Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer z przedziały 2000-400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja chce tego przetestować z zegarami accusilicon i nakładką shieldpi pro. ale to dopiero za jakiś czas jak pisałem. Póki co digione signature mi się podoba. Primo też gra fajnie z coax ale szkoda go używać tylko jako transport.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

8 minutes ago, marcinmarcin said:

Po drugie różnice w transportach USB dalej są bardzo duże, mimo przeniesienia zegara do daca.

Gdzie w tym filmiku jest miejsce, które o tym świadczy?

Co to znaczy "bardzo duże" ?

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

To bardzo empatyczna porada,taka ludzka i wynikająca z doświadczenia.

Ale co w tym złośliwego? człowiek nie czuje różnicy między transportami to Wiim i DVD w zupełności wystarczą...

Teraz, bum1234 napisał:

Gdzie w tym filmiku jest miejsce, które o tym świadczy?

Nie USB - piszesz o transportach i dostałeś link z filmem który pokazuje jak krowie na rowie jakie są różnice

A różnice w transportach USB słychać doskonale. Jak piszę - jak u mnie na dość transparentnym systemie ktoś nie usłyszy różnicy między PI4, Sotm czy Usbridge - to może słuchać głośniczka BT równie dobrze.

47 minut temu, marcinmarcin napisał:

Muzg 9V do Sotmów. PD Creative 5V do maliny i transportów 5V. Digione sig na brudnej ma jakiegoś lepszego  chińczyka. (Na czystej lepiej PD). Qutest na Muzg 5V.

Digione bez sig grał na 2 liniowych zabudowanych w pudełku.  (Transport kolegi).

Dziękuję. Zasialnie bardzo dobrze zrobione mogłoby przetasować trochę tą kolejność 😉

Znam takich,którzy HiEnd odczuwali na Yaqinie MS30L.

Empatycznie doradzę, że nie piszemy Sprzedarzy tylko Sprzedaży oraz piszemy Spróbuję zamiast Sprubuję. Wszystko to w jednym zdaniu w sąsiednim wątku.
5 minut temu, Mariusz03 napisał:

Zasialnie bardzo dobrze zrobione mogłoby przetasować trochę tą kolejność 😉.

a co byś poprawił? 😉 

6 minutes ago, marcinmarcin said:

Ale co w tym złośliwego? człowiek nie czuje różnicy między transportami to Wiim i DVD w zupełności wystarczą...

Nie USB - piszesz o transportach i dostałeś link z filmem który pokazuje jak krowie na rowie jakie są różnice

A różnice w transportach USB słychać doskonale. Jak piszę - jak u mnie na dość transparentnym systemie ktoś nie usłyszy różnicy między PI4, Sotm czy Usbridge - to może słuchać głośniczka BT równie dobrze.

Niektórym się wydaje, że jeśli zobaczą w jakimś filmiku, tekście czy innej publikacji wykres, to jest to poważna sprawa i oczywiście potwierdza ich twierdzenia.

Ale zapytani o konkret udzielają wymijającej odpowiedzi, bo przecież nie potrafią zinterpretować tego co z takiego wykresu wynika.

Tak powstają legendy.

7 minutes ago, Wito76 said:
15 minutes ago, Pseudodrummer said:

Empatycznie doradzę, że nie piszemy Sprzedarzy tylko Sprzedaży oraz piszemy Spróbuję zamiast Sprubuję. Wszystko to w jednym zdaniu w sąsiednim wątku.

A co to ma do rzeczy? Próba dyskredytacji?

Proponuję najpierw skupić na swoich tekstach, ich stylu i merytorycznej zawartości. 

3 minuty temu, bum1234 napisał:

Niektórym się wydaje, że jeśli zobaczą w jakimś filmiku, tekście czy innej publikacji wykres, to jest to poważna sprawa i oczywiście potwierdza ich twierdzenia.

hehe dyskusja z Tobą nie ma jak zwykle najmniejszego sensu, ani nie zamierzam tłumaczyć, ani nie zamierzam dalej tego toczyć. nie mam tyle czasu do zmarnowania co Ty posiadasz 😉 

Edytowane przez marcinmarcin

22 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Po drugie różnice w transportach USB dalej są bardzo duże, mimo przeniesienia zegara do daca.

...pomiarowe, którymi tak bardzo gardzisz, i tylko wtedy, gdy źródło jest mocno zaszumione a odbiornik sobie z tym nie radzi - izolacja galwaniczna się kłania. W przeciwnym razie, różnic brak.

