Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie zadowoleni ze swojego sprzętu audio*

Moje Audio-Moje Stereo  

173 użytkowników zagłosowało

1. 1. Moje Audio

• Jestem zadowolony
      117
    • Jestem niezadowolony
      1
    • Jeszcze szukam
      20
    • Wystarczy byle co-ważna jest muzyka
      7
    • Żona nie pozwala
      2
    • Nigdy nie będę zadowolony-audio to układanka o nieskończonej liczbie kombinacji
      19
    • I tak wymyślę pytanie-którego nie ma w ankiecie
      2
    • Pytania są trywialne i nie obejmują sedna zagadnienia.
      1
    • Z tą ankietą to wiesz co możesz zrobić....
      4

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

No i mamy ad personam.
Własnie brak cenzury jest dobrym rozwiąaniem.

Jest taki typ ludzi-którym wystarczy po prostu dac mówić-a rozwieją co do siebie wszelkie wątpliwości.

Pisz, pisz zaraz wyskoczysz z Clintem Eastwoodem z Gran Torino pewnie 🤣

8 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Nie zrtozumiałes-jak zwykle.

To,ze napisałem,że jest to wątek dla zadowolonych-to wskazówka.

Wiem,ze niektórzy sa przyzwyczajeni do wytycznych,polecen i rozkazów-i tu jest kłopot,bo nie wiedza co robić w takiej sytuacji.

Chciałbym,aby wpisywali się zadowoleni-a jak będzie-czas pokaże:)

No coż... zawsze mogą paść nieoczekiwane przez założyciela odpowiedzi, a dyskusja ma prawo potoczyć się w niespodziewanym dla założyciela kierunku. Nic nie stoi na przeszkodzie by uczestniczy kontynuowali, a wątek opuścił założyciel, mówiąc "dziękuję, miłej zabawy". Życie bywa brutalne, ale trzeba być uczciwym.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

7 minut temu, Ajothe napisał:

Pisz, pisz zaraz wyskoczysz z Clintem Eastwoodem z Gran Torino pewnie 🤣

No i mamy pierwszego trolla:
-off top,co chwila
-ataki personalne
-posty nic nie wnoszące do tematu.

Ogarnij się,i proszę przestań pisać co myślisz.
Myśl-co piszesz.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

No coż... zawsze mogą paść nieoczekiwane przez założyciela odpowiedzi, a dyskusja ma prawo potoczyć się w niespodziewanym dla założyciela kierunku. Nic nie stoi na przeszkodzie by uczestniczy kontynuowali, a wątek opuścił założyciel, mówiąc "dziękuję, miłej zabawy". Życie bywa brutalne, ale trzeba być uczciwym.

A niech padają,a niech się toczy dyskusja.
Swoją drogą,niektóre wypowiedzi to swoiste studium psychologiczne-i to za darmo.

Takie jest życie.
Ludzie zadowoleni zawsze przyciągną nieudacznika,który będzie się wyzłośliwiał,i drwił z zadowolonych.

ktoś,kto jest zadowolony,dalej będzie zadowolony.
A dzięki postom złośliwców zyska jeszcze coś cennego-
będzie wiedział,z kim nie warto rozmawiać.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

No i mamy pierwszego trolla:
-off top,co chwila
-ataki personalne
-posty nic nie wnoszące do tematu.

Ogarnij się,i proszę przestań pisać co myślisz.
Myśl-co piszesz.

Ojej, wątek dla samych zadowolonych nie wyszedl 🤣

Teraz, Ajothe napisał:

Wyszedł.
Mamy samych zadowolonych i trolla @Ajothe.

jak to przy sobocie.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Wyszedł.
Mamy samych zadowolonych i trolla @Ajothe.

jak to przy sobocie.

Sprawdz wyniki ankiety. 

6 minut temu, Ajothe napisał:

Wprost przeciwnie, Twój udział jak każdemu wątkowi, tak i temu dodaje wartości. Wszak nic lepiej nie utwierdza w przekonaniu posiadaniu racji, jak czytanie głupot oponenta. Czekamy aż się otworzysz.

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Sprawdz wyniki ankiety. 

Są fajne.
Ludzie głosują jak chcą-i to jest fajne.
I niech głosują jak chcą.

BTW:Nie rozumiem Cię @Ajothe.
Nie możesz po prostu powiedzieć,z czego jesteś zadowolony?
Pochwalić się,opisać itp?

Zamiast trollować i jęczeć jak jakaś pipa?

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Wprost przeciwnie, Twój udział jak każdemu wątkowi, tak i temu dodaje wartości. Wszak nic lepiej nie utwierdza w przekonaniu posiadaniu racji, jak czytanie głupot oponenta. Czekamy aż się otworzysz.

Obawiam się,że jesteśmy w trakcie tego procesu.

24 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

ładne,ładne🙂

Techniczne pytanie. Jak stworzyłeś tę ankietę? Jest tu gdzieś takie narzędzie dające możliwość zadania pytania w formie poddania danej kwestii pod głosowanie? Nie zauważyłem i to mnie nurtuje nieco.

Teraz, Pseudodrummer napisał:

Są fajne.
Ludzie głosują jak chcą-i to jest fajne.
I niech głosują jak chcą.

BTW:Nie rozumiem Cię @Ajothe.
Nie możesz po prostu powiedzieć,z czego jesteś zadowolony?
Pochwalić się,opisać itp?

Zamiast trollować i jęczeć jak jakaś pipa?

Z ankiety wynika 50% zadowolonych, więc mijasz się z prawdą. 

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Nikt tobie tutaj w tym nie dorówna. 

3 minuty temu, Mark75X napisał:

Techniczne pytanie. Jak stworzyłeś tę ankietę? Jest tu gdzieś takie narzędzie dające możliwość zadania pytania w formie poddania danej kwestii pod głosowanie? Nie zauważyłem i to mnie nurtuje nieco.

Klikasz "Dodaj nowy temat", po czym zmieniasz w zakładce z "zawartość" na "ankieta". Nie ma za co.

Teraz, Ajothe napisał:

Z ankiety wynika 50% zadowolonych, więc mijasz się z prawdą. 

Znowu nie rozumiesz.
Ja nie oczekuje jakichś konkretnych wyników.
Ba.nawet zrobiłem ankiete anonimowa,bo to nie ważne kto jak głosuje.

Wiem,że to trudno zrozumieć,wszak Ty i twoi koledzy zadając pytanie zawsze stawiają w nim tezę,która adwersarze maja poprzeć...

Ale to proste-niech ludzie głosują-jak chcą.
Nie trzeba tu myślec,powiem nawet więcej....albo nie...bo mógłbym przekroczyc granice kulturalnej wypowiedzi,granicę,która dla wielu,nie wytykając palcami,jakby nie istniała...

Ciesz się,i powiedz,czy jestes zadowolony ze swojego audio?

Teraz, Ajothe napisał:

No, no, nie zawiodłem się 🤣

A jak tak.
Fajny z Ciebie gość,coś tam myślisz,i zamiast pisać na temat jęki i jęki.
Czas dorosnąć

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

bo mógłbym przekroczyc granice kulturalnej wypowiedzi,granicę,

To już masz za sobą. 

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Ciesz się,i powiedz,czy jestes zadowolony ze swojego audio?

Już to zrobiłem. 

8 minut temu, Mark75X napisał:

Tak,dokładnie jak mówi @szymon1977.
I można jeszcze zrobić ankietę anonimową,albo taką,w której widać,jak ktoś głosuje.

Nie widziałem natomiast możliwości stworzenia klubu.
Chciałem założyć Klub Słyszących Brak Zmian w Kablach.

11 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Tak,dokładnie jak mówi @szymon1977.

Ale ja nie widzę co on mówi i raczej już nie zobaczę. 😄 Szans na to brak. Dobra, nie było tematu. To nic nieznaczący niuans w kontekście tematyku nadrzędnej tego wątku.

15 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Chciałem założyć Klub Słyszących Brak Zmian w Kablach.

Świetny pomysł, kibicuje z całego serca, może jakiś moderator by pomógł? 

6 minut temu, Mark75X napisał:

Ale ja nie widzę co on mówi i raczej już nie zobaczę.

Twoja strata.

17 minut temu, Mark75X napisał:

Ale ja nie widzę co on mówi i raczej już nie zobaczę. 😄 Szans na to brak. Dobra, nie było tematu. To nic nieznaczący niuans w kontekście tematyku nadrzędnej tego wątku.

Już mówię:

38 minut temu, szymon1977 napisał:

Klikasz "Dodaj nowy temat", po czym zmieniasz w zakładce z "zawartość" na "ankieta". Nie ma za co.

I tyle.
BTW:a co, @szymon1977 w ignorach?
Aj tam,nie warto uzywac takich narzędzi.
ja tam wszystkich lubię,
nie ze wszystkimi sie zgadzam,
Niektórych wypowiedzi toleruję,
Niektórych wypowiedzi akceptuję
Z niektórych wypowiedzi się uczę,

Forum do doskonały sposób,aby skonfrontować swoje NASTAWIENIE ,swoje PRZEKONANIE,ze zdaniem innych.
I może coś zmienić-może nie....

ja jestem zadowolony ze swojego audio:
Mam preamp /dac/RME ADI ,i dwie końcówki mocy.
jedna Kenwood,fajnie grająca,służy do codziennego słuchania,praca zdalna,więc muzyka leci cały dzień.

Jak che się zrelaksować,odpalam koncówke haiku Audio Origami na EL34..

ostatnio tez testuje sobie róże tanie wzmacniacze klasy D,takie jak ZA3 czy V3 Mono od Fosi,z zamiarem zastapienia nimi koncówki kenwooda.

Gra to bardzo fajnie,a dodatkowo zajmuje ułamek miejsca.

Myślę nad zmiana kolumn,podłogówek,na podstawki.

A ja wszedłem tu w temat z nadzieją, że się dowiem z czego jesteście zadowoleni, z jakiego połączenia sprzętów... A tu jak zwykle ta sama nuda, czyli kto ma rację i dyskusje w kółko o to samo 😁

10 minut temu, raiwan napisał:

A ja wszedłem tu w temat z nadzieją, że się dowiem z czego jesteście zadowoleni, z jakiego połączenia sprzętów... A tu jak zwykle ta sama nuda, czyli kto ma rację i dyskusje w kółko o to samo 😁

To zależy od piszących.
Bądź zatem pierwszym-który ma konkretne spostrzeżenia.

Okay, wobec tego ja coś więcej napiszę odnośnie względnego 🙂 zadowolenia na ten czas.

NAD C368 jest wzmacniaczem o istotnie zauważalnie neutralnym brzmieniu, nieporównywalnie bardziej detalicznym i lepiej eksponującym przejrzystość góry niż wykorzystywany uprzednio C356, który obecnie "odpoczywa" w szafie. To najważniejsze jego zalety. Poza tym bas jest znacznie lepiej wyważony, tzn. nie jest tak sztucznie podbity, nie dudni i nie rozlewa się jak to niekiedy miało miejsce przy 356. W przypadku 368 analogiczne odczucia co do poziomu masywności basu pojawiają się dopiero przy manualnym podbiciu na +2, 3 dB wg skali fabrycznej (chyba nie muszę dodawać, że zawsze słucham w trybie Pure; przy 356 musiałem go niestety czasami ręcznie zdejmować). Lepsza jest także głębia. Jedyny minus to trochę węższa scena.

Monitor Audio Bronze 500 vs Heco Aurora 700, które miałem uprzednio. Kolumny także bardziej detaliczne i wyraźnie jaśniejsze od Auror, jakby nieco "szybsze" (może to kwestia innych membran, najprawdopodobniej metalowych). Tej detaliczności, a przede wszystkim większej transparentności tonów wysokich, najbardziej mi brakowało przy poprzednich głośnikach. Czy są jakieś minusy? Jedyny niezbyt istotny, choć też niepomijalny całkowicie, to nieco bardziej wycofana średnica.

Reasumując, efekt synergii w zakresie poprawy separacji tonalnej i klarowności góry bardzo wyraźny, wprost "namacalny". Niektóre utwory brzmiały kiedyś jak zza ściany, teraz lśnią przejrzystością.

Jestem bardzo zadowolony - Sonus Faber Omnia załatwia sprawę kompleksowo…

do kłócących się powyżej chłopców - nie rozwalajcie wątku i dajcie sobie już spokój 

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

2 godziny temu, slaaawek napisał:

Jestem bardzo zadowolony - Sonus Faber Omnia załatwia sprawę kompleksowo…

do kłócących się powyżej chłopców - nie rozwalajcie wątku i dajcie sobie już spokój 

Do jakiego metrażu możesz polecić?

W mojej ocenie maksymalnie do 20 m2

ta Omnia jest o tyle fajna że można podpiąć odtwarzacz CD tradycyjną metodą po rca… zajebiste brzmienie 

Edytowane przez slaaawek

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

W ciągu swojej przygody z audio często zmieniałem sprzęt. 

I były momenty w których nie byłem zadowolony to ..... Byłem zadowolony ze do tego doszedłem , przeszedłem i wyszedłem mądrzejszy.

Myślę że w tym miejscu mało osób się przyznać iż jest niezadowolonych. To w końcu nie małżeństwo 😛 potraktowano by jako porażkę wyboru 😛

Teraz nie mam poważnego stereo więc ja będę pierwszy. Nie jestem zadowolony. 🙂

Ale to czasowe.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

W ciągu swojej przygody z audio często zmieniałem sprzęt. 

I były momenty w których nie byłem zadowolony to ..... Byłem zadowolony ze do tego doszedłem , przeszedłem i wyszedłem mądrzejszy.

Myślę że w tym miejscu mało osób się przyznać iż jest niezadowolonych. To w końcu nie małżeństwo 😛 potraktowano by jako porażkę wyboru 😛

Teraz nie mam poważnego stereo więc ja będę pierwszy. Nie jestem zadowolony. 🙂

Ale to czasowe.

A co to za sprzęt,z którego obecnie nie jestes zadowolony?

• Pokaż nowe odpowiedzi