Skocz do zawartości
IGNORED

Przewody do kolumn podłogowych

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

To bardzo dobrze, bo wtedy drugi, który nie słyszy, równie szczerze i równie uczciwie odradzi. Warto przy tym zauważyć, że moderacja AS stara się być bezstronna, i pomysły słyszących na pozbycie się oponentów, nie mają odzwierciedlenia w cenzurze kablo-poglądowej. Decyzja należy więc do pytającego o radę, a pomóc może spostrzeżenie, że argumenty mają jedni, a drudzy tylko przechwałki i obelgi.

Jak zwykle nie zawodzisz retorycznie i stylistycznie generalnie też nie 🙃👍

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Proszę o argumenty i wykazanie braku różnic między kablem ekranowanym, a nie ekranowanym. 

Palnąłeś bzdurę to sam sobie ją argumentuj, a nie oczekuj, że ja to zrobię.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Przecież jesteś wielkim znawcą i masz ogromne argumenty by twierdzisz w 100% że wszystkie kable grają tak samo. 

Wykaż się, albo przestań trolować. 

6 minut temu, Ajothe napisał:

twierdzisz w 100% że wszystkie kable grają

Nie.

8 minut temu, Ajothe napisał:

przestań trolować

Zacznij od siebie.

20 minut temu, szymon1977 napisał:

Szymon, są granice pier***lenia głupot. Proste, dziecinne i zarazem sensowne pytanie o kable ekranowane i nieekranowane a ty wyskakujesz z tekstem że to jakieś bzdury. Co jest do cholery bzdurą dla ciebie?

13 minut temu, Ajothe napisał:

Jak to nie, skoro pisałeś tu wiele razy, że nie słyszysz różnic. 

Takto, że nawet jeśli ja nie słyszę, to nadal mogą być i może je ktoś inny usłyszeć. Tylko w tym wątku pisałem kilka razy, co sądzę i graniu kabli - tylko po co miałbyś czytać, skoro łatwiej Ci komentować własne fantazje niż moje wpisy.

-----

3 minuty temu, Wito76 napisał:

Szymon, są granice pier***lenia głupot.

Dokładnie tak: to Ajothe palnął głupotę o braku różnic pomiędzy kablem ekranowanym i nieekranowanym, więc niech Ajothe sam sobie argumenty napisze.

Edytowane przez szymon1977

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Dokładnie tak: to Ajothe palnął głupotę o braku różnic pomiędzy kablem ekranowanym i nieekranowanym, więc niech Ajothe sam sobie argumenty napisze.

Ty jesteś za głupi czy zgrywasz głupiego, że nie zrozumiałeś kontekstu? 

Nie, zwyczajnie trolujesz, ale z jakiegoś powodu wydaje się Tobie, że z powodzeniem. 

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Takto, że nawet jeśli ja nie słyszę, to nadal mogą być i może je ktoś inny usłyszeć. Tylko w tym wątku pisałem kilka razy, co sądzę i graniu kabli - tylko po co miałbyś czytać, skoro łatwiej Ci komentować własne fantazje niż moje wpisy.

Rozumiem, to świetnie. W takim razie mam nadzieję, że to już wszystko o czym chciałeś nas poinformować. 

Takto, że nawet jeśli ja nie słyszę, to nadal mogą być i może je ktoś inny usłyszeć.

W sąsiednim temacie Twoja odpowiedź jest zgoła odmienna,  "Jeśli masz jakiekolwiek kable głośnikowe, to je użyj i zapomnij o temacie" 

21 minut temu, Ajothe napisał:

Ty jesteś za głupi czy zgrywasz głupiego, że nie zrozumiałeś kontekstu? 

Nie, zwyczajnie trolujesz,

Zrozumiałem doskonale: usiłujesz przypisać mi stwierdzenie, jakoby nie było różnicy pomiędzy kablem ekranowanym i nieekranowanym, a teraz jeszcze mnie obrażasz, bo zamiast tłumaczyć się z Twojego stwierdzenia, zauważyłem, że Ty jesteś jego autorem. Po serii wpisów ograniczających się do drwin i zaczepek, Twoje chamstwo w tym wątku doszło do granic akceptacji. Jak kolejnych postach nie spuścisz z tonu to przekaże temu, kto się powinien Tobą zająć.

-----

17 minut temu, lamario napisał:

W sąsiednim temacie Twoja odpowiedź jest zgoła odmienna,  "Jeśli masz jakiekolwiek kable głośnikowe, to je użyj i zapomnij o temacie" 

W sąsiednim wątku optymistycznie zakładam, że w systemie autora nie ma problemu technicznego mogącego poskutkować zniekształceniami słyszalnymi jako zmiana brzmienia, również w sąsiednim wątku przyznaję, że moje założenie może być błędne, więc komentować proszę w sąsiednim wątku całość a nie w tym połowę.

12 minut temu, szymon1977 napisał:

usiłujesz przypisać mi stwierdzenie, jakoby nie było różnicy pomiędzy kablem ekranowanym i nieekranowanym, a teraz jeszcze mnie obrażasz, bo zamiast tłumaczyć się z Twojego stwierdzenia, zauważyłem, że Ty jesteś jego autorem.

