Skocz do zawartości
IGNORED

rza sie nagrywa, raz nie, już zgłupiałem

rzempek

Rekomendowane odpowiedzi

witam szanowne forum. temat pewnie dla was żalosny i łatwy ale mnie dręczy okrutnie. Moja panna zalozyła sobie Emula. Wiem że to piractwo itd i temat niegodny audiofila. Ale co poradzić gdy ciekawość górą. Zajżałem, wpisałem parę haseł i...jezu, plyty których szukam od 15tu lat w róznych specjalistycznych sklepikach tam są do ściągnięcia. Prysly moralne dylematy i to że jakośc nie ta, kompresja itp. jak sie czeka na muzę tyle lat to może być już nawet cienko nagrana, byle była w ogole. I niby wszystko proste ale jednak...Problem pojawil sie przy nagrywaniu na cdr formatów mpc. Niektóre plyty normalnie rozpakowuje ( moja pani, bo ja w komputerach jestem cieniasem ) do jakiegoś swojego folderu i przegrywa za pomocą nero na cdr. Mówie cały czas o rozszerzeniu mpc, bo przy innych nie ma problemu. Ale niektóre płyty , choć każdą czynność wykonuje identycznie, po prostu się nie nagrywaja. Tzn, muzyka po rozpakowaniu w komputwrze jest czytana, mogę jej sluchać normalnie. Malo tego, po "przegraniu" na cdr tenże wsadzony do odtwarzacza audio wyświetla normalnie liczbę nagrań i czas plyty, tyle że po wciśnięciu PLAY zamiast muzyki slychać przeraźliwy zgrzyt jak od jakiejś przemyslowej szlifierki. Co jest? przecież inne płyty, też mpc, nagrały się normalnie. Może ktoś mi wytlumaczy o co w tym chodzi. A raczej mojej pani. Proszę o jakieś wskazówki. jak wróci z pracy to jej pokaże stronkę, niech poczyta i próbuje, bo ja jak już wspomniałem na kompach się nie znam. A co do wyszukiwarki to szukałem tego tematu by nie mącić, ale nie znalazłem albo jestem slepy. Pozdrawiam i proszę o wyrozumialość.

no, moglem sie spodziewać że wielcy melomani mnie oleją i nie będą sobie zawracali glowy moimi problemami. szkoda, myslalem że audiofile to normalni ludzie i uczynni też potrafią byc. cóż, life is brutal.

zaintaluj obraz płytki w emulatorze napędu cd, zgraj to do obrazu, i nagraj obraz na cdrw, jak "zgrzytanie" sie powtórzy zmień program do nagrywania. Polecam stronę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dead dog, dzięki wielkie za pomoc a wszystkich innych urażonych przepraszam za swoą irytację.niecierpliwość to moja wada, choć...jak się kiedyś umówiłem z panna to czekalem 4 godziny!!!. pozdrawiam

Może Nero nie miał odpowiedniej wtyczki i dobrze "nie widział" MPC, tak dodam na wszelki wypadek:

Tu są najnowsze wersje wtyczek do Nero

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"rza sie nagrywa..." może ludzie nie wiedzą o co ci chodzi. Najlepiej zdekoduj te mpc do wav i wypalaj wav'y. Link do decodera

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.