Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Oppo 205 ma jeszcze sens ?

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, max720 napisał:

PS 4 Pro czyta takie same formaty audio jak 205 ? Jak z głośnością pracy ? Ile prądu łyka ? 

Jestem teraz na firmie, u siebie to w robocie, bo trza robić dwa razy więcej na ZUS  : )

Jak będę w domu nabazgrolę !!!

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

11 godzin temu, max720 napisał:

PS 4 Pro czyta takie same formaty audio jak 205 ? Jak z głośnością pracy ? Ile prądu łyka ? 

Na wstępie ... 

PlayStation 4 Pro oraz OPPO UDP 205 są u mnie wyłącznie w systemie Stereo, także jeżeli chcesz DTS HD Master Audio, lub coś jeszcze bardziej wyszukanego / innego, bo posiadasz Kino Domowe, bardziej kierowałbym się w stronę OPPO UDP 205. Jeżeli natomiast nie interesuje Ciebie Kino Domowe, filmy w zupełności wystarczają dla Ciebie w stereo, wtedy kierowałbym się w stronę PlayStation 4 Pro lub OPPO UDP 205 ... najlepsze rozwiązanie to mieć obydwa klocki  : )

A jeżeli dodatkowo lubisz gry, podoba się Tobie PlayStation 4 Pro  :  )

To tyle wstępu  : )

Jeżeli chodzi o PlayStation 4 Pro ... YIFI + RARBG + NapiProjekt + Animki z Polskim Dubbingiem z Polskiej wypożyczalni. 

Kiedyś sprawdziłem na PlayStation 4 Pro plik w formacie AVI ( Video ) PlayStation 4 Pro nie odtwarzał obrazu, dźwięk był, jakoś nie lubi obrazu / formatu AVI : ) Były też ze dwa pliki w których nie było dźwięku a obraz był na PlayStation 4 Pro, nie rozgryzłem tego i raczej nie zainteresuję się tym tematem, taki przypadek miałem wyłącznie z Polskiej wypożyczalni.

Pod względem obsługi multimediów ( filmy ) z pamięci USB ( dla mnie ) PlayStation 4 Pro leciutko wygrywa, nie mówię o tym, że OPPO UDP 205 obsługuje również referencyjne pliki, których PlayStation 4 Pro nie obsłuży, chodzi mi o samo działanie, wygodę użytkowania, co by nie umniejszać OPPO UDP 205 również oferuje znakomitą jakość obsługi, po prostu dla mnie bardziej się podoba interfejs w PlayStation 4 Pro.

Do obsługi filmów w PlayStation 4 Pro jest pad, bardzo fajnie się korzysta z pada we filmach : )     

Tak z ciekawości dla Ciebie, żebyś wiedział gdybyś chciał kupić PlayStation 4 Pro. Nie wiedzieć czemu ( nie wiem dlaczego ) PlayStation 4 Pro nie za bardzo chce współpracować z dyskami SSD San Disk Ultra Fit 256GB, podczas przewijania do tyłu lub do przodu, czasami zacinały się filmy i trzeba było powrócić do menu.

Natomiast z dyskami SSD San Disk Ultra Fit 512GB nic się nie dzieje w PlayStation 4 Pro, wszystko chodzi perfekcyjnie, możesz podłączyć dysk / dyski gdzie chcesz ... z przodu masz dwa wejścia i jedno z tyłu.              

Trzeba też zaznaczyć, że PlayStation 4 Pro obsługuje filmy ( pliki ) do 4 GB, tak ma w systemie, mnie tam to nie przeszkadza. Jeżeli chodzi o ustawienia napisów, PlayStation 4 Pro nie posiada ( to co ma OPPO UDP 205 ) położenia napisów góra / dół, że można sobie przestawić napisy na ekranie niżej lub wyżej, ogólnie ...

PlayStation 4 Pro fabrycznie ma ustawione napisy idealnie na ekranie ( też tak mam na OPPO UDP 205 ) także można powiedzieć, że jest na remis : ) 

To co się wyróżnia w PlayStation 4 Pro to obsługa zdjęć, pod tym względem OPPO UDP 205 nie ma szans : )

To co mi się podoba w PlayStation 4 Pro, to wspaniałe menu, niesamowicie klimatyczne i audiofilskie : ) muzyczka w tle przepiękna i odprężająca, nie raz zasnąłem przy menu w PlayStation 4 Pro, a zaraz włączę jakąś grę, tylko na chwilę odpocznę : )  

Pod względem wyglądu ( PlayStation 4 Pro ) prezentuje się wspaniale, na żywo wygląda jeszcze ładniej niż na zdjęciach, audiofilski wspaniały klocek : ) nie ustępuje OPPO UDP 205  

Pod względem wyglądu ( OPPO UDP 205 ) prezentuje się wspaniale, na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach, ale jest coś co bym zmienił, boczki takie jakie są w EverSolo DMP - A6 Master Edition : ) górna pokrywa z trzema otworami na górze po bokach, nie po całości, wtedy wyglądałby obłędnie. Z ciekawości OPPO UDP 205 posiada już fabrycznie fajne porządne ciężkie metalowe nóżki ... : ) 

Jeżeli chodzi o głośność pracy w PlayStation 4 Pro przy wymagających grach ( The Last of Us Part II ) jest cicho, czasami włączy się wentylatorek na nieco większe obroty ( ledwo słychać konsolę z dwóch metrów ) po chwili wentylatorek wraca na niższy poziom i cisza, jeżeli zaś chodzi o filmy z pamięci USB ... Cisza absolutna. Mam wyłącznie premierowe konsole PlayStation 4 Pro ( z dużym gniazdem zasilającym z tyłu ) nie interesują mnie reedycje na gniazdo zasilające na ósemkę, takie jakie jest w PlayStation 5. Pobieranie prądu to nie wiem, ale gdzieś tam czytałem ( wersja premierowa ) że coś około 250 może nieco więcej, aż tak bym się tym nie przejmował, to nie wzmacniacz w klasie A  : )  

PlayStation 4 Pro + EverSolo DMP - A6 Master Edition + EverSolo AMP - F2    

Filmy + Muzyka  : ) dodatkowo można mieć też wspaniałe gry ( tutaj preferuję wyłącznie pudełka ) Nie przepadam za streamingiem, wolę mieć swoją listę ulubionych filmów i ulubionej muzyki na klockach Audio : )                                                 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

_Piotrek.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

12 godzin temu, max720 napisał:

Aha i jeszcze jedno.

Jeżeli szukasz premierowej wersji PlayStation 4 Pro ( z dużym wejściem zasilającym z tyłu ) w stanie sklepowym może być bardzo drogo, bardzo poszukiwana przez fanatyków PlayStation i Świrów Audio, to jak kupić  premierowe PlayStation 3 60GB w stanie sklepowym, kto miał tą wersję, to więcej nie trzeba pisać ...

Hugh Jackman Reaction GIF   

Edytowane przez _Piotrek

Kawał dobrej roboty 🙂

Szkoda tylko , że PS 4 Pro ma tylko optyka 😞

Jakoś go nie lubię 🙂

Jakbym się chciał przytulić 4 Pro , to omijać z wtyczka ,,8" ? 

1 godzinę temu, _Piotrek napisał:

Na wstępie ... 

PlayStation 4 Pro oraz OPPO UDP 205 są u mnie wyłącznie w systemie Stereo, także jeżeli chcesz DTS HD Master Audio, lub coś jeszcze bardziej wyszukanego / innego, bo posiadasz Kino Domowe, bardziej kierowałbym się w stronę OPPO UDP 205. Jeżeli natomiast nie interesuje Ciebie Kino Domowe, filmy w zupełności wystarczają dla Ciebie w stereo, wtedy kierowałbym się w stronę PlayStation 4 Pro lub OPPO UDP 205 ... najlepsze rozwiązanie to mieć obydwa klocki  : )

A jeżeli dodatkowo lubisz gry, podoba się Tobie PlayStation 4 Pro  :  )

To tyle wstępu  : )

Jeżeli chodzi o PlayStation 4 Pro ... YIFI + RARBG + NapiProjekt + Animki z Polskim Dubbingiem z Polskiej wypożyczalni. 

Kiedyś sprawdziłem na PlayStation 4 Pro plik w formacie AVI ( Video ) PlayStation 4 Pro nie odtwarzał obrazu, dźwięk był, jakoś nie lubi obrazu / formatu AVI : ) Były też ze dwa pliki w których nie było dźwięku a obraz był na PlayStation 4 Pro, nie rozgryzłem tego i raczej nie zainteresuję się tym tematem, taki przypadek miałem wyłącznie z Polskiej wypożyczalni.

