Skocz do zawartości
IGNORED

Fosi V3 Mono. Witajcie w nowych czasach: mini klocki-maxi dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, aiki napisał:

Jakbyś chciał odejść to byś to zrobił, ale skoro płaczesz to znaczy że nie chcesz tego zrobić i próbujesz wymusić swoją rozpaczą działanie tylko kogo? Obrażasz osobę bo się z nią nie zgadzasz i ma odmienne poglądy polityczne od twoich, ot taka lewacka tolerancja. Weź głęboki oddech i zastanów się co piszesz albo faktycznie idź w swoją stronę i daj ludziom żyć. Tutaj jest forum audio i jeśli masz z czymś lub z kimś problem to zamiast rozwalać konkretny wątek, napisz wiadomość do administracji lub skorzystaj z pomocy np. psychologa? 

Przyszedłem do tego wątku zachęcony opiniami o sprzęcie, a ty skutecznie go zaśmieciłeś z powodu problemów osobistych. 

Daj żyć innym i nie bądź egoistą. 

Wracając do tematu wątku, jest gdzieś możliwość odsłuchu tego sprzętu wraz z tym dac-iem od fosi czy raczej zakup w ciemno i decyzja po odsłuchu u siebie?

Brawo za wpis!

4 minuty temu, aiki napisał:

Wracając do tematu wątku, jest gdzieś możliwość odsłuchu tego sprzętu wraz z tym dac-iem od fosi czy raczej zakup w ciemno i decyzja po odsłuchu u siebie?

Mozna kupic na fosi audio i jest chyba 30 dni na zwrot.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Dzięki. W sumie to myślałem że popularne salony audio mają u siebie ten sprzęt i że można do nich wpaść na odsłuch. 

26 minut temu, aiki napisał:

Dzięki. W sumie to myślałem że popularne salony audio mają u siebie ten sprzęt i że można do nich wpaść na odsłuch. 

Są oferty na allegro,ale niby "nowe" a to zwroty i outlety raczej.

Ale ja tak sprawdziłem swoje pierwsze ZA3 i V3 Mono,jest opcja zwrotu.
V3 Mono kupiłem na fosi,bo taniej,poza tym sie zmieniła wersja (chodzi o odwróconą faze na wyjściu głosnikowym)

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

6 godzin temu, aiki napisał:

w q21 go maja, a jak z malopolskiego to mozesz wpasc do mnie haha 😄

8 godzin temu, ryback napisał:

w q21 go maja, a jak z malopolskiego to mozesz wpasc do mnie haha 😄

No to mnie zacheciłeś 😉 jestem z małopolskiego 😜

W dniu 10.04.2025 o 19:36, aiki napisał:

No to mnie zacheciłeś 😉 jestem z małopolskiego 😜

wroce z wakacji i wpadaj, jeszcze sie moze uda zgrac z kolega ktory ma wpasc z avr31 wiec bedzie ciekawie

Jak już pisałem, podzielam podziw dla tych świetnie zrobionych małych wzmacniaczy (nawet jeśli nie są całkiem bez wad), używałem ich satysfakcją kilka miesięcy, jednak z założenia była to konstrukcja przejściowa. Wymieniłem ją na dużo, dużo droższą (bardzo proszę nie pytać jaką, nie chcę rozbudowywać pobocznych wątków dyskusji) i nie jestem jeszcze pewien czy dużo, dużo lepszą 🙂 ale trenuję autosugestię.... Rozważałem ich zestawienie jako "stały zapas" ale potrzeba uwolnienia gotówki każe się jednak rozstać, więc gdyby ktoś chciał też popróbować, to proszę o wiadomość (tylko na PRV). Mają na pokładzie każdy po dwa opampy Muses 8920, to nie są te najwyższe ale według mnie poprawiły kontrolę basu i głębię sceny. Chociaż jak wiadomo zdania o wpływach opampów są podzielone. Ja w każdym razie nie żałowałem.

Czemu porównywanie to tworzenie wątków pobocznych?

Wg mnie to najbardziej sensowny "układ odniesienia" .

Gdybym nie słuchał różnych kolumn, pewnie uważałbym ATC scm 7 za najlepsze kolumny na świecie 😊

Edytowane przez Qaz12
W dniu 18.04.2025 o 19:39, MacP napisał:

Jak już pisałem, podzielam podziw dla tych świetnie zrobionych małych wzmacniaczy (nawet jeśli nie są całkiem bez wad), używałem ich satysfakcją kilka miesięcy, jednak z założenia była to konstrukcja przejściowa. Wymieniłem ją na dużo, dużo droższą (bardzo proszę nie pytać jaką, nie chcę rozbudowywać pobocznych wątków dyskusji) i nie jestem jeszcze pewien czy dużo, dużo lepszą 🙂 ale trenuję autosugestię.... Rozważałem ich zestawienie jako "stały zapas" ale potrzeba uwolnienia gotówki każe się jednak rozstać, więc gdyby ktoś chciał też popróbować, to proszę o wiadomość (tylko na PRV). Mają na pokładzie każdy po dwa opampy Muses 8920, to nie są te najwyższe ale według mnie poprawiły kontrolę basu i głębię sceny. Chociaż jak wiadomo zdania o wpływach opampów są podzielone. Ja w każdym razie nie żałowałem.

Wlasnie o to tu chodzi zeby porownywac te male chinczyki do czego kto moze, ja np nie mam bezposredniego porownania teraz z niczym, ostatnio co mialem to audio pro a36, a wczesniej rz900 z rp280 ale to juz lata temu wiec sensu nie ma

W dniu 18.04.2025 o 19:39, MacP napisał:

A na co wymieniłeś Fosi?
Jestem bardzo ciekaw.
U mnie tez nie traktuje tego jako coś,co zostanie na zawsze,stąd moje pytanie.

Załączam fragment czatu z SI na temat Fosi v3 mono:

Na forum ASR (Audio science...) zachwalano końcówki mocy Fiio Audio V3 mono - skomentuj

ChatGPT powiedział:

Świetnie, że sięgasz do ASR (Audio Science Review) — to dobre źródło dla pomiarowo zorientowanych audiofilów, choć ich podejście bywa bardzo technokratyczne 🙂. A teraz do rzeczy:

🔍 FiiO V3 Mono (FT3 / V3 Mono, itp.) — co to właściwie jest?

Prawdopodobnie masz na myśli wzmacniacz FiiO SP3 V3 mono (albo któryś z bliźniaczych miniaturowych wzmacniaczy klasy D). Są to:

monobloki klasy D, często oparte na chipach TI (Texas Instruments) lub Infineon,

przeznaczone raczej do biurkowego użytku z aktywnymi głośnikami lub jako wzmacniacze desktopowe,

oferujące dobrą jakość pomiarową: niski THD+N, wysoka SINAD, niskie szumy – idealne do pomiarowego grania.

Zalety FiiO V3 Mono wg ASR / pomiarów

Bardzo czyste pasmo – niskie zniekształcenia harmoniczne, świetna linearyzacja w paśmie 20–20kHz.

Niskie szumy tła – cicho, czysto, „niewidzialnie”.

Niewielka cena i rozmiar – świetne do zestawów desktopowych.

Dobre zasilanie w ramach swoich ograniczeń.

Ale... teraz ważne ostrzeżenie:

Nie są przeznaczone do kolumn takich jak T+A NMR 160!

Dlaczego?

Nieprzystosowane do pracy przy impedancji <4 Ω
– przy 2–3 Ω obciążeniu mogą się przegrzewać, wyłączać, a w skrajnym przypadku: ulec uszkodzeniu (albo... kolumny oberwą).

Niska wydajność prądowa
– to są układy, które mają zwykle po 20–30 W @8 Ω, a może 50 W @4 Ω (czasem w piku), ale nie mają zapasu prądowego, żeby dostarczyć energię przy ekstremalnych spadkach impedancji.

Brak fizycznych rezerw energetycznych (mały zasilacz)
– nie poradzą sobie z dynamicznymi uderzeniami bębna + sekcja dęta + chór w klasyce ani z blasty w metalu.

Miniaturowa konstrukcja = brak chłodzenia
– te wzmacniacze są bardzo wrażliwe na temperaturę i przeciążenia. Prędzej się wyłączą (ochrona termiczna), niż zagrają głośno.

🧠 Co zachwalają na ASR i czemu to może być mylące?

ASR bardzo wysoko ocenia pomiary SINAD (Signal to Noise and Distortion), co ma sens – ale:

SINAD nie mówi nic o stabilności wzmacniacza przy 2 Ω,

ani o tym, jak wzmacniacz radzi sobie z prądem przy skomplikowanym sygnale muzycznym.

Na ASR testują często do 4 Ω, czasem 2 Ω, ale bez realnych testów z „killer-kolumnami” typu T+A, Apogee, Martin Logan, czy stare KEF Reference.

