Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer jako transport do DACa || Apple Music

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, essewissa napisał:

Jak sterujesz Ipadem, podchodzisz do niego, czy da się jakoś sterować z kanapy iphonem np?

Przeciez pisze, ze uzywa Andka 😉

3 godziny temu, essewissa napisał:

Jak sterujesz Ipadem, podchodzisz do niego, czy da się jakoś sterować z kanapy iphonem np?

Ale to chyba nie do mnie pytanie 😁

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Jakie znaczenie ma czym steruje skoro odtwarzacz ma wbudowaną obsługę serwisów?

Jak to jakie? Bo nie kazdy odtwarzacz odtwarza każdy serwis

nie znam Wiim ale ja rownież polece ci Bluesound Node (npuzywany model 2i lub mozesz nowsze nano)  bo swietnie sie spisze, jest w twoim budzecie, ma najlepsza palikacje na kazda platformę i mozesz dac sobie spokój z airplay co da ci znaczaca poprawę jakości odtwarzania wiekszą niż kupowanie drogiego transportu cyfrowego.

8 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

nie znam Wiim ale ja rownież polece ci Bluesound Node (npuzywany model 2i lub mozesz nowsze nano)  bo swietnie sie spisze, jest w twoim budzecie, ma najlepsza palikacje na kazda platformę i mozesz dac sobie spokój z airplay co da ci znaczaca poprawę jakości odtwarzania wiekszą niż kupowanie drogiego transportu cyfrowego.

Kiedy ja nie chce dać sobie spokoju z Airplay. Znowu ktoś nie przeczytał tematu … mam różne źródła dźwięku i CHCE mieć Airplay jako możliwość. Nie przymus. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Godzinę temu, Marcin Wielgus napisał:

.. polece ci Bluesound Node ..... ma najlepsza palikacje na kazda platformę 

ciekawe ustrojstwo, ale pokaz ta aplikacje do platformy Apple Music

--------------------------------------------------

NODE NANO

Kabelloser Musikstreamer
349,– € unverb. Preisempfehlung in Deutschland

Upgrade your stereo system effortlessly with the NODE NANO. Just connect to Wi-Fi and start streaming music, radio stations. Experience audiophile-grade sound with the industry-leading ESS SABRE® DAC, supporting audio up to 24-bit/192kHz for exceptional clarity.

ESS ES9039Q2M SABRE® DAC

Stereo RCA output

Optical, coaxial, and USB outputs

2 programmable quick-touch presets

Quad-core 1.8GHz ARM® Cortex™ A53 processor

DSD playback*

AirPlay 2 integration

Spotify Connect, TIDAL Connect, Roon Ready

A

Two-way aptX™ Adaptive Bluetooth*

*Available via future software update

Edytowane przez xajas
Gość

(Konto usunięte)
55 minut temu, Tomek_waw napisał:

Jest jeszcze jedna opcja jeżeli ktoś chciałby mieć tylko transport Airplay / RoonReady , ale za to w ładnym aluminiowym opakowaniu.

Przecież to zabójca malinki i innych transportów ! Za 599 zł mamy wyjście USB ! Szok ! 

Świat zwariował !

Do tego FiiO K11 R2R i za 800 zł i mamy zabójczy zestaw ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, Piopio napisał:

Przecież to zabójca malinki i innych transportów ! Za 599 zł mamy wyjście USB ! Szok ! 

Staram się nigdy nie pisać,że coś jesz zabójcą, niszczy , morduje i masakruje itd.

Po prostu jest to jedna z opcji. Sam też miałem sporo malin i są super, ale jak sobie podliczysz ,że tu masz dodatkowo fajną obudowę z wyświetlaczem i pilotem, kilka wyjść, nie musisz nic składać i konfigurować to już różnica nie wydaje się taka duża. Tutaj jak rozumiem autorowi zależy głównie na Airplay.

Jeszcze Belkin ma jakąś budżetową wersję z wyjściem optycznym

https://amzn.eu/d/cwEPaEv

Edytowane przez Tomek_waw
21 minut temu, Tomek_waw napisał:

Staram się nigdy nie pisać,że coś jesz zabójcą, niszczy , morduje i masakruje itd.

Dotychczas najtańszy firmowy streamer z wyjściem USB kosztował 1,5K zł. ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Piopio napisał:

Dotychczas najtańszy firmowy streamer z wyjściem USB kosztował 1,5K zł. ...

Tylko,że jeżeli tutaj obsługuje samo Airplay / Roon to taki bardziej odbiornik niż streamer. Albo inaczej, bardzo ograniczony streamer

5 minut temu, Tomek_waw napisał:

Tylko,że jeżeli tutaj obsługuje samo Airplay / Roon to taki bardziej odbiornik niż streamer. Albo inaczej, bardzo ograniczony streamer

Zależy jaka jest ich apka ... 

37 minut temu, Tomek_waw napisał:

Nie ma żadnej apki.

A to kiepsko ... 

Faktycznie funkcjonalność maksymalnie uboga ... 

2 godziny temu, Tomek_waw napisał:

Jest jeszcze jedna opcja jeżeli ktoś chciałby mieć tylko transport Airplay / RoonReady , ale za to w ładnym aluminiowym opakowaniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ej, ale to jest fajne to urządzenie! Idę poczytać.

Ukryta Zawartość

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

W dniu 17.10.2024 o 15:40, Piopio napisał:

Jedyna słuszna droga to obecnie:

WiiM Ultra 

Bluesound Nano.

A jak chcesz mieć jakość absolutną to dokupujesz izolację galwaniczną USB. Oczywiście łączysz streamer z DAC przez USB. 

😉

Jaka izolacja galwaniczna usb polecasz?

1 godzinę temu, bartoszek32 napisał:

Jaka izolacja galwaniczna usb polecasz?

Topping HS01/02

lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Kiedy ja nie chce dać sobie spokoju z Airplay. Znowu ktoś nie przeczytał tematu … mam różne źródła dźwięku i CHCE mieć Airplay jako możliwość. Nie przymus. 

Ależ Mieczysławie drogi bedziesz Pan mial i Airplay. Ja tylko zauważam że będą inne możliwości które to poprawia jakość
Dźwięku ponad AirPlay

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam wszelkie możliwości. Chciałem po prostu wymienić leciwego Apple Airport. Tylko tyle. 

W specyfikacji nie ma informacji i zaimplementowanej apce. On ma po prostu Airplaya. 

W dniu 25.10.2024 o 16:33, Mieciu napisał:

ma po prostu Airplaya. 

To jest fajne i niedrogie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez NRK
3 godziny temu, NRK napisał:

To jest fajne i niedrogie:

Ukryta Zawartość

Tak tak, już ktoś proponował. Mam na oku. Całkiem fajny i sprytny transport. 

Ukryta Zawartość

Hej.

A co sadzicie o Odtwarzaczu/Streamerze Olive ? Ma ju kilka lat na rynku, jednak duzy wyrazny wyswietlacz, mozliwosc ripowania wprost z CD na wbudowany dysk plikow FLAC, no i zachwalany jako transport.

Ja sluchalem i co prawda niespecjalnie dobry jako odtwarzacz po analogu, ale swietna jakosc wyjsca coaxial z zewnetrznym DAC, lepiej wypadl w bezposredniej konfrontacji niz Lumin transport.

Jedyna słuszna droga to obecnie:
WiiM Ultra 
Bluesound Nano.
A jak chcesz mieć jakość absolutną to dokupujesz izolację galwaniczną USB. Oczywiście łączysz streamer z DAC przez USB. 

Wiim Ultra nie wspiera AirPlay.
Były takie plany ale im nie wyszło.
Wiim Pro Plus wspiera.

Używam tego FiiO SR11 w swoim systemie jako transport z ROON. Jestem z niego bardzo zadowolony. Dobrze zgrywa się z moim EverSolo DAC - Z6. Zastąpił Wiim pro. Polecam.

3 godziny temu, KamilAudioFan napisał:

Używam tego FiiO SR11 w swoim systemie jako transport z ROON. Jestem z niego bardzo zadowolony. Dobrze zgrywa się z moim EverSolo DAC - Z6. Zastąpił Wiim pro. Polecam.

A czemu zastąpiłeś Wiima? Coś było z nim nie tak? 

2 godziny temu, Mieciu napisał:

A czemu zastąpiłeś Wiima? Coś było z nim nie tak? 

Dla tego bo SR11 ma wyjścia USB, mój EverSolo wejście USB. Muzyki z sieci słucham głównie przy wykorzystaniu Roon, a Wiim ograniczał nieco jego możliwości. Tutaj mam możliwość modulacji do DSD i bardzo dobrze to tutaj działa nawet przy połączeniu przez COAX. Ponad to wrażenia odsłuchowe są lepsze na FiiO. No i sam wygląd urządzenia . Bardzo dobry endpoint dla Roon. Dla mnie bez porównania.

• Pokaż nowe odpowiedzi