Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.02.2025 o 08:16, J4Z napisał:

Aha, cenę zestawu PC rekompensują mi ceny gier 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W przypadku PS5 warto czekać na obniżki. W tym przypadku 50%.

Zrzutekranu2025-02-10o22_07_06.thumb.png.f8312498c9bf7f5e29ed48ea6241cf5b.png

Od 14 lutego PS Plus ma być tańsze o 35% (oferta będzie ograniczona czasowo).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak się nie spieszy, w każdym przypadku warto czekać. Ale nadal taniej miałem na PC. 

Plus konsol jest taki, że tam można się "zrzucać" na cyfry i grać w tym samym momencie. Na steam np. nie zagrasz w tym samym. Za to na PC można piracić. 

No dobra, to jakie ciekawe premiery mamy w tym roku oprócz GTA 6?

Kingdom Come Deliverance 2 obchodzi kogoś tutaj? Chodzi mi po głowie, choć to totalnie nie mój gatunek.

Edytowane przez J4Z

.

21 godzin temu, J4Z napisał:

No dobra, ale nie kilka razy w ciągu sec. Poza tym na konsolach też to było pamiętam. 

Starsze gry tego nie mają i jest wskazówka myślę. 

Żeby nie być gołosłownym poniżej przykład GOW. Po lewej masz PS5 po prawej PC z RTX3090. Mniemam że na PC jest więcej ramek na sekundę, lecz to wersja na konsolę wydaje się bardziej płynna. Co do ilości ścinek na sekundę, na tym przykładzie wydaje mi się że jest ich tu nawet więcej niż 2.

15 godzin temu, J4Z napisał:

Jak się nie spieszy, w każdym przypadku warto czekać. Ale nadal taniej miałem na PC. 

Plus konsol jest taki, że tam można się "zrzucać" na cyfry i grać w tym samym momencie. Na steam np. nie zagrasz w tym samym. Za to na PC można piracić. 

No dobra, to jakie ciekawe premiery mamy w tym roku oprócz GTA 6?

Kingdom Come Deliverance 2 obchodzi kogoś tutaj? Chodzi mi po głowie, choć to totalnie nie mój gatunek.

KCD2 ponoć świetna gra. Ja za szybko nie zagram, bo mi zalega pierwsza część na stosiku nieogranych gierek. Kiedyś na pewno. Mnie np Skyrim też w ogóle nie interesował i nie moje klimaty. Jak wsiąkłem w tą muzykę i klimat - przepadłem na kilka miesięcy.

Edytowane przez PiotrJ
Link się nie wkleja

A finalne wersje multiplayform? Bo wiesz... Niedopracowany port exa Sony... I dlaczego 3090, jak to wychodziło podczas gen 40xx?

Zresztą nie będziemy się na siłę przekonywać. Ja całe życie grałem na konsolach, kilka miesięcy temu przeszedłem się na PC i Jak na razie jestem bardzo zadowolony.

.

55 minut temu, J4Z napisał:

A finalne wersje multiplayform? Bo wiesz... Niedopracowany port exa Sony... I dlaczego 3090, jak to wychodziło podczas gen 40xx?

Zresztą nie będziemy się na siłę przekonywać. Ja całe życie grałem na konsolach, kilka miesięcy temu przeszedłem się na PC i Jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Nikt nikogo tu nie przekonuje. Ja miałem wręcz odwrotnie, czyli od jakiś 5 lat nie gram już na pececie. Czasem z kimś zagram 1 vs 1 w CS GO.

Tak stwierdzam, ze niewiele się zmieniło od dawnych lat w sprawie stabilności sprzętu oraz problemów.

Wczoraj młody włącza kompa a tu bluescreen i komp się resetuje. No tragedia.

Nie mialem czasu szukać przyczyny, szybki reinstall Windowsa 11 i chodzi ok.

Teraz nie wiem czy nie winny był sam windows.  Coraz gorsze te systemy opreracyjne ....

Ściągnąłem wersję testową Forza Horizon 5. Symulator to to nie jest i jazdy autem nie nauczy ale ten otwarty świat, swoboda poruszania się po nim, różnorodność dróg i otoczenia oraz grafika robią wrażenie. Głównie jeżdżę swobodnie po świecie bo do ścigania mam inne gry.

W dniu 16.02.2025 o 12:25, kwasior21 napisał:

Teraz nie wiem czy nie winny był sam windows.  Coraz gorsze te systemy opreracyjne ....

Mamy ich kilkaset w firmie. Takie cyrki byly kilka razy wyłącznie jak jakiś problem sprzętowy był. Pamięć, plyta, zasilanie...

A systemy są coraz lepsze 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 godziny temu, przmor napisał:

Ściągnąłem wersję testową Forza Horizon 5. Symulator to to nie jest i jazdy autem nie nauczy ale ten otwarty świat, swoboda poruszania się po nim, różnorodność dróg i otoczenia oraz grafika robią wrażenie. Głównie jeżdżę swobodnie po świecie bo do ścigania mam inne gry.

Niestety ale 5 jest beznadziejna. 4 o niebo lepsza. 

3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Mamy ich kilkaset w firmie. Takie cyrki byly kilka razy wyłącznie jak jakiś problem sprzętowy był. Pamięć, plyta, zasilanie...

A systemy są coraz lepsze 😉

Znaczy się że ej aj systemowe jest ukryte. Teraz będziemy codzienną modlitwę odmawiać żeby os się nie uceglil. Od reinstalacji wsio śmiga także ten tego …. To komp syna bo nigdy bym tam wingrozy nie usadowił 🤷‍♂️😉

Edytowane przez kwasior21
  • 4 tygodnie później...

Wiosenna wyprzedaż na Steam trwa więc kupiłem dziś F1 24 ale po 70 minutach grania oddałem. To że trzech monitorów natywnie nie obsługuje to pół biedy bo można to w prosty sposób obejść choć obraz na brzegach zdeformowany. Że nie jest to symulator tylko gra wyścigowa to nawet dobrze. 47zl nie majątek więc mówię ok, niech będzie. Okazało się jednak, że gra zmienia ustawienie kąta obrotu kierownicy w panelu sterowania Thrustmaster z 900st. na 400st. i po wyjściu z gry nie przywraca poprzedniej wartości. Musiałbym więc przed uruchomieniem innej gry wchodzić za każdym razem w panel i z powrotem ustawiać 900st. Oddałem.

A nie da się w panelu Thrustmaster zrobić profilu dla tej gry? Kiedyś w Logitech się dało, tylko trzeba było grę uruchamiać przez panel (czy jakoś tak).

Ps

A ja czasem wieczorkiem Citroen C1 na Forza Motorsport 4 kilka rundek zrobię 🙂

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie wiem czy Thrustmaster coś takiego umożliwia, nigdy nie było mi to potrzebne. Tak szczerze to do F1 24 próbowałem się na siłę przekonać, przymykając oko na wady a szukając zalet. Zalety to wszystkie tory z kalendarza F1 i... w zasadzie tyle. Mam Automobilista 2 gdzie są świetnie zrobione m.in. auta F1 począwszy od klasyków aż po obecne ale brak połowy torów.
Obecnie najczęściej gram w Assetto Corsa EVO. Cywilne auta dają frajdę z jazdy w tym tytule. W garażu na ten moment mam Hondę S2000, Toyotę GR86, Alpine 110S i Ferrari 296 GTB. Gra w mocno wczesnym dostępie ale ma potencjał.

W dniu 18.03.2025 o 09:48, przmor napisał:

Obecnie najczęściej gram w Assetto Corsa EVO

Zagrałbym sobie 🙂

• 2 tygodnie później...

Nowe Nintendo Switch 2 będzie kosztowało 2tys zl, więc cena całkiem OK. Natomiast gry to już nieco gorzej. 80-90 euro ze względu na to że są na kardridzach. Mocowo coś między PS4 a PS4 Pro. Więc całkiem nieźle na coś wielkości tabletu. Na pokładzie NVidia. Zapowiedziane mnóstwo gier, cyberpunk itd. Do tego kilka tytułów na wyłączność. 

?👈

Jest jakaś dobra samochodówka na Intel HD620?

Reszta to i3 9th i 16GB, zainstalowałem Asetto Corsa, ale za mało klatek do przyjemnego grania.

• 3 tygodnie później...

Stwierdziłem, że jak mam płacić ponad dychę za xx90, to chyba już wolę wrócić do konsol i grać w gry na nie swoich warunkach. Może xx80 mnie usatysfakcjonuje. Zobaczymy. 

.

W dniu 11.04.2025 o 08:33, szymon1977 napisał:

est jakaś dobra samochodówka na Intel HD620?

Reszta to i3 9th i 16GB, zainstalowałem Asetto Corsa, ale za mało klatek do przyjemnego grania.

Assetto jest wyjątkowo mało wymagające... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Działa z prędkością irytującą: da się zagrać, ale czerpać przyjemność nie bardzo.

Zainstalowałem CMR2.0, ale nie mam czasu ogarnąć ustawień.

Edytowane przez szymon1977

W dniu 11.02.2025 o 13:55, PiotrJ napisał:

Mnie np Skyrim też w ogóle nie interesował i nie moje klimaty. Jak wsiąkłem w tą muzykę i klimat - przepadłem na kilka miesięcy.

Heh, miałem podobnie ze Skyrimem, choć wiele rzeczy mi się ni  podobało, ale jak napisałeś - muzyka i klimat robią robotę. Ciekawe, kiedy VI wyjdzie. Może będzie starcie z Wieśkiem 4?

Wróciłem do grania, ale na Pleja, z moją narzeczoną. Pykamy w It Takes Two, na razie jest świetnie, pomysłowo zaprojektowane poziomy. Wcześniej The Way Out, również polecam, jeśli ktoś ma swoją drugą połówkę która gra 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.