🔚 Podsumowanie:

🔺 FiiO V3 Mono to fajna ciekawostka, jeśli masz:

małe kolumny 8 Ω,

niskie wymagania głośnościowe,

i chcesz czysty, pomiarowy sygnał do biurka.

🔻 Ale to bardzo zły wybór do T+A NMR 160 – za trudne obciążenie, za mały prąd, za mała stabilność.

Chcesz konkretną alternatywę dla V3, która:

gra czysto,

ma dobre pomiary,

ale da radę z NMR 160?

Mam kilka typów wzmacniaczy mocy (w tym końcówek klasy AB i D) w różnych cenach. Chcesz?

4o

Powiedziałeś(-aś):

wykresy pokazują co innego

ChatGPT powiedział:

Tak! Ten wykres rzeczywiście pokazuje coś bardzo ciekawego i nietypowego – i wywraca część moich wcześniejszych zastrzeżeń do Fosi V3 Mono. Przyjrzyjmy się temu dokładnie.

📊 Co widzimy na wykresie?

Wzmacniacz Fosi V3 Mono został przetestowany na różnych obciążeniach:

8 Ω – różne charakterystyki (rezystancyjna, indukcyjna, pojemnościowa) – moc ~122–126 W

4 Ω – moc rzędu ~233–250 W

2 Ω – i tutaj boom!: aż ~450 W, nawet na obciążeniach pojemnościowych i indukcyjnych (!)

To jest maksymalna moc przy 1% THD – nie ultra-hi-end pomiar, ale bardzo reprezentatywny dla realnego grania.

🧠 Co to oznacza?

Fosi V3 Mono nie tylko znosi 2 Ω, ale generuje tam bardzo dużą moc!
To wyjątkowe w tej klasie cenowej i rozmiarowej. Większość małych wzmacniaczy klasy D wyłącza się albo limituje moc – a ten nie.

Obciążenia reaktancyjne (czyli pojemnościowe / indukcyjne) nie destabilizują układu
To bardzo dobry znak – świadczy o przemyślanym zabezpieczeniu pętli sprzężenia zwrotnego i solidnym projekcie stopnia końcowego.

Stabilność przy 2 Ω = szansa, że da sobie radę z trudnymi kolumnami
Może nie przy max głośności, ale już przy normalnym poziomie odsłuchu – jak najbardziej.

🟨 ALE! Małe „ale” mimo wszystko

Nawet jeśli mocowo Fosi V3 Mono wygląda świetnie, to:

Nie wiemy, jak długo utrzyma tę moc – chłodzenie w takim maluchu może ograniczyć wydajność przy długim graniu.

Brakuje informacji o wydajności prądowej i zasilacza – test 1% THD może być w piku, a nie w ciągłym RMS.

T+A TMR 160 mają nie tylko niską impedancję, ale też silne przesunięcia fazowe – które mogą nadal stanowić wyzwanie, mimo mocy.

🧩 Co z tego wynika?

Fosi V3 Mono wygląda zaskakująco kompetentnie.
To nie jest typowy „chiński wzmacniacz D klasy za grosze”, który się wyłącza przy byle przesunięciu fazy. Na podstawie wykresu:

👉 TAK – można rozważać ten wzmacniacz z T+A NMR 160
…ale:

tylko do umiarkowanych poziomów głośności,

przy dobrej wentylacji,

i najlepiej z zabezpieczeniem przed przesterowaniem (nie graj na 100%).

Jeśli masz już parę V3 Mono lub chcesz je przetestować – możesz spokojnie spróbować. Ale gdybyś planował duży salon i granie na pełną skalę orkiestry albo ciężki metal z dużą dynamiką – nadal sugeruję coś z mocniejszym zasilaczem i chłodzeniem (np. Hegel, Musical Fidelity, itp.).

Chcesz, żebym porównał to bezpośrednio z jakimś konkretnym wzmacniaczem?

4o

Powiedziałeś(-aś):

tak. Z nowym do 9000 zł

Omawiany wykres:

spacer.png

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

19 minut temu, piramidon napisał:

Załączam fragment czatu z SI na temat Fosi v3 mono:

Na forum ASR (Audio science...) zachwalano końcówki mocy Fiio Audio V3 mono - skomentuj

ChatGPT powiedział:

Świetnie, że sięgasz do ASR (Audio Science Review) — to dobre źródło dla pomiarowo zorientowanych audiofilów, choć ich podejście bywa bardzo technokratyczne 🙂. A teraz do rzeczy:

🔍 FiiO V3 Mono (FT3 / V3 Mono, itp.) — co to właściwie jest?

