Skocz do zawartości
IGNORED

10 najczęstszych błędów w doborze sprzętu audio

Rekomendowane odpowiedzi

Kingdom Royal nigdy nie slyszalem ale to juz i tak poza moim zasiegiem. Definition zonie bardzo sie podobaly i ja sam czasem zaluje, ze sie ich pozbylem. Bardzo fajnie graly i to za przyzwoite pieniadze. W sumie moglbym sie na nich zatrzymac.

Swoja droga troche sie juz wyleczylem z przepinania. Ciesze sie tym co mam i zasadniczo koniec z ocenianiem brzmienia a za to radosc ze sluchania muzyki. Z malym wyjatkiem - chetnie bym wszedl w posiadanie Spendor Classic 100, ale znajac siebie, to tez by sie skonczylo na porownywaniu a nie sluchaniu 🤣

Przy czym jesli chodzi o Definition to mowie o starej serii. Nowej nie slyszalem ale one wlasnie podobno podchodza pod to "nowe" granie i "muskularny" - jak to ktos okreslil - bas.

Edytowane przez Biedronek
skladnia

Wiadomo że barwa dzięki będzie się zmieniać z takiego lub innego powodu. Jednak to są produkty nadal godne, fajne, warte zakupu. 

Dlatego byłem bardzo ciekaw gdzie jest ta granica. 

Prawdę mówiąc to nigdy o niej nie słyszałem 

Gość

(Konto usunięte)

Bez personalnych wycieczek, proszę.

[mention=106858]romeksz[/mention] prosze Cie, nie cwaniakuj cytujac fragmenty wyrwany z kontekstu. Pomoge Ci:

Mimo to kiedys mialem przyjemnosc posluchac starych Westminsterow i nie wpasowuje sie to w Twoj opis co moze oznaczac, ze jest to kwestia nie ceny a raczej rocznika. Nie zmienia to jednak sensu mojej wypowiedzi, ze na przekor wszystkim (nie tylko mnie) uparcie promujesz swoj odbior swoich glosnikow.

Może jednak, ja Ci pomogę: wypowiadasz się o kolumnach, których nawet nie słuchałeś. To może przestać łaskawie trollować.

I co mają tu stare Westminstery do tego - jeszcze nie dotarło do Ciebie, że mam inny model?

Kingdom Royal nigdy nie slyszalem ale to juz i tak poza moim zasiegiem. Definition zonie bardzo sie podobaly

No comments.
36 minutes ago, romeksz said:

Bez personalnych wycieczek, proszę.

Nie rozumiem, co nazywasz personalna wycieczka ale wystarczy, ze przestaniesz manipulowac wycinkowymi cytatami to nie bede musial nazywac rzeczy po imieniu.

37 minutes ago, romeksz said:

Może jednak, ja Ci pomogę: wypowiadasz się o kolumnach, których nawet nie słuchałeś. To może przestać łaskawie trollować.

I co mają tu stare Westminstery do tego - jeszcze nie dotarło do Ciebie, że mam inny model?

Znow to zrobiles - albo masz problem czytania ze zrozumieniem albo celowo manipulujesz. Ponizej masz dowod, ze po pierwsze nie wypowiadam sie o kolumnach, ktorych nie sluchalem, po drugie wiem, ze masz inny model, a po trzecie temat Westminsterow byl przytoczony przeze mnie w bardzo konkretnym celu:

On 5/31/2024 at 2:43 PM, Biedronek said:

Nie sluchalem Twoich kolumn - moze sa inne - ale podobnie jak @julius-6 tez mialem kilka Tannoy z roznych polek, do tego mialem przyjemnosc posluchac kilku innych modeli dzieki zaproszeniu osob z tego forum. Nie twierdze, ze nie masz racji, ale powszechna opinia jest taka, ze "nowe" Tannoy to granie efekciarskie, a "stare" graja z klasa.

11 hours ago, Biedronek said:

uparcie promujesz swoj odbior swoich glosnikow.

A teraz jeszcze raz pominales kluczowy watek wypowiedzi:

11 hours ago, Biedronek said:

Westminsterow i nie wpasowuje sie to w Twoj opis co moze oznaczac, ze jest to kwestia nie ceny a raczej rocznika.

A na koniec cos takiego, co sprawia, ze rece opadaja... Serio poczules sie po tej wstawce lepiej? Nie mowiac juz o tym (bo jedynie moge domyslac sie o co chodzilo) ze podobac sie moze nie tylko wyglad ale przede wszystkim dzwiek...

44 minutes ago, romeksz said:

No comments.

Nie zalezy mi by tu wymieniac miedzy soba pogladow, ale jesli masz zamiar odpowiedziec jakas pogardliwa emotikonka jak to masz czasem zwyczaj robic albo komentarzem w powyzszym stylu to mozesz byc pewny, ze odpowiedzi z mojej strony nie zobaczysz.

Gość

(Konto usunięte)

celowo manipulujesz. Ponizej masz dowod, ze po pierwsze nie wypowiadam sie o kolumnach, ktorych nie sluchalem

Wypowiadasz się o moich Kensington GR - których nie słuchałeś.
9 hours ago, romeksz said:

Przepraszam reszte uzytkownikow za offtop.

@romeksz Wedlug mnie to co napisales to oszczerstwo. Wskaz mi prosze post, w ktorym wypowiadam sie o Twoich Kensington GR.

15 hours ago, romeksz said:

Leon czy ty prócz kensington  miales inne tannoy  lub inne marki głośników??

• Pokaż nowe odpowiedzi