Skocz do zawartości
IGNORED

czy pliki to jest hi-end

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, krzystekov napisał:

więcej informacji to metodologia kształtowania większego intelektu , odwzorowaniem jest więcej informacji na nośnikach , które pozwalają przekazać niuanse ,wypełnienie i dynamikę , które jedni słyszą a inni nie , a to z kolei jest odwzorowaniem systemu i jego konfiguracji jaki się posiada , jeśli ktoś nie przykłada większej wagi do kabli , miedzianych gniazd i wtyków , a ma aspiracje , to takowych napewno nie osiągnie.to jest wykluczone w takim sposobie rozumowania , nie do osiągnięcia , jedynie można spocząć na laurach , być przekonanym do swoich racji i ew torpedować to ,co jeszcze jest czas aby osiągnąć

Dziwi mnie ze pijesz do mnie. Ja w tym watku i w tym temacie nic nt. kabli nie piszę. Wyobraź sobie, ze kable mam 😉 . Jestes w stanie? Nawet nie raz pisalem jakie i dlaczego.

Mam nawet platformy, podstawki czy dociskczyli tzw. audio bizuterię. Mam kondycjonery i listwy.

Mam, jak to mawiał Ś.p. SA caly, kompletny system audio. A nawet trzy w jednym pomieszczeniu. I slucham ten, na ktory mi przyjdzie ochota. I z takich źródeł, z ktorych mi przyjdzie ochota.

Nadążasz ???

Wiec nie pisz mi proszę o kształtowaniu intelektu, sztucznej inteligencji czy sposobie rozumowania. Nie dorabiaj teorii tam gdzie nie jest potrzebna.

Pełna zgoda … chodzi o jak najwiekszą przyjemność ze sluchania muzyki. A nie o pisanie o wyzszosci dzwieku z SACD czy PCM 32/768 nad innymi bo … po pierwsze to nie jest prawda i po drugie nie o to chodzi.

PS. Slucham wlasnie tej tasmy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miles_Davis_Ascenseur_Pour_Lechafaud__Me

Wszelkie spory nt. nosnika staja sie zbedne. Rok 1957. Przypominam, nagrana wtedy na tasmie magnetofonowej. I tak jest odsluchiwana.

Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

11 minut temu, pmcomp napisał:

Pełna zgoda … chodzi o jak najwiekszą przyjemność ze sluchania muzyki. A nie o pisanie o wyzszosci dzwieku z SACD czy PCM 32/768 nad innymi bo … po pierwsze to nie jest prawda i po drugie nie o to chodzi.

no ciekawe jakim sposobem masz możliwośc przekazać pcm 32/768 do wzmacniacza i kolumn 

3 minuty temu, krzystekov napisał:

no ciekawe jakim sposobem masz możliwośc przekazać pcm 32/768 do wzmacniacza i kolumn 

A jakim sposobem masz mozliwosc przekazac DSD1024, PCM 16/44 czy PCM 24/384? Poszukaj.
Ja mam maksymalnie do DSD128 i DXD 24/384 i uwazam, ze jest to zupelnie niepotrzebne. Zapewne z 90% mojej plikowej biblioteki cyfrowej stanowia pliki 16/44. I jako uzupelnienie biblioteki analogowej w zupelnosci mi wystarczy.

35 minut temu, pmcomp napisał:

A jakim sposobem masz mozliwosc przekazac DSD1024, PCM 16/44 czy PCM 24/384? Poszukaj.
Ja mam maksymalnie do DSD128 i DXD 24/384 i uwazam, ze jest to zupelnie niepotrzebne. Zapewne z 90% mojej plikowej biblioteki cyfrowej stanowia pliki 16/44. I jako uzupelnienie biblioteki analogowej w zupelnosci mi wystarczy.

16/ 44 jest cienkie , nie wyraża głębi i ma wyraźny przekaz płaskości tonów , to obraz subiektywnego odczucia , każdy ma prawo do indywidualnych ocen , mój jest ewidentny a mam nadzieje nie odosobniony

55 minut temu, pmcomp napisał:

Panowie @krzystekov i @Audroc jaja sobie z Nas robią ... Przecież to nie możliwe jest żeby ktoś na poważnie takie bzdury wypisywał ... 

Np takie coś ...

Teraz, krzystekov napisał:

16/ 44 jest cienkie , nie wyraża głębi i ma wyraźny przekaz płaskości tonów , to obraz subiektywnego odczucia , każdy ma prawo do indywidualnych ocen , mój jest ewidentny a mam nadzieje nie odosobniony

5 minut temu, szpakowski napisał:

Panowie @krzystekov i @Audroc jaja sobie z Nas robią ... Przecież to nie możliwe jest żeby ktoś na poważnie takie bzdury wypisywał ... 

Np takie coś ...

przecież to niemożliwe żeby takie bzdury jak sacd słuchać a co dopiero oceniać

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

Juz doczytałeś?

1 godzinę temu, krzystekov napisał:

wyraźny przekaz płaskości tonów

Płaskie, po angielsku flat, czyli zaniża. Chyba dobrze, zbliża się do naturalnego 432. 

Trzeba coś z tym zrobić, ostatnio przyszedł skrzypek i mówi, że oni w kameralnej u Agnieszki już na 443 jadą. Rokefeler jego mać ;) 

nagrywamy.com

ostatnie odkrycie , sacd , chie ayado - shine , znakomita jakość , niesamowita dynamika 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale to nie sa pliki 😉 .

ktos zripowal SACD i sa i pliki, takze z innych jej plyt:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 4.03.2025 o 20:32, krzystekov napisał:

Ukryta Zawartość

Można się tutaj sprawdzić 😉

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, krzystekov napisał:

ostatnie odkrycie , sacd , chie ayado - shine , znakomita jakość , niesamowita dynamika 

Ukryta Zawartość

A o muzyce nic.

Ukryta Zawartość

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

19 godzin temu, pmcomp napisał:

ale to nie sa pliki 😉 .

ktos zripowal SACD i sa i pliki, takze z innych jej plyt:

no tak , musza być pliki przez komputery , komponenty i przetwarzacze bo inaczej panie nie gra toto

kup oryginał i posłuchaj , polecam , - zripowany niewiarygodny materiał na płytach dvd marnej jakości jest kaszanką w porównaniu do oryginału

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Ajothe napisał:

Można się tutaj sprawdzić

sprawdzenie to jest osłuchanie , nawet ubytek słuchu rekompensuje pamięć i wnikliwość ludzkiej geneanologii , percepsji , wniknięcia w dźwięki , rozpoznanie gamy i poszczególnego pasma częstotliwości , wydaje się niemożliwym , ale jest możliwe i starsi pasjonaci audio zapewne to potwierdzą , to dziesiątki lat kontaktu z dźwiękiem audio jest efektem wysublimowania i postrzegania , dopracowania optymalnych rozwiązań i aspiracji do znakomitej jakości

Edytowane przez krzystekov
Godzinę temu, krzystekov napisał:

no tak , musza być pliki przez komputery , komponenty i przetwarzacze bo inaczej panie nie gra toto

kup oryginał i posłuchaj , polecam , - zripowany niewiarygodny materiał na płytach dvd marnej jakości jest kaszanką w porównaniu do oryginału

A kto ci każe wypalać na DVD-R?

Od odtwarzania plików DSF z DSD64 wyjętym z płyty SACD są ... stacjonarne hi-endowe playery. Chyba nie musze ci ich wskazywać, niektóre kosztują na pewno więcej niż twój player SACD, i mogą zapewne i grac lepiej 😉 .

42 minuty temu, krzystekov napisał:

sprawdzenie to jest osłuchanie , nawet ubytek słuchu rekompensuje pamięć i wnikliwość ludzkiej geneanologii , percepsji , wniknięcia w dźwięki , rozpoznanie gamy i poszczególnego pasma częstotliwości , wydaje się niemożliwym , ale jest możliwe i starsi pasjonaci audio zapewne to potwierdzą , to dziesiątki lat kontaktu z dźwiękiem audio jest efektem wysublimowania i postrzegania , dopracowania optymalnych rozwiązań i aspiracji do znakomitej jakości

Nie, sprawdzenie to jest ślepy test. Wtedy poznajemy golasa 🙂 .

Godzinę temu, krzystekov napisał:

Pliki nie muszą być odtwarzane przez komputery. Są od tego dedykowane playery.

A myslisz, że twoja muza zapisana na SACD to przeszła przez ... snopowiązałki? Nie, też przeszła przez komputery.

Co za oszołom ... 😡.

Edytowane przez pmcomp

41 minut temu, krzystekov napisał:

Jasne. 

sprawdzenie to jest opatrzenie , nawet ubytek wzroku rekompensuje pamięć i wnikliwość ludzkiej geneanologii , percepsji , wniknięcia w obrazy, rozpoznanie gamy i poszczególnego pasma częstotliwości i kolorów , wydaje się niemożliwym , ale jest możliwe i starsi pasjonaci patrzenia zapewne to potwierdzą , to dziesiątki lat kontaktu z obrazem i video jest efektem wysublimowania i postrzegania , dopracowania optymalnych rozwiązań i aspiracji do znakomitej jakości

nagrywamy.com

1 minutę temu, pmcomp napisał:

stacjonarne hi-endowe playery. Chyba nie musze ci ich wskazywać, niektóre kosztują na pewno więcej niż twój player SACD, i mogą zapewne i grac lepiej

jak lepiej , przetworzone przez kopę cyfrowych scalaków , które emitują cyfrowe naleciałości i dźwięk , który z analogiem nie ma nic wspólnego , byłem u kolegi , który obrał taką wizję i to była  totalna ekspozycja sztucznego wytworu za ogrom kasy a naturalności w tym czymś nie uświadczysz , jesteś zwolennikiem analogu a takie ewidentne koniugacje widzisz jako top secret 

26 minut temu, krzystekov napisał:

jak lepiej , przetworzone przez kopę cyfrowych scalaków , które emitują cyfrowe naleciałości i dźwięk , który z analogiem nie ma nic wspólnego , byłem u kolegi , który obrał taką wizję i to była  totalna ekspozycja sztucznego wytworu za ogrom kasy a naturalności w tym czymś nie uświadczysz , jesteś zwolennikiem analogu a takie ewidentne koniugacje widzisz jako top secret 

A SACD to analog ??? 😳😱

Bo muza z twojego SACD leci też przez mnóstwo scalaków i do tego jeszcze z optycznego mechanicznego czytnika !!! O czym widze nie masz zielonego pojęcia. Porównaj sobie wnętrze swojego odtwarzacza SACD i np. mojego dCS NB, od którego jest duzo lepszych playerów na rynku:

inside.jpg

A tutaj przykładowy Luxman D-07X, z podobnej półki cenowej jak ten dCS, z góry i z dołu:

D-07X-gb4.jpg

D-07X-gb5.jpg

To gdzie jest więcej scalaków, skoro wg. ciebie ich ilość implikuje jakośc dźwięku ???

Edytowane przez pmcomp

35 minut temu, przemak napisał:

Jasne. 

sprawdzenie to jest opatrzenie , nawet ubytek wzroku rekompensuje pamięć i wnikliwość ludzkiej geneanologii , percepsji , wniknięcia w obrazy, rozpoznanie gamy i poszczególnego pasma częstotliwości i kolorów , wydaje się niemożliwym , ale jest możliwe i starsi pasjonaci patrzenia zapewne to potwierdzą , to dziesiątki lat kontaktu z obrazem i video jest efektem wysublimowania i postrzegania , dopracowania optymalnych rozwiązań i aspiracji do znakomitej jakości

wydaje mi się że odniesienie do osób niedowidzących , lub niewidzących nie jest dobrym przykładem określającym ich przypadłość a pies przyjaciel potrafi taki stan rzeczy zrekompensować

Skoro jest z mechanicznego czytnika to znaczy, że jest analogowo, bo jak kręci się płyta to jest jak gramofon, a jeśli gramofon to jest analog.

Proste podstawy audiofilizmu 😀

@krzystekov można słuchać muzyki razem z psem 🙂

10 minut temu, pmcomp napisał:

A SACD to analog

tak , po niszowej taśmie i winylu to nośnik najbliższy analogowi 

3 minuty temu, Gargan napisał:

Skoro jest z mechanicznego czytnika to znaczy, że jest analogowo, bo jak kręci się płyta to jest jak gramofon, a jeśli gramofon to jest analog.