Pod względem obsługi multimediów ( filmy ) z pamięci USB ( dla mnie ) PlayStation 4 Pro leciutko wygrywa, nie mówię o tym, że OPPO UDP 205 obsługuje również referencyjne pliki, których PlayStation 4 Pro nie obsłuży, chodzi mi o samo działanie, wygodę użytkowania, co by nie umniejszać OPPO UDP 205 również oferuje znakomitą jakość obsługi, po prostu dla mnie bardziej się podoba interfejs w PlayStation 4 Pro.

Do obsługi filmów w PlayStation 4 Pro jest pad, bardzo fajnie się korzysta z pada we filmach : )     

Tak z ciekawości dla Ciebie, żebyś wiedział gdybyś chciał kupić PlayStation 4 Pro. Nie wiedzieć czemu ( nie wiem dlaczego ) PlayStation 4 Pro nie za bardzo chce współpracować z dyskami SSD San Disk Ultra Fit 256GB, podczas przewijania do tyłu lub do przodu, czasami zacinały się filmy i trzeba było powrócić do menu.

Natomiast z dyskami SSD San Disk Ultra Fit 512GB nic się nie dzieje w PlayStation 4 Pro, wszystko chodzi perfekcyjnie, możesz podłączyć dysk / dyski gdzie chcesz ... z przodu masz dwa wejścia i jedno z tyłu.              

Trzeba też zaznaczyć, że PlayStation 4 Pro obsługuje filmy ( pliki ) do 4 GB, tak ma w systemie, mnie tam to nie przeszkadza. Jeżeli chodzi o ustawienia napisów, PlayStation 4 Pro nie posiada ( to co ma OPPO UDP 205 ) położenia napisów góra / dół, że można sobie przestawić napisy na ekranie niżej lub wyżej, ogólnie ...

PlayStation 4 Pro fabrycznie ma ustawione napisy idealnie na ekranie ( też tak mam na OPPO UDP 205 ) także można powiedzieć, że jest na remis : ) 

To co się wyróżnia w PlayStation 4 Pro to obsługa zdjęć, pod tym względem OPPO UDP 205 nie ma szans : )

To co mi się podoba w PlayStation 4 Pro, to wspaniałe menu, niesamowicie klimatyczne i audiofilskie : ) muzyczka w tle przepiękna i odprężająca, nie raz zasnąłem przy menu w PlayStation 4 Pro, a zaraz włączę jakąś grę, tylko na chwilę odpocznę : )  

Pod względem wyglądu ( PlayStation 4 Pro ) prezentuje się wspaniale, na żywo wygląda jeszcze ładniej niż na zdjęciach, audiofilski wspaniały klocek : ) nie ustępuje OPPO UDP 205  

Pod względem wyglądu ( OPPO UDP 205 ) prezentuje się wspaniale, na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach, ale jest coś co bym zmienił, boczki takie jakie są w EverSolo DMP - A6 Master Edition : ) górna pokrywa z trzema otworami na górze po bokach, nie po całości, wtedy wyglądałby obłędnie. Z ciekawości OPPO UDP 205 posiada już fabrycznie fajne porządne ciężkie metalowe nóżki ... : ) 

Jeżeli chodzi o głośność pracy w PlayStation 4 Pro przy wymagających grach ( The Last of Us Part II ) jest cicho, czasami włączy się wentylatorek na nieco większe obroty ( ledwo słychać konsolę z dwóch metrów ) po chwili wentylatorek wraca na niższy poziom i cisza, jeżeli zaś chodzi o filmy z pamięci USB ... Cisza absolutna. Mam wyłącznie premierowe konsole PlayStation 4 Pro ( z dużym gniazdem zasilającym z tyłu ) nie interesują mnie reedycje na gniazdo zasilające na ósemkę, takie jakie jest w PlayStation 5. Pobieranie prądu to nie wiem, ale gdzieś tam czytałem ( wersja premierowa ) że coś około 250 może nieco więcej, aż tak bym się tym nie przejmował, to nie wzmacniacz w klasie A  : )  

PlayStation 4 Pro + EverSolo DMP - A6 Master Edition + EverSolo AMP - F2    

Filmy + Muzyka  : ) dodatkowo można mieć też wspaniałe gry ( tutaj preferuję wyłącznie pudełka ) Nie przepadam za streamingiem, wolę mieć swoją listę ulubionych filmów i ulubionej muzyki na klockach Audio : )                                                 

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

Dobra robota, gratuluję audiofilsko fanowskiego toru.

21 minut temu, max720 napisał:

Kawał dobrej roboty 🙂

Jakoś go nie lubię 🙂

Ten optyk tak nie boli jak brak czytania płyt CD. U mnie np. dźwięk i tak przesyłam po HDMI, ale to dlatego że moje zwykle PS4 używam ostatnio wyłącznie jako bd- player.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kawał dobrej roboty 🙂

Jakoś go nie lubię 🙂

W tym roku na początku 2024 kupiłem od prywatnej osoby z branży Audio nówkę premierową PlayStation 4 Pro, zapłaciłem 2600 zł. Miał jeszcze dwie ostatnie nówki sztuki do wysłanie tutaj w Polsce do klientów, też do fanatyków Audio i zarazem Graczy, reedycja nie jest tak porządnie wykonana jak wersja premierowa, omijać to nie trzeba wersji na ósemkę, jednak gdyby była wersja premierowa, ale w stanie sklepowym !!! nie zastanawiać się ...  

Go Go Go Running GIF           

Edytowane przez _Piotrek

Kawał dobrej roboty 🙂

Jakoś go nie lubię 🙂

Dzięki : ) 

Gorzej ma się sytuacja z PlayStation 4 Slim, tutaj nie ma w ogóle wyjścia optycznego.

Kabelek optyczny nie jest taki zły : ) Podpiąć PlayStation 4 Pro bezpośrednio do fajnego wzmacniacza i w grach można zakładać pieluchę na majty ... The Last of Us Part II  :  ) 

Scared Horror GIF by SpongeBob SquarePants 

W dniu 28.09.2024 o 20:36, Al3x napisał:

Dobra robota, gratuluję audiofilsko fanowskiego toru.

Od premiery PlayStation ( szaraczka ) zainteresowałem się nieco sprzętem, i tak mi jakoś zostało : )

Troszku fajnych przyjaciół się poznało. Mam zaproszenie od Przyjaciela na odsłuch fajnych referencyjnych klocków, Czołowy Szef i Master Chief z firm Accuphase i MBL ... teraz ma swój biznes, jako jedyny w Polsce serwisuje pewną Ultra Referencyjną firmę Audio. 

W ubiegłym AVS był z tej firmy taki nie za Duży : ) piecyk ( Końcówka ) Klasa A  : ) 

Aktualnie i w dalszym ciągu ( gdybym chciał kupić wzmacniacz zintegrowany, bo mówiłem że mi się bardzo podoba ) to mam bilecik na Upgrade : ) wzmacniacza zintegrowanego ... 

Xindak A600E  : ) 

Edytowane przez _Piotrek

22 godziny temu, _Piotrek napisał:

Od premiery PlayStation ( szaraczka ) zainteresowałem się nieco sprzętem, i tak mi jakoś zostało : )

Troszku fajnych przyjaciół się poznało. Mam zaproszenie od Przyjaciela na odsłuch fajnych referencyjnych klocków, Czołowy Szef i Master Chief z firm Accuphase i MBL ... teraz ma swój biznes, jako jedyny w Polsce serwisuje pewną Ultra Referencyjną firmę Audio. 

W ubiegłym AVS był z tej firmy taki nie za Duży : ) piecyk ( Końcówka ) Klasa A  : ) 

Aktualnie i w dalszym ciągu ( gdybym chciał kupić wzmacniacz zintegrowany, bo mówiłem że mi się bardzo podoba ) to mam bilecik na Upgrade : ) wzmacniacza zintegrowanego ... 

Xindak A600E  : ) 

Kolega lubi duże piece, ciekawą opcją obok tego Xindaka wydaje się Shanling a3.2 mk2. Gabaryty, moc, funkcjonalność i wygląd. Zbiera dużo dobrych opinii. 🙂

13 godzin temu, max720 napisał:

A , co będzie bardziej ciekawe :

Oppo 203 + końcówka mocy po RCA 

Czy 

Oppo 105 + końcówka mocy po XLR 

Ciekawe czy ktoś robił takie porównanie, ale skoro 105 ma lepsze analogi i wyjścia zbalansowane to powinna zdecydowanie lepiej zagrać jako odtwarzacz stereo. Sam nie wiem nigdy ich nie słuchałem. Tylko czy jesteś pewien że to dobra droga i czy nie lepiej pozostać przy odtwarzaczu wieloformatowym przez Hdmi do ampli i wydzielić tor stereo w przyszłości przez zewnętrzny DAC do koncówki lub z wzmaka z opcją Ht bypass. Ja poszedłem tą drogą 🙂

9 godzin temu, Al3x napisał:

Kolega lubi duże piece, ciekawą opcją obok tego Xindaka wydaje się Shanling a3.2 mk2. Gabaryty, moc, funkcjonalność i wygląd. Zbiera dużo dobrych opinii. 🙂

Dizajnem przypomina trochę ( Harman Kardo HK 990 ) ogólnie troszku : ) znana mi firma Shanling : ) 

Lubię takie klasyczne wzmacniacze zintegrowane bez udziwnień na frontowym panelu, najlepiej czarny kolor  : )

Duże gabaryty nie są wyznacznikiem, ale tak osobiście podobają mi się duże klocki, takie małe klocki też mi się podobają, o ile są fajnie zrobione, z takich małych urządzeń podoba mi się ...

EverSolo DMP-A6 Master Edition i końcówka EverSolo EverSolo AMP-F2   : ) + PlayStation 4 Pro 

Oj nie wiem czy taki zestaw nie zagości na dłużej u mnie ... w Pokoju Gracza : ) 

Szkoda, że w tamtym roku na Audio Video Show nie było końcówki do odtwarzacza ( nie było wtedy jeszcze premiery końcówki ) sądzę, że mogłoby być różnie.

Mam nadzieję, że w tym roku EverSolo DMP-A6 Master Edition będzie do posłuchania wraz z końcówką EverSolo EverSolo AMP-F2, a jak nie będzie to może któregoś dnia nie wytrzymie : ) i sobie pojadę do Salonu i kupię dwa klocuszki do PlayStation 4 Pro. 

EverSolo DMP-A6 Master Edition + EverSolo EverSolo AMP-F2 + PlayStation 4 Pro

Praktycznie wszystkie klocuszki w tej samej wielkości ( szerokość ) 

PlayStation 4 Pro będzie do gier i filmów / EverSolo będzie do muzyki ... ( Pliki ) 

Ethel Cain A House in Nebraska  : ) 

PS 

Wczoraj na PlayStation 4 Pro oglądałem sobie Deadpool & Wolverine ( 2024 ) z napisami ( NIE LUBIĘ lektora ) ... fajny film : ) czekam jeszcze na Alien Romulus. W tym roku chyba tyle z takich bardziej interesujących dla mnie filmów, no chyba, że coś pominąłem / zapomniałem pisząc teraz ...

National Popcorn Day GIF by Angry Birds 

Edytowane przez _Piotrek

14 godzin temu, _Piotrek napisał:

Dizajnem przypomina trochę ( Harman Kardo HK 990 ) ogólnie troszku : ) znana mi firma Shanling : ) 

Lubię takie klasyczne wzmacniacze zintegrowane bez udziwnień na frontowym panelu, najlepiej czarny kolor  : )

Duże gabaryty nie są wyznacznikiem, ale tak osobiście podobają mi się duże klocki, takie małe klocki też mi się podobają, o ile są fajnie zrobione, z takich małych urządzeń podoba mi się ...

EverSolo DMP-A6 Master Edition i końcówka EverSolo EverSolo AMP-F2   : ) + PlayStation 4 Pro 

Oj nie wiem czy taki zestaw nie zagości na dłużej u mnie ... w Pokoju Gracza : ) 

Szkoda, że w tamtym roku na Audio Video Show nie było końcówki do odtwarzacza ( nie było wtedy jeszcze premiery końcówki ) sądzę, że mogłoby być różnie.

Mam nadzieję, że w tym roku EverSolo DMP-A6 Master Edition będzie do posłuchania wraz z końcówką EverSolo EverSolo AMP-F2, a jak nie będzie to może któregoś dnia nie wytrzymie : ) i sobie pojadę do Salonu i kupię dwa klocuszki do PlayStation 4 Pro. 

EverSolo DMP-A6 Master Edition + EverSolo EverSolo AMP-F2 + PlayStation 4 Pro

Praktycznie wszystkie klocuszki w tej samej wielkości ( szerokość ) 

PlayStation 4 Pro będzie do gier i filmów / EverSolo będzie do muzyki ... ( Pliki ) 

Ethel Cain A House in Nebraska  : ) 

PS 

Wczoraj na PlayStation 4 Pro oglądałem sobie Deadpool & Wolverine ( 2024 ) z napisami ( NIE LUBIĘ lektora ) ... fajny film : ) czekam jeszcze na Alien Romulus. W tym roku chyba tyle z takich bardziej interesujących dla mnie filmów, no chyba, że coś pominąłem / zapomniałem pisząc teraz ...

Ukryta Zawartość

DMP A6 ME słuchałem krótko w torze z końcówką Primare zasilającą kolumny Audiosymptom I8 i grało to wszystko razem zaskakująco dobrze bardzo detalicznie i przestrzenie, byłem mocno zdziwiony bo ich wygląd kazał mi myśleć że to Klipsche, a ucho że coś zupełnie innego. Załapałem się na 3 kawałki Depechów akurat zaraz po tym jak klient zdecydował się na zakup tego toru. Funkcjonalnie te Eversolo to niezły kombajn w duecie z PS4 w grach mogło by to dostrczyć ciekawych wrażeń. Jesteś w stanie polecić jakąś grę z oprawą muzyczną i efektami pokazującymi sens takiego toru? Z ciekawości przy pierwszej okazji sprawdzę u siebie. 

Ukryta Zawartość

W dniu 2.10.2024 o 21:33, Al3x napisał:

DMP A6 ME słuchałem krótko w torze z końcówką Primare zasilającą kolumny Audiosymptom I8 i grało to wszystko razem zaskakująco dobrze bardzo detalicznie i przestrzenie, byłem mocno zdziwiony bo ich wygląd kazał mi myśleć że to Klipsche, a ucho że coś zupełnie innego. Załapałem się na 3 kawałki Depechów akurat zaraz po tym jak klient zdecydował się na zakup tego toru. Funkcjonalnie te Eversolo to niezły kombajn w duecie z PS4 w grach mogło by to dostrczyć ciekawych wrażeń. Jesteś w stanie polecić jakąś grę z oprawą muzyczną i efektami pokazującymi sens takiego toru? Z ciekawości przy pierwszej okazji sprawdzę u siebie. 

Chyba najlepszy zestaw Audio / Video na rynku do plików muzycznych i filmowych ...  : ) 

PlayStation 4 Pro + EverSolo DMP-A6 Master Edition + EverSolo EverSolo AMP-F2

Jeżeli chodzi o gry i jak prezentują się pod względem dźwięku, listę otwierają dwie perełki ...  

The Last Guardian

Przepiękna grafika w innym wydaniu + klimat nieporównywalny z niczym innym. Arcydzieło przygodowe w najczystszej formie Single Player, początek gry to dopiero rozgrzewka : ) A samo udźwiękowienie ... brak słów żeby to przekazać w formie pisanej.       

Shadow of the Colossus

Arcydzieło przez Duże AAA ... : ) Poezja dla uszów i oczów

Death Stranding 

Chyba czas zagrać w coś naprawdę innego ... : ) 

Ghost of Tsushima

Klimat i muzyka w egzotycznym wydaniu ...  Memoirs of a Geisha - Brush On Silk  : )  

Horizon Zero Dawn

Na powierzchni super gra, ale to co się dzieje pod powierzchnią w podziemnych lokacjach pozostaje w pamięci : ) to właśnie te momenty. A sam początek gry małą Alloy, istne Arcydzieło, grać... oryginalna ścieżka dźwiękowa !!!   

Horizon Forbidden West 

Jeszcze więcej tego samego z pierwszej części ... 

The Callisto Protocol 

Tak gdzieś na początku gry są ciężkie pancerne drzwi, będą często otwierane  : ) Dobrze że ten tytuł jest też również na PlayStation 4 Pro : ) Klimat i udźwiękowienie ... Arcydzieło : )       

Alien Isolation 

Najlepsza gra w Przestrzeni Kosmicznej Wszech Czasów i nadal numer JEDEN, referencyjne udźwiękowienie i wspaniały klimat.  

Najlepsza gra przygodowa Single Player na PlayStation 4 Pro ...

Uncharted 4: A Thief's End

Udźwiękowienie, muzyka, klimat ... Arcydzieło !!! 

Najlepsza gra ( Numer Jeden ) przygodowa Single Player na PlayStation 4 Pro ... 

The Last of Us Part II 

Najwspanialsza i najlepsza gra na PlayStation 4 Pro !!! ( Grafika / Muzyka / Klimat / Przygoda ) Arcydzieło !!!

P.S

Zapomniałem jeszcze DODAĆ zdjęcie tej malutkiej końcówki Klasa A ... coś tam wcześniej troszku pisałem : )   

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

_Piotrek ; ).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez _Piotrek

19 godzin temu, _Piotrek napisał:

Chyba najlepszy zestaw Audio / Video na rynku do plików muzycznych i filmowych ...  : ) 

Jeżeli chodzi o gry i jak prezentują się pod względem dźwięku, listę otwierają dwie perełki ...  

The Last Guardian

Przepiękna grafika w innym wydaniu + klimat nieporównywalny z niczym innym. Arcydzieło przygodowe w najczystszej formie Single Player, początek gry to dopiero rozgrzewka : ) A samo udźwiękowienie ... brak słów żeby to przekazać w formie pisanej.       

Shadow of the Colossus

Arcydzieło przez Duże AAA ... : ) Poezja dla uszów i oczów

Death Stranding 

Chyba czas zagrać w coś naprawdę innego ... : ) 

Ghost of Tsushima

Klimat i muzyka w egzotycznym wydaniu ...  Memoirs of a Geisha - Brush On Silk  : )  

Horizon Zero Dawn

Na powierzchni super gra, ale to co się dzieje pod powierzchnią w podziemnych lokacjach pozostaje w pamięci : ) to właśnie te momenty. A sam początek gry małą Alloy, istne Arcydzieło, grać... oryginalna ścieżka dźwiękowa !!!   

Horizon Forbidden West 

Jeszcze więcej tego samego z pierwszej części ... 

The Callisto Protocol 

Tak gdzieś na początku gry są ciężkie pancerne drzwi, będą często otwierane  : ) Dobrze że ten tytuł jest też również na PlayStation 4 Pro : ) Klimat i udźwiękowienie ... Arcydzieło : )       

Alien Isolation 

Najlepsza gra w Przestrzeni Kosmicznej Wszech Czasów i nadal numer JEDEN, referencyjne udźwiękowienie i wspaniały klimat.  

Najlepsza gra przygodowa Single Player na PlayStation 4 Pro ...

Uncharted 4: A Thief's End

Udźwiękowienie, muzyka, klimat ... Arcydzieło !!! 

Najlepsza gra ( Numer Jeden ) przygodowa Single Player na PlayStation 4 Pro ... 

The Last of Us Part II 

Najwspanialsza i najlepsza gra na PlayStation 4 Pro !!! ( Grafika / Muzyka / Klimat / Przygoda ) Arcydzieło !!!

P.S

Zapomniałem jeszcze DODAĆ zdjęcie tej malutkiej końcówki Klasa A ... coś tam wcześniej troszku pisałem : )   

Ukryta Zawartość

_Piotrek.jpg

_Piotrek ; ).jpg

I to się nazywa wyczerpująca odpowiedź. Dziękuję ✌️😃

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, max720 napisał:

Kupiłem Oppo 203 . Czy ktoś próbował zainstalować  Jailbreak ?

Gratulacje zakupu, super klocek. Proszę podzielić się wrażeniami jak już kolega nacieszy się trochę, oczywiści poziomem relacji proszę dostosować się do kolegi @_Piotrek ;).

4 godziny temu, Al3x napisał:

Gratulacje zakupu, super klocek. Proszę podzielić się wrażeniami jak już kolega nacieszy się trochę, oczywiści poziomem relacji proszę dostosować się do kolegi @_Piotrek ;).

OPPO UDP 205 ... jak na razie jeden z najlepszych klocków Multimedialnych USB Audio Video na Świecie  

Master Chief posiada OPPO UDP 205  : ) ...

OPPO UDP 205 podłączone do monobloków Accuphase M-1000 : ) grzebane przez Master Chiefa, Dan D'Agostino Relentless może startować z monoblokami : ) oraz referencyjne klocki od ...  VTL : ) 

Do tego podłączone ULTRA Referencyjne ( nie jedne kolumny głośnikowe posiada ) zespoły głośnikowe, absolutny TOP w branży Audio, jedyne sto sztuk na Świecie, nie wiem czy w Polsce ktoś ma jeszcze, nie pytałem Master Chiefa : ) 

Jeżeli chodzi o odtwarzacze multimedialne OPPO UDP 205 ... Master Chief Bardzo Szanuje !!! ... ( w sensie wspaniałe urządzenia ) 

To jeszcze coś na temat PlayStation 4 Pro ... : )  

Dwa zestawy ( mniejszy i większy ) dla Gracza Konsolowego Single Player 

Pierwsza opcja  ...

Małe klocki w rozmiarze PlayStation 4 Pro ( czyli wszystko fajnie pasuje gabarytowo ) PlayStation 4 Pro do gier w wersjach pudełkowych !!! gry cyfrowe Paszoł Won !!! ... filmy i klipy muzyczne z plików.   

Druga opcja ...

Większe klocki w standardowej szerokości + nieco mniejsza konsola, też super pasuje pod względem gabarytów. 

