Skocz do zawartości
IGNORED

Co jest nie tak z tym zestawem? As501 + Heco Aurora 700

Rekomendowane odpowiedzi

Czy tu niemal każdy wątek na tym forum musi sprowadzać się do gooownoburzy i wojny słyszących z niesłyszącymi i przekonywania się czyja racja jest bardziejsza 🤔🤦 Cholera, słabe to.... 

@chudeusz Oczywiście, że każdy wątek tak musi się skończyć, bo zarówno percepcja słuchacza jak i inne parametry odsłuchu są u każdego inne, a przecież nie przyzna drugiemu racji skoro słyszy coś innego 😀

1 minutę temu, J4Z napisał:

Tak

Co "tak"?

Ale jaki jest sens przekonywania kogoś, że słyszy cos czego nie słyszy i odwrotnie 🤔 Nie można wymienić się spostrzeżeniami i niech autor wątku sam sobie wyciągnie wnioski 🤔 Coś tak na zasadzie - jajk normalni ludzie 🤔😉

Dziewczyny nie kłóćcie się już 😀 

Postanowiłem w pierwszej kolejności powędrować ze sprzętem do dwóch innych pokoi by wyeliminować akustyke. W kolejnym kroku będę musiał się uśmiechnąć ładnie do jakiegoś sklepu/salonu i pokolei wypożyczyć z 2 moze 3 wzmacniacze do porównania. Jeżeli wzmacniacze nie zaspokoją mojego problemu pójdę w testy kolumn i ich zakup. Pytanie który sklep lub salon prowadzi taka wypożyczalnie sprzętu za kaucję oczywiście?  Chociaż bardzo korci kupić coś w ciemno to nie tym razem. Wkońcu złożyć zestaw raz a porządniej.  Wcześniej przy 530ES też trochę kolumn przewinąłem ale było to prawie 20 lat temu i trochę się po zmieniało na rynku. 

Wiele sklepów prowadzi wypożyczalnię, a potem to sprzedaje jako "nowe" i udaje, że daje Ci ekstra rabat 😀

Super deal kupić używane w "okazyjnej" czyli realnej cenie nowego 😀

Mam prośbę do nałogowych pożyczaczy z forum - nie zdzierajcie folii zabezpieczających i plomb z urządzeń, które i tak macie zamiar oddać. Niech szczęśliwy nabywca ma tę przyjemność skoro wyda ciężko zarobione pieniądze. Dziękuję 🙂 

40 minut temu, Gargan napisał:

Wiele sklepów prowadzi wypożyczalnię, a potem to sprzedaje jako "nowe" i udaje, że daje Ci ekstra rabat 😀

Super deal kupić używane w "okazyjnej" czyli realnej cenie nowego 😀

Mam prośbę do nałogowych pożyczaczy z forum - nie zdzierajcie folii zabezpieczających i plomb z urządzeń, które i tak macie zamiar oddać. Niech szczęśliwy nabywca ma tę przyjemność skoro wyda ciężko zarobione pieniądze. Dziękuję 🙂 

Kupując w takim razie nowe też omijać popularne salony bo mogą wysłać używkę.. ?

Teraz, mozart20 napisał:

Kupując w takim razie nowe też omijać popularne salony bo mogą wysłać używkę.. ?

Mnie się zdarzyło... Już 3 razy.

Jedna rzecz faktycznie wróciła, bo mi nie podeszła. Druga została, bo bardzo się spodobało i działa bez zarzutu. Ale niesmak pozostał.

Nie miałbym pretensji gdyby było grubym drukiem "ex-demo" lub "expo". Jeśli ktoś pisze "nowe" to powinno być faktycznie wprost z fabryki, bo tak to sobie klient wyobraża. Tym bardziej jeśli kupujesz coś za krotność średniej krajowej i nie na kredyt.

Za to mam pełnię zrozumienia dla sklepu, który sprzedał mi "ex-demo" informując o tym nawet na fakturze. Sprzęt zwiedził przede mną chyba całą Polskę i oczywiście popsuł się na gwarancji. Ale byłem poinformowany co to jest. Z uśmiechem wysyłałem do serwisu. Trochę nawet żałuję, że go sobie nie zostawiłem - Arcam FMJ A29 jest całkiem fajny. Prawdziwy Arcam sprzed ery Samsunga (fuj!). 

