Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja chyba powoli odpuszczam tą zabawe ze streamerami i Hi-Fi:).Chyba jednak dla calej mojej rodziny jest wygodnie używać urządzenia All-in-one. Jak sprzedam dziś Eversolo to jest dziś na fajnej promocji PM7000N. Jakies 2700 zł. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Screenshot_20241208_183323_Chrome.jpg

3 godziny temu, rafal735r napisał:

A to jak chętnie to pewnie można jeszcze zejść 😄

Jeśli nie przeszkadza szwajcarska gwarancja, coś można zrobić jeszcze:) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

19 godzin temu, bodziocool napisał:

Ja chyba powoli odpuszczam tą zabawe ze streamerami i Hi-Fi:).Chyba jednak dla calej mojej rodziny jest wygodnie używać urządzenia All-in-one. Jak sprzedam dziś Eversolo to jest dziś na fajnej promocji PM7000N. Jakies 2700 zł. 

Nowy?

Do tej pory kosztował 3000 zł gdzie jest za 2700 bo cena rewelacyjna zmienia się w killer! 

12 godzin temu, bodziocool napisał:

Ukryta Zawartość

Screenshot_20241208_183323_Chrome.jpg

Jeśli nie przeszkadza szwajcarska gwarancja, coś można zrobić jeszcze:) 

Świetna opcja i legitny sklep

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 8.12.2024 o 14:47, bodziocool napisał:

Za 2700zl oddam cheetnie:) Z pilotem:) 

Ty oddasz? Bo cena ze sklepu nie równa się tej wartości. Mówisz o używanym?

Fnac występuje także we Francji z tego co kojarzę. Nie wiem tylko czy oni mogą ci wysłać sprzęt z innego magazynu 

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ty oddasz? Bo cena ze sklepu nie równa się tej wartości. Mówisz o używanym?

Fnac występuje także we Francji z tego co kojarzę. Nie wiem tylko czy oni mogą ci wysłać sprzęt z innego magazynu 

Tak, używany. 

8 minut temu, Nil napisał:

Załącz link.

Ukryta Zawartość

W CH vat równy jest 7%.Nie wiem jaka cena jest w PL

Ukryta Zawartość

No to 300 zł mniej za używany niż możemy kupić w Polsce nowy z gwarancją i do tego niepewny transport. To jednak nie jest deal. 🙂

Natomiast z mojej strony życzę ci abyś go sprzedał jak najdrożej dla ciebie. 

Teraz, Nil napisał:

Ten PM 7000N w cenie 544,83 CHF to tez używany?

Nowy

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

No to 300 zł mniej za używany niż możemy kupić w Polsce nowy z gwarancją i do tego niepewny transport. To jednak nie jest deal. 🙂

Natomiast z mojej strony życzę ci abyś go sprzedał jak najdrożej dla ciebie. 

Czekajcie, bo ktoś tu sieje zamieszanie. 

Eversolo sprzedaje w CH. Rafal porównal cene eversolo do ceny Nowego Marantza ktorego mogłem kupic za 2700zł. Wczoraj. Dzis ta cena nie jest aktualna. Jak ktos w PL chciałby kupić Eversolo to chętnie bym go sprzedał za tą kasę, bo kwota atrakcyjna dla mnie. Co nie znaczy, że gdzie kolwiek zmajdziecje moje ogłaszenia.

No czekaj czekaj bo teraz się faktycznie zrobił trochę zamęt ja pisałem że cena za nowy 2700 zł jest bardzo dobra. 

Do tego się odnosiłem 

Nie pisałem nic o eversolo. Bo faktycznie zrobił się trochę tutaj zamęt i bałagan

29 minut temu, Allmr napisał:

Skoro użyłem wyjścia usb do podłączenia do zewnętrznego dac'a, to jak mogę podłączyć dysk z plikami? 

Ja mam dysk podpięty w postaci serwera NAS. Wiim sam sobie znalazł dysk w sieci LAN. 

15 minut temu, methan napisał:

Ja mam dysk podpięty w postaci serwera NAS. Wiim sam sobie znalazł dysk w sieci LAN. 

Dysku nie znalazl, ale mógł znaleźć udostępniane zasoby poprzez DLNA.

49 minut temu, Allmr napisał:

Skoro użyłem wyjścia usb do podłączenia do zewnętrznego dac'a, to jak mogę podłączyć dysk z plikami? 

Poprzez hub USB.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Hub znaleziony, ale nie mam wolnego kabla usb, więc dalsze podłączanie jutro.

O ile streamingi i radio działa mi z aplikacji, to podłączyłem po optyku dekoder tv. Mimo, że ustawiłem auto wykrywanie źródła, to urządzenie go nie widzi. Nie widzi go również po ręcznej zmianie źródła na opt in. To samo z tv i hdmi arc - coś źle robię, czy trzeba coś jeszcze zmienić?

Gość

(Konto usunięte)
38 minut temu, Allmr napisał:

To samo z tv i hdmi arc

HDMI powinno samo wykryć jeżeli w TV jest dobrze ustawione i dobry port.

Jeżeli chodzi o optyka to w dekoderze musisz ustawić wyjście i jeżeli jest taka opcja to PCM. Dolby Digital jest obsługiwany tylko przez HDMI.

Wszystko było ok, pomogło klasyczne wyłącz i włącz. Działa.
Jutro spróbuję podłączyć huba, jak się nie uda to spróbuję podłączyć się do dac'a przez coax, chcociaż wolę usb.

Wszystko podłączone i wszystko gra. Gra powyżej moich niskich oczekiwań. Także na pewno go sobie zostawię.

Traktuję go jako transport do zewnętrznego daca po usb. Room correction też się sprawdził, co prawda jeszcze muszę pogrzebać w ustawieniach nieco głębiej, ale już widzę że będzie dobrze. 

Na zagranicznych forach wyczytałem, że jest bug w ustawieniach korekcji - aby poprawnie zrobić room correction opcja EQ musi być wyłączona.

Apka jak dla mnie rzeczywiście nie jest zbyt przejrzysta, ani intuicyjna, ale po paru dniach idzie się przyzwyczaić. Pilota używam tylko do zmiany głośności.

Nie.
Mam dac'a na amanero i dlatego wolę usb. Przez chwile wpiąłem się po coax, nie zauważyłem różnicy, może po dłuższym odsłuchu...

... ale pisząc po rca masz na myśli bezpośrednio do wzmacniacza? Czy po rca do zewnętrznego dac'a?

Kupiłem Ultra, dzisiaj przyjechał,po HDMI ładnie pracuje z moim  TV Samsung.Wcześniej był problem bo Samsung niby topowy ,a gniazda do optyka były bardzo słabe. Podłączyłem Ultra do wzmaka po RCA , gra nieźle ale szału nie robi , wydaje mi się , z naciskiem na wydaje, że po USB ( kabel od drukarki , bez komentarzy w tej sprawie proszę) do 15 letniego DACa Arcam Rdac z Tomankiem  jest lepiej , bardziej analogowo, muzykalnie, bez ostrych krawędzi .Po USB jestem w każdym razie happy. W obu połączeniach  jest niezła scena , ale tu może robotę robią kolumny Kef r7. Ogólnie fajna zabawka, nie testowałem jeszcze room correction i ustawień eq. Miałem jeszcze niedawno bardzo  tanią Yamaha WXAD 10 , która działała jako streamer  z wewnętrznym dacem wpięta do wzmaka , to trzeba powiedzieć ,ze streamer i dac w Ultra jest lepszy o 2 klasy, ale powtarzam, ze starym Rdacem of Arcama  to już tak mu lekko nie idzie .Fajnie ,ze Ultra rozpoznał staruszka Rdaca i razem działają  bez problemu. Słuchałem ze Spotify. Będę jeszcze w najbliższych dniach porównywał z  moim starym CD  Onkyo Integra  DX 7711 podłączone do Rdac coaxem.

Onkyo... kawał historii, mam jeszcze to cd. Niestety jest to słaby odtwarzacz, 1 bitowy, jedyną jego zaletą jest bezawaryjność.
Natomiast rDac mimo upływu lat ciągle broni się niezłą muzykalnością.

U mnie room correction poprawił odbiór muzyki, polecam od razu robić na 2 kanały osobno. A wcześniej wyłączyć EQ.

• Pokaż nowe odpowiedzi