Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

A nic a nic nie uważacie. Za to ciekawi mnie, kto zgadłby, czym będzie kolejny produkt od WiiM.
Jak już zacząłeś lokowanie produktu to dokończ.
2 godziny temu, Allmr napisał:

Skąd wiesz, że to te same realizacje?

Jest takie coś jak info o albumie. Poza tym są wydania, które nie były wzmawiane. Pewnie i są jakieś algorytmy, ale ja tam nie słyszałem jakiś problemow czy obniżonej jakości. 

?👈

W dniu 22.11.2024 o 12:58, dedal75 napisał:

Eversolo ciepłem nie grzeszy

U mnie gra rozsądnie ciepło. Tak ciepło jak został zrealizowany zapis na płycie i na ile pozwalają ZG i akustyka pomieszczenia w którym słuchamy 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 godziny temu, Wito76 napisał:
16 godzin temu, ProjectPi napisał:
A nic a nic nie uważacie. Za to ciekawi mnie, kto zgadłby, czym będzie kolejny produkt od WiiM.

Stawiam na WiiM-X ...😁. Ekran dotykowy i gałka do kręcenia jest, łączność z netem też a przy okazji jakąś dobrą zupkę można upichcić 😋🍲

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 godziny temu, Wito76 napisał:
16 godzin temu, ProjectPi napisał:

Twoja latorośl już tu bywa? Nie wstydzi się gdy tatusia czyta?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

53 minuty temu, Lech36 napisał:

U mnie gra rozsądnie ciepło. Tak ciepło jak został zrealizowany zapis na płycie i na ile pozwalają ZG i akustyka pomieszczenia w którym słuchamy 😉.

Tak,tak a świstak siedzi i zawija ....

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, dedal75 napisał:

Tak,tak a świstak siedzi i zawija ....

Jaki świstak i co zawija? 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

A skąd wiesz?

Widzę że ciepło ma na dodatek jeszcze kilka poziomów. 

Rozsądnie to jeden z nich .

27 minut temu, Ajothe napisał:

A skąd wiesz?

Z wykopalisk 😉.

Teraz, Ajothe napisał:

Myślałem, że jakieś pomiary były 😁

Były, na ASR na pewno.

Rozsadnie, to u Ciebie na tę porę roku to 22'C ?

Edytowane przez dedal75

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Sorry, ale czasem czytając Twoje wpisy mam wrażenie że jesteś głuchy jak pień. Tak zbierając do kupy te wszystkie Twoje opinie, spojrzenie na audio, całą tą voodoo filozofię, to dziecinne podejście do wielu tematów itd. Może i niegrzecznie to zabrzmiało, ale... mało poważnie się z Tobą dyskutuje o audio.

Twoja latorośl już tu bywa? Nie wstydzi się gdy tatusia czyta?
Mam zaje ripostę w zanadrzu, ale ugryzę się w język. Na dziś wyczerpałem swój limit bycia niegrzecznym (powyżej).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
4 minuty temu, Wito76 napisał:

@Lech36 Sorry, ale czasem czytając Twoje wpisy mam wrażenie że jesteś głuchy jak pień. Tak zbierając do kupy te wszystkie Twoje opinie, spojrzenie na audio, całą tą voodoo filozofię, to dziecinne podejście do wielu tematów itd. Może i niegrzecznie to zabrzmiało, ale... mało poważnie się z Tobą dyskutuje o audio.

Gratuluję analitycznego podejścia do tematu. Jestem pod wrażeniem. Co do powagi dyskusji o audio to myśli Kolega że dyskusja na płaszczyźnie "ja słyszę" należy do poważnych?  

6 minut temu, Wito76 napisał:

Ja słyszę czy ja oglądałem pomiary?

Jedno i drugie. To co słyszysz jest wynikiem pomiarów, więc odwrotnie też pomiary działają, ale tylko wśród osób wiedzących co one oznaczają i co za nimi stoi. Takim co tylko "słyszą" prawdopodobnie nic nie dają, stąd ich irytacja jak się je przytacza. 

35 minut temu, Wito76 napisał:

Tak zbierając do kupy te wszystkie Twoje opinie, spojrzenie na audio, całą tą voodoo filozofię

Voodoo filozofia to chyba cecha innej grupy hobbystycznej niż ta do której ja się zaliczam.

43 minuty temu, dedal75 napisał:

Rozsadnie, to u Ciebie na tę porę roku to 22'C ?

Raczej 36,60C.

2 minuty temu, Wito76 napisał:

Moja opinia nie zmieniła się a nawet pogłębiła.

Wzajemnie, ja też o grupie "voodoo" wiem coraz więcej, to bardzo cenny materiał badawczy 😉

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Gratuluję analitycznego podejścia do tematu. Jestem pod wrażeniem. Co do powagi dyskusji o audio to myśli Kolega że dyskusja na płaszczyźnie "ja słyszę" należy do poważnych?  

Ty słyszysz to lekkie ciepełko Eversolo u siebie czy jakoś to zmierzyłeś? 😉

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Ty słyszysz to lekkie ciepełko Eversolo u siebie czy jakoś to zmierzyłeś? 😉

Zmierzył termometroleptycznie 😉

Wzajemnie, ja też o grupie "voodoo" wiem coraz więcej, to bardzo cenny materiał badawczy
Widzisz, różnica między pogromcami mitów a pogromcami pogromców mitów jest taka, że pierwsi podchodzą do wszystkich tematów "nie znam się, ale się wypowiem" a ci drudzy słuchali, słyszeli i mają opinię potwierdzoną doświadczeniem.
14 minut temu, Wito76 napisał:

a ci drudzy słuchali, słyszeli i mają opinię potwierdzoną doświadczeniem.

Brawo Wy, brawo wasze doświadczenie, przekonał mnie Kolega tym zwięzłym opisem swojego doświadczenia 😉.

Jedno i drugie. To co słyszysz jest wynikiem pomiarów, więc odwrotnie też pomiary działają, ale tylko wśród osób wiedzących co one oznaczają i co za nimi stoi. Takim co tylko "słyszą" prawdopodobnie nic nie dają, stąd ich irytacja jak się je przytacza. 
Ostatnio nawet gawędziliśmy na priv z jedną z osób piszących w tym wątku, że najgorsi na tym forum ostatnio są ci pseudo "naukowcy" i powoływanie się na naukę. Nieraz prosiłem się jednego czy drugiego, nie wal pustych sloganów o nauce i wiedzy tylko wykaż się. Uargumentuj, udowodnij mi to i owo, zwyczajnie zaoraj mnie tymi naukowymi argumentami. Zwykle po takiej prośbie zapada sielankowa, błoga cisza, ewentualnie słychać szczekanie psa gdzieś z końca wsi.
20 minut temu, Ajothe napisał:

Ty słyszysz to lekkie ciepełko Eversolo u siebie czy jakoś to zmierzyłeś?

Termometrem, dlatego podałem taki dokładny pomiar 36,6 😉.

2 minuty temu, Wito76 napisał:

Uargumentuj, udowodnij mi to i owo, zwyczajnie zaoraj mnie tymi naukowymi argumentami. Zwykle po takiej prośbie zapada sielankowa, błoga cisza, ewentualnie słychać szczekanie psa gdzieś z końca wsi.

Z wyznawcami voodoo zawsze się ciężko rozmawia, są zabetonowani w swoich przekonaniach. Cisza to normalna reakcja w takim przypadku.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Termometrem, dlatego podałem taki dokładny pomiar 36,6 😉.

Z wyznawcami voodoo zawsze się ciężko rozmawia, są zabetonowani w swoich przekonaniach. Cisza to normalna reakcja w takim przypadku.

Reakcja bezradności 🙂 nawet teraz się zakiwałeś. 

8 minut temu, Wito76 napisał:

Uargumentuj, udowodnij mi to i owo, zwyczajnie zaoraj mnie tymi naukowymi argumentami.

Orka zaoranego "pola" jest mało sensowna.

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Reakcja bezradności

Zgadza się, wobec wyznawców woodoo nawet najtęższe głowy bywają bezradne. 

5 minut temu, Lech36 napisał:

Z wyznawcami voodoo zawsze się ciężko rozmawia

A jak myślisz, jak się rozmawia z zabetonowanymi, systemowo zaprzeczającymi wszystkiemu typami? Ludźmi podważającymi wszystkie dogmaty audio, robiącymi ruską dezinformację??

1 minutę temu, Wito76 napisał:

A jak myślisz, jak się rozmawia z zabetonowanymi, systemowo zaprzeczającymi wszystkiemu typami? Ludźmi podważającymi wszystkie dogmaty audio, robiącymi ruską dezinformację??

"Ruską" mówi Kolega? Skąd taki pogląd?

A wracając do tematu to kupować tego Wiima czy nie kupować? 😉 
Ale tylko merytorycznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi