Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer z przedziały 2000-400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Wito76 napisał:

Wiedziałem że poczujesz się wywołany do odpowiedzi.
Zacznij kiedyś słuchać muzyki a nie wykresów to myślę, że na pewno zrozumiemy się i może nawet zaczniemy kiedyś nadawać na podobnych falach. A póki co mam schaby do ubicia i brak czasu na gównoburzę.

To marketing szeptany wchodzi w grę.

.

1 godzinę temu, Wito76 napisał:

Wiedziałem że poczujesz się wywołany do odpowiedzi.
Zacznij kiedyś słuchać muzyki a nie wykresów to myślę, że na pewno zrozumiemy się i może nawet zaczniemy kiedyś nadawać na podobnych falach. A póki co mam schaby do ubicia i brak czasu na gównoburzę.

głupia i prowokacyjna odpowiedź.

ja chętnie bym sie dowiedział,zwłaszcza,że @ProjectPi wie duzo o Wiimach.
Ciekawe,co powoduje te różnice.

Zwłaszcza,że zbieram sie do złożenia mailiny.

@Wito76 To DigiOne Signature to jest to?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

29 minut temu, Pseudodrummer napisał:

głupia i prowokacyjna odpowiedź

Gdzie ty widzisz tą prowokacje??? 

ProjectPi na dwoch najwiekszych forach audio w Polsce mieli temat Wiima az do....... 

Urzadzenie ma dwie zalety. Jest tanie i obsluguje kilka serwisow. Natomiast jakosc dzwieku jaka oferuje jest tragiczna. Mialem kiedyś tani kombajn denon heos link hs2, ktory gral o niebo lepiej. 

Na twoim miejscu skladalbym maline i nie tracil selundy na to urzadzenie.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

1 godzinę temu, Wito76 napisał:

Aż głośno się robi od tego szeptania.

Szkoda że ci co powinni nie słyszą  :)

Edytowane przez J4Z

.

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Zacznij kiedyś słuchać muzyki a nie wykresów

Ja mysle ze powodem tych sytuacji z ProjectPi, jest pewnie kwestia ze gosc nie slyszal, a moze nie chce slyszec dobrze zestawionych systemow. Ma swoj systemik i mysli ze to jest sufit w tych pieniadzach. A tak nie jest. Stad teorie ze transporty nie wnosza nic do dzwieku, ze wzmacniacze i dac'i graja tak samo, podobnie kable, zasilacze itp itd

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Ach te teorie i niezdrowe najwyraźniej dywagacje, próbujące zamaskować to i owo.

57 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Zwłaszcza,że zbieram sie do złożenia mailiny.

Trochę masochistyczne jeśli nie ma się zamiłowania w składaniu i grzebaniu, gdy pod ręką są takie WiiMy choćby.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

20 minut temu, ProjectPi napisał:

Ach te teorie i niezdrowe najwyraźniej dywagacje, próbujące zamaskować to i owo.

Trochę masochistyczne jeśli nie ma się zamiłowania w składaniu i grzebaniu, gdy pod ręką są takie WiiMy choćby.

Lubię komputery,od lat uzywam Linuxa.
Streamu wogóle nie używam,a malina będzie mi słuzyć jako odtwarzacz plików.
Zresztą,co to do składania-wszystko gotowe.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

6 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Lubię komputery,od lat uzywam Linuxa.
Streamu wogóle nie używam,a malina będzie mi słuzyć jako odtwarzacz plików.
Zresztą,co to do składania-wszystko gotowe.

Miałem na myśli późniejsze dbanie o aktualizacje, i grzebanie gdy coś poszło nie tak.

Mam u siebie sporo poskładanych komponentów, od różnych Pi po serwer z xeonami na potrzeby wirtualizacji. Od dawna bez przeglądu pod kątem aktualizacji, bo czasu brak, a już szczególnie gdy pojawia się problemy. Z czasem składaczą samowystarczalność traktuje bardziej jak przekleństwo. Dla mnie takie WiiMy to wybawienie, ale ja ze streamingu korzystam.

Też nie bardzo rozumiem po co to demonizowanie maliny. Pół godziny postawienie i konfiguracja systemu. Kupując Wiima czy jakikolwiek inny też musimy poświęcić podobny czas na konfigurację, na zapoznanie się z menu, aplikacją urządzenia. Jak ze wszystkim. Telewizor też nie gra od strzała, też trzeba sobie trochę w nim poustawiać pod siebie, skonfigurować sieć, wyłączyć zbędne, irytujące gadżety itd.
A że dla jednego typa od "lokowania produktu" gdzie się da, niewygodna jest informacja, że mimo że taki fajny i wygodny w użyciu streamer gra jednak słabiej to i od razu "prowokacja" wchodzi w słownik.

3 godziny temu, ProjectPi napisał:

gdy pod ręką są takie WiiMy choćby.

Zawsze jedna mantra i cudowne rozwiązanie jednej firmy...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Wito76 napisał:

Też nie bardzo rozumiem po co to demonizowanie maliny.

Chyba nikt nie demonizuje maliny. Sam kilka miałem i jeszcze mam ( włączając kombinacje w stylu digione signature z zasilaniem "czystej" strony akumulatorami 18650 i iFI ipower dla "brudnej") i jednak z maliną jest więcej konfiguracji, zwłaszcza jeżeli chcesz mieć Tidal connect i kilka innych serwisów. Nie wychodzi to taniej. Pewnie z tych powodów jeżeli ktoś chciał po prostu bit Perfect do DAC to najwygodniej jest wziąć Wiim Mini.

4 godziny temu, Pseudodrummer napisał:

DigiOne Signature to jest to?

Ukryta Zawartość

Nie jestem Wito, ale tak to jest to. Bardzo dobra jakościowo nakładka Coax/Bnc, która do tej pory jest w topie jak chodzi o pomiary jittera. Warto również zerknąć na Ian Canada.

Jakbyś szukał digione signature to trzeba pamiętać że to dwie płytki. Czasem są ogłoszenia samej górnej części... 🙃

2 minuty temu, Tomek_waw napisał:

Pewnie z tych powodów jeżeli ktoś chciał po prostu bit Perfect do DAC to najwygodniej jest wziąć Wiim Mini.

Tylko ze bit perfect nie oznacza jeszcze dobrej jakości. 

Dochodzi kwestia jittera i zakłóceń.  Digi sig ma niski jitter, izolacje galwaniczna i dopracowane zasilanie czystej strony, co przekłada sue na zupełnie inny poziom jakości dźwięku.

Nie da się uzyskać dobrego dźwięku wychodząc od kiepskiego źródła 

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Zawsze jedna mantra i cudowne rozwiązanie jednej firmy...

Co chwila nowa mantra o coraz to cudowniejszym i najlepsiejszym  cudenku ma tu jakaś przewagę?

23 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Stanowi solidną podstawę. Dopełnia to dobry konstrukcyjnie DAC z odpowiednią obsługa jittera gdy mowa o spdif.

26 minut temu, marcinmarcin napisał:

To co oznacza "bit perfect"?
jeśli nie oznacza takiej samej jakości na dwóch urządzeniach,to jak ja wyznaczyć?

Co chwila nowa mantra o coraz to cudowniejszym i najlepsiejszym  cudenku ma tu jakaś przewagę?
Chłopaku, przedstawicielu, promotorze i obrońco wszystkich modeli Wiim, taki apel. Pochwal swoim szefom Wiima, że soft ma fajny, że jest mega praktycznym urządzeniem, że super funkcjonalność itd, ale powiedz, że hardware kuleje, że użytkownicy narzekają, że względem konkurencji gra słyszalnie słabiej, taniej, że ma szanse zostać killerem, ale póki co gra ujowo. Proste? Co tu więcej drążyć temat i zakłamywać rzeczywistość.
Działaj.
Teraz, Wito76 napisał:

Chłopaku, przedstawicielu, promotorze i obrońco wszystkich modeli Wiim, taki apel. Pochwal swoim szefom Wiima, że soft ma fajny, że jest mega praktycznym urządzeniem, że super funkcjonalność itd, ale powiedz, że hardware kuleje, że użytkownicy narzekają, że względem konkurencji gra słyszalnie słabiej, taniej, że ma szanse zostać killerem, ale póki co gra ujowo. Proste? Co tu więcej drążyć temat i załamywać rzeczywistość.
Działaj.

Juz przestań pierniczyć jak potłuczony. Może jakieś zmiany w tej trollerce zapodaj.

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

jeśli nie oznacza takiej samej jakości na dwóch urządzeniach,to jak ja wyznaczyć?

To kupuj wima 🙃 napisałem wyżej co jeszcze wpływa na jakość... i czemu taki digione gra dobrze

4 minuty temu, ProjectPi napisał:

Juz przestań pierniczyć jak potłuczony. Może jakieś zmiany w tej trollerce zapodaj.

I kto to mówi...

Edytowane przez marcinmarcin

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Z reguły brak manipulacji w domenie cyfrowej po stronie nadawczej. Na efekt końcowy po stronie odbiorczej składają się jeszcze ew. dodawane zakłócenia elektryczne i niedoskonałości zegara, gdy pochodzi od nadawcy. Remedium przy spdif to toslink i odbiornik z dobra obsługa jittera.

9 minut temu, marcinmarcin napisał:

I kto to mówi...

Ja.

Ja to widzę tak. Ludzie niedawno pokazali, że mają dość pewnej telewizji. Paradoksalnie to ona przysłużyła się wygranej jednych a przegranej drugich. I tu podobnie, na forum ludzie zwyczajnie mają dosyć tej wrzucanej mimochodem Wiimowej propagandy. A że ktoś robi to jeszcze w taki alergiczny dla innych sposób, to już w ogóle przepis na porażkę.

To już nic o słuchaniu wykresów nie będzie, i w zamian tylko wymysły rodem z taniego kursu marketingu? Ok.

Swoją drogą, żaden WiiM nie przekracza progu 2k pln, więc może spytaj swego kolegę z kwartetu egzotycznego po co tu wspominanie tej marki.

39 minut temu, marcinmarcin napisał:

To kupuj wima 🙃

Słabe.
Zadałem pytanie-w odpowiedzi sarkazm(?)
Warto sie czasami wyzbyc cynizmu,jak ktos naprawde pyta.

41 minut temu, ProjectPi napisał:

Z reguły brak manipulacji w domenie cyfrowej po stronie nadawczej. Na efekt końcowy po stronie odbiorczej składają się jeszcze ew. dodawane zakłócenia elektryczne i niedoskonałości zegara, gdy pochodzi od nadawcy. Remedium przy spdif to toslink i odbiornik z dobra obsługa jittera.

Dziekuję

11 minut temu, ProjectPi napisał:

wymysły rodem z taniego kursu marketingu?

Bedzie tylko o tym co slyszymy, po prostu o tym co slyszymy. 

Koniec pierdół o jitterach, bit perfectach, wirtualizacji, manipulacji w domenie cyfrowej i calym tym gownie rodem z IT. 

To jest forum Audio, nie IT.

Ja osobiscie w doopie mam takie dane. Dopoki sam nie poslucham, nie bede sie zachwycal, bo cos na papierze wyglada rewelacyjnie. Nie chce sie powtarzac, ale historia na forum zna przypadki super specyfikacji kiepskich urzadzen.

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Słabe.
Zadałem pytanie-w odpowiedzi sarkazm(?)
Warto sie czasami wyzbyc cynizmu,jak ktos naprawde pyta.

Nie wyglądało to na pytanie tylko właśnie na sarkazm z twojej strony... tym bardziej że napisałem co jeszcze wpływa na jakość dźwięku. Ale jeżeli to pytanie to z chęcią odpowiadam 🙂 

Niektórzy twierdzą że dac pomoże na jitter i zakłócenia z zasilania.

Ja uważam że nie - różnice między transportami są zbyt duże. Do tego spore różnice robią u mnie kwestie konfiguracji systemu - np. wyłączenie Wifi i zbędnych procesów w Volumio mocno poprawia jakość dźwieku. Ja uważam że warto tym bardziej że nic mnie to nie kosztuje. Wyznawcy bitperfect powiedzą że to niemożliwe, przecież mamy dźwięk bit perfect w obu przypadkach. Ja jednak słyszę że mi o dziwo gra znacznie lepiej, czyściej, z większą precyzją - no jakbym droższy streamer zapiął... a może to właśnie te różnice - dobre zasilanie, izolacje zakłóceń, optymalizacja software'u pod kątem ograniczenia procesów i poprawy jakości a nie sryliona funkcji powodują że niektóre urządzenia grają zwyczajnie lepiej niż inne...

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Niektórzy twierdzą że dac pomoże na jitter i zakłócenia z zasilania.

Np. taki GoldenSound.

9 minut temu, Mikelas76 napisał:

Bedzie tylko o tym co slyszymy, po prostu o tym co slyszymy.

No to popatrzę, czy się trzymasz własnej deklaracji.

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Np. taki GoldenSound.

To znajdź gdzie tak pisze, albo mówi bo jego filmy które wrzucałem dość jednoznacznie pokazywały poprawę jakości po zastosowaniu dobrego wyjścia Coax, np w DDC. I nawet na dobrych dacach DDC dawało mierzalną i słyszalną poprawę jakości.

8 minut temu, marcinmarcin napisał:

wyłączenie Wifi i zbędnych procesów w Volumio mocno poprawia jakość dźwieku.

na szczeście nie jestem uzytkownikiem ani wifi ani volumio.

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

To znajdź gdzie tak pisze, albo mówi bo jego filmy które wrzucałem dość jednoznacznie pokazywały poprawę jakości po zastosowaniu dobrego wyjścia Coax, np w DDC. I nawet na dobrych dacach DDC dawało mierzalną i słyszalną poprawę jakości.

Prosty i czytelny przykład, jaka różnice robi włączenie PLL w Holo Audio, czyniące obecność pośredników zbędna.

• Pokaż nowe odpowiedzi