OPPO UDP 205 + PlayStation 4 Pro + HEGEL H600 

Jeżeli chodzi o właściwości multimedialne ( filmy z napisami ) z pamięci USB ( nie dotyczy podłączenia klocków do internetu ) OPPO UDP 205 VS PlayStation 4 Pro ... dla mnie PlayStation 4 Pro leciutko wygrywa, ale tak dosłownie na grubość 1 mm : ) Jeżeli potrzeba referencyjnych plików OPPO UDP 205 wygrywa. Jeżeli nie potrzeba drogich klocków ( do tego jeszcze trzeba podłączyć zespoły głośnikowe ) najlepszą opcją dla Gracza Konsolowego będzie ...  

A teraz coś dla Maxia : ) 

OPPO UDP 205 podłączone do referencyjnej końcówki ( XLR )

Była też końcówka od takiej znanej firmy tutaj na forum, w dziale DIY bardzo chwalona, na dokładkę jeszcze większe zasilanie i lepsze części, klasowo porównując do sklepowych klocków pomiędzy 30.000 zł / 40.000 zł. Pod względem mocy nieco mocniejsza od BC EX 362D ale tylko troszku. Jednak pod względem prawdziwego grania, końcówka nie grała tak jak BC EX 362D ( nie mówię o mocy, wspaniałemu wysterowaniu głośników, punktowym bardzo szybkim basie, powietrzem w kolumnach i wspaniałemu swobodnemu oderwaniu się muzyki od przetworników ) bo oba wzmacniacze to miały, po prostu końcówka dodawała na końcu swojej drogi muzycznej w terminalach : ) taką leciutką nutkę ocieplenia przy fortepianie lub pianinie. Natomiast BC EX 362D grał w stronę prawdziwości, nie przekłamywał prawdziwych instrumentów. Dla Świra Purysty prawdziwych instrumentów muzycznych taki wzmacniacz będzie lepszym wyborem, inny wybierze natomiast lub bardziej będzie mu się podobać taki wzmacniacz jaki podałem wyżej, także różne są gusta i ludziory : ) 

A gdybyś chciał Maxiu ; ) coś TOP Referencyjnego ( ale z kopułki ) klasowo odpowiadającemu nawet referencyjnym wstęgom, jeden z najlepszych na Świecie głośników wysokotonowych ... Maxiu ; ) oj to już chyba ...

KONIEC DROGI : ) Amen !!!                   

I Na koniec ...  

Jeżeli Gracz Konsolowy najbardziej uwielbia gry Single Player / filmy nie muszą być w referencyjnych plikach / muzyka jest na trzecim miejscu ale również ważnym, podobają się nieco mniejsze ale wariaty klocki : ) ...  

PlayStation 4 Pro ... !!! 

Happy Lord Of The Rings GIF by MOODMAN 

Ukryta Zawartość

_Piotrek..jpg

_Piotrek...jpg

_Piotrek....jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już nie mam Oppo 105 😞

Poszedłem w Oppo 203 , ale tak po pierwszych utworach ( może się mylę)

lepiej grał 105 po XLR 

Moje subiektywne spostrzeżenie

Nie jestem Player 🙂

Może dużo tracę , ale jestem chłodzony powietrzem i nie wyobrażam sobie przed ekranem , monitorem x godzin 

Ale , bardzo chętnie posłuchał bym Piotrowego systemu 

Piotr , gdzie mieszkasz ?

Ja na zad... 

9 godzin temu, Al3x napisał:

oczywiści poziomem relacji proszę dostosować się do kolegi @_Piotrek ;).

Czyli bełkot?

Wybaczcie ale na prawdę może kolega Piotrek lubi grać i wie o grach, ale jak widzę że porównuje ps4 do oppo że on taki sraki prawie sam multimedialnie to jest mało wymagający... delikatnie mówiąc.

Po pierwsze ps4 nie odtworzy płyt UHD

Po drugie nie odtworzy żadnych plików 4K HDR.

O jakim kolwiek audio w trybie passthrough dla plików można zapomnieć.

Już nawet nie będę wspominał że wszystkie te pliki można odtwarzać przez sieć z serwera nas, że po jb odtworzy i struktury blu-ray i ISO, może być wolny o regionów. 

Oppo 20X potrafi WSZYSTKO pod względem formatów, oprócz jednego czego? odtwarzania plików mkv z Dolby Vision. 

Ps4 może służyć co najwyżej do ogląda ripów z cda lub chomika w 1080 i niżej od taka to jego multimedialność, ale pad ma to najważniejsze! pad odtworzy wszystko.

• Pokaż nowe odpowiedzi