Skocz do zawartości
IGNORED

PREAMP KIT Wellmann/AVT

conri

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu Żyjemy ;-)

Mimo ostrzeżeń Lukara wróciliśmy gdy tylko można było. Ale nie traciliśmy czasu. Ja postroiłem kapitalny pream z kompletu AVT? Wellmana. Prosty dla laika elektronika,jedno układowy IC z rewelacynym brzmieniem po zamianie Lo725 na OPA 2134PA. Super sound, idealne wyważnie tonów, plastyka dżwięku,RIAA perfekcyna w /g IEC, O ile na Lo 725 był zbyt metaliczy to po wstawienu OPA - poprostu superNawet nie trzeba było zmieniać wartośći elementów z aplikacji. Nawet poczciwy JVC AX 330 awansował o klasę wyżej .Przynajmniej w odtwarzaniu winyli. Gniazdo Phono idzie do zaspawania, a sygnał teraz poprzez OPA wchodzi na AUX

[obrazekLUKASZ-279806_1.JPG] [obrazekLUKASZ-279806_2.JPG]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3405-100009103 1170265714_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16641-preamp-kit-wellmannavt/

Od Tl 082 to z każdym wzm. op. jest lepiej (prawie - ale chyba wiesz o jakich układach mówię - BB, TI, AD itp). Kit jak kit. Drogi i niczym się nie wyróżnia - elementy po porstu dobre, normalne, w odróżnieniu od bieda-szybów w polskich kitach = niemiecka solidność. A ukałdowo bardzo prosty i nie odbiegający niczym od setek podobnych konstrukcji. Cała zasługa leży tak naprawdę po stronie tego OPA.

Jak robiłem kity AVT to zamiast standartowych opa wkładałem różne inne - tak jak pisze Molibden: BB, TI. Najlepiej z podwójnych grały 2604 i 2132 - o wiele lepsze od 2134.

Zupełnie inna bajka jest jak zrobisz dual mono z pojedyńczym opa - pisałem o tym gdzieś na forum.

Pozdrawiam

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Witam !

I popieram przedmówcę. W moim pre, też podwójnym, stosowałem różne kombinacje między innymi z 2134 (+ op275 lub 2604) i zdecydowanie najlepiej w/g mnie jest opa2132 + op275 ( na wstępnym). Korci mnie jeszcze po dwa AD797 na przejściówkach lecz nie posiadam w tej chwili. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.