A odnośnie słyszalności różnic mierzalnych Goldensound się generalnie nie wypowiada.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

A odnośnie słyszalności różnic mierzalnych Goldensound się generalnie nie wypowiada.

wielokrotnie się wypowiada...

7 minutes ago, marcinmarcin said:

hehe dyskusja z Tobą nie ma jak zwykle najmniejszego sensu, ani nie zamierzam tłumaczyć, ani nie zamierzam dalej tego toczyć. nie mam tyle czasu do zmarnowania co Ty posiadasz 😉 

To najprostszy sposób wybrnięcia z sytuacji, która wykazuje brak zrozumienia zagadnienia.

Oczywiście przyznanie się do błędu jest niemożliwością. A współwyznawcy i tak przecie nie zrozumieją o co tu chodzi.

4 minutes ago, marcinmarcin said:

Naprawdę? To powiedz co wywnioskowałeś z tego co słychać od 4:32 - co też autor filmiku tam powiedział?

Edytowane przez bum1234
3 minuty temu, marcinmarcin napisał:

No to wskazac racz fragment w którym mowa jak konkretnie różnice w j-test na poziomie -140 dB przekładają się na słyszalność.

Jak jest wątek o kablach czy transportach, zawsze przybiegają "doradcy" z AudioMitów i pomagają autorowi jak mogą. Co za empatyczny naród.

Nie, rozprawiają o zawartości filmiku, który twój kolega tu przywołał, a z którego najwyraźniej niewiele zrozumiał.

2 minutes ago, Wito76 said:

Jak jest wątek o kablach czy transportach, zawsze przybiegają "doradcy" z AudioMitów i pomagają autorowi jak mogą. Co za empatyczny naród.

Jeśli masz coś konkretnego do powiedzenia -  to proszę napisz, bo takie teksty jak powyższy niczego nie wnoszą, poza prowokacyjnym charakterem.

Już napisałem co doradzam a co odradzam w kwestii transportów.
Teraz Ty się pochwal konkretami.

Edytowane przez Seyv
12 minut temu, marcinmarcin napisał:

poprawił

Ja jakieś dwa lata temu testowalem same nakladki: DigiOne Signature,  usbridge signature,  pi2aes,  sam malina 4 oraz auralic g1.

Nakladki oraz malina były testowane na tym samym zasilaczu tranzystorowym Sigma11 z odpowiednio dobranymi nawet diodami, rezystorami i kondensatorami nie było żadnych oszczędności. Koszt samych materiałów plus dobre trafo to prawie 2tys.

Wygrał auralic gorzej usbridge S, dalej prawie na tym samym poziomie z niewielkimi różnicami pozostałe w tym i tu ciekawostka sama malina. Malina moim zdaniem wypadła lepiej niż DigiOne Signature wiecej bylo słychać ciut choć dźwięk był bardzej szorstki. 

Po zmodyfikowaniu usbridge signature wymiana kondow,  niektórych rezystorów smd plus nowy zegar. Wszystko dopasowane. Bezapelacyjnie usbridge signature najlepiej zagrało. 

Jestem ciekawy jak wypadlby auralic aries g1 po zrobieniu nowego zasilania, to jego pięta achillesowa. 

33 minuty temu, Wito76 napisał:
41 minut temu, Pseudodrummer napisał:

O,widac trafiłem w czuły punkt,skoro kolega zastosował zasadę "a Ty w sąsiednim wątku..."
Brawo.
Kolega widze nie ma empatii dla dyslektyków-wrecz uważa za stosowne ich poniżac i dyskredytować ze wzgledu na dysgrafię.
Cóż....

Ciesze się,że kolega śledzi moje wpisy.
Poczytuję to za komplement.
W końcu taka osoba.....

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 minut temu, Mariusz03 napisał:

Bezapelacyjnie usbridge signature najlepiej zagrało. 

A nie masz tak że twój dac gra najlepiej po USB? Albo ma jakąś dobrą izolację? Malina nieważne od zasilania (nawet na najczystszym pomiarowo i najspokojniej grającym PD) gra u mnie podle... niby jest dość dużo detali, ale dźwięk jest ostry, suchy i płaski. I to mimo galwanicznej izolacji w Quteście.

9 minut temu, Mariusz03 napisał:

smd plus nowy zegar

Zaraz Ci napiszą że zegar w transporcie USB nie ma znaczenia... 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie odwracaj kota ogonem. Masz od zbója takich czepialsko -irytujących wpisów na koncie, a potem robisz oczy rannej sarny i ofiarę agresji, gdy ktoś Ci się odszczeka. Ironizując licz się, że trafi kosa na kamień. Życie.

Ukryta Zawartość

2 minutes ago, marcinmarcin said:

A nie masz tak że twój dac gra najlepiej po USB? Albo ma jakąś dobrą izolację? Malina nieważne od zasilania gra u mnie podle... niby jest dość dużo detali, ale dźwięk jest ostry, suchy i płaski. I to mimo galwanicznej izolacji w Quteście.

Zaraz Ci napiszą że zegar w transporcie USB nie ma znaczenia...

Napiszą tylko, dlaczego nie odpowiedziałeś na zadane pytania?

Bo nie potrafisz przyznać się do błędu, który rujnuje twą argumentację i wskazuje na to, że to oczym piszesz to czyta voodoo.

Szkoda tylko, że kolejne osoby dają się na to nabierać.

Cóż, umiejętność poprawnego wnioskowania to obecnie rzadkość.

Teraz, Wito76 napisał:

@Pseudodrummer Nie odwracaj kota ogonem. Masz na koncie od zbója takich czepialsko -irytujących wpisów na koncie, a potem robisz oczy rannej sarny i ofiarę agresji, gdy ktoś Ci się odszczeka. Ironizując licz się, że trafi kosa na kamień. Życie.

Oho.
Znowu trafiłem.
Pojawiła sie złość.
I groźba.

Proponuję wrócić do tematu wątka-i skonczyć z poniżaniem innych.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minute ago, Wito76 said:

@Pseudodrummer Nie odwracaj kota ogonem. Masz od zbója takich czepialsko -irytujących wpisów na koncie, a potem robisz oczy rannej sarny i ofiarę agresji, gdy ktoś Ci się odszczeka. Ironizując licz się, że trafi kosa na kamień. Życie.

A na czym opierasz te niewątpliwie "słuszne" wnioski? Bo idealnie pasują do ciebie.

No i co ja mam Ci niby teraz odpowiedzieć? Że pitolisz coś bez sensu? Wolę poczytać ciekawsze rzeczy np na temat transportów czy ich zasilania niż wchodzić w dyskusje z forumowym trollem.

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

A nie masz tak że twój dac gra najlepiej po USB? Albo ma jakąś dobrą izolację? Malina nieważne od zasilania (nawet na najczystszym pomiarowo i najspokojniej grającym PD) gra u mnie podle... niby jest dość dużo detali, ale dźwięk jest ostry, suchy i płaski. I to mimo galwanicznej izolacji w Quteście.

Nie wydaje mi się bo taki sam test z samą malina i DigiOne Signature przeprowadziło jeszcze 2 inne niezależne osoby. W swoich systemach. Zaznaczam na zasialczach wypasiaonych, jeden z kolegow podłączał też ekstra zrobiony Jung Super regulator na AD797BR. Wyniki był ten sam. Oczywiście nikomu nic nie sugerowałem przed odsłuchem prosiłem tylko o test. Dwoje znajomych miało te same rezultaty. Jeden z nich od razu sprzedal DigiOne Signature 😉, kupując następnie usbridge signature. 

3 minuty temu, Wito76 napisał:

niż wchodzić w dyskusje z forumowym trollem.

dlatego przestałem odpisywać, troll tym się karmi

2 minuty temu, Mariusz03 napisał:

Jeden z nich od razu sprzedal DigiOne Signature 😉, kupując następnie usbridge signature. 

ja zrobiłem dokładnie na odwrót, z pełną tego świadomością.. dodam że od usbridge siga wolę też sotma 200 neo... (przynajmniej w moim systemie).

3 minutes ago, marcinmarcin said:

dlatego przestałem odpisywać, troll tym się karmi

Nieprawda. Nie odpisałeś bo nie umiesz przyznać się do błędu, ani do tego, że nie rozumiesz filmiku, który chciałeś wykorzystać jako argument, a okazało się, że jest to niemożliwe.

Boli, prawda?

Ale nie ma na to rady 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) A nie uważasz, że to może być też trochę kwestia preferencji odsłuchowych? Obgadaliśmy kiedyś mocno ten temat na priv i pamiętam, że Usb Signature ma u Ciebie bardzo wysokie notowania. Ja podobnie jak Marcin jakoś nie lubię transportu USB. Zawsze coś mi brakowało w kwestii barwy czy też raczej takiej romantyczności grania. Było precyzyjnie, w punkt ale trochę jakby sucho. Owszem, nie było to na zasilaczu za 2 koła z super dopracowanym zasilaniem, ale też nie na zwykłym liniowym.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi