Skocz do zawartości
IGNORED

TDA1541A pogromca nowoczesnych DAC?

Rekomendowane odpowiedzi

4x Pcm63y
vs 
2x TDA1541

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No i sparing
Daj znać

Wysłane z Wrocławia

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Ghotti napisał:

4x Pcm63y

vs 

2x TDA1541

Ukryta Zawartość

Mam to samo u siebie. 

PCM63Y skąd brałeś? Ja zamawiałem od gościa z Włoch z wylutu ze sprzętu Yamahy. 

W środku coś grzebniete/wymienione czy oryginalne WO?

Ukryta Zawartość

26 minut temu, Delirium77 napisał:

Mam to samo u siebie. 

PCM63Y skąd brałeś? Ja zamawiałem od gościa z Włoch z wylutu ze sprzętu Yamahy. 

W środku coś grzebniete/wymienione czy oryginalne WO?

Pony Ali. W pcm USB wymieniony 

Tak na pierwszy rzut ucha to wywala wokal na pierwszy plan i ten wokal jest jeszcze lepszy, ale to są naprawdę detale vs pcm63. PCM wydaje się trochę bardziej muzykalny, nie taki “techniczny”. Ale jak wyżej to są naprawde małe różnice 

chiński usb to guano =] ale to było wiadomo nie ogarnia 24/192, pcm po modzie w mat spokojnie to ogarnia 

Zależy jaką kartę USB masz w środku. Jesli najtańsza możliwa, to nie dziw się, że więcej nie odbierze. Zapłacisz 400-500 zł to kwarce femtosenundowe włożą i pociągniesz nawet do 768c jak będziesz potrzebował. Jak to Chinach, jakość wiąże się z kasą.

W dniu 1.03.2025 o 18:01, Delirium77 napisał:

odkryłem fajnie grający dac 4xPCM58. Powymieniałem w nim trochę WO i gra czarująco. Aż zamówiłem właśnie 16x PCM58 od chinola. Trzeba będzie w nim pogrzebać ale jest szansa, ze przebije 4xpcm63 i 4xTDA1541S1.

Jaka to była wersja plytki z PCM58 ( mogę prosić o link )?  Szukam czegoś pod coax do transportu CD .

Któryś z tych dakow

Ukryta Zawartość

Wersja z filtrem DF1704. Ja już ją oczywiście podrasowałem OPA627 i Staccato OSH.

No i tak fajnie zagrała, że wziąłem wersję 16xPCM58 od chińczyka.

14F63637-A623-4542-BE69-BAF6714FCD61.jpeg

IMG_2506.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Delirium77 napisał:

Zależy jaką kartę USB masz w środku. Jesli najtańsza możliwa, to nie dziw się, że więcej nie odbierze. Zapłacisz 400-500 zł to kwarce femtosenundowe włożą i pociągniesz nawet do 768c jak będziesz potrzebował. Jak to Chinach, jakość wiąże się z kasą.

A masz taką płytkę? Namiar? Wziąłem do pcm63 od  matway i ciągnie 32/192 ogranicza pewnie sam DAC więcej. 

4 minuty temu, Ghotti napisał:

A masz taką płytkę? Namiar? Wziąłem do pcm63 od  matway i ciągnie 32/192 ogranicza pewnie sam DAC więcej. 

Ale chciałbyś taką, która pociągnie ten dak do 768? Bo w tym przypadku sama płytka cyfrowa jest w nim ogranieczeniem, i pewnie nawet kombinacje z FS nie pomogą. Jak pamiętam bawiłem się taką płytką USB, a której można ustawić FS a później możesz sobie ustawić mnożnik na tej płytce cyfrowej (podpisane 1/1 i 1/2).

Jak chcesz pójść dalej niż 192 to dokup SM5847 i z nim to już chyba do 768 można dojść. Przynajmniej przyjmie wtedy sygnał do 192 i jeszcze robi OS.

A dobra chińska płytkę kupiłem na AE z CCHD-595. Musiałbyś poszukać.

Godzinę temu, Delirium77 napisał:

Któryś z tych dakow

Ukryta Zawartość

Do tego płytka USB, cło i mamy ponad 2K zł.

Ten DAC będzie lepszy od Denafrips Enyo czy Ares 12th ? Na Ali Enyo można wyrwać za 2,6K. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Ten DAC będzie lepszy od Denafrips Enyo czy Ares 12th ? Na Ali Enyo można wyrwać za 2,6K. 

Enyo nie znam. Ares II miałem i słabiutko. Ten pcm58 jest cholernie muzykalny i tworzy świetną scenę.

Cla na elektronikę nie ma, jest VAT 23%. Jak poprosisz o niższą kwotę w deklaracji to może przejdzie bez problemu.

5 minut temu, Delirium77 napisał:

Cla na elektronikę nie ma

Ja płaciłem jak kupiłem przedwzmacniacz ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, Piopio napisał:

USB dorzucają za friko często tylko trzeba zagadać, do testów starcza, jak chce się lepiej no to 400-500

7 minut temu, Delirium77 napisał:

Ten pcm58 jest cholernie muzykalny i tworzy świetną scenę.

A jak wygląda przełączanie wejść gdy dodamy USB ? 

Teraz, Piopio napisał:

Ja płaciłem jak kupiłem przedwzmacniacz ...

Jak To się mówi “Jak ktoś jest palcem robiony” …. =] cła nigdy nie płaciłem, VAT a i owszem 

Teraz, Ghotti napisał:

Jak To się mówi “Jak ktoś jest palcem robiony” …. =] cła nigdy nie płaciłem, VAT a i owszem 

Ja miałem VAT w cenie ale opłaty celne musiałem zapłacić. 

Teraz, Piopio napisał:

Ja miałem VAT w cenie ale opłaty celne musiałem zapłacić. 

To nie wiem jak. Chyba że to dawno było albo ci źle opisali, za wzmacniacz płaciłem VAT a cła nie 

Ja z grubsza mam opanowane dostawy, wiem czym zamawiać a czym nie, no i trzeba dorwać chińczyka który zadeklaruje wartość taka jaką chcemy.DAC 4X PCM58 z USB na pokładzie kupiłem za 1300zł finalnie, DAC gra na poziomie DAC Gustard R26 imo jest to w tym momencie best buy  oczywiście u mnie w systemie, bo jak zauważyłem to każdemu  ten sam DAC gra inaczej, reszta toru, kable itp, wszystko ma wpływ 

1 minutę temu, RCD napisał:

DAC 4X PCM58 z USB na pokładzie kupiłem za 1300zł finalnie

Dasz linka ?

Wezcie pod uwagę, ze zawsze każdy z tych dakow czy tda1541, czy PCM63 lub PCM58 można udoskonalić wymieniając WO. I można doznać olśnienia. U mnie spokojnie takie retro przebiło D90 Discrete. Podejrzewam, że przebiłoby i LAiV czy R30.

• Redaktorzy
11 minut temu, Delirium77 napisał:

Wezcie pod uwagę, ze zawsze każdy z tych dakow czy tda1541, czy PCM63 lub PCM58 można udoskonalić wymieniając WO.

Co to jest WO?

Przepraszam za to laickie pytanie. Tyle lat na forum i pierwszy raz widzę ten skrót.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

10 minut temu, kangie napisał:

Co to jest WO?

Przepraszam za to laickie pytanie. Tyle lat na forum i pierwszy raz widzę ten skrót.

Wzmacniacz Operacyjny

52 minuty temu, Delirium77 napisał:

Wzmacniacz Operacyjny

zawsze mówiło sie na to opamp.

1 godzinę temu, RCD napisał:

Ja z grubsza mam opanowane dostawy, wiem czym zamawiać a czym nie, no i trzeba dorwać chińczyka który zadeklaruje wartość taka jaką chcemy.

Co ci raczej mało da bo na cle już "gupi" nie siedzą. Oni też mają internet. Dwa zażądają potwierdzenia płatności. A rozbicie Chinolowi płatności na dwie grozi kłopotami, czyli mniejszym zwrotem) w przypadku zwrotu czy reklamacji.

Muszę przewietrzyć mój system…

1 minutę temu, pmcomp napisał:

zawsze mówiło sie na to opamp.

Potocznie tak chociaż z ang operational amplifiers to wzmacniacze operacyjne. Opamp kojarzy się się seria OPA BB, natomiast wzmacniacze operacyjne produkują różni producenci, więc osobiście wolę WO.

3 godziny temu, Ghotti napisał:

Cło 3,5%, VAT 23%. Zrób odwrotnie 😉 .

1 minutę temu, Delirium77 napisał:

operational amplifiers

Zawsze tak się kojarzyło, jakoś tak od lat 80-ych.

🙂 👍

Edytowane przez pmcomp

26 minut temu, pmcomp napisał:

Cło 3,5%, VAT 23%. Zrób odwrotnie 😉 .

Wzmacniacze częstotliwości akustycznych, elektryczne – bez cła 

Zestawy wzmacniające dźwięk, elektryczne – bez cła

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 minut temu, Ghotti napisał:

Wzmacniacze częstotliwości akustycznych, elektryczne – bez cła 

Zestawy wzmacniające dźwięk, elektryczne – bez cła

Ukryta Zawartość

Super, od kilku lat tego nie sledzilem dlatego lepiej placic clo niz VAT 😉 . Ale kupic dzis cos bez VATu jest bardzo ciezko. Poza tym moim zdaniem przy tym poziomie chińskich cen nie ma to sensu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi