Skocz do zawartości
IGNORED

Jak podłączyć końcówkę mocy?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.04.2024 o 22:48, Mark75X napisał:

Ok, czy można również liczyć na odniesienie się do kwestii niejasności dot. upgrade'u, o czym pisałem wcześniej? Pominęliście to w poście całkowicie. Proszę o wyjaśnienie całości szczegółów związanych po pierwsze, z istotną danych aktualizacji (przede wszystkim o jakim konkretnie oprogramowaniu jest tu mowa, czemu dokładnie ono służy i jakiej natury problemy mogą wystąpić w przypadku braku danych aktualizacji) i opcjonalnością wyboru dostępną w menu modelu NAD C368. Rzeczą wprost niebywałą jest brak danych w przedmiotowym zakresie zarówno w instrukcji obsługi PL, jak i ENG, choć to oczywiście wersja polska stanowi fundament wykładni dla polskiego klienta, rzecz jasna.

Nie odniosłem się, bo nie do końca rozumiem o jaki upgrade chodzi. O soft? Czy o karty rozszerzeń?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Nie odniosłem się, bo nie do końca rozumiem o jaki upgrade chodzi. O soft? Czy o karty rozszerzeń?

Ja także dokładnie nie wiem. Mowa o oprogramowaniu nazwanym firmware, z alternatywnymi aktualizacjami w menu wzmacniacza, a więc najpewniej jakieś mikrooprogramowanie. Pisałem o tym przecież uprzednio w szczegółach. Proszę raz jeszcze o odpowiedzi na całość pytań, wyjaśnienie wszelkich kwestii związanych z tą częścią menu i opcjonalnością wyboru.

18 godzin temu, Mark75X napisał:

Ja także dokładnie nie wiem. Mowa o oprogramowaniu nazwanym firmware, z alternatywnymi aktualizacjami w menu wzmacniacza, a więc najpewniej jakieś mikrooprogramowanie. Pisałem o tym przecież uprzednio w szczegółach. Proszę raz jeszcze o odpowiedzi na całość pytań, wyjaśnienie wszelkich kwestii związanych z tą częścią menu i opcjonalnością wyboru.

https://nadelectronics.com/product/c-368-hybrid-digital-dac-amplifier/ zakładka software. O to chodzi zapewne.

No większość wzmacniaczy ma możliwość wprowadzania poprawek/zmian za pomocą nowego softu. Nic w tym nowego. 

Jednak to co dokładnie wprowadza dana aktualizacja nie jest zbytnio opisane...

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 1 miesiąc później...
W dniu 26.04.2024 o 05:28, piotrek7 napisał:

A jaki sens ma kupowanie końcówki mocy do integry? Co chcesz dzięki temu uzyskać bo prawdę powiedziawszy jedynym realnym sktukiem tego zakupu będzie wywalona kasa. Poprawy jakości dźwięku nie usłyszysz. Chyba, że wyobrazisz ją sobie aby usprawiedliwić zakup

A ja jako praktyk tego rozwiązania potwierdzam, że usłyszysz i to znacznie 🙂 I nie chodzi tu o moc, głośność itp. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_4159.jpeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Zwłaszcza że ta (moc) przy takiej samej głośności jest taka sama. Zmienia się jakość.

Jakość to się zmienia przy kupnie sprzętu z wyższej półki jakościowej. A dodawanie do przeciętnego wzmacniacza (jak zaprezentowany na zdjęciu) końcówki mocy z podobnej półki jakościowej, to cóż, pozostaje wzruszenie ramion. A dopiero (jeśli mamy pozostać przy NAD) kupić choćby używanego NAD Master zamiast zaprezentowanego '"zestawu" aby zrozumieć, o co faktycznie w tej zabawie chodzi 

46 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Zmienia się jakość.

Szczególnie, że sekcja przedwzmacniacza zostaje ta sama.😀

Strata kasy i nic więcej.

Nie wnikam w szczegóły kalkulatorowe, ale co tu dużo pisać. Ja wyraźnie słyszalna różnica na plus. Bowersy potrzebują Watów i znacznie (po dodaniu końcówki mocy bardzo okazyjnie kupionej) zmianie uległo wszystko na plus: mikrodynamika najbardziej, przestrzeń i bas. Dźwięk jest bardziej zdecydowany. 

Tu nie chodzi o zastanawianie się czy to coś poprawi, czy może poprawić … no po prostu poprawiło 🙂

Dla mnie to był bardzo prosty, szybki i tani upgrade. Kasy zyskam bo sprzedam ją drożej niż kupiłem …. szach mat 😁

Bo  … zmieniam cały system heh

Edytowane przez micmus
8 minut temu, xajas napisał:

Czy sa polaczone jako monobloki (bridged) czy wysokotonowe do jednej a niskosredniotonowe do drugiej koncowki?

