Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

W Assetto Corsa są auta od Fiata 500 aż po bolidy F1 czy Hypercar-y więc zakres predkosci można dopasować. Są też mody z trasami przeróżnymi (niekoniecznie torami wyscigowymi) więc i miejsce do jazdy można sobie wybrać. Jest też mod symulujący ruch uliczny.

11 minut temu, przmor napisał:

W Assetto Corsa są

Najlepszy symulator auta ever... bokami lata się jak kiedyś w mojej poprzedniej beemce 🙂 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

bokami lata się

Mi chodzi o coś zupełnie innego, o taką swobodę jazdy jak w ruchu drogowym.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, przmor napisał:

Tak to wyglądało

Wcale nie, bo tak: 

Dobrze pamiętałem. 

Było zdziwko jak ogrywałem na PSX i wpadłem do kolegi, który grał na PC.

PS ostatni świetny NFS:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:P

Ukryta Zawartość

.

3 godziny temu, przmor napisał:

Tak to wyglądało

Ukryta Zawartość

I na tym historia NFS mogłaby się zakończyć.

5 godzin temu, przmor napisał:

Wspomniane NFS Porsche bardzo miło wspominam.

NFS Porsche na PC miało coś rzadko w grach spotykanego: czasem zdejmowałem nieco nogę z gazu i podziwiałem widoki, zwłaszcza w 356, która prowadziło się jak Maluch. Podobnie było jeszcze w Citroenie C1 na japońskich serpentynach w Forza Motorsport 4. A największa intuicyjność prowadzenia to Hard Drivin' na fliperach.

Ukryta Zawartość

Hard Drivin' na fliperach: nie był to wymagąjacy symulator, a pełna przyjemność z prowadzenia auta. Trzy pedały, ręczna skrzynia, siły na kierownicy i kabina z kubełkowym fotelem... super!

Było do sprzedania za jedyne $1200

Ukryta Zawartość

W sumie to fliperowe Hard Drivin' da się odpalić na PC przez MAME, da się skonfigurować kierownicę...

Ukryta Zawartość

Nie może zabraknąć Richard Burns Rally która mimo że ma 20 lat na karku dalej ma się dobrze....

Cała gra legalnie i za darmo wraz z setkami tras jest do ściągnięcia z węgierskiej strony skupiającej fanów modujacych tą znakomitą grę.

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Od 35 lat jestem fanem symulatorów lotniczych. Poniższe obrazki pokazują na czym zaczynałem a na czym latam obecnie. Symulator ten sam. Microsoft Flight Simulator w wersji na komputery 8 bit i 40 lat później wersja na PC.1a206663655a3b90c84ef78d55a01d7f.jpg13dd2e4074443a42a9dead20e442fd9b.jpg

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

Mi chodzi o coś zupełnie innego, o taką swobodę jazdy jak w ruchu drogowym.

To przecież jest seria Forza Horizon. Właśnie starymi autami fajnie się jezdźi. Sam co jakiś czas wyciągam do g920 do zabawy. Minus tej serii do idiotyczne losowania, awatar, domy, ubrania. Jak się to zignoruje to ciężko o lepszą samochodówkę. 

W najnowszej części jest fajny dodatek "Rally", dobrze zrobiony, przupommial mi się Colin 2 😄

Jeśli chodzi o symulatory to Forza Motorsport 7 jest spoko, ale niestety mało tras. FM8 mi nie podchodzi.....

Natomiast Asseto Corsa to dla mnie jakos absurd, to jest gra z serii im trudniej tym lepiej. Wsiadam do jakiegoś supercar typu lambo i auto zachowuje się jak na lodzie....to jest gruba przesada, swoim golfem jeżdżę szybciej jak po szynach 🤣

Z rajdówkami to samo....można sobie ręce ukręcić żeby utrzymać auto na prostej drodze. Tutaj gra Sebastian Leob Rally przychodzi na ratunek, przyjemnie się jeździ 🙂

NFS Porsche to gra wszechczasów dla mnie top, różnorodność niesamowita, różne modele jazdy czuć było znakomicie i mimo dzisiaj żenujące grafiki człowiek się wpatrywał w widoki.....rewelacja nie do powtórzenia. 

Godzinę temu, przmor napisał:

Od 35 lat jestem fanem symulatorów lotniczych. Poniższe obrazki pokazują na czym zaczynałem a na czym latam obecnie. Symulator ten sam. Microsoft Flight Simulator w wersji na komputery 8 bit i 40 lat później wersja na PC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 13dd2e4074443a42a9dead20e442fd9b.jpg

Odpaliłem kiedyś ten nowy, ale nie ogarniałem. Zdecydowanie wolę model latania z GTA San Andreas. 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

14 minut temu, przmor napisał:

Są gry i są symulatory. Każdy znajdzie coś dla siebie. Osobiście wolę jak jest trudno więc wybieram symulatory.

