Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

Granice percepcji: fps w zasadzie takie samo, ale na tej 2x tańszej nie da się grać.

Ps

Trzeba mieć wiedzę, doświadczenie i transparentny joystick.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 godziny temu, przmor napisał:

Kiedy ta mniejsza będzie przycinać wydajność w celu zbicia temperatury ta większa byc moze uruchomi wiatraki na więcej niż 30%.

3min stres testu, temp podobne, ti super kręci o 400 obrotów mniej. Podczas gry w Alan Wake 2 1080p/Ultra/RT na średnim podobna sytuacja, z tym że w niektórych momentach może i ze 20kl więcej na ti super. Czy rzuciło mi się te 20kl w oczy? Chyba nie. Czy opłaca się imo dawać 1,5tys więcej za ti super? Chyba nie. 

Lepiej byś mi ustawił UV w Superce za pomocą streama. 😀

Dorzuciłem wyciąg nad cpu i na super zbiło maksymalne obroty o jakieś 400.

.

9 godzin temu, przmor napisał:

Kiedy ta mniejsza będzie przycinać wydajność w celu zbicia temperatury ta większa byc moze uruchomi wiatraki na więcej niż 30%.

Z jednej strony tak - z drugiej strony jeśli tę samą kartę spowolnić o nieodczuwalne kilka procent, to z.fwoma.qiatrakami nie będzie się przegrzewać.

Raczej kilkanascie procent żeby temperatura odczuwalnie spadła a wtedy cofamy sie z wydajnością do poprzedniej generacji kart. Zamiast tego lepiej zrobić undervolting.

Po dzisiejszej premierze MSFS2024 serwery Microsoftu nie wytrzymały obciążenia. Co ciekawe 2020 też nie da się uruchomić.

W jedynkę nie grałem. Grałem w dwójkę ale nie zdecydowałem się kupić. Mam na dysku wersję z jakimiś światowymi dodatkami a nie tylko brazylijskimi torami seriami.

Ale jaja z MSFS2024. Przez ostatnie dni był niesamowity hype. Ludzie pokazywali screeny jak odinstalowywują wersję 2020 a dziś instalują ponownie 2020 żeby mieć cokolwiek działającego.

4 godziny temu, przmor napisał:

Raczej kilkanascie procent żeby temperatura odczuwalnie spadła

Raczej nie. BTW oscylujemy wokół 10%

Edytowane przez szymon1977

11 godzin temu, przmor napisał:

Ale jaja z MSFS2024. Przez ostatnie dni był niesamowity hype. Ludzie pokazywali screeny jak odinstalowywują wersję 2020 a dziś instalują ponownie 2020

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) żeby mieć cokolwiek działającego.

Mówiłem że preordery to rak branży. Kolejny to największe korpo cisnące o terminy. 

Szymonie, proszę mi tu bzdur nie opowiadać. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

A ja nadal nie wiem co kupić. Młody chce laptopa na 4070, osobiście gdzieś z tylu głowy mam ze jednak blaszak byłby lepszym rozwiązaniem pod względem wydajności. Z drugie strony jest Doraz starszy, laptoka bierze po pachę i idzie do kolegi. Same szroty wypychają jak na razie w kosmicznych cenach i szukaja naiwniaków.

1 godzinę temu, kwasior21 napisał:

A ja nadal nie wiem co kupić. Młody chce laptopa na 4070, osobiście gdzieś z tylu głowy mam ze jednak blaszak byłby lepszym rozwiązaniem pod względem wydajności

Kiedyś było (chyba) tak, że laptopowe GPU pomimo podobnego symbolu, był o wieeele gorsze - niech ktoś sprostuje.

3 godziny temu, J4Z napisał:

Szymonie, proszę mi tu bzdur nie opowiadać. 

Bez obaw, bzdur opowiadać to ja nie mam w zwyczaju, co najwyżej je prostować.

MSFS2024 powoli zaczyna działać. Microsoft nie doszacował zainteresowania grą i ponoć był przygotowany na "atak" 200 tysięcy graczy w momencie premiery ale próbujących grać były ponoć miliony i infrastruktura padła. Zaczynają się pojawiać ciekawe relacje np. jeden z graczy prawie zszedł na zawał serca kiedy lecąc w nocy samolotem w goglach VR spojrzał w bok i ujrzał świecące w ciemności gałki oczne drugiego pilota bo reszta postaci się nie wczytała. Postacie są podobno przez AI generowane i czasem wyglądają tak, że strach rozglądać się po samolocie.
c39efa9f9059b1e958a27504fd22e96b.jpgb9b3ae82e0913113618a5407fe361ecf.jpg

I jeszcze taki kwiatek
25c26ed28f3e739895b3ae6eb04b438a.jpg

U mnie kolejne zmiany. Fajnie grzebie się przy tym kąkutrze. Teraz sobie wymienię wentylację budy. 

Z takich:

Ukryta Zawartość

Na takie:

Screenshot_20241121-234016.thumb.png.1cac46b087cea8e5c047e3d75877802b.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

I7 3770K, 32GB DDR3, płyta główna Gigabyte GA-77X UDH5, dysk 300GB. System jest w pełni funkcjonalny ale nie mogłem zainstalować nic nowszego niż wersją Big Sur (którego i tak póki co nie udało mi się zainstalowac) a ograniczeniem jest grafika wbudowana w procesor. Zewnętrzna karta grafiki GTX1060 ograniczała mnie jeszcze bardziej. Spędziłem cały dzień na zdobywaniu wiedzy jak przygotowac i zainstalować MacOS, obejrzałem mnóstwo dezinformujących filmów na YT ale udało mi się znaleźć odpowiednie programy i instalacja zakończyła się sukcesem. Z MacOS jak z Androidem, nie mogę jakiejs aplikacji zainstalować bo system za stary. Pobawiłem się chwilę i wystarczy. MacOS nie zachwycił mnie.

59 minut temu, przmor napisał:

obejrzałem mnóstwo dezinformujących filmów na YT

👍🏻 

Czyli ogólnie nie jest lekko - to mi się nie chce.

Edytowane przez szymon1977

Przełomem dla mnie było odkrycie narzędzia pracującego na zasadzie sniffera, badającego co jest w kompie, automatycznie ściągającego odpowiednie moduły z i ternetu i tworzącego folder EFI niezbędny do uruchomienia instalatora macOS. W tym celu musiałem stworzyć pendrive z wersją portable Windows 10, uruchomić z niego komputer, uruchomić sniffer i zgrać na pendrive utworzony folder EFI. Następnie musiałem stworzyć pendrive z instalacją macOS (obraz dysku ściągnięty z sieci) i dograć stworzony wczesniej folder EFI. Później jeszcze trochę zabawy z dyskiem (konwersja MBR na GPT) i instalacja ruszyła. Po instalacji jeszcze parę czynności aby system bootował się z dysku bez pendrive i gotowe.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.