Wiesz co Szymon, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale grubo obrażasz inteligencję forumowiczów. Ja wiem, że to tylko jakieś tam forum internetowe, gdzie piszemy sobie anonimowo, pstrykamy sobie nawzajem w nos i przy okazji dobrze się bawimy. Taka zabawa starych chłopów w Indian. Ale to jak odwracasz kota ogonem czy jak kto woli walisz głupa, jak pokrętnie wywijasz się ze swoich własnych słów już nie jest fajne. Powiem Ci uczciwie, że nie chciałbym takiego partnera w biznesie, kolegi przy biurku obok czy będąc żołnierzem leżeć obok Ciebie w okopie. Zwyczajnie nie zaufałbym Ci, czy nie przekręcisz moich słów, czy nie zawiodę się. Chodzi o zwykłą uczciwość chłopaku.

9 minut temu, Wito76 napisał:

Chodzi o zwykłą uczciwość chłopaku.

Więc bądź uczciwy: pisałem, że nie ma różnic między kablem ekranowanym a nieekranowanym? Nie. Więc dlaczego mam się z tego tłumaczyć?

9 minut temu, Wito76 napisał:

Ja wiem, że to tylko jakieś tam forum internetowe, gdzie piszemy sobie anonimowo, pstrykamy sobie nawzajem w nos i przy okazji dobrze się bawimy.

Nie tylko, dlatego nie będę przytakiwać gdy ktoś przypisuje mi autorstwo bzdur, które sam wymyśla. Skoro odwołujesz się do inteligencji forumowiczów, to jej użyj. Bo mnie takie wyskoki wcale nie bawią.

3 minuty temu, Wito76 napisał:

Masakra

Żebyś wiedział. Serio uważasz, że to ja powinienem przedstawić "argumenty i wykazanie braku różnic między kablem ekranowanym, a nie ekranowanym", choć nic takiego nie pisałem?

Facet zarzuca ludziom, którzy mają doświadczenie w odsłuchaniu różnych par kabli głośnikowych brak argumentów, a sam nie odpowiada na konkretne pytanie. 

1 minutę temu, Ajothe napisał:

sam nie odpowiada na konkretne pytanie. 

Zapytaj mnie o coś, co ja pisałem, a nie o bzdurę, którą sam palnąłeś a mi przypisujesz 

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Zapytaj mnie o coś, co ja pisałem, a nie o bzdurę, którą sam palnąłeś a mi przypisujesz 

Jaką bzdurę?

44 minuty temu, Ajothe napisał:

Jaką bzdurę?

Taką:

2 godziny temu, Ajothe napisał:

braku różnic między kablem ekranowanym, a nie ekranowanym. 

-----

Godzinę temu, Wito76 napisał:

Ale to jak odwracasz kota ogonem czy jak kto woli walisz głupa, jak pokrętnie wywijasz się ze swoich własnych słów już nie jest fajne. Powiem Ci uczciwie, że nie chciałbym takiego partnera w biznesie, kolegi przy biurku obok czy będąc żołnierzem leżeć obok Ciebie w okopie. Zwyczajnie nie zaufałbym Ci, czy nie przekręcisz moich słów, czy nie zawiodę się. Chodzi o zwykłą uczciwość chłopaku.

Dziwnie to wygląda biorąc pod uwagę, że stoisz po stronie kogoś, kto wmawia mi swoje własne durne wymysły. Ale bez obaw, w życiu są ważniejsze sprawy niż kable, i jak będzie taka potrzeba, to się na mnie nie zawiedziesz. Pomimo nawet tego, co właśnie zacytowałem.

Myślisz, że pytałbym o różnice i oczekiwał odpowiedzi, że różnicą jest ekran kabla? 

Cała dzisiejsza rozmowa jest o wpływie kabli głośnikowych na dźwięk. 

Daj znać, że dalej nie rozumiesz kontekstu pytania, bo trudno w to uwierzyć, ale jak tak jest to wyjaśnię jak krowie na rowie. 

16 minut temu, Ajothe napisał:

dalej nie rozumiesz kontekstu pytania

Zrozum w końcu, że nie przedstawię Ci argumentów na tezę, którą Ty napisałeś, a z którą ja się nie zgadzam. Dwie ostatnie godziny to pokaz zwykłego chamstwa z Twojej strony, nic więcej. 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Zrozum w końcu, że nie przedstawię Ci argumentów na tezę, którą Ty napisałeś, a z którą ja się nie zgadzam. Dwie ostatnie godziny to pokaz zwykłego chamstwa z Twojej strony, nic więcej. 

Zarzucasz brak argumentów, to pokaż swoje kozaku. Jak nie jesteś w stanie to kto tu jest chamem?

5 minut temu, Ajothe napisał:

Zarzucasz brak argumentów, to pokaż swoje kozaku. Jak nie jesteś w stanie to kto tu jest chamem?

Ty nim jesteś: przestań domagać się ode mnie argumentów na tezę, z którą ja się nie zgadzam a Ty napisałeś. Ryjesz w dnie Rowu Mariańskiego kultury dyskusji.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ty nim jesteś: przestań domagać się ode mnie argumentów na tezę, z którą ja się nie zgadzam a Ty napisałeś.

Czyli nie masz żadnych argumentów, a chociaż porównywałeś kiedyś kabel głośnikowy ekranowany z nieekranowanym?!

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Czyli nie masz żadnych argumentów

Argumentów na

14 minut temu, Ajothe napisał:

wykazanie braku różnic między kablem ekranowanym, a nie ekranowanym. 

nie mam, bo to Twoja durna teza, z którą ja się nie zgadzam.

14 minut temu, Ajothe napisał:

porównywałeś kiedyś kabel głośnikowy ekranowany z nieekranowanym?!

Sugerujesz, żeby spreparować problem techniczny stosując kabel nieekranowany zamiast ekranowanego, tym samym zaryzykować zniekształcenie sygnału płynącego do kolumn i jeszcze słuchać zmiany brzmienia? Tam bardzo chcesz wykazać mój błąd... że potwierdziłeś moją rację. Bo ja zmiany brzmienia po zmianie kabla nie wykluczam, za to jestem świadom, że jest ona skutkiem problemu technicznego.

No i zyskałeś zmianę brzmienia na skutek problemu technicznego. Jesteś wielki. Brawo, dziękuję, dobranoc.

13 godzin temu, bum1234 napisał:

Nie było? To znaczy, że jak ktoś kradnie od lat to już wszystko jest w porządku? ::D

Kto kradł?

13 godzin temu, bum1234 napisał:

A po co takie pytanie?

Słyszy to słyszy. A że nie rozumie dlaczego i co słyszy to już inna sprawa, o która z pewnością warto zapytać. Oczywiście nie można, bo to ostanie potraktowane jako atak, a nie jak próba rzetelnego wyjaśnienia tego fenomenu.

No przecież to jest kwintesencja tego tematu. Jak po co?

9 godzin temu, Mark75X napisał:

Ok, ale jeśli faktycznie słyszy poprawę i wówczas szczerze "namawia", czyli doradza, to dobrze czy źle? Tak tylko pytam, pozostając wciąż na tej jednak neutralnej pozycji w tym temacie, z delikatnym wskazaniem na "niesłyszących" 🙃

Mimo wszystko to źle według niektórych. Ja też słyszę ale nie mogę nikogo zachęcać do testu własnego. Jak śmiem!

Dobrze że ja dostałem blokadę na odpisywanie na niektóre posty bo momentami to mnie swoerzbilo tu. Ufff

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Argumentów na

Sugerujesz, żeby spreparować problem techniczny stosując kabel nieekranowany zamiast ekranowanego, tym samym zaryzykować zniekształcenie sygnału płynącego do kolumn i jeszcze słuchać zmiany brzmienia? Tam bardzo chcesz wykazać mój błąd... że potwierdziłeś moją rację. Bo ja zmiany brzmienia po zmianie kabla nie wykluczam, za to jestem świadom, że jest ona skutkiem problemu technicznego.

No i zyskałeś zmianę brzmienia na skutek problemu technicznego. Jesteś wielki. Brawo, dziękuję, dobranoc.

Cieszę się, że nie tkwisz już w błędzie i przyznajesz, że kable mają wplyw na brzmienie. Od teraz już nie będziesz wytykał ludziom, że słyszą różnice między kablami 😃

7 godzin temu, szymon1977 napisał:
10 godzin temu, Ajothe napisał:

Czyli nie masz żadnych argumentów

Argumentów na

8 godzin temu, Ajothe napisał:

wykazanie braku różnic między kablem ekranowanym, a nie ekranowanym. 

8 godzin temu, Ajothe napisał:

porównywałeś kiedyś kabel głośnikowy ekranowany z nieekranowanym?!

Czyli używasz kabli nieekranowanych czy ekranowanych?

Edytowane przez Ajothe
9 minut temu, Ajothe napisał:

Cieszę się, że nie tkwisz już w błędzie i przyznajesz, że kable mają wplyw na brzmienie.

Nie przyznają, że mają, a tylko nie wykluczam, że na skutek problemu technicznego mogą mieć. Nic się w tej kwestii nie zmieniło od mojego pierwszego wpisu w tym wątku, nie zmieniło się także, że Ty moje wpisy komentujesz a ich nie czytasz.

13 minut temu, Ajothe napisał:

Czyli używasz kabli nieekranowanych?

Powstrzymaj swoje fantazję, bo (po raz chyba już setny) nie chcę na TEN temat dyskutować. 

Nie przyznają, że mają, a tylko nie wykluczam, że na skutek problemu technicznego mogą mieć. Nic się w tej kwestii nie zmieniło od mojego pierwszego wpisu w tym wątku, nie zmieniło się także, że Ty moje wpisy komentujesz a ich nie czytasz.

Powstrzymaj swoje fantazję, bo (po raz chyba już setny) nie chcę na TEN temat dyskutować. 

Jakie kable masz w systemie? 

Edytowane przez Ajothe
  • Pokaż nowe odpowiedzi