Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, dedal75 napisał:

1. to po co pytałeś o wyrównanie poziomów ?

Te porównanie trwało kilkanaście sekund.

Odpaliłem sprzęt dość cicho i od razu inny poziom jakości całego dźwięku- "najbardziej rzuciły się wysokie tony" (nie będę opisywał szczegółów).

Po chwili podgłośniłem do -10dB czyli już naprawde głośno i potem na "maxa" czyli tak jak sluchałem na WIIMie troche czasu. Wszystki różnice wychwyciłem w ciągu kilku minut niezależnie od poziomu głośności (wczoraj w tym wątku wypisalem w punktach główne różnice) przełączając różne gatunki ulubionej muzyki (wystarczyło po kilkanaście sekund każdej).

Oczywiście również słuchałem cicho i średnio głośno ale to były poziomy głośności ustawione "na oko". Różnice we wszystkim były na tyle duże że nie robiłem profesjonalnego testu bo nie było sensu a byłem bardzo zadowolony.

Nie jestem muzykiem i z natury nie analizuje dźwięku - różnice muszą być bardzo wyraźne.

Mój cały test trwał w sumie może kilkanaście minut. Może oczekiwałem mniejszych różnic bo nigdy nie przywiązywałem wagi do źródła. 

Staram się opisać najlepiej jak to możliwe to co usłyszałem aby inni mieli jakiś pogląd.

To tyle z mojej strony w tym temacie. Życzę miłego dnia Wszystkim 🙂

Edytowane przez Raptor99
51 minut temu, Wito76 napisał:

Raptor99 źle porównał głośności

A dobrze? Porównywanie liczb wyświetlanych przez urządzenia to ta słuszna droga?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Raptor99 napisał:

Oczywiście różnice w głośności pomiędzy sprzętem były i wiem kiedy jest głośniej a kiedy co się zmienia

Raz wiesz, raz nie wiesz, raz się znasz, raz się nie znasz, jak jest naprawdę, tego nie wie nikt.

Ale w sklepie Ci powiedzieli...🙂

Edytowane przez Nil
3 minuty temu, Raptor99 napisał:

Te porównanie trwało kilkanaście sekund.

Odpaliłem sprzęt dość cicho i od razu inny poziom jakości całego dźwięku- "najbardziej rzuciły się wysokie tony" (nie będę opisywał szczegółów).

Po chwili podgłośniłem do -10dB czyli już naprawde głośno i potem na "maxa" czyli tak jak sluchałem na WIIMie troche czasu. Wszystki różnice wychwyciłem w ciągu kilku minut niezależnie od poziomu głośności (wczoraj w tym wątku wypisalem w punktach główne różnice) przełączając różne gatunki ulubionej muzyki (wystarczyło po kilkanaście sekund każdej).

Oczywiście również słuchałem cicho i średnio głośno ale to były poziomy głośności ustawione "na oko". Różnice we wszystkim były na tyle duże że nie robiłem profesjonalnego testu bo nie było sensu a byłem bardzo zadowolony.

Nie jestem muzykiem i z natury nie analizuje dźwięku - różnice muszą być bardzo wyraźne.

Mój cały test trwał w sumie może kilkanaście minut. Może oczekiwałem mniejszych różnic bo nigdy nie przywiązywałem wagi do źródła. 

To tyle z mojej strony w tym temacie. Życzę miłego dnia Wszystkim 🙂

Wzajemnie. Jesteś zadowolony i to się liczy.

Natomiast, gdybym miał wziąć twoja metodykę porównywania za jakiś punkt odniesienia np. dla własnych wyborów, to by się to nie stało i wylądowałaby w koszu. Zwyczajnie dlatego, że tak się tego nie robi, ani przed ani w trakcie.

A dobrze? Porównywanie liczb wyświetlanych przez urządzenia to ta słuszna droga?
Oczywiście, że nie kwestionuję tych uwag. Tylko nie próbujmy w ten sposób dziecinnie wybronić Wiima. Z tego co kolega Raptor99 opisuje różnice były takie, że ludzie na chodniku by je usłyszeli, więc jakby nie ma o czym mówić.
2 minuty temu, Nil napisał:

Ale w sklepie Ci powiedzieli...🙂

tak zgadza się, po zapoznaniu z czym porównywałem WIIMa (tj. Denon DVD 3910) od razu doradzili wersję ES ME 🙂  nie mam zamiaru tego zwraca.

Godzinę temu, Wito76 napisał:

Rafał miał niby przyjmować korzyści od konkurencji Wiima

Tyle czasu minęło a wciąż ironii nie ogarnąłes?

3 minuty temu, Wito76 napisał:
9 minut temu, ProjectPi napisał:

Oczywiście, że nie kwestionuję tych uwag. Tylko nie próbujmy w ten sposób dziecinnie wybronić Wiima. Z tego co kolega Raptor99 opisuje różnice były takie, że ludzie na chodniku by je usłyszeli, więc jakby nie ma o czym mówić.

To może już nie pitol jak nakręcony.

Wito

A kto neguje lepszość eversolo nad wiim ?

Zaszła.pomylka bo ktoś nie zrozumiał co to znaczy wyrownanie poziomów , które stosuje się podczas porównań 1:1  a którego jednak nie było .

A tak naprawdę najlepszy jest cxn na wolfsonie 🤣

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Gdyby to była ironia to dałbyś emotkę by to zasygnalizować albo jakoś inaczej dał znać. Wyglądało to i wygląda na wpis bez grama ironii.
1 minutę temu, Wito76 napisał:
3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Gdyby to była ironia to dałbyś emotkę by to zasygnalizować albo jakoś inaczej dał znać. Wyglądało to i wygląda na wpis bez grama ironii.

Nie jestem z przedszkola, racz wybaczyć.

11 minut temu, ProjectPi napisał:

Natomiast, gdybym miał wziąć twoja metodykę porównywania za jakiś punkt odniesienia np. dla własnych wyborów, to by się to nie stało i wylądowałaby w koszu. Zwyczajnie dlatego, że tak się tego nie robi, ani przed ani w trakcie.

wiem, ale nie jesttem profesjinalistą i na tym nie zarabiam. Chciałem poświęcić minimum czasu na jakieś porównania a różnica we wszystkim była tak duża że szybko to zeszło na dalszy plan. 

9 minut temu, ProjectPi napisał:

Wątpię by to była ironia. Poczytaj Nila. 

?👈

3 minuty temu, rafal735r napisał:

Będziesz mnie uczyć, kiedy sobie ironizuje, a kiedy nie? Przebijasz kolegę swego.

Edytowane przez ProjectPi

3 minuty temu, Wito76 napisał:
5 minut temu, rafal735r napisał:

No właśnie, Nil też jakoś nie wyczuł ironii. Szacun dla chłopaka.

A to nie Nil pisał że specjalnie "oczerniam" Wiim żeby coś od nich dostać? Nie chce mi się wertowac tematu, byłem przekonany że to on tak pisał. Nie biorę do siebie takich bredni to może pomyliłem osoby. 

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Będziesz mnie uczyć, kiedy sobie ironizuje, a kiedy nie? Przebijasz kolegę swego.

Którego kolegę? 

?👈

Oj będzie się chłopak wstydził, będzie.
A jak napiszę że jesteś idiotą a w kolejnym poście napiszę że żartowałem i nie wyczułeś żartu i ironii? Kupujesz takie coś?

Widzę że niedziela nie w tym kierunku idzie 😂 co niektórym. 

Odpalam się 🤔

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

5 minut temu, Wito76 napisał:
8 minut temu, ProjectPi napisał:
Oj będzie się chłopak wstydził, będzie.

A jak napiszę że jesteś idiotą a w kolejnym poście napiszę że żartowałem i nie wyczułeś żartu i ironii? Kupujesz takie coś?

To wtedy ewentualnie grzecznie poproszę o wyjaśnienie.

15 minut temu, rafal735r napisał:

A to nie Nil pisał że specjalnie "oczerniam" Wiim żeby coś od nich dostać? Nie chce mi się wertowac tematu, byłem przekonany że to on tak pisał. Nie biorę do siebie takich bredni to może pomyliłem osoby. 

Którego kolegę? 

To nikt ci nie zaproponował kubeczka żebyś zmienił opis i temat tego wątku ?:)

Myślę że są tu tacy ekstremiści jeżeli chodzi o fanów urządzeń wiim że już to nastąpiło. 

Osobiście sam bardzo lubię te produkty ale szanuję także twoje zdanie i jak napisałem na samym początku wiem dlaczego masz taki pogląd o nim.

Czy niebezpieczniej będzie zakończyć ten wątek w tym momencie?

Ja dawno chciałem, ale przecież nie można, bo to nie jest podobno koncert życzeń. Czy jak to tam szło. 

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

A ten cały Amir to jakiś autorytet w dziedzinie jakiejś? Ktokolwiek to jest. 

Propagator chińszczyzny robiący wrażenie na pomiarofilach 😃

Godzinę temu, Wito76 napisał:

Dzięki za informację i sugestię, dzisiejsze niedzielne popołudnie wraz z rodziną spędzimy nad biografią Amira.

Do siania audio propagandy każda informacja wydaje się być przydatna, ale po co zaraz mieszać do tego rodzinę? 😉   

18 minut temu, Ajothe napisał:

Propagator chińszczyzny robiący wrażenie na pomiarofilach 😃

Chińszczyzna w audio robi zawrotną karierę, zarówno jakościową jak i cenową, robi wrażenie nie tylko na pomiarofilach, na słuchofilach też robi tylko ciężko im się do tego przyznać. 

Panowie, jak jest w końcu z tym WiiM-em? Kupować czy nie kupować 😉?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

5 minut temu, Lech36 napisał:

Chińszczyzna w audio robi zawrotną karierę, zarówno jakościową jak i cenową, robi wrażenie nie tylko na pomiarofilach, na słuchofilach też robi tylko ciężko im się do tego przyznać. 

To by było na tyle 😄

No nie wiem. Ja tam regularnie trafiam na jakieś pytania w stylu miałem toppinga, smsl, itp i chce zrobić krok do przodu.

I tak dalej.

Wiim Amp się jescze broni cena i funkcjonalnością.

Na fosi się już skarżą że się grzeje.

• Pokaż nowe odpowiedzi