Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 707 S2 + Rotel A14 MKII

Rekomendowane odpowiedzi

@MagneticFields Z tego co wymieniłeś to Audio Analouge jest najbardziej przekonujące. Chyba też najlepiej u nich z serwisem. Wciąż myślami wracam do Moon, Bo mam serwis pod nosem. Po tym jak ulubionego Marantz nie miał mi kto zreperować to już myślę o takich rzeczach. 

AA AAcento byłoby dla mnie - tylko trochę kosztowne 😕 Zdobyli mnie zaciskami głośnikowymi udającymi, że to wzmacniacz dual-mono 😁

Audia wygląda jak Joker - brrrr - moja trauma z dzieciństwa 😕

Bladelius rozważam. Dużo audiofilskiego powietrza w środku, więc pewnie przestrzenne brzmienie 😄

Lavardin trochę zbyt drogi. W tych cenach to wolę Luxman. No i chyba będzie ten sam problem co z Densen. Niski współczynnik tłumienia. Moje kolumny trzeba dobrze trzymać za membrany.

YBA mnie zabiła gniazdami XLR bez desynetryzatora i tymi bloczkami drewna do tłumienia wibracji. No nie... 😄

Moon 240i odpada za końcówki mocy na LM3886. Nie lubię brzmienia tych hybryd. Nie po to zamienię Rotel zapchanego cyfrowym śmieciem, żeby kupić Moon z bardzo podobnym śmietnikiem w środku. 340i też nie jest lepsze w tym aspekcie i jeszcze drogie. 

Audio Analouge najfajniejsze z tego co wymieniłeś 🙂

Wiesz co mnie najbardziej przekonuje do AA? NORMALNE, zakręcane zaciski terminali głośnikowych - a nie jak u brytyjskiego złomu, jakieś przy**bane, plastikowe gniazdka z d*py 😀

Kupisz taki np. Naim, 3 razy drożej od Rotel, żeby potem bluźnić? Jeszcze debile dają te swoje wtyki do lutowania przewodów (bo każdy ma w domu lutownicę) a na obudowie masz masę po środku, czyli musisz obydwie wtyczki zlutować jako lustrzane odbicie, bo inaczej wyjdzie Ci jeden kabel w górę a nie w dół. Super pomyślane.

Zobacz na screenshot - facet odruchowo wsadził wtyk odwrotnie (wtyczki mają wyprofilowany kształt). Wszyscy się mylą. Najlepsze, że w środku te gniazda są połączone kablami, więc żaden problem zrobić po obu stronach tak samo. No ale po co? Lepiej zrobić wtyczki z dwoma bolcami lustrzane, bez oznaczeń +/- 🤦

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Damn! Brytyjska myśli techniczna 😁

DIN bez opcji RCA, kiedy 99% rynku leci na RCA to nawet nie ma co komentować... A potem patrzysz na cenę firmowego kabelka RCA/DIN... "i tak jakby mały Jezusek bosą stópką ci po gardle zstępował." Czy ich tam w tej Anglii do reszty...? 🤦🤣😵‍💫

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(...)AA AAcento byłoby dla mnie - tylko trochę kosztowne 😕 Zdobyli mnie zaciskami głośnikowymi udającymi, że to wzmacniacz dual-mono 

Przepraszam, nie rozumiem .

Czy wzmacniacze dual-mono ,mają jakieś specjalne terminale głośnikowe?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 minuty temu, dedal75 napisał:

(...)AA AAcento byłoby dla mnie - tylko trochę kosztowne 😕 Zdobyli mnie zaciskami głośnikowymi udającymi, że to wzmacniacz dual-mono 

Przepraszam, nie rozumiem .

Czy wzmacniacze dual-mono ,mają jakieś specjalne terminale głośnikowe?

Chodzi o szerokie odsunięcie pary lewej od pary prawej.

Na zewnątrz wygląda to tak, jakbyś w środku miał rozsunięte osobne bloki z końcówkami mocy.

Nie wiem czy dobrze wyjaśniam? 🤔

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrze wyjaśniasz . 

Wesz , końcówka nie jest zamontowana bezpośrednio do terminala więc.... nie musi być dual mono 

Dual to raczej terminale na skrajach .

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, dedal75 napisał:

Dobrze wyjaśniasz . 

Wesz , końcówka nie jest zamontowana bezpośrednio do terminala więc.... nie musi być dual mono 

Wiem, ale wygląd ma znaczenie 😁

2 godziny temu, Gargan napisał:

Damn! Brytyjska myśli techniczna 😁

No akurat Rega punktuje gniazdami głośnikowymi, nie ma lipy ani dziwacznych rozwiązań:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

6 godzin temu, Gargan napisał:

Strzela przy starcie w kolumnach

Jak potek jest mocniej odkręcony, to tak, coś tam słychać, ale nie ma tragedii. Jak jest przykręcony, to nawet to pominiesz w normalnych warunkach. Ja usłyszałem to dopiero po Twoim wpisie, przy określnym położeniu potka (nie bardzo nisko ustawionego). Mi to zupełnie nie przeszkadza. 

gra wysoką tonacją jak piszą w internetach

U mnie i na moje ucho - nie, choć wysokie tony są dość dobitne momentami, ale nie męczące. Zdecydowanie wybija się in plus średnica i średni oraz wyższy bas. Ale 35Hz a płyty testowej HiFi i Muzyka też poszło, oczywiście ze sporym już spadkiem dB. Ale 40Hz, naprawdę już dobrze słychać, w tym względzie 707 S2 są zadziwiające. Żeby nie było, miałem u siebie kolumny z lepszym basem, ale przy tej wielkości, chapeau bas!

@tomek11 Rega jeszcze nigdy nie miałem. 

To moja trzecia, wcześniej miałem Brio R i Elicit R;)

Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

W dniu 7.09.2024 o 11:26, Gargan napisał:

Nie chce, żeby mi odpadł 🙂

To co zaproponujesz w rozsądnych pieniądzach, które będzie wyraźnie lepsze, nie wqu#wi mnie na dzień dobry, nie będzie miało Dirac ani klasy D, nie będzie angielskie, nie będzie używać lamp, nie będzie miało DAC i reszty cyfrowego śmietnika, za to rozsądnej jakości wykonania bez plastikowego frontu, nie będzie dowalać podbitymi wysokimi tonami i zmieści mi się w szafce bez zagotowania? Nie interesują mnie używki - ludzie to wandale i oszuści. Po tym jak usłyszałem 4000 PLN za sam przegląd starego Sansui to chęć na zabytki mi przeszła. Więc takie też odpadają.

Dayens. Nie ma za co 🙂

Drożej , wspomniany wyżej moon albo używane accu

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Dayens. Nie ma za co 🙂

Drożej , wspomniany wyżej moon albo używane accu

Dayens Ecstasy III wygląda fajnie, ale zaufać tak małemu i  producentowi? 🤔 

Trzy różne recenzje i 3 różne wersje środka wzmacniacza. No nie, dziękuję 😄

3 minuty temu, dedal75 napisał:

Będziesz mial unikat 😂

To są właśnie manufaktury 😄

Już Rotel zrobił mi psikusa i ten co mam ma inne gniazda z tyłu od tych co teraz są w sklepie, ale przynajmniej oprogramowanie z nowszego bez problemu wgrałem - troszkę zmienił tonację po zmianie firmware, ciekawe czemu?🤔

Kupić takie coś, co ma milion wersji to niedobra jest. Wcale nie podobna 😄 

Chyba Moon 250i mnie nie minie... Wciąż do mnie ten model wraca. Taka karma 🤷

23 godziny temu, Gargan napisał:

Strzela przy starcie w kolumnach i gra wysoką tonacją jak piszą w internetach?

Elex MK4 ma bardziej otwartą górę, ale bez przesady 🙂 To dalej naturalne podejście z zagęszczeniem dźwięku oraz bardzo przyjemną prezentacją detali 🙂

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dayens Ecstasy III wygląda fajnie, ale zaufać tak małemu i  producentowi? 🤔 

Trzy różne recenzje i 3 różne wersje środka wzmacniacza. No nie, dziękuję 😄

Wiesz co producent jest mało manufakturą z serii Ale nie jest to produkcja od wczoraj. 

Zapodarz może linki z tymi różnicami 

Wiesz co generalnie inni bardzo znani producenci audio także dokonują pewnych modyfikacji w trakcie życia danego produktu.  

Generalnie nie dużych nie powodujących podobno zmian.

• Pokaż nowe odpowiedzi