Bridge

55 minut temu, micmus napisał:

Bo  … zmieniam cały system heh

Sklepy lubią takich klientów. 
Wyjdzie i za 3 miesięce wróci.😀

6 minut temu, NRK napisał:

A ja lubię kupować 🙂 Audio to moja odskocznia od pracy - lubię to. 

No co Ty wytrzymałem 17 mc 😁

Edytowane przez micmus
17 minut temu, NRK napisał:

I?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

12 minut temu, NRK napisał:

Jedni lubią kupować, drudzy lubią słuchać. 👂😀

Ja to widzę tak  

Niektórzy mają pasje motoryzację i chcą (muszą) jeździć Skoda Fabią i mówią, że się jeździ bo się lubi (Fabia spoko samochód robi to co ma przewozi z punktu A do B). 

A można mając pasje motoryzację kupować Mustanga V6 zmieniać amortyzatory i tłumik i ciągle tam coś dłubać, żeby później kupić jakiegoś Mercedesa AMG dla odmiany bo Cię to kręci. 

No to ze mną tak jest w przypadku audio 🙂 A czasem robię sobie przerwą na 3-5 lat i nic nie zmieniam. I wcale aż tak nie lubię tych Fabii 😏😁
A że wszelkie pasje i hobby to zazwyczaj kosztowne są to druga strona medalu. Ale ja tu nie o pieniądzach tylko o pasji 🙂

Edytowane przez micmus
10 minut temu, micmus napisał:

Mustanga V6

Mustang tylko V8 😉

www.tophifi.pl

6 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Mustang tylko V8 😉

Racja ! No jest jeszcze 2,3 ecoboost, trochę nie pasuje, ale jechałem i naprawdę wystarcza. No ale motoryzacja to nie jest jakaś moja pasja to się tu nie wypowiadam heh

2 minuty temu, micmus napisał:

Racja ! No jest jeszcze 2,3 ecoboost, trochę nie pasuje, ale jechałem i naprawdę wystarcza. No ale motoryzacja to nie jest jakaś moja pasja to się tu nie wypowiadam heh

nie ma bul bul bul, piszę to jako użytkownik Harleya 😉

www.tophifi.pl

4 godziny temu, piotrek7 napisał:

Jakość to się zmienia przy kupnie sprzętu z wyższej półki jakościowej. A dodawanie do przeciętnego wzmacniacza (jak zaprezentowany na zdjęciu) końcówki mocy z podobnej półki jakościowej, to cóż, pozostaje wzruszenie ramion. A dopiero (jeśli mamy pozostać przy NAD) kupić choćby używanego NAD Master zamiast zaprezentowanego '"zestawu" aby zrozumieć, o co faktycznie w tej zabawie chodzi 

Czyli twierdzisz że nic się nie zmieni?

Ciekawe bo miałem Caspian M2 i jak dodałem końcówkę Caspian M2 do integry to grało to lepiej.

Why?

Kurcze coraz więcej tematów tutaj na forum jest mega sceptycznych. Kiedyś tak nie było.

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Kurcze coraz więcej tematów tutaj na forum jest mega sceptycznych. Kiedyś tak nie było.

Moje nie - ja jestem jak szklanka w połowie pełna 🥃;-) haha

6 minut temu, micmus napisał:

Moje nie - ja jestem jak szklanka w połowie pełna 🥃😉 haha

Słusznie! Też staram się trzymać tego roku myślenia.

Bo jest coraz wiecej takich, ktorzy najchetniej jeden drugiego by w lyzce wody utopil.
Byle by sie przypiendrolic. To naprawde coraz bardziej rozpowszechniajaca sie choroba. Szkoda, z innych forum, z innych kregow “kulturowych“ tego nie znam.

Homo homini lupus?
13 minut temu, xajas napisał:

Bo jest coraz wiecej takich, ktorzy najchetniej jeden drugiego by w lyzce wody utopil.
Byle by sie przypiendrolic. To naprawde coraz bardziej rozpowszechniajaca sie choroba. Szkoda, z innych forum, z innych kregow “kulturowych“ tego nie znam.

Homo homini lupus?

Też to zauważyłem

Tylko zasadnicze pytanie pojawia się dlaczego? 

Skąd biorą się te osoby po co to robią? 

Nuda? Chęć pokazania się? Lubienia mącić czy że może ktoś w sieci ich właśnie do dni bo w życiu nie bardzo.

• Pokaż nowe odpowiedzi