Skocz do zawartości
IGNORED

Cembridge Cxa 81+Cxc V2 kontra Yamaha As701+Cd S 700

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mam pokazane swoje 2 sieci mogę połączyć telefon sobie albo do 2.4 lub 5GHz mam wybór oczywiście mam podłączone all do 5GHz ale dobra nieważne. Najważniejsze że jeżeli będzie Cxn podłączony do sieci 2.4GHz nie będzie to rzutowało na jakości dźwięku a o to Mi chodziło no i ważne że wgl będę mógł połączyć Stremer za pomocą Wi-Fi bo kabla ciągnąć by Mi się nie zbytnio chciało. A jeszcze jedno pytanko mam bo Mnie to zastanawia. Mając CD Yamaha s700 miałem je podłączone kablami RCA do wzmacniacza Cxa81 kupując Cxc V2 będę musiał podłączyć go kablem cyfrowym (Optyk lub Coaxial) dlatego że ten nie ma wybudowanego Dac rozumiem. Pytanie brzmi skoro Cxc będzie korzystać z Dać który jest w Wzmacniaczu Cxa81 to jakość dźwięku będzie taka jak np przesyłam piosenki z tel przez bloototh przecież też w momencie przesyłu z bloototh korzystam z Dac wewnętrznego w Cxa81 zgadza się czy się mylę i jakość dźwięku będzie znacznie lepsza z Cxc V2 hmm? 

BT nie jest transmisją bezstratną, więc to nie DAC decyduje, tylko jakość BT.

Z transportu jakość powinna być zdecydowanie lepsza.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A pytanko jeszcze mam odnośnie Subwoofer mianowicie. Posiadam 2x Svs sb2000pro i w Cembridge audio Cxa 81 mamy jedno dedykowane wyjście na Suba oraz drugie preout. Pytanie brzmi czy mogę podłączyć 2 suby z wyjścia Preout jeden sub podpięty do L drugi Sub podpięty do R a wyjście dedykowane zostawić wolne czy to zda plan i suby zaczną grać w stereo? Bo aktualnie mam podłączone jeden Sub dedykowane wyjście i od tego suba idę kablem RCA do drugiego Svs tak mają że można podłączyć tak se sobą wiele subuw. Jestem ciekawa waszego zadania?

CXC bym podpinał do CXNa, ma lepszy przetwornik niż CXA 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, Q21 napisał:

CXC bym podpinał do CXNa, ma lepszy przetwornik niż CXA 🙂 

Czyli wtedy poziom głośności reguluje CXN? 

Nie koniecznie. Jeśli go używasz.jako pre tak a jeśli nie to nie 🙂

8 godzin temu, OsatoR napisał:

A pytanko jeszcze mam odnośnie Subwoofer mianowicie. Posiadam 2x Svs sb2000pro i w Cembridge audio Cxa 81 mamy jedno dedykowane wyjście na Suba oraz drugie preout. Pytanie brzmi czy mogę podłączyć 2 suby z wyjścia Preout jeden sub podpięty do L drugi Sub podpięty do R a wyjście dedykowane zostawić wolne czy to zda plan i suby zaczną grać w stereo? Bo aktualnie mam podłączone jeden Sub dedykowane wyjście i od tego suba idę kablem RCA do drugiego Svs tak mają że można podłączyć tak se sobą wiele subuw. Jestem ciekawa waszego zadania?

Kup kabel typu Y. Z jednego gniazda robią się dwa 🙂

Solved

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie koniecznie. Jeśli go używasz.jako pre tak a jeśli nie to nie 🙂

Kup kabel typu Y. Z jednego gniazda robią się dwa 🙂

Solved

Albo można stakowac Svs czyli wyjdę z jednego na drugi kablami RCA 

No albo tak. Obojętne 

Nie wiem jak z włączaniem subwooferów czy to działa idealnie wtedy w harmonii. Z drugiej strony po to jest właśnie to gniazdo. 

A Więc tak CD Cembridge Cxc V2 wjechał na salony powiem tak petardunia. Yamaha sie umywa. Reasumując Set Cembridge klasę jak nie dwie wyżej od Yamahy. Teraz czas na Stremer myślę na tym "CXN V2" ale dużo osób poleca Eversolo twierdząc że jest klase wyżej "Eversolo Dmp-A6" Co sądzicie na temat tych 2 stremer który lepszy. ? Jest znaczna różnica? 

• Pokaż nowe odpowiedzi