Skocz do zawartości
IGNORED

Forum HI-FI i Muzyka

namelessclub

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie już Peace, w nawiązaniu do rugania (może lepiej do zwracania uwagi) no lubią tak i już tu na lukarze albo sie tym nikt nie przejmuje i piszę dalej

albo jakoś weźmie do siebie (przyznam z rumieńcem, że raz mi się zdarzyło - jacchu od moderatorów na mnie wjechał a ja sam nie wiedziałem jaki tu poziom kultury panuje i oddaliłem się cichutko)

albo "jebiesz" gościa na czym świat stoi

ale swojska linijka - ta ostatnia - jak przed paroma miesiącami

a teraz każdy (żart) zaufania szuka u drugiego i pełna qultura

=> wolf

"Jednowpisowe teksty pełne bluzgów nie powiązanych w jakikolwiek sposób z tematem"- pewnie moja osobę masz na myśli.....

Jaki ty jesteś zakłamany, aż rzygać się chce.....

A kto tam zaczął bluzgać, właśnie ty....uczepiłeś się mnie bez powodu i zacząłes wyzywać od gówniarzy...wypisywać bzdury o tym, ze piszę nie na temat na bocznicy.....

Żal mi cię, wydaje ci się, że jesteś kultularny, grzeczny....ale pod płaszczykiem tej maski drzemie prawdziwe wilczysko ;-(

P.S. Nigdy tego nie robię, ale celowo zwracam się do ciebie, a nie do Ciebie - zreszta tak jak ty do mnie.....

Żyj dalej w swoim wydumanym sielankowym świecie przekonany o swojej nieskazitelności......

=> namelessclub

ja nic do wolfa nie miałem, ale to on na mnie pierwszy nakoczył, na dodatek w niedzielę w chamski sposób....ja jestem spokojny, lae jak ktoś nadepnie mi na odcisk robię się nieprzyjemny :(

Przepraszam Wszystkich za swój wpis, ale jak ktos pluje mi w twarz nie mogę pozostac bierny.....

Jedno jest pewne.

Wprowadzenie konkursu Neel,doprowadziło do nadprodukcji.

Takiej ilości kretyńskich wątków spowodowanych tym konkursem trudno się doliczyć.

Ilość przerasta jakość,jeszcze ta nienawiść do Lukara.

Jeszce żeby było o co walczyć!

Neel Gold! haha

Noooooooooo, może i jest o co ?

Ja tam wolę Lelum-Brodatum!!!!!!!!!!!!!!

Odnośnie mojego poprzedniego wpisu, to może mam obsesję, ale nie mogę się jednak wyzbyć tego wrażenia, że zacytowane przeze mnie wypowiedzi są konkretnie ukierunkowane - w końcu mowa nie o błędach na internecie, a o błądzącej formacji umysłowo ekonomicznej osmielającej się mieć inne zdanie aniżeli autor tego tekstu. I gdzie tu miejsce na rzeczową dyskusję? Dodatkowo w przeświadczeniu moim utwierdziło mnie to, o czym wyżej pisano - powtarzające się ultymatywne sądy wypowiadane w niezbyt eleganckim tonie na łamach HFi M (he, he na lukarze to normalka:)))). To właśnie one spowodowały, że zacząłem zastanawiać się nad istotą tak odmiennych charakterów dyskusji prowadzonych na obu forach i chyba też, jak niejeden z zabierających tu głos, doszedłem do wniosku, że On tam jest wszędzie, a jego duch nie pozwala na jakiekolwiek odstępstwa od jedynie słusznej i właściwej audiofilskiej idei.

PS: Licząc się z ewentualnymi atakami ze strony obrońców forum HFiM postaram się później zacytować parę irytujących mnie cytatów.

• Redaktorzy

Frank: nienawiść do lukara? Czy aby nie przesadzasz? Piszę na obu forach, a czegoś takiego nie zauważyłem. Przeciwnie, widzę coraz częstsze przykłady współpracy i wzajemnego cytowania się. A ty nagle z nienawiścią wyjeżdzasz...

zyzio ->

Mea Culpa

Mea Culpa

Mea Culpa Maxima

Stryjek ->

Nad szeroką bezkresną ciszą wszechogarniającej pustki nieciekawych i nudnych wpisów, duch wiadomy się szwęda. Tu huknie, tam wystraszy, przegoni i skasuje... Jak w Te progi ślad Cienia JEGO się pojawi, dzielne zastępy EGZORCYSTÓW na wezwanie strasznego krzyku forumowego się zjawią. Egzorcyzmów wrzaskiem, wpisów modlitw iloscią pomiot szatański przepedzą i zniechecą, aby w bezpiecznej izolacyji forumowej, dysputy swe powazne ze stresów ilościom minimalnyją toczyć....

pozdr

Jozwa Maryn napisał przytoczę

>Piszę na obu forach, a czegoś takiego nie zauważyłem. Przeciwnie, widzę coraz częstsze przykłady współpracy i wzajemnego cytowania się.

a tak ogólnie to na forum HI-FI jest 300 wpisów (fakt nie pełny rok) a na lukarze 5300 (dwa lata)

znaczy kolega jedno czyta a na drugim pisze gwoli ścisłości

chyba, że pod innymi nickami ale o to nie będziemy posądzać

osobiscie sie dziwie temu watkowi nejmlesa, ale przeczytalem gdzies jego slowa ,ze jest z nami od niedawna i to pewnie dlatego, bo jestem tutaj od dawna i z czystej ciekawosci wpadlem kilka razy na forum przy hfim i nigdy by mi nie przyszlo wogole do glowy porownanie poteznego, niezaleznego forum audiostereo z forum hfim? bo co tu porownywac, ani jesli chodzi o merytoryczna jakosc wpisow, rozleglosc poruszanych tematow, liczbe wiernych czytelnikow hfim nie ma startu do lukara, swiadczy o tym zreszta chociazby to (nie wiem czy dalej tak jest) ze w co drugim czytanym niegdys przeze mnie watku byly odnosniki do naszej listy dyskusyjnej, w takim razie pomyslalem ze moge sobie to forum zupelnie podarowac , bo co sie dzieje na audiostereo bez tego wiem doskonale

ps.

