Skocz do zawartości
IGNORED

LAIV Harmony DAC - wrazenia lub newsy.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Da się odczytać, jaki chip robi za izolator, czy zamazane na amen?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba um3165 ciężko przeczytac

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Ghotti napisał:

Ukryta Zawartość

Wiem, że to ten, ale na zdjęciu jest wydrapane. 20 pinów sugeruje aduma, bo TI to 28 pinów, ale ponoć jest też jakieś chińskie rozwiązanie.

Ukryta Zawartość

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

5 minut temu, Ghotti napisał:

Chyba um3165 ciężko przeczytac

Tak

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Tak

Ok, to by pasowało, bo zegar  jest na płytce po stronie hosta.

I o dziwo to działa …. 
Katuje baby im a fool - melody gardot … przesunąłem głośnik usiadłem metr od niego i bez tej izolacji ewidentnie słychać w tle waśnie taki „bród” taki lekki szum, ale to jest słyszalne jak siedzę z bliska pewnie jak słucham z tych 3m to jest mniej słyszalne o ile w ogóle, ale ewidentnie „czyści” dźwięk z tego brudu dosyć mocno

Warto sie zainteresować tematem, bo ewidentnie wpływa to jakoś na dźwięk 

Ja zobacze jak to sie bedzie wszystko sprawdzało tak naprawde, urzadzenia mozna oddać jak nie bedzie audio nirvany i z podjarki  nie zaczne mocno sciskać wiadomo czego

Teraz będę was nawracał w inwestowanie w izolację galwaniczna. @Piopio ma konkurencję. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti
1 minutę temu, Ghotti napisał:

Teraz będę was nawracał w inwestowanie w izolację galwaniczna. @Piopio ma konkurencję. 

Cieszę się, że moja "kampania edukacyjna" przynosi efekty 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Alez oczywistym jest że ta ilozacja działa, ale w przypadku HS01 to faktycznie wyostrzenia byłu w dzwieku. Nie wiem czemu, ale były. Na dodaterk jak uległo awarii i musiałem programować amanero w Pontus od nowa, na szczescie Alvin powiedział co i jak

4 minuty temu, Piopio napisał:

Cieszę się, że moja "kampania edukacyjna" przynosi efekty 😉 

Nawet mam już plakat 

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, venom200 napisał:

Alez oczywistym jest że ta ilozacja działa, ale w przypadku HS01 to faktycznie wyostrzenia byłu w dzwieku. Nie wiem czemu, ale były. Na dodaterk jak uległo awarii i musiałem programować amanero w Pontus od nowa, na szczescie Alvin powiedział co i jak

No to też trzeba ocenić czy to wyostrza dźwięk bo takie też są komentarze wtedy to już może nie pasować niektórym 

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Ghotti napisał:

I o dziwo to działa ….

Pewnie, że działa, o ile tylko jest coś do poprawienia. Pętlę przerwie, jeśli jest, zakłóceń się pozbędzie, jeśli odbiornik sieje po linii transmisyjnej a odbiornik sobie z tym nie radzi. A jak nie ma co poprawiać, to nic nie wnosi pozytywnego.

No i @Piopio osiągnął cel 🎯🏆😁. Teraz i mnie to zaciekawiło biorąc pod uwagę że można to przetestować u siebie za niewielkie pieniądze 😁. Jaki polecasz @Piopio ??? Coś z iFi a może AQ bo z tego co pamiętam też coś tam mieli w swojej ofercie 🤔 ...a może coś zupełnie innego z określonym chipem ???

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

5 minut temu, Delirium77 napisał:

A Topping HS02 może być? Akurat mam. Ciężko mi stwierdzić czy są przestrzenią czy nie.

Następny adum, z marnym i szumiącym konwerterem DC-DC.

1 minutę temu, imbryk82 napisał:

Ta cała izolacja galwaniczna to tylko do USB, czy się mylę? Przy i2s to nie działa?

Wysłane z 1+

Ten ddc laiv ma izolacje na i2s wiec producenci stosują czy działa … 

1 minutę temu, Ma_cieQ napisał:

Coś z iFi a może AQ bo z tego co pamiętam też coś tam mieli w swojej ofercie 🤔

iFi miało izolację galwaniczną ale bardzo drogą - iGalvanic. AQ to oszustwo.

Myślę, że chińskie izolacje na ADUM3165 są ok. Jest też polska wersja na allegro za 246 zł. 

3 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

No i @Piopio osiągnął cel 🎯🏆😁. Teraz i mnie to zaciekawiło biorąc pod uwagę że można to przetestować u siebie za niewielkie pieniądze 😁. Jaki polecasz @Piopio ??? Coś z iFi a może AQ bo z tego co pamiętam też coś tam mieli w swojej ofercie 🤔 ...a może coś zupełnie innego z określonym chipem ???

Kup to co ja kupiłem, masz wyżej z allegro plus zasilacz za 30 zł od tego samego użytkownika, protestujesz i odeślesz i będziesz dalej myślał 

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

A tego nie wiesz jak jest w nowej wersji. Poza tym można zastosować zewnętrzne zasilanie przy tych trochę droższych izolacjach. 

10 minut temu, Piopio napisał:

A tego nie wiesz jak jest w nowej wersji. Poza tym można zastosować zewnętrzne zasilanie przy tych trochę droższych izolacjach. 

A o tym, co ja wiem, nie masz pojęcia. DC-DC jest wciąż marne, poza tym w hs02 zewnętrzne zasilanie jest "filtrowane".

4 minuty temu, ProjectPi napisał:

A o tym, co ja wiem, nie masz pojęcia. DC-DC jest wciąż marne, poza tym w hs02 zewnętrzne zasilanie jest "filtrowane".

Czyli nawet ja zasilę tego HS02 z zasilacza liniowego to dalej będzie słabo? Więc co lepsze?

42 minuty temu, venom200 napisał:

Też to miałem i potwierdza się że wyostrzało dźwięk i parzyło w dotyku...

31 minut temu, ProjectPi napisał:

HS02 kolejny polecany przez Piopio też jak widać śmietnik...

28 minut temu, Piopio napisał:

Myślę, że chińskie izolacje na ADUM3165 są ok. Jest też polska wersja na allegro za 246 zł. 

To nie myśl, bo kupując z Ali nie masz żadnej gwarancji, może Ci chałupe spalić a majfrend się wypnie...

@Ghotti przynajmniej kupił coś co jest dystrybuowane w PL, zrobione w PL, a biorąc pod uwagę jak to wygląda i dodany przyzwoity kabel cena jest bardzo sensowna, więc skończ już @Piopio z tym chińskim śmietnikiem...

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Teraz, Delirium77 napisał:

Czyli nawet ja zasilę tego HS02 z zasilacza liniowego to dalej będzie słabo? Więc co lepsze?

Jeśli zasilanie zewnętrzne jest potrzebne, to taki izolator, który go nie rusza. Altor zdaje się tak ma, Neutron V1 również. Ten ostatni ma też fajny wygląd i wykonanie, dla tych, ktorym na tym zależy.

Jak coś przyjmuje zakres napięć na wejściu by wypuścić 5V na wyjściu, to już się do tej rodziny nie zalicza.

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

HS02 kolejny polecany przez Piopio też jak widać śmietnik...

Oj hejt Ci oczy przesłania 😉 Ogarnij się !

7 minut temu, Delirium77 napisał:

Wierzysz trollowi @ProjectPi ??? 😉 

Jeśli zasilanie zewnętrzne jest potrzebne, to taki izolator, który go nie rusza. Altor zdaje się tak ma, Neutron V1 również. Ten ostatni ma też fajny wygląd i wykonanie, dla tych, ktorym na tym zależy.

Jak coś przyjmuje zakres napięć na wejściu by wypuścić 5V na wyjściu, to już się do tej rodziny nie zalicza.

Ale HS02 przyjmuje tylko 5V z drugiego USB. Skąd pewność, że coś z tym napięciem robi, skoro nie musi?

Edytowane przez Delirium77
6 minut temu, Delirium77 napisał:

Ale HS02 przyjmuje tylko 5V z drugiego USB. Skąd pewność, że coś z tym napięciem robi, skoro nie musi?

Bo zostało to sprawdzone i sam producent to przyznaje.

Bo zostało to sprawdzone i sam producent to przyznaje.

Daj linka. 

14 minut temu, marcinmarcin napisał:

parzyło w dotyku

Oj, i to grubo parzylo. Czem prędzej wyłączyłem i odesłałem.

1 minutę temu, Piopio napisał:

Daj linka. 

Nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem instrukcji bądź napisów na obudowie? Współczuję.

Mam, stosuję i dementuję. Owszem izolator jest ciepły ale bez przesady 😉 

Nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem instrukcji bądź napisów na obudowie? Współczuję.

Znów ogólniki 😉 Zero wiarygodności. 

10 minut temu, ProjectPi napisał:

Prędzej bym powiedział, że chwalony tutaj izolator z Allegro jest zasilany z 9V i robi konwersje DC na 5V, z czym producent się nie chowa pokazując to na jego schemacie. Więc prędzej ten zachwalany szybciej robi sieczkę na napięciu, niż HS02.

• Pokaż nowe odpowiedzi