Skocz do zawartości
IGNORED

Mullard z ali express

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, OLES napisał:

@Tyrion.L Pograj z 2 tyg. na tym nowym, potem wróć do poprzedniego i oceń, który tobie "pasi". Może zmienisz zdanie 😉

Gdybym nie zmieniał, miałbym spokój. Mam ambiwalentne odczucia , bo z jednej strony gra ostro a z drugiej może nie pokazał ale wyraźnie podkreślił wiele smaczków i niuansów , które były słabiej słyszalne. Najchętniej połączyłbym oba w jeden z ich zaletami Dam mu szansę. Czytałem artykuł red. Pacuły, który podkreślił że czas adaptacji nowego kabla to 100-150 godzin i trwa kilka tygodni , więc nawet nie jestem w połowie drogi. Czy jeśli odtwarzacz nie  jest połączony z DAC , a wtyk koaksjalnego jest tylko na wyjściu z odtwarzacza to prąd płynie czy też nie?

3 godziny temu, Tyrion.L napisał:

Czytałem artykuł red. Pacuły, który podkreślił że czas adaptacji nowego kabla to 100-150 godzin i trwa kilka tygodni

Naszej adaptacji do innego 🙂.

3 godziny temu, Tyrion.L napisał:

100-150 godzin

Możesz zrobić w 6 dni z hakiem, niekoniecznie kilka tygodni.

Edytowane przez J4Z

.

Wczoraj zostawiłem na noc podpięty do dvd i dziś coś się poprawiło a więc jestem na dobrej drodze. Instrumenty nabrały ciała,całość zaczyna się kleić w całość tylko pogłos perkusji jeszcze trochę szorstki, a wokale zachrypnięty .Nagrałem dwa filmy z jednym i drugim kablem. Zamieszcze linki później. Ciekawe czy te filmy oddadzą barwę.

Ten drugi jakby nagrał się ciszej , więc proszę podnieść dźwięk do równego  poziomu. Nie oddaje to do końca realizmu ale myślę że główna różnica jest nawet tu słyszalna

18 minut temu, Tyrion.L napisał:

Ten drugi jakby nagrał się ciszej , więc proszę podnieść dźwięk do równego  poziomu. Nie oddaje to do końca realizmu ale myślę że główna różnica jest nawet tu słyszalna

Tak coś słychać inaczej? Ale jak piszesz jeden głośniej drugi ciszej? 

Musisz sam  zdecydować co Ci pasuje. 

Ja bym szukając   elementu   do systemu (np. kabla )   dla sprawdzenia coś jeszcze   wypożyczył . Może akurat ten 3 lub 4 będzie taki jakiego szukasz . Na dziś spróbuj powygrzewzć ale jak dziś  jest jak jest to dużych zmian nie będzie. 

Na chwilę obecną dalsze wygrzewanie Wireworld, bo wczorajsza noc przyniosła pewien efekt. Zobaczymy co przyniesie następne 50 godzin i wtedy decyzja. Zostaje Wireworld czy szukamy dalej. Na razie zamykamy temat. Wrócę to jeszcze za tydzień po wymianie tanich kondensatorów w torze wzmacniacza i lamp na świeżą kwadrę 

2 godziny temu, Tyrion.L napisał:

Na chwilę obecną dalsze wygrzewanie Wireworld, bo wczorajsza noc przyniosła pewien efekt. Zobaczymy co przyniesie następne 50 godzin i wtedy decyzja. Zostaje Wireworld czy szukamy dalej. Na razie zamykamy temat. Wrócę to jeszcze za tydzień po wymianie tanich kondensatorów w torze wzmacniacza i lamp na świeżą kwadrę 

2 godziny temu, Tyrion.L napisał:

Czy Ty aby "wielu srok za ogon  na raz"? nie chcesz złapać?. 

Lampy jak w temacie? kabel?+ kondensatory? 

Lepiej powiedz ? Czego brakuje? lub  Chcesz poprawić ? 

Łatwiej będzie  podpowiadać  🙂

Ok. To moje chwilowe szaleństwa siwiejącej głowy. Kondensatory do wymiany bo są tanie chińskie elektrolity. Koszt Mundorfy to 100 zł, a gra warta świeczki. Siła robocza to mój dobry kolega , więc czteropak załatwi sprawę. Na pewno nie będzie  gorzej, więc może być lepiej.Jeśli chodzi o kable koaksjal to sądziłem że wszystkie grają tak samo bo cyfrowe. Teraz przekonałem  że byłem w błędzie.  Głośnikowe i RCA są już docelowe i nie do zmiany. Coax to mrs wydawał się ok, grał ciepło , plastycznie i ładnie sklejał pasma ale nowy Wireworld pokazał więcej szczegółów i niuansow, ale pokazał też bolączki. Brak dociążenia i soczystości, pewną suchość po uderzeniu perkusji, choć coś się zmienia. Szukam kabel coax który połączyłby oba te światy. Chodzi mi po głowie Ricable magnus do wypróbowania, może od Q21, wciąż jednak daje szansę temu przez najbliższy tydzień i wygrzewanie do tej magicznej  liczby ok 100 godzin . Powoli się pozbywa nieprzyjemnej ostrości jak miał na początku. 

Edytowane przez Tyrion.L
Edycja

Znalazłem panaceum na wszystkie bolączki i połączenie dwu światów. Nazywa się RICABLE MAGNUS. Pozamiatał bez wygrzewania. Perfekcyjny kabel. Chyba kupię też głośnikowe.

1 godzinę temu, Tyrion.L napisał:

Znalazłem panaceum na wszystkie bolączki i połączenie dwu światów. Nazywa się RICABLE MAGNUS. Pozamiatał bez wygrzewania. Perfekcyjny kabel. Chyba kupię też głośnikowe.

Super że wpasowały się w system. 👍 

Tylko jak chodzi o głośnikowe to włożycz i posłuchaj u siebie zanim kupisz .

Powodzenia 

13 minut temu, bogus18 napisał:

Super że wpasowały się w system. 👍 

Tylko jak chodzi o głośnikowe to włożycz i posłuchaj u siebie zanim kupisz .

Powodzenia 

Dziękuję. Wciąż jestem pod wrażeniem różnic między cyfrowymi kablami. Byłem przyzwyczajony do głośnikowych i interconnectow, ale nie do cyfry 

Tak jakby co, polscy sprzedawcy będą mogli sprzedawać na aliexpress.

Także utarte przez lata przekonanie aliexpress = chinszczyzna odchodzi do lamusa. (Mullard z aliexpress)

16 godzin temu, andrzej andrzej napisał:

Tak jakby co, polscy sprzedawcy będą mogli sprzedawać na aliexpress.

Także utarte przez lata przekonanie aliexpress = chinszczyzna odchodzi do lamusa. (Mullard z aliexpress)

No i dobrze.
Pytanie,czy będzie ich obejmować dyrektywa DACT7?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• 3 tygodnie później...
W dniu 14.09.2024 o 16:19, ampman napisał:

Co w tym dziwnego, że żółte?

nic , tak nie typowo jak na chińczyki , zazwyczaj farbki były czerwone , złote , srebrne.

• Pokaż nowe odpowiedzi