Prawdopodobnie masz na myśli wzmacniacz FiiO SP3 V3 mono (albo któryś z bliźniaczych miniaturowych wzmacniaczy klasy D). Są to:

monobloki klasy D, często oparte na chipach TI (Texas Instruments) lub Infineon,

przeznaczone raczej do biurkowego użytku z aktywnymi głośnikami lub jako wzmacniacze desktopowe,

oferujące dobrą jakość pomiarową: niski THD+N, wysoka SINAD, niskie szumy – idealne do pomiarowego grania.

Zalety FiiO V3 Mono wg ASR / pomiarów

Bardzo czyste pasmo – niskie zniekształcenia harmoniczne, świetna linearyzacja w paśmie 20–20kHz.

Niskie szumy tła – cicho, czysto, „niewidzialnie”.

Niewielka cena i rozmiar – świetne do zestawów desktopowych.

Dobre zasilanie w ramach swoich ograniczeń.

Ale... teraz ważne ostrzeżenie:

Nie są przeznaczone do kolumn takich jak T+A NMR 160!

Dlaczego?

Nieprzystosowane do pracy przy impedancji <4 Ω
– przy 2–3 Ω obciążeniu mogą się przegrzewać, wyłączać, a w skrajnym przypadku: ulec uszkodzeniu (albo... kolumny oberwą).

Niska wydajność prądowa
– to są układy, które mają zwykle po 20–30 W @8 Ω, a może 50 W @4 Ω (czasem w piku), ale nie mają zapasu prądowego, żeby dostarczyć energię przy ekstremalnych spadkach impedancji.

Brak fizycznych rezerw energetycznych (mały zasilacz)
– nie poradzą sobie z dynamicznymi uderzeniami bębna + sekcja dęta + chór w klasyce ani z blasty w metalu.

Miniaturowa konstrukcja = brak chłodzenia
– te wzmacniacze są bardzo wrażliwe na temperaturę i przeciążenia. Prędzej się wyłączą (ochrona termiczna), niż zagrają głośno.

🧠 Co zachwalają na ASR i czemu to może być mylące?

ASR bardzo wysoko ocenia pomiary SINAD (Signal to Noise and Distortion), co ma sens – ale:

SINAD nie mówi nic o stabilności wzmacniacza przy 2 Ω,

ani o tym, jak wzmacniacz radzi sobie z prądem przy skomplikowanym sygnale muzycznym.

Na ASR testują często do 4 Ω, czasem 2 Ω, ale bez realnych testów z „killer-kolumnami” typu T+A, Apogee, Martin Logan, czy stare KEF Reference.

🔚 Podsumowanie:

🔺 FiiO V3 Mono to fajna ciekawostka, jeśli masz:

małe kolumny 8 Ω,

niskie wymagania głośnościowe,

i chcesz czysty, pomiarowy sygnał do biurka.

🔻 Ale to bardzo zły wybór do T+A NMR 160 – za trudne obciążenie, za mały prąd, za mała stabilność.

Chcesz konkretną alternatywę dla V3, która:

gra czysto,

ma dobre pomiary,

ale da radę z NMR 160?

Mam kilka typów wzmacniaczy mocy (w tym końcówek klasy AB i D) w różnych cenach. Chcesz?

4o

Powiedziałeś(-aś):

wykresy pokazują co innego

ChatGPT powiedział:

Tak! Ten wykres rzeczywiście pokazuje coś bardzo ciekawego i nietypowego – i wywraca część moich wcześniejszych zastrzeżeń do Fosi V3 Mono. Przyjrzyjmy się temu dokładnie.

📊 Co widzimy na wykresie?

Wzmacniacz Fosi V3 Mono został przetestowany na różnych obciążeniach:

8 Ω – różne charakterystyki (rezystancyjna, indukcyjna, pojemnościowa) – moc ~122–126 W

4 Ω – moc rzędu ~233–250 W

2 Ω – i tutaj boom!: aż ~450 W, nawet na obciążeniach pojemnościowych i indukcyjnych (!)

To jest maksymalna moc przy 1% THD – nie ultra-hi-end pomiar, ale bardzo reprezentatywny dla realnego grania.

🧠 Co to oznacza?

Fosi V3 Mono nie tylko znosi 2 Ω, ale generuje tam bardzo dużą moc!
To wyjątkowe w tej klasie cenowej i rozmiarowej. Większość małych wzmacniaczy klasy D wyłącza się albo limituje moc – a ten nie.

