Skocz do zawartości
IGNORED

Chyba nadciąga koniec ..... HI-FI

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Józwa - ja do promocji nowej płyty nic nie mam, tylko niech będzie po podpięte pod "profil", albo inszą nomenklaturę reklamy. Wtedy wszystko będzie jasne.

A posiadanie dobrego sprzętu audio jest dla mnie porównywalne do posiadania dobrej piwniczki. Lub przynajmniej bycia smakoszem dobrych (i niestety kosztownych trunków). Kiedy dyskutuję ze znajomymi nt. cen klocków audio to mają takie samo spojżenie jak podaję ceny dobrej whisky czy butelki dobrego wina. Dla większości kupno butelki wina za nawet 200zł. jest czystym aszleństwem, ale kiedy spróbują to od razu przyznają, że jest jakieś inne, lepsze i cena już ich tak nie szokuje. Podobnie jest ze sprzętem. NAjpierw pukają się w głowę, ale po kilku płytach usłyszanych na sprzęcie nawet klasy budżetowej (5 -10tys. za zestaw) jakoś miękną i zaczynają sie zastanawiać, czy może by tak ....

I pewnie o to właśnie chodzi. NAjgłośniej krzyczą i wyśmiewają się ci, którzy w całym swoim nieciekawym życiu nie słyszeli dobrego zestawu, więc po co mają sami nausznie sprawdzać skoro i tak są "mądrzejsi od telewizora" i na wszystkie tamaty mają własne zdanie.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość

(Konto usunięte)

dudivan

ot to1

I gdyby tak hi-fi potraktować - dzielone przez trzy - to pewnie przeżyłby renesans.

I przypuszczam że nikt za bardzo by nie ucierpiał :)

Frantz też oczywiście ma racje - z tym sprzętem powinno być jak z winami , tylko odsetek powinien być onieśmielająco drogi , a reszta " w normie"

Życie to weryfikuje hi-fi ginie , a wina nie.

Psia kitka, czytalem ale tak dzis skacze mysza po zakladkach, ze bylem przekonany, ze to bylo w zupelnie innym watku :) Swoja droga jozwa nieuchronnie zbliza sie do uwierzenia w Teorie Wielkiego Spisku. Juz odkryl wraza role politicall correctness. I dobrze.

w polemice stereophile i wsj prawie calkowicie zniknal aspekt - ktory dla osob, dla ktorych wystawa jest najwazniejesza, a przypuszczam, ze wsrod czytelnikow wsj jest takich wielu - okreslany zupelnie niemodnym i lekko staroswieckim slowem 'pasja'. mialem wrazenie, ze to jest rozmowa gluchego ze slepym. i sadze, ze role o ktorych mowie, czyli gluchego i slepego wcale nie zostaly obsadzone zrzadzeniem losu:-)

jacch, 20 Mar 2005, 09:11

>Audiofile to nisza , a ci co skłonni są kupić drogi sprzęt to nisza tej niszy ;)

Ja tam myślę, że jest jeszcze jedna nisza w tych niszach, to są ci audiofile co naprawdę słyszą ;-)

O ostatnim felietonie Józwy napisałem parę słów u końkurencji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu nie będę się powtarzał, link wysraczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość vasa

(Konto usunięte)

Parę wpisów wcześniej napisałem ...fotel guru audio jest w Polsce jeszcze nie obsadzony... , teraz polazłem za linkiem Ururam Tururam i znalazłem wpis opatrzony nickiem "Stryjecki GURU...;-)"

Ups....

Wstępniaki, zstępniaki i inne to, jakby nie było to felietony i mogą być luźną formą przekazywania swoich poglądów czy przemyśleń. Można podejść do czegoś z dystansem, humorem i nawet trochę pokoloryzować, ale jak sprawy mają bezpośrednio dotyczyć sprzętu i muzyki czyli recenzje, rankingi, opisy i wywiady to już inna bajka, byleby puenta nie była naciągana, a i finał niekoniecznie kończył się happy endem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.