Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Na Aliexpress Deutschland 155 w tej chwili

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja sprawdzam zawsze w DE i w PL ceny , często się różnią.  

Dzisiaj spodziewam się skarbów,  już niby w doręczenia są 😀

Edytowane przez 77Mariusz77

@77Mariusz77

Widziałem że chyba kolega kupił głośnikowe Vallhala2, czy może udało się już posłuchać i coś można na ich temat powiedzieć?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

6 minut temu, worms napisał:

@77Mariusz77

Widziałem że chyba kolega kupił głośnikowe Vallhala2, czy może udało się już posłuchać i coś można na ich temat powiedzieć?

Słucham już jakiś czas i to sporo gdyż mam wolne.  Na początku wydawało mi się,  że jest za jasno wręcz i odłączyłem i zrobiłem zwrot do (31.12 muszę ewentualnie odesłać.)  Po kilku dniach jak przyszedł mi nowy DAC postanowiłem dać im jeszcze jedną szansę i jest naprawdę dobrze. Jakoś się to poukładało fajnie. Teoria wygrzewania czy inne cuda miały może wpływ 😀 Ja je kupiłem dla wyglądu w zadadzie bo mi niczego w dźwięku nie brakowało.  Chciałem tylko żeby nie pogorszyły dźwięku 😂  ale przyznam , że jest naprawdę fajnie. Średnica stała się dociążona czego mi brakowało bezpośrednio po pierwszym wpięciu. Bas zawsze u mnie był bo mam 2xT9x w stereo , gitara musi być dociążona jak należy i czyściutka góra pięknie wybrzmiewajaca. Ja lubie w muzyce wszelkiego rodzaju przeszkadzajki , dziwne dźwięki w industrialnym ciężkim graniu stąd dużą uwagę przykladam do góry w czym kolumny też mi pomagają (triangle) . Jedną z moich ulubionych kapel jest Not my God i ogólnie twórczość gościa co zwie się Skold. Jezel cokolwiek w sprzęcie niedomaga to tego nie da się słuchać bo mózg wywraca na drugą stronę ale za to jak każde pasmo gra jak należy to sama rozkosz dla uszu i duszy 🙂 jak to brzmi jak należy to wszystko brzmi conajmniej przyzwoicie skromnie powiem. Dzisiaj będę przepinał bo przyjdzie chiński miedziany nowy kabel no i zobaczymy co zostanie. Mam wolne do końca roku już to będę cudował. 

Na chwilę obecną zostają ale za tydzień mogę mieć inne zdanie. Kabelek chwalony przez Venoma lada chwila przyjdzie.  🙂

@77Mariusz77 a który głośnikowy wziąłeś? 

Ja dziś potwierdzilem dokumenty z shanlingiem 😉 takze pa czka jest w Wawie ... moze do piatku dotrze. Tylko 38kg 😄 

13 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Słucham już jakiś czas i to sporo gdyż mam wolne.  Na początku wydawało mi się,  że jest za jasno wręcz i odłączyłem i zrobiłem zwrot do (31.12 muszę ewentualnie odesłać.)  Po kilku dniach jak przyszedł mi nowy DAC postanowiłem dać im jeszcze jedną szansę i jest naprawdę dobrze. Jakoś się to poukładało fajnie. Teoria wygrzewania czy inne cuda miały może wpływ 😀 Ja je kupiłem dla wyglądu w zadadzie bo mi niczego w dźwięku nie brakowało.  Chciałem tylko żeby nie pogorszyły dźwięku 😂  ale przyznam , że jest naprawdę fajnie. Średnica stała się dociążona czego mi brakowało bezpośrednio po pierwszym wpięciu. Bas zawsze u mnie był bo mam 2xT9x w stereo , gitara musi być dociążona jak należy i czyściutka góra pięknie wybrzmiewajaca. Ja lubie w muzyce wszelkiego rodzaju przeszkadzajki , dziwne dźwięki w industrialnym ciężkim graniu stąd dużą uwagę przykladam do góry w czym kolumny też mi pomagają (triangle) . Jedną z moich ulubionych kapel jest Not my God i ogólnie twórczość gościa co zwie się Skold. Jezel cokolwiek w sprzęcie niedomaga to tego nie da się słuchać bo mózg wywraca na drugą stronę ale za to jak każde pasmo gra jak należy to sama rozkosz dla uszu i duszy 🙂 jak to brzmi jak należy to wszystko brzmi conajmniej przyzwoicie skromnie powiem. Dzisiaj będę przepinał bo przyjdzie chiński miedziany nowy kabel no i zobaczymy co zostanie. Mam wolne do końca roku już to będę cudował. 

