Skocz do zawartości
IGNORED

Kącik Growy

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ale powyżej bodajże 150 albo 120 EUR odliczają VAT przy zakupie przez co płacisz mniej ale w PL musisz dopłacić to co odjęli. Chyba że załapałeś się z ceną poniżej limitu to VAT nie odliczyli to nic więcej nie zapłacisz.

W czasach chińskich podróbek, kupować podzespoły do kompa z alliexpress... najważniejsza zaleta takich transakcji to możliwość zwrotu - sprawdziłeś czy masz?

Był to rok gdzieś '98 gdy kumpel wyczarował oryginalnego Dell: niby parametry słabsze, a jakoś tak lepiej chodził niż nasze składaki. Od tego czasu unikam zbędnych oszczędności, a podzespoły kupuję w renomowanym sklepie. Mimo tego z obsługi posprzedażowej zmuszony byłem korzystać kilka razy, ale w tym przypadku była to czysta przyjemność. Bywało i tak, że telefoniczne zgłoszenie problemu, zakończone zostało poleceniem wysyłki, a zamiennik o lepszych parametrach, następnego dnia czekał w domu jak wróciłem z pracy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Mit. Składać trza umić. 

Właśnie, czyli nie mit a prawda.

Ps

Dziwnie wygląda w jednym poście zaprzeczenie wraz z udowodnieniem racji.

-----

5 minut temu, J4Z napisał:

Oryginał

Nie skomentuję, trzymam kciuki.

Edytowane przez szymon1977

To czy komputer będzie działał lepiej lub gorzej zależy nie tylko od dobranych podzespołów ale konfiguracji całości od ustawień BIOS zaczynając, poprzez dobór dysków a na strategii umiejscowienia plików kończąc. Lepszy pod względem podzespołów ale źle skonfigurowany komputer może działać gorzej od słabszego ale lepiej skonfigurowanego.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Mit, wszelkie gotowce słabiej się opłacają jak się umie składać

Po raz kolejny dziękuję, za po raz kolejny dowodu mojej racji. BTW ja  ie pisałem, że markowy bardziej się opłaca, więc dyskutujesz z własnymi fantazjami.

-----

1 godzinę temu, przmor napisał:

To czy komputer będzie działał lepiej lub gorzej zależy nie tylko od dobranych podzespołów ale konfiguracji całości od ustawień BIOS zaczynając, poprzez dobór dysków a na strategii umiejscowienia plików kończąc. Lepszy pod względem podzespołów ale źle skonfigurowany komputer może działać gorzej od słabszego ale lepiej skonfigurowanego.

No właśnie. Tu nie chodzi o prędkość, bo ta na nieco gorszych komponentach musiała być nieco niższa, ale o kulturę działania. A to ważniejsze niż +5% w benchmarku. W '98 nie do końca tego byłem świadom, ale już różnicę dostrzegałem.

-----

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Właśnie to zrobiłeś.

Ale byłem miły i życzliwy, prawda?

5 minut temu, J4Z napisał:

Tja, mnie nie oszukasz.

Ale ja szczerze Ci życzę, by ten oryginał okazał się być oryginalnym oryginałem, a nie typowym oryginałem z alli/allegro/ebay.

8 godzin temu, Ajothe napisał:

Składać trza umić. 

Nie przesadzamy, że jest to jakaś niewyobrażalna trudność. Trzeba pominąć bajania overclockerów/tuningowców/aufiofilów, a potem to już z górki. Bo w każdej dziedzinie problem jest ten sam: porady "pozytywnie zakręconych".

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie przesadzamy, że jest to jakaś niewyobrażalna trudność. Trzeba pominąć bajania overclockerów/tuningowców/aufiofilów, a potem to już z górki. Bo w każdej dziedzinie problem jest ten sam: porady "pozytywnie zakręconych".

Jak ktoś nie umie to dell w tym samym budżecie może być szybszy 🙂

23 minuty temu, Ajothe napisał:

Jak ktoś nie umie to dell w tym samym budżecie może być szybszy 🙂

Sory kolego, ale tak bardzo to chyba nie da się nie umieć. To by trzeba totalnie bezmyślnie zrobić i wbrew logice. BTW jeśli chodzi o Dell, o to nie o wynikach w benchmarkach pisałem.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Sory kolego, ale tak bardzo to chyba nie da się nie umieć. To by trzeba totalnie bezmyślnie zrobić i wbrew logice. BTW jeśli chodzi o Dell, o to nie o wynikach w benchmarkach pisałem.

Da się jak ktoś nie umie dobrać podzespołów, albo przesadzi z jednym elementem zaniedbując resztę. 

Sorry kolego, ale nie masz racji 🙂

9 minut temu, Ajothe napisał:

Sorry kolego, ale nie masz racji 🙂

Czyli pisząc

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

To by trzeba totalnie bezmyślnie zrobić i wbrew logice.

miałem rację - dziękuję po raz trzeci.

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Nie ma to jak pisać bzdury, a potem samemu sobie przyznawać rację 😃

Twojego pisania, że ktoś jest w błędzie, po wykazaniu jego racji, nie przebiję 

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Ani razu w tym wątku póki co nie przyznałem Tobie racji

Czytaj to co komentujesz: nie mówię, że rację mi przyznałeś, tylko że rację moją wykazałeś.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.