Obciążenia reaktancyjne (czyli pojemnościowe / indukcyjne) nie destabilizują układu
To bardzo dobry znak – świadczy o przemyślanym zabezpieczeniu pętli sprzężenia zwrotnego i solidnym projekcie stopnia końcowego.

Stabilność przy 2 Ω = szansa, że da sobie radę z trudnymi kolumnami
Może nie przy max głośności, ale już przy normalnym poziomie odsłuchu – jak najbardziej.

🟨 ALE! Małe „ale” mimo wszystko

Nawet jeśli mocowo Fosi V3 Mono wygląda świetnie, to:

Nie wiemy, jak długo utrzyma tę moc – chłodzenie w takim maluchu może ograniczyć wydajność przy długim graniu.

Brakuje informacji o wydajności prądowej i zasilacza – test 1% THD może być w piku, a nie w ciągłym RMS.

T+A TMR 160 mają nie tylko niską impedancję, ale też silne przesunięcia fazowe – które mogą nadal stanowić wyzwanie, mimo mocy.

🧩 Co z tego wynika?

Fosi V3 Mono wygląda zaskakująco kompetentnie.
To nie jest typowy „chiński wzmacniacz D klasy za grosze”, który się wyłącza przy byle przesunięciu fazy. Na podstawie wykresu:

👉 TAK – można rozważać ten wzmacniacz z T+A NMR 160
…ale:

tylko do umiarkowanych poziomów głośności,

przy dobrej wentylacji,

i najlepiej z zabezpieczeniem przed przesterowaniem (nie graj na 100%).

Jeśli masz już parę V3 Mono lub chcesz je przetestować – możesz spokojnie spróbować. Ale gdybyś planował duży salon i granie na pełną skalę orkiestry albo ciężki metal z dużą dynamiką – nadal sugeruję coś z mocniejszym zasilaczem i chłodzeniem (np. Hegel, Musical Fidelity, itp.).

Chcesz, żebym porównał to bezpośrednio z jakimś konkretnym wzmacniaczem?

4o

Powiedziałeś(-aś):

tak. Z nowym do 9000 zł

Omawiany wykres:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co to jest FiiO V3 Mono???

Ukryta Zawartość

A popatrz na napis na przedniej ściance swojego małego wzmacniacza! :))))

nad pstrykiem! Po lewej!

Edytowane przez piramidon

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

2 minuty temu, piramidon napisał:

A popatrz na napis na przedniej ściance swojego małego wzmacniacza! :))))

nad pstrykiem! Po lewej!

U mnie jest Fosi Audio V 3 Mono,a nie FiiO V3 Mono

29 minut temu, piramidon napisał:

Końcówki mocy Fosi Audio V3 Mono zdobyły duże uznanie na forum Audio Science Review (ASR), co nie dziwi, biorąc pod uwagę ich wydajność techniczną i stosunek jakości do ceny. Oto komentarz, dlaczego są tak cenione, oparty na dostępnych infor macjach i krytycznej perspektywie:

V3 Mono to monoblokowa końcówka mocy klasy D, wykorzystująca układ Texas Instruments TPA3255, dostarczająca do 240W przy 4 omach z zasilaczem 48V/5A. Kluczową cechą jest technologia Post-Filter Feedback (PFFB), która redukuje zniekształcenia i poprawia liniowość, odpowiadając na typowe zarzuty wobec wzmacniaczy klasy D, takie jak szumy wysokoczęstotliwościowe czy zależność od obciążenia. ASR, znane z nacisku na pomiary, prawdopodobnie docenia czysty tor sygnałowy V3 Mono, z 4-warstwową płytką PCB zapewniającą stabilność sygnału i niski poziom szumów. Możliwość wymiany układów operacyjnych (domyślnie TI NE5532) dla dostosowania brzmienia to kolejny atut, choć ASR może mniej skupiać się na tym subiektywnym aspekcie, jeśli różnice nie są mierzalne.

Recenzja ASR z lipca 2024 roku podkreślała imponującą moc wyjściową i efektywność V3 Mono, co czyni go zdolnym do napędzenia większości pasywnych głośników. Włączenie zarówno wejść RCA, jak i zbalansowanych XLR (z obsługą 6,35 mm TRS) w tej cenie jest rzadkie, oferując elastyczność dla audiofilów z ograniczonym budżetem. Aluminiowa obudowa z autorskim systemem odprowadzania ciepła zapewnia stabilność termiczną, co wpisuje się w uznanie ASR dla praktycznego inżynieringu.

Są jednak pewne zastrzeżenia. Choć pomiary ASR prawdopodobnie pokazują znakomity SINAD (stosunek sygnału do szumu i zniekształceń) oraz niski THD (całkowite zniekształcenia harmoniczne), wzmacniacze klasy D, jak V3 Mono, mogą czasem brakować „muzykalności” czy ciepła, cenionych przez fanów lamp czy klasy A/B – choć to subiektywne i mniej istotne dla podejścia ASR. Zewnętrzny zasilacz może być punktem krytyki, ponieważ słabej jakości zasilanie może ograniczyć wydajność, co omawiano na forum DIYaudio.pl w kontekście podobnych wzmacniaczy. Ponadto, choć monoblokowa konstrukcja V3 Mono poprawia separację kanałów i scenę dźwiękową, realna przewaga nad dobrze zaprojektowanym wzmacniaczem stereo (jak Fosi V3 stereo) może być subtelna w mniejszych systemach.

Uznanie społeczności ASR wynika prawdopodobnie z doskonałego stosunku ceny do wydajności V3 Mono, oferującego funkcje spotykane w droższym sprzęcie. To atrakcyjny wybór dla osób ceniących mierzalną wydajność i wszechstronność, choć osoby kierujące się subiektywnym brzmieniem mogą chcieć go przetestować. Jeśli rozważasz zakup, upewnij się, że głośniki i przedwzmacniacz dobrze współgrają, i zainwestuj w dobrej jakości zasilacz, aby w pełni wykorzystać jego potencjał.

Kto bogatemu zabroni...żeby był bogatszy. Przecież to trening dla kolejnych modyfikacji całego systemu.

5 minut temu, piramidon napisał:

Kto bogatemu zabroni...żeby był bogatszy. Przecież to trening dla kolejnych modyfikacji całego systemu.

No.

A zaraz wychodzi preamp z XLR,oraz transport CD od Fosi i głosniki półkowe.

Prawdopodobnie szykuja tez wzmacniacz zintegrowany naturalnej wielkości.

No i gramofon tez wychodzi.

5 minut temu, Pseudodrummer napisał:

No.

A zaraz wychodzi preamp z XLR,oraz transport CD od Fosi i głosniki półkowe.

Prawdopodobnie szykuja tez wzmacniacz zintegrowany naturalnej wielkości.

Tym preampem mnie zaciekawiłeś. Właśnie miałem czegoś szukać, żeby nie przeginać drutów, a tu proszę.

Możesz podać źródło informacji? 

3 minuty temu, jurek1 napisał:

Tym preampem mnie zaciekawiłeś. Właśnie miałem czegoś szukać, żeby nie przeginać drutów, a tu proszę.

Możesz podać źródło informacji? 

tu masz na zdjęciu.
Informacji oficjalnych jeszcze nie ma,ale chyba na Axpona 25 pokazywali nowe sprzęty

Ukryta Zawartość

będzie sie nazywał ZP3

Ukryta Zawartość

Ja sie czaje na ten wskażniczek pionowy:)

3 minuty temu, jurek1 napisał:

No tak, ale niestety nie jest zbalansowany.

Nie o tym mówiłem,tam na zdjęciach z forum masz zdjęcia ZP3-ma XLR

A ten tu to P4 ,ten ma tylko rca

Ukryta Zawartość

a tu gramiak,głosniki i sub

a tu rack/stolik audio z wentylatorami do V3 mono.

Mam taki,całkiem fajny

Ukryta Zawartość

hmm teraz mamy dacka z funkcja pre i daje rade wiec czy jest sens samego pre jeszcze wypuszczac, chyba ze cena bedzie lepsza

5 minut temu, ryback napisał:

hmm teraz mamy dacka z funkcja pre i daje rade wiec czy jest sens samego pre jeszcze wypuszczac, chyba ze cena bedzie lepsza

powinni jeszcze jakies dsp wypuścić

21 minut temu, ryback napisał:

Ja też ma Dac z pre, ale w oddzielnym pre będzie więcej wejść. Można gramofon podpiąć i inne źródła.

21 minut temu, ryback napisał:

ale ten dac z funkcja pre nie ma wejśc analogowych

Mnie ten gramofon najbardziej ciekawi.

2 godziny temu, jurek1 napisał:

No tak, ale niestety nie jest zbalansowany.

Tu jest fajny:

Nowości Fosi na Axpona 25

• Pokaż nowe odpowiedzi