Na chwilę obecną zostają ale za tydzień mogę mieć inne zdanie. Kabelek chwalony przez Venoma lada chwila przyjdzie.  🙂

To miło to wszystko słyszeć. Czekam na dalsze porównania między przewodami głośnikowymi.
Możesz podesłać link gdzie kupiłeś tą Vallhala 2?

W tej chwili też ma z Alli Red Dawn, czy jakoś tak i nie żałuję nawet złotówki, ale naszła mnie ochota by spróbować czegoś lepszego, jestem bardzo ciekaw jak wypadnie V2

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

8 minut temu, worms napisał:

To miło to wszystko słyszeć. Czekam na dalsze porównania między przewodami głośnikowymi.
Możesz podesłać link gdzie kupiłeś tą Vallhala 2?

W tej chwili też ma z Alli Red Dawn, czy jakoś tak i nie żałuję nawet złotówki, ale naszła mnie ochota by spróbować czegoś lepszego, jestem bardzo ciekaw jak wypadnie V2

Ja zamówiłem od tego sprzedającego 

Ukryta Zawartość

Wykonanie pierwszy sort. Bez zarzutu. Jak na grafikach wygląda. 

Ukryta Zawartość

W dniu 15.12.2024 o 11:40, Ghotti napisał:

jeszcze go rozważam, cenowo tu nie ma różnicy dla mnie.

Jedyne co mnie od niego odrzuca to ... wygląd 😄 😄 😄 tak wiem śmieszno no ale ... 

Nie wykluczam iż po prostu nie wezmę tomanka + tego pg i sobie porównam na żywo tak bedzie chyba najłatwiej

A do tego czasu podepnę wszystko w jakąś high end listwę z Action bo i tak kable będą za krótkie 😄 

Nie wiem czy ironia czy nie 😄 ale serio jest to ciężki temat. Tak jak w kablach wzmakach etc. ok jedni slysza inni nie tutaj chodzi też o jakieś zabezpieczenie przed przepięciem, burzą (aczkolwiek przed tym to tylko dołaczenie od prądu chroni) + jakas wygoda i jakiś ład w kablach ... ciężko coś wybrać nie popadając w paranoję cenową 🙂 

Dla znajomego audio to grube hobby 😉 i sam ma gigawata pc4 evo+ powiedział żeby sobie dać spokój tutaj z drogimi zabawkami (nawet nie rozwazałem drogiej 😉 ) bo to nie ma sensu, lepiej to dołożyć w jakiś znaczący element całego układu niż w listwe 

Nie śmiałbym ironizować. Masz rację, że to może być kontrowersyjny temat Nas wszystkich.

De gustibus non est disputandum

23 godziny temu, 77Mariusz77 napisał:

Na Aliexpress Deutschland 155 w tej chwili

Ukryta Zawartość

zapytałem ich WTF to mi odpisali ..

Pricing of goods is the same, for different countries some need to charge VAT, so naturally the price is not the same.

i dał screena ze VAT w DE naliczony wiec mu odeslalem tego screeena 

1png.png

w obydwu jest included vat 🙂 a cena 50% wieksza

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo każdy Niemców postrzega jako najlepszy rynek konsumencki. A oni sami (Niemcy) to największe centusie Europy. Wszyscy myślą że tak uciułają największy biznes. A prawda jest taka że Ali w Polsce ma chyba większą popularność niż w DE. Niestety jesteśmy postrzegani przez pryzmat krajów 2-3 świata Niestety.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Dobrze, że w 1 wypadku tak nie jeste 😉 

więc .... TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Mam nadzieje, ze nie kupiłem najdorzszej obudowy w życiu 😄 

Ukryta Zawartość

93da271c-2b44-413d-8005-4aa06ebcc9c2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti
22 minuty temu, venom200 napisał:

Bo każdy Niemców postrzega jako najlepszy rynek konsumencki. A oni sami (Niemcy) to największe centusie Europy. Wszyscy myślą że tak uciułają największy biznes. A prawda jest taka że Ali w Polsce ma chyba większą popularność niż w DE. Niestety jesteśmy postrzegani przez pryzmat krajów 2-3 świata Niestety.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

tyle, że on miesiąc temu był za taką samą cene w DE jak w PL @77Mariusz77 potwierdził

z chin to raczej prawda 🙂 

coaxialny zamówiłem melodiki chociaż bo nie ma żadnego 😄 chińskie XLR już czekają 😉 teraz będę się bał podpiąć ten chiński kabel zasilający żeby go nie spalić 😄 

jak zupka chińska z rrrrrrrrrrrrradomia 😄 

26 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Wszystko przecież oryginalne , mam tylko nadzieję,  że ta melodika to też chińska bo tylko jej bym się tu obawiał 😂

jeszcze tylko małe zakupy i bedzie smigac 

Godzinę temu, Ghotti napisał:

Dobrze, że w 1 wypadku tak nie jeste 😉 

więc .... TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Mam nadzieje, ze nie kupiłem najdorzszej obudowy w życiu 😄 

Ukryta Zawartość

93da271c-2b44-413d-8005-4aa06ebcc9c2.jpg

Piękny widok 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odpaliłem żeby sprawdzić czy w ogóle działa 😂 działa ale jest miernie 🙂 tyle że to połączenie optykiem z blue sound node do shanlinga bezpośrednio 🙂 optykiem za 5zl. 😂 zamówiłem melodike coax na szybko żeby podpiąć do DAC bluesound i xlr z dac do shanlinga 🙂

Update 😉 odpaliłem tidal connect i moja ulubiona muzykę w dobrej jakości no i jest moc …. Ma przeokrutnie dużą scenę tak jak ludzie pisali, dziwięk się z nich wylewa i fajnie otacza 

całkiem całkiem. 

2 godziny temu, Ghotti napisał:

No dobra przypomniało mi się że przecież mam qed’a 2x rca - 2x rca node wpięty po ludzku 😂 jest moc tyle powiem 🙂

I to będą mocne święta 😉

Właśnie włączyłem do streamera. Gra fajniej od SoudArt MOC3. Jaśniej i muzykalnie ze zwartym mocnym basem:

Ukryta Zawartość

Valhalla Power Cord ☝️

12 rdzeni

Ten mnie korci wziąć:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta Valhalla chwalona byla mocno na head-fi.org . 

No ja korci to tylko kwestia czasu kiedy klikniesz 😁

Ja zawsze sobie mówię,  że mogę odesłać przecież 🤣 a i tak nie odsyłam🫣

17 minut temu, quatross napisał:

Właśnie włączyłem do streamera. Gra fajniej od SoudArt MOC3. Jaśniej i muzykalnie ze zwartym mocnym basem:

Ukryta Zawartość

Valhalla Power Cord ☝️

12 rdzeni

Ten mnie korci wziąć:

Ukryta Zawartość

Cz jest ten kabel w miarę elastyczny ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 minut temu, quatross napisał:

Ukryta Zawartość

Valhalla Power Cord ☝️

12 rdzeni

Ten mnie korci wziąć:

Ukryta Zawartość

Też właśnie o nim myślę tylko o radowanych wtyczkach sporo drożej jednak ale ma dobre opinie 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi