Skocz do zawartości
IGNORED

Forum HI-FI i Muzyka

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Specyfika forum całkowicie inna niż lukara

najdziwniejsze, że osoby wiodące prym na lukarze wcale nie udzielają się jakoś specjalnie na forum wymienionym w temacie (mimo daleko posuniętej współpracy z ww. czasopismem)

czy nie dziwi fakt, że na lukarze nie porusza się w ogóle tematów innych magazynów (Audio tudzież Audio-Video) brak dyskusji czy to z pozytywnym czy też negatywnym skutkiem ma wpływ na wygląd naszego rynku prasy audio - w ciągu pół roku (moja bytność tu wśród tak doborowego towarzystwa) jeśli korzystałbym tylko z sieci - lukar forum - wiedziałbym o jednym może o dwóch czasopismach (mies i kwart). Zauważcie Państwo, że grupa blisko 7000 forumowiczów zarejestrowanych na forum to jest znacząca część rynku audiofilskiego w kraju - zastanawia mnie fakt, braku dyskusji nawet negatywnej o innych magazynach audio.

"Mi się nie podoba, bo jest mowa o kitku1999, lolo, audiorku, aniwx -ie, a nikt nie wspomniał o sympatycznym

wichrzycielu o nicku : zyzio ;-(("

Zyzio,no coś Ty ,mam lepszy pomysł.

Jak tak bardzo zależy Ci na rozgłosie prasowym ,to chyba szybciej będzie zamieścić ramkowe ogłoszenie o aktywności na forum HI-FI ,podając oczywiście swój nick(podkreślić wężykiem).

:)))))))))))

>Zauważcie Państwo, że grupa blisko 7000 forumowiczów zarejestrowanych na forum to jest znacząca część rynku audiofilskiego w kraju - zastanawia mnie fakt, braku dyskusji nawet negatywnej o innych magazynach audio.

A jak to sobie wyobrażasz - to juz by była nieuczciwa walka z konkurencją. Kazde forum 'komercyjne' ma taki problem - dlatego musi mieć moderację.:-)

'takie troche gejowskie forum'

to moze oni tam walcza nie o sieciowki i plyty , tylko o pyty?:))))))))))))))))))))))), parowy jedne:)))))) ale sie usmialem , fajny watek:)))))))))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

jar1 napisał

>

>Zauważcie Państwo, że grupa blisko 7000 forumowiczów zarejestrowanych na forum to jest znacząca część rynku audiofilskiego w kraju - zastanawia mnie fakt, braku dyskusji nawet negatywnej o innych magazynach audio.

A jak to sobie wyobrażasz - to juz by była nieuczciwa walka z konkurencją. Kazde forum 'komercyjne' ma taki problem - dlatego musi mieć moderację.:-)

namelessclub

odpowiedział

liczba 7000 odnosi się do forum lukara - a jest ono nie komercyjne (chyba) - czasami jednak tak wygląda jak by było komercyjne

przepraszam za powtórkę ale coś zostało chyba opacznie zrozumiane

Specyfika forum (wymienionego w temacie) całkowicie inna niż forum lukara

najdziwniejsze, że osoby wiodące prym na lukarze wcale nie udzielają się jakoś specjalnie na forum wymienionym w temacie (mimo daleko posuniętej współpracy z ww. czasopismem)

czy nie dziwi fakt, że na lukarze nie porusza się w ogóle tematów o innych magazynach (Audio tudzież Audio-Video) brak dyskusji czy to z pozytywnym czy też negatywnym skutkiem ma wpływ na wygląd naszego rynku prasy audio

- w ciągu pół roku (moja bytność tu wśród tak doborowego towarzystwa) jeśli korzystałbym tylko z sieci - lukar forum - wiedziałbym o jednym może o dwóch czasopismach (mies i kwart).

Zauważcie Państwo, że grupa blisko 7000 forumowiczów lukara zarejestrowanych na forum to jest znacząca część rynku audiofilskiego w kraju - zastanawia mnie fakt, braku dyskusji nawet negatywnej o innych magazynach audio. (irytujące lakoniczne stwierdzenia są żenujące)

Proszę przypomnieć sobię skąd wzieła się jedyna wystawa sprzętu audio w kraju ?

Zacytowane poniżej teksty nie pochodzą z forum HFiM, ale z nr 3/2005 pisma, jednak jakoś temat forum zaczyna zazębiać się z tematem HFiM w ogóle i porównaniem dwóch konkurujących (co by dużo tu nie mówić) stron internetowych, dlatego postanowiłem tekst ten przytoczyć jako odnoszący się do całokształtu dyskusji:

"... lektura tekstu pana poruszyła i skłoniła do głębszej refleksji. A to jest cenne, choć w dobie internetowego pustosłowia i bredzenia o niczym, niestety coraz rzadsze. Tak się jakoś porobiło, że nowe media odwracają ustaloną przez wieki kolejność działania i ludzie najpierw napiszą (najczęściej niechlujnie i z błędami), a później pomyślą o tym, co napisali..."

HFi M 03/2005 s. 73

"... To raczej zwięzła charakterystyka pewnej formacji umysłowo-ekonomicznej, która ma swoje zdanie na przeróżne tematy, choć przeważnie nie zadała sobie trudu ich zagłębienia. Ludzie ci lubią teoretyzować i udowadniać sobie, że takie czy inne rozwiązanie to szlabierstswo, humbug i zamach na zdrowy rozsądek"

"... My wolimy drugą, na szczęście znacznie większą grupę wytrawnych audiofilów, którzy wiedzą, co słyszą (sic!) i nie muszą się posiłkować dodatkowymi procedurami sprawdzającymi..."

HFiM 03/2005 s. 74

Ciekawe o kim wyżej mowa i czy ktoś tu aby nie próbuje dyskredytować Uczestników tego forum próbując zarazem napędzić sobie koniunkturę tanimi chwytami?

Sami powiedzcie!!!

>nameless nie raz poruszalem temat AV czy Audio, i nie tylko ja. AV jest ok , Audio jakie jest kazdy widzi, a HiFiiM wzbudzalo niegdyc co jakis czas jakies tam emocje z roznych powodow, to proste. jak wyszukiwarka zacznie dzialac, przejzyj te watki, nawet ajk w temaci ejest hifiim to wyskakuje czasem av czy audio. bylo (i moze nadal jest) paru fanatykow jednego pisma, ale niech oni Ci nie przeslaniaja reszty :)

pewne tematy byly juz nie raz poruszane po prostu i nie chce sie nikomu powtarzac, skoro cos Ci enurtowalo to czemu nic nie pisales? albo nie szukales i dopisywales? :) tamto forum nowe i tam walkuja sporo oczywistych spraw. okres niemowlectwa.

>stryjek to tez juz jakis zas temu zauwazylismy, whifiim sa tacy delikatni chlopcy na ktorych tak wielkie wrazenie robia rozne bzdety pojawiajace sie na sieci, we wstepniakach nie raz byl temu dawany wyraz. coz, dziwi mnie to tym bardziej, ze nadal temu daja wyraz w pismie. skoro o czyms sie sadzi, ze to glupoty, to skad ta mietkosc i reagowanie wlasnie na takie a nie inne sygnaly? i potem to sie czkawka w pismie odbija lol

insecure people, insecure ( in their manhood? lol)

>stryjek jeszcze jedno Ty chyba nie masz zludzen, ze to nie jest po prostu biznes? biznes ma tutaj niekoniecznie znaczenie pejoratywne, ale tez nie powinien pozostawiac zludzen. forum hifiim bedzie konsekwentnie reklamowane ile sie da i tyle. moze nawet plakaty podrukuja i porozwieszaja w stolicy lol. wlasciciel interesu rozkreca go z nowej innej strony, wzmaga ruch w interesie i juz, to zrozumiale i logiczne dzialanie, jakakolwiek sciema jest dziwna i niepotrzebna w sumie.

ja w sumie jako milosnik tego forum chetnie byl sie zlozyl na reklame lukara w roznych pismach, no ale chyba to tylko ja :) to forum "amatorskie" ale jednak najlepsze :)

stryjek, 22 Mar 2005, 01:00

>Ciekawe o kim wyżej mowa i czy ktoś tu aby nie próbuje dyskredytować Uczestników tego forum próbując

>zarazem napędzić sobie koniunkturę tanimi chwytami?

hihi nie przesadzaj. Może za długo oglądałeś "teorię spisku" z M. Gibsonem. Ludzie się nudzą i tylko się czają jak zdyskredytować forum Lukara ;-))

Ja zacząłem właśnie od Forum Lukara i wyganało mnie stąd dokładnie to co aktualnie się dzieje na forum HiFi i Muzyka. Jednowpisowe teksty pełne bluzgów nie powiązanych w jakikolwiek sposób z tematem. Cały czas mam nadzieję że Stryjecki juz konkursów ogłaszać nie będzie, a Ci którzy "tam" są dłużej przywrócą porządek. I ponownie będzie nudno, wazeliniarsko ete. etc. A większość wątków będzie przyjemną lekturą.

Zwróć uwagę że po krótkim udawaniu na obu forach (poprawność polityczna?) że "to drugie nie istnieje", pojawiają się odsyłacze, teksty "sprawdź na Lukarze", "tu jest wątek z Lukara". Nie pojawiają się już stwierdzenia o Lukaryzacji (jak byś nie wiedział swojego czasu była to obelga)! Na HiFi i Muzyka mam nadzieję że Lukar da trochę zdrowego fermentu, a na Lukarze "HiF" itrochę kultury. Odnoszę wrażenie że tak się właśnie aktualnie dzieje.... I co TO JEST ZŁE????

pozdr

P.S.

Powyższy tekst stanowi prywatne przemyslenia autora i jest całkowicie absolutnie subiektywny.

Mam podobne wrażenia.

Nabijactwo postów i mowa trawa na forum HFiM kwitnie. Ale rozumiem NadReda: on musi mieć możliwośc wykazania, że ma juz tylu-a-tylu forumowiczów, którzy naklepali mu tyle-a-tyle postów. Jeno naiwnością się wykazał jak nie przymierzając pewien minister finansów, który sądził, ze wszyscy pokornie zapłacą nałożony przezeń podatek. Pęd do ilości nie przekłada się na jakość, a raczej przeciwnie... Inna sprawa, że sam MS już nz to się wkurza, co widać choćby tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tym poscie lepiej to widać :-)))

pozdr

Ukryta Zawartość

stryjek to ze strony 73 to moim zdaniem prawda. Ludzie nie myślą co piszą. Często zresztą nie mają nic do powiedzenia i w sumie nie wiadomo po co postują. A ten drugi cytat pochodzi z tekstu traktującego o ABX i jego kontekst jest zupełnie inny. Albo nie zrozumiałeś albo nie chciałeś zrozumieć :-) IMHO tekst ten zresztą pomija podstawowy problem testów ABX jakim jest niemożliwość oceny "jak gra" a jedynie daje możliwość stwierdzenia "czy gra inaczej".

A że tamto forum jest komercyjne? Jasne że jest! To też będzie... A może już jest???

Zaglądam czasami na forum HI-FI i Muzyka. Wiele osób jest aktywnych i tu i tam, chociaż AUDIOSTEREO odbieram jako ciekawsze, swobodniejsze i sympatyczniejsze. I nie zamierzam logować się w HI-FI choćby z uwagi na postać Pana Redaktora Naczelnego. Bardzo arogancka, pełna zarozumiałości tonacja jego wpisów w wątkach "możdżerowskich" skutecznie zniechęciła mnie tak do osoby Redaktora jak i do pisma. Z kolei wiele wpisów na tym forum świadczy o tym, że ich autorzy też do jakichś szkół kiedyś chodzili i nie do końca marnowali tam czas. Nawet jeżeli weźmiemy pod uwagę język i styl. Na forum AUDIOSTEREO nie czuje się wszechobecności, czy wszechingerencji Administratora. I tu zapewne leży jedno ze źródeł sukcesu. Pozdrowienia zatem dla Mr Lukara. WS

wolf (miałem dziś najwyżej 10 wpisów popełnić ale nie mogę przejść obok tak inteligentnej i trafiającej w sedno wypowiedzi) no każdy by chciał aby tak było (nie zawsze jest)

Prezes WS - trafiłeś na drugi aspekt - permanentnego rugania - jak to się mówi "kto nie jest z nami jest przeciw nam" ? coś w tym jest - tak czasami pachnie to kółkiem różańcowym :)

namelessclub -> no wybacz ale czasami nie wiem czy mówisz poważnie czy tylko ironizujesz. No nie wiem... ALe to tylko dobrze chyba świadczy. Tfu Tfu... zaraz mnie ktoś opieprzy że wazeliniarstwo tu przynoszę ;-(

Preze WS -> Masz rację, tylko co z tego? Czy to jest argument żeby tam nie pisać? Pewnie fajnie jest poptzreć przez szybkę, podebrać niektóre argumenty, a później opowaiadać u nas jest fajnie a tam jest niefajnie. Niech będą da fora na których się udzielamy, niemiałem dziś najwyżej 10 wpisów popełnić ale nie mogę przejść obok tak inteligentnej i

>trafiającej w sedno wypowiedzi) no każdy by chciał aby tak było (nie zawsze jest)

>

>Prezes WS - trafiłeś na drugi aspekt - permanentnego rugania - jak to się mówi "kto nie jest z nami

>jest przeciw nam" ? coś w tych każde ma swoją pecyfikę i niech konkurują ze sobą!

Zwróć uwagę na jedno, gdyby było tak źle jak mówisz to byłyby tam wycinane wątki i wypowiedzi ale jeszcze to się nie zdarzyło. Dlatego napisz Stryjeckiemu co myślisz o nim, może odpowie a może nie (jego święte prawo). Tylko napisz konkretnie z argumentami. Nawet jeżeli Stryjecki Ci nie odpowie, może wywiąże się Ciekawa dyskusja. A przecież o to chodzi, nieprawdaż?

Absolutnie nie zgadzam się z Twoimi poglądami ale dałbym się torturować przez tydzień "Mandaryną" i "piosenką biesiadną", za Twoje prawo do ich publikacji na obu wzmiankowanych forach internetowych.

pozdr

namelessclub -> no wybacz ale czasami nie wiem czy mówisz poważnie czy tylko ironizujesz. No nie

wiem... ALe to tylko dobrze chyba świadczy. Tfu Tfu... zaraz mnie ktoś opieprzy że wazeliniarstwo tu

przynoszę ;-(

Preze WS -> Masz rację, tylko co z tego? Czy to jest argument żeby tam nie pisać? Pewnie fajnie jest

popatrzeć przez szybkę, podebrać niektóre argumenty, a później opowiadać jak u nas jest fajnie a tam

jest niefajnie. Niech będą dwa fora na których się udzielamy, każde ma swoją pecyfikę i niech konkurują ze sobą!

Zwróć uwagę na jedno, gdyby było tak źle jak mówisz to byłyby tam wycinane wątki i wypowiedzi ale

jeszcze to się nie zdarzyło. Dlatego napisz Stryjeckiemu co myślisz o nim, może odpowie Ci a może nie

(jego święte prawo). Tylko napisz konkretnie z argumentami. Nawet jeżeli Stryjecki Ci nie odpowie,

może wywiąże się Ciekawa dyskusja. A przecież o to chodzi, nieprawdaż?

Absolutnie nie zgadzam się z Twoimi poglądami ale dałbym się torturować przez tydzień "Mandaryną" i

"piosenką biesiadną", za Twoje prawo do ich publikacji na obu wzmiankowanych forach internetowych.

pozdr

Wolf, czytaj Waćpan uważniej nieco! Po pierwsze wpis popełniłem w swoim imieniu i o sobie pisałem gdzie zamierzam a gdzie nie zamierzam bazgrać. Absolutnie nikomu nie odmawiam prawa do własnych wyborów, czy upodobańI I, co więcej, za taki czy inny wybór nie zamierzam kogokolwiek krytykować! I nie napisałem, ze na Wanuatu jest niefajnie. Do wpisów MS ustosunkowywałem się we wzmiankowanych watkach i nie mam zamiaru niepotrzebnie drążyć tematu. Namawiam zatem do odrobiny precyzji i tyle. WS

Prezes WS -> Nawiązałem do Twojej wypowiedzi że na forum Hi-fi odczuwa się wszechobecną obecnośc administratora, z czym akurat się zgodzić nie mogę. A po za tym odniosłem wrażenie że masz na myśli że niejaki Stryjecki kontroluje forum na zasadzie:

Piszcie o czym chcecie, pod warunkiem że piszecie tylko o tym o czym Ja chcę.

Ale widocznie źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź i wcale nie zaliczasz mnie do stowarzyszenia pt. "Dwór i przyboczni pałacowi Jego Majestatu" które pisze tylko i wyłącznie pod dyktando...

Mea Culpa. Mea Culpa Maxima.

pozdr

Wolf, Znowu odsyłam do mojego wpisu. Napisałem, że na forum audiostereo nie odczuwa się... a nie to, co Ty przytoczyłeś. No, ale chyba zamiast się słusznie, czy nie, czepiać - pójde chyba odkurzyc rower. I, rzecz jasna, pozdrawiam. WS

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.