radze Ci nejmles zebys poczytal troche archiwalnych wpisow naszego forum i wtedy pewne powiazania i zaleznosci stana sie dla Ciebie jasne, poczytaj szczegolnie archiwalne wpisy niektorych redaktorow i zwaz jakim tonem wypowiadali sie do uzytkownikow forum, jak zachowywali sie kiedy dostawali niewygodne pytania zamiast wazelinki lamerow jak to ma czesto miejsce na portalu hfim

mysle ze wlasnie w tym kierunku powinienes pojsc i po to jest wyszukiwarka, poczytasz , zaspokoisz ciekawosc , wyrobisz sobie poglad i nie bedziesz musial zakladac kolejnych malo wnoszacych tematow, no chyba ze tak bardzo lubisz zakladac nowe tematy tego typu:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

ale dla równowagi zwróć uwagę jak też się do tych redaktorów zwracano i jakie zarzuty im stawiano, na podstawie jakich dowodów. I wtedy też trochę się rozjaśni.

widzę, że starasz się mi zarzucić stronniczość pewnie tak ale przeczytaj dokładnie chociaż ten temat i zacznij wydawać opinie

nejmles

nic podobnego, skad to wziales? przeczytalem ten temat i kilka innych Twojego autorstwa, wszystkie sa jak na moj gust oparte na falszywych przeslankach i tworzace tzw. fakty medialne i sztuczne problemy czyli klasyczne bicie piany,

z tym porownywaniem forum hfim do lukara jest tak samo...

co nie zmienia faktu ze Ty uwazasz swoje tematy , a pewnie takze wszystko co wychodzi spod Twojej klawiatury za szczyt geniuszu:)

byl to ostatni moj wpis w watku Twojego autorstwa

peace:)

no hard feelings:)

Ty joziu Ty:) zawsze na posterunku:) tak jak filipek za lepperem:), zawsze 70 cm za plecami przewodniczacego , ale zawsze wierny i zawsze w kadrze:)

ELKTRO - masz swoje zdanie z którym się na twoje nieszczęście zgadzasz

ale to nie moja wina

twoje zdanie twój problem

a tak waść zważ na swe wpisy i zachowaj choć resztki kultury i dobrego tonu

jeśli cię kiedyś uraziłem to przepraszam ale nie wiem kiedy i nie mogę tego (stwierdzam z przykrością) powtórzyć

bez odbioru

papatki

Będę niegrzeczna i pozwole sobie zacytowac jednego takiego forumowicza hi-fi..Smutne ale czasami prawdziwe.

" Zbyt wielu prostakow tam pisuje. I niestety chamówa zatacza coraz szersze kręgi. Kurcze, że też się nie domyśliłem, że paru oszołomow, którzy się tu pojawili to fachmani z Lukara."

->Elektro

Nie wiem może się mylę ale:

Jest częśc forumowiczów stąd którzy spokojnie bez nerwów piszą na forum "Hi-Fi i Muzyka" piszą stosunkowo mało i od niedawna i odnoszę wrażenie że pomimo tego z jaikimś poważaniem są odbierani, może po prostu mądzrez piszą? (nie mam na myśli Józwy on n od poczatku pisze).

Jest częśc forumowiczów stąd którzy niespokojnie z nerwami piszą na forum "Hi-Fi i Muzyka" piszą stosunkowo dużo i od niedawna i odnoszę wrażenie że pomimo tego nikt ich zabić, co najwyżej zmusić do pewnego stylu/klasy pisania.

Jest częśc forumowiczów stąd którzy zaglądają na forum "Hi-Fi i Muzyka" nic nie piszą i odnoszę wrażenie że tutaj na lukarze, w ich wpisach pojawia się głupi strach pt.:

Cholera a jak przypadkiem tamto forum okaże się lepsze? Gdzie ja będę pisał przecież TAM nie mogę ;-((

Pojawia się taki "polski wątek":

Jak się pojawiła konkurencja to nie mamy być lepsi, my musimy zgnoić konkurencję! HiFi jednak trohcę zmusza Lukra do tego aby było mniej pustosłowia a więcej kompetetnej wiedzy, więcej normalnej dysjkusji. Używając Twoich argumentów:

Proponuję sprawdź ARCHIWUM! Jak było kiedyś, jak około rok temu, a jak jest teraz :-)

Zwróć uwagę BARDZO CZĘSTO dokładnie ten sam autor zakłada ten sam wątek na obu forach (zazwyczja z prośbą o poradę). Jak na jednym z nich go zignorują/zbluzgaja/poradzą/pomogą to albo zostanie albo odedzie. A przecież idelana sytuacja to jest taka że na obu forach mu doradzą. Naprawdę czekam na tekst na forum HiFi w stylu:

Na Lukrze doradzili mi lepiej. Sprawdz! A zobaczysz jakie były wpisy i dlaczego część ludzi została "stąd przegoniona". (między innymi ja)

pozdr

Jeśli chodzi o "przegonienie z" to u Lukara jest przemiła opcja "ignoruj" która na przykład sam mam założona na paru drabów, których czytać nawet mi soię nie chce. Więc tu łatwiej się od takich opędzić niż tam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.