tylko seriale i to kiepsko aktualizowane, napiprojekt też słabiutko - jest może połowa tego co na OS. Jedynie wyszukiwarkę mają fajną.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

A tak spytam, (trochę poza tematem) jak ten dune się sprawuje. On ma bodajże osobne wyjście na audio. Jak masz to podpięte? Mam problem z obrazem po zmianie Ampli i rozważam zakup playera z 2 wyjściami. Są jeszcze aktualizuje, jest sens jeszcze to kupić?

12 minut temu, DarthV napisał:

A tak spytam, (trochę poza tematem) jak ten dune się sprawuje. On ma bodajże osobne wyjście na audio. Jak masz to podpięte? Mam problem z obrazem po zmianie Ampli i rozważam zakup playera z 2 wyjściami. Są jeszcze aktualizuje, jest sens jeszcze to kupić?

Ja mam po hdmi (Hdmi  Out Mein) podpięte  pod któreś tam wejście w Denonie avc x4700h....chyba Sat /stb ...

Ukryta Zawartość

Wszystkie opcje ustawione na Auto  tylko dźwięk mam na Raw (chyba tak to się nazywa) i śmiga wyśmienicie.Teraz zmieniłem projektor i zauważyłem że przy zmianie z sygnału hd na 4 k 

ma czkawkę i pomaga wyjście z katalogu podrzędnego  do  głównego....Firmware co chwila coś tam ulepszają ostatnie chyba w czerwcu było...

Ja jestem zadowolony łyżka praktycznie wszystko nie tnie  nie przerywa Czasem zaliczka zwiechę.... pomaga wyłączenie na chwilę z prądu....

Poza tymi  napisami ... jestem zadowolony  

Ukryta Zawartość

47 minut temu, Gmow1977 napisał:

Ja mam po hdmi (Hdmi  Out Mein) podpięte  pod któreś tam wejście w Denonie avc x4700h....chyba Sat /stb ...

Ukryta Zawartość

Wszystkie opcje ustawione na Auto  tylko dźwięk mam na Raw (chyba tak to się nazywa) i śmiga wyśmienicie.Teraz zmieniłem projektor i zauważyłem że przy zmianie z sygnału hd na 4 k 

ma czkawkę i pomaga wyjście z katalogu podrzędnego  do  głównego....Firmware co chwila coś tam ulepszają ostatnie chyba w czerwcu było...

Ja jestem zadowolony łyżka praktycznie wszystko nie tnie  nie przerywa Czasem zaliczka zwiechę.... pomaga wyłączenie na chwilę z prądu....

Poza tymi  napisami ... jestem zadowolony  

Czyli używasz normalnie. Ja do póki puszczam na wejście proja 1.4 to jest ok, a jak przełączę na 2.0 dla 4k to lipa,brak obrazu. Nie ma połączenia. Dlatego myślę o rozdzieleniu obrazu od audio. Nie próbowałeś wyjścia audio only? A jaki kabel używasz na wyjściu z Ampli do projektora? Optyczny? Ile m?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DarthV
Godzinę temu, bl4ck napisał:

Ani dune ani zidoo nie mają wtyczek napiprojekt?

Nie wiem jak sprawdzić...

27 minut temu, DarthV napisał:

Nie próbowałeś wyjścia audio only

Nie bo nigdy nie było z tym problemu...

28 minut temu, DarthV napisał:

jaki kabel używasz na wyjściu z Ampli do projektora? Optyczny? Ile m?

Zwykły dla 4k i 2.1 z Amazona...działa wszystko bez ograniczeń

Mały Update...

Dziś udało mi się dobrać 2 x napisy poczym znów pojawił się komunikat...Widocznie ograniczyli dla "zwykłych "Userów do ilości pobieraniaw czasie...

• 1 miesiąc później...

Nowy update...

Taką dbałość o klienta to tylko pozazdrościć

Po ostatniej  aktualizacji softu 

Dune Hd pro vision  4K solo 

Znów pobiera  napisy....👏👏👏

No i fajnie ...😁

Zobaczymy jak długo