Proste podstawy audiofilizmu 😀

@krzystekov można słuchać muzyki razem z psem 🙂

rozumowanie w punkt , jak najmniej przeszkód do wzmacniacza i kolumn , apropo można słuchać też z kotem , wszystkie zwierzęta są kochane

21 minut temu, pmcomp napisał:

A SACD to analog ??? 😳😱

Bo muza z twojego SACD leci też przez mnóstwo scalaków i do tego jeszcze z optycznego mechanicznego czytnika !!! O czym widze nie masz zielonego pojęcia. Porównaj sobie wnętrze swojego odtwarzacza SACD i np. mojego dCS NB, od którego jest duzo lepszych playerów na rynku:

Ukryta Zawartość

A tutaj przykładowy Luxman D-07X, z podobnej półki cenowej jak ten dCS, z góry i z dołu:

D-07X-gb4.jpg

D-07X-gb5.jpg

To gdzie jest więcej scalaków, skoro wg. ciebie ich ilość implikuje jakośc dźwięku ???

muza leci z odtwarzacza , laser  , dac , a u ciebie komputer , usb , albo router , dcs i wreszcie dociera do wzmacniacza , a porównywałeś odtwarzacz z oryginałem i twój dcs plikowy , miałem porównania odnośnie źródła plikowe które nie jest wiarygodne a płyty , moja ocena jest jednoznaczna

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

47 minut temu, krzystekov napisał:

muza leci z odtwarzacza , laser  , dac , a u ciebie komputer , usb , albo router , dcs i wreszcie dociera do wzmacniacza

Chłopie ... co ty wymyślasz ???

Nie, u mnie, parodiując twój schemat działania, leci: dCS player (z własnego serwera danych), dCS DAC, wzmacniacz.

U ciebie: player SACD (mający na pokładzie czytnik płyt i DAC), wzmacniacz.

Czyli mój player bierze dane z serwera (elektronicznie), a twój (optycznie, mechanicznie i elektronicznie) z płyty. Ot i cała różnica.

47 minut temu, krzystekov napisał:

miałem porównania odnośnie źródła plikowe które nie jest wiarygodne a płyty

Możesz  łaski swojej wysłowić sie w jezyku ojczystym tak abyś był zrozumiany?

Edytowane przez pmcomp

7 minut temu, pmcomp napisał:

Chłopie ... co ty pier.... ???

Ty nie masz pojęcia jak są zbudowane klocki, z których korzystasz !!!

Nie, u mnie, parodiując twój schemat działania, leci: dCS player (z własnego serwera danych), dCS DAC, wzmacniacz.

U ciebie: player SACD (mający na pokładzie czytnik płyt i DAC), wzmacniacz.

Czyli mój player bierze dane z serwera (elektronicznie), a twój (optycznie, mechanicznie i elektronicznie) z płyty. Ot i cała różnica.

Możesz  łaski swojej wysłowić sie w jezyku ojczystym tak abyś był zrozumiany?

chłopie do mnie przemawia płyta , to jest oryginał a ty nie wiesz tak naprawdę co masz , to jest ta różnica , nawet gdybyś ten swój tor nazywał bezpośrednim [bo naprawdę takim nie jest ] twoje żródło może być niewiarygodne , tak jak niewiarygodne jest hd w tv , komercja nie ma ograniczeń , niestety

26 minut temu, krzystekov napisał:

chłopie do mnie przemawia płyta , to jest oryginał a ty nie wiesz tak naprawdę co masz , to jest ta różnica , nawet gdybyś ten swój tor nazywał bezpośrednim [bo naprawdę takim nie jest ] twoje żródło może być niewiarygodne , tak jak niewiarygodne jest hd w tv , komercja nie ma ograniczeń , niestety

Wiem co mam. Mam obrazy płyty SACD. Mam nadzieje, że wiesz co to jest obraz płyty 😂😂😂.

I sam własnoręcznie programem Sonore wyciagam z nich pliki DSF z dzwiękiem DSD64.

A moje źródło jest tak samo wiarygodne jak twoje ale ... pozbawione wszelkich błędów odczyty optycznego z mechanicznie napedzanej płyty 🙂.

Jak rozumiem w TV wiarygodny jest dla ciebie sygnał SECAM i kaseta VHS ? He, he, he.

Chcesz porównać odtwarzanie SKOMPRESOWANEGO materiału video do odtwarzania NIESKOMPRESOWANEGO materiału audio? To trafiłeś kulą w płot. Konsument nie ma dostepu do nieskompresowanego materiału video w żadnej postaci.

"Oprócz jednego" ... może sobie ew. spróbowac zakupić projektor kinowy na analogową celuloidową taśme filmową 35mm i takowe taśmy.

🙂 

Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi