Skocz do zawartości
IGNORED

Który wzmacniacz, a może inny?

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, EmilioE napisał:

Jasne Panowie, cieszę się, że Wam gra. Ale jeśli chcecie wiedzieć, to w audio istnieje paradygmat (jakże nośny!): nie łączy się Bowers z Yamaha!

Mowilem ze powiela.

Ten nośny cytowany paradygmat bym lekko zmodyfikował:

Bowersy można łączyć ... wyłącznie ze zsypem 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

12 minut temu, NRK napisał:

Możliwe,że kolega jest grubo po 60 ạtce. To by wszystko wyjaśniało 🫢

45. Zadnych problemow z sluchem.

Tak lubie i znam wielu innych ktorzy tez tak lubia.

Nie kazdemu granie zza koca podchodzi.

12 minut temu, audioburak napisał:

Bowersy można łączyć ... wyłącznie ze zsypem 😉 

Az tak zle 🤔

1 minutę temu, NRK napisał:

Ja nie lubię 😜

Rozumiem. I czy teraz grupa ludzi lubiacych jasniejsze granie powinna na Ciebie najechac i mowic ze to zle, ze tak nie powinno byc, bo na zywo tak nie jest? Ze sluchasz kluchowatego, przyciemnionego grania to jestes inny, masz wade sluchu a twoj  wzmacniacz nie potrafi odwzorowac w naturalny sposob muzyki tylko ja jakos modyfikuje?

Nie jest źle, teraz ponoć do każdych bowersow dają kubek.😂

11 minut temu, BlueDot napisał:

twoj  wzmacniacz nie potrafi odwzorowac

Zgadza się. Mam chyba słaby wzmacniacz 😂

7 minut temu, NRK napisał:

Nie jest źle, teraz ponoć do każdych bowersow dają kubek.😂

Zgadza się. Mam chyba słaby wzmacniacz 😂

Ja tego nie powiedzialem.

Teraz, NRK napisał:

Yamaha się skończyła, teraz chyba Rotel na topie w topie 😂

Ale to juz chyba kiedys bylo 🤣

Mi Rotel nie siedzi, szczegolnie z B&W.

Mówiąc szczerze, to 3 razy się do niej zmuszałem. Podałem się po as2100.😥

A ja nie moge sie doczekac as3000 i juz nie ruszam wzmocnienia.

Cena w jednym i drugim przypadku to nie problem.

Moze nie dla kazdego.

Po prostu w tej cenie można złożyć lepszy set.

Probowalem wielu kombinacji i ciesze sie ze Yamahy nigdy nie sprzedalem.

3 minuty temu, NRK napisał:

Ile teraz ta przyjemność?

3k euro trzeba liczyc.

Najdziwniejsze jest to ze teraz as1100 kosztuje jako uzywana wiecej niz wtedy kiedy byla nowa.

Nawet jak po zakupie as3000 zdecyduje sie sprzedac as1100 to nic po pieciu latach nie trace.

Panowie, ja chce tylko sobie posłuchać muzyki, nie interesują mnie audiofilskie plumkania bo do tego musiał bym wyłożyć gruby pieniadz.

To że nie kupiłem czy odpuściłem yamaha to głównie dlatego że tak właśnie doradzają mi mądrzejsi i bardziej oczytani i obsluchani ludzie ( tak mysle) 

A to żeby jechać sprawdzać czy to będzie grało to raz że nie mam czasu a dwa że nie mam też na tyle obeznania by to stwierdzić. A jak acu nie podejdzie to po prostu sprzedam i kupie kolejny ale czytam o nim i bowersach na forach polskich i zagranicznych i większość pisze pozytywne opinie. 

To mam się z kimś wykłócać że jest inaczej jeśli nie miałem z tym styczności? 

Podobno lepiej uczyć się na czyichś błędach więc jeśli wiele osób stwierdza że może to być dobre połączenie to czemu miałbym tego bie sprawdzic? 

Wiem wiem zaraz będzie że często większość nie miała racji ale mogło by być odwrotnie i usłyszał bym że przecież ci mówiliśmy to nie słuchałeś więc złotego środka nie ma.

Szukam więc nadal accuphase, jak.sie uda to kupię, podepnę i będę wiedział czy jestem zadowolony, może nie .A wtedy będę szukał podpowiedzi co dalej. 

Być może każdy chcialby kupic od razu że ma idealnie dobrany zestaw, ale nie czujecie fajnej przygody w szukaniu i sprawdzaniu kolejnych sprzętów czy to lepiej czy gorzej grających? 

Spoko ja Cię rozumiem... zmorą tego i innych for jest właśnie takie uszczęśliwianie na siłę... przychodzisz pytasz o konkretne urządzenia i sprawdzone połączenia, a i tak znajdą się "znafcy", którzy wiedzą lepiej niż doświadczeni i osłuchani użytkownicy konkretnych rozwiązań.

Akurat zestawienie B&W i Accuphase należy do rekomendowanych i polecanych. Jak pisałem wcześniej szukaj dobrej oferty na E-206. Miałem jego następcę E-207, który był jednym z moich lepszych wzmacniaczy. To przyjemne i relaksujące brzmienie, kremowa średnica, muzykalna góra i solidny bas gwarantują brzmienie na długie wieczory i lata. Do tego gdybyś w przyszłości myślał o gramofonie to te modele mają na pokładzie bardzo dobre pre gramofonowe. Solidna japońska inżynieria. Polecam.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

ale nie czujecie fajnej przygody w szukaniu i sprawdzaniu kolejnych sprzętów czy to lepiej czy gorzej grających? 

To szukaj i sprawdzaj, kto Ci zabrania?

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

• Pokaż nowe odpowiedzi