Ja osobiście wolę jak symulator jest realistyczny, a nie jak napisałem,  trudniej tym lepiej, to jakiś dziwaczny i durnowaty trend. 

Sąsiad jeździł na torze Lambo Huricane i jako kompletny laik dawał w palnik na maksa i auto sunęło jak po szynach, a przy hamowaniu co najwyżej można stracić przytomność 😄, a nie jazda jak po lodzie! 

17 minut temu, przmor napisał:

Są gry i są symulatory. Każdy znajdzie coś dla siebie. Osobiście wolę jak jest trudno więc wybieram symulatory.

Forza Motorsport to gra czy symulatory? 🙂

FM nie jest uznawana z symulator. 

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Sąsiad jeździł na torze Lambo Huricane i jako kompletny laik dawał w palnik na maksa i auto sunęło jak po szynach, a przy hamowaniu co najwyżej można stracić przytomność 😄, a nie jazda jak po lodzie! 

Ja tam się nie znam, bo nie jestem kierowcą, ale może na torze miał włączone wszystkie wspomagacze typu ABS, TRC itd., a w AC tego nie ma lub miałeś wyłączone? 

.

Jeżdżę m.in. na Assetto Corsa i nie czuje, że auta jeżdżą jak po lodzie. Poza drogowymi supercar-ami, które słabo hamują i słabo skręcają w stosunku do aut wyścigowych (co jest zrozumiale) wszystkie auta jadą tam gdzie ja chcę. Może kwestia sterowania? Dobry pedal hamulca i kierownica z dobrym Force Feedback to podstawa, że o podstawowej wiedzy kiedy i jak hamować, kiedy i jak kręcić kierownicą, kiedy i jak operować gazem itp. nie wspomnę.

13 minut temu, J4Z napisał:

FM nie jest uznawana z symulator. 

Ja tam się nie znam, bo nie jestem kierowcą, ale może na torze miał włączone wszystkie wspomagacze typu ABS, TRC itd., a w AC tego nie ma lub miałeś wyłączone? 

Z wlaczonym też rzuca jak na lodzie, porażka. 

Dla mnie FM to coś pomiędzy i daje dużo frajdy. 

13 minut temu, przmor napisał:

Jeżdżę m.in. na Assetto Corsa i nie czuje, że auta jeżdżą jak po lodzie. Poza drogowymi supercar-ami, które słabo hamują i słabo skręcają w stosunku do aut wyścigowych (co jest zrozumiale) wszystkie auta jadą tam gdzie ja chcę. Może kwestia sterowania? Dobry pedal hamulca i kierownica z dobrym Force Feedback to podstawa, że o podstawowej wiedzy kiedy i jak hamować, kiedy i jak kręcić kierownicą, kiedy i jak operować gazem itp. nie wspomnę.

Competizione masz? 

59 minut temu, Ajothe napisał:

Natomiast Asseto Corsa to dla mnie jakos absurd, to jest gra z serii im trudniej tym lepiej. Wsiadam do jakiegoś supercar typu lambo i auto zachowuje się jak na lodzie....to jest gruba przesada, swoim golfem jeżdżę szybciej jak po szynach 🤣

Dzięki za opinię, bo właśnie tego nie chcę.

NFS Porsche to gra wszechczasów

W kwestii gierek samochodowych byśmy się dogadali.

To przecież jest seria Forza Horizon. Właśnie starymi autami fajnie się jezdźi.

Jak jest demo to może sobie coś ściągnę.

Edytowane przez szymon1977

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam Competizzione, mam rFactor 2, Project Cars 1 i 2, LeMans Ultimate. Najlepsze wyścigi według mnie to LeMans Ultimate a tak żeby se pojeździć bez spinki to Assetto Corsa.

Ukryta Zawartość

Właśnie jak ktoś chce pojeździć z przyjemnością bez spinki, ale z realizmem do opanowania to trudno znaleźć odpowiednią grę. 

AC competizione poległem przy 3cim chyba wyścigu w karierze. Może tam faktycznie wszystko jest powyłączane i delikatne muśnięcie w nieodpowiednim momencie powoduje, że się leci w poślizgu.....

Może kiedyś jeszcze popróbuje, ale nie mam tyle czasu i sobie darowałem. Dla zabawy raz na jakiś czas zdecydowanie polecam Forze, super zabawa. 

3 godziny temu, przmor napisał:

Od 35 lat jestem fanem symulatorów lotniczych. Poniższe obrazki pokazują na czym zaczynałem a na czym latam obecnie. Symulator ten sam. Microsoft Flight Simulator w wersji na komputery 8 bit i 40 lat później wersja na PC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 13dd2e4074443a42a9dead20e442fd9b.jpg

Masz jakieś wolanty? Czy padem? 

Przeleciałem się kilka razy na padzie od xbox'a, całkiem fajnie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.