Brak zabezpieczenia, kurz, paluchy, albo wgrane kody Tidal a sklep twierdzi, że to "nówka nie śmigana" 🤣 Takie dowcipy 🤣

9 godzin temu, mozart20 napisał:

Postanowiłem w pierwszej kolejności powędrować ze sprzętem do dwóch innych pokoi by wyeliminować akustyke. W kolejnym kroku będę musiał się uśmiechnąć ładnie do jakiegoś sklepu/salonu i pokolei wypożyczyć z 2 moze 3 wzmacniacze do porównania. Jeżeli wzmacniacze nie zaspokoją mojego problemu pójdę w testy kolumn i ich zakup. Pytanie który sklep lub salon prowadzi taka wypożyczalnie sprzętu za kaucję oczywiście?  Chociaż bardzo korci kupić coś w ciemno to nie tym razem. Wkońcu złożyć zestaw raz a porządniej.  Wcześniej przy 530ES też trochę kolumn przewinąłem ale było to prawie 20 lat temu i trochę się po zmieniało na rynku. 

Odezwij się na priv do @Top Hi-Fi & Video Design ...nie ma najmniejszego problemu z wypożyczaniem jakichkolwiek elementów toru audio 👍😁

Edytowane przez Ma_cieQ

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

5 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

Odezwij się na priv do @Top Hi-Fi & Video Design ...nie ma najmniejszego problemu z wypożyczaniem jakichkolwiek elementów toru audio 👍😁

A Ty co, przedstawiciel? 

👍😁

.

14 godzin temu, mozart20 napisał:

omijać popularne salony

Nie omijać.

Nie słuchaj pomagiera. Może tylko pomagać, nie pomóc (psuć)

10 minut temu, J4Z napisał:

A Ty co, przedstawiciel? 

👍😁

Nie ...ale korzystałem już z takiej możliwości i ich salonach i zawsze było miło i profesjonalnie 😁👍

W Q21 pewnie ceny lepsze. A w sklepach, których nie ma na forum jeszcze lepsze. 👍😁

Ogólnie to żeś przyspamił, ale penis w to.

😁👍

.

Godzinę temu, J4Z napisał:

I nie potargujesz za dużo. 

No w tej kwestii się nie zgodzę.

Godzinę temu, J4Z napisał:

W Q21 pewnie ceny lepsze. A w sklepach, których nie ma na forum jeszcze lepsze. 👍😁

Ogólnie to żeś przyspamił, ale penis w to.

😁👍

A czy są lepsze ??? Jakoś nie zauważyłem dużych róznic. W Q21 kupiłem kilka drutów, natomiast w Top-ach kilka klocków i dlatego mam pojęcie o współpracy z nimi pod względem wypożyczeń sprzętu oraz negocjacji ceny - i nie uważam tego za spam 

17 godzin temu, mozart20 napisał:

Będziesz wypożyczać po 10 razy? A jaki to teraz ma sen, jedź do salonu, posłuchaj sporo opcji na miejscu i później zastanawiaj się co dalej. Obierz kierunek, a nie wypożyczaj na ślepo.

4 minuty temu, Planeta Dźwięku napisał:

Będziesz wypożyczać po 10 razy

Boli? W salonie to nie odsłuch. 

Edytowane przez J4Z

.

2 minuty temu, Planeta Dźwięku napisał:

Będziesz wypożyczać po 10 razy? A jaki to teraz ma sen, jedź do salonu, posłuchaj sporo opcji na miejscu i później zastanawiaj się co dalej. Obierz kierunek, a nie wypożyczaj na ślepo.

Ale koniec końców i tak to skończy się wypożyczeniem sprzętu do domu by móc go sprawdzić w swoich 4 ścianach 

1 minutę temu, J4Z napisał:

A co ma Twój post o topach do tematu, w którym gość pyta co nie gra? Nic, zareklamowałeś sklep, czyli dokonałeś spamu. A sklepów w Polsce jest sporo. Też nie robią problemów z wypożyczeniem, a ceny nieraz robią dużo lepsze od top czy q21.

Przeczytaj jego post odnośnie wypożyczenia sprzętu a potem to co ja napisałem ...tylko ze zrozumieniem

@Planeta Dźwięku na forum ślepe wypożyczanie to taki sport 😀

Niby skąd by mieli wiedzieć jak brzmi każdy możliwy sprzęt na rynku? 🤔 Często graty zmieniam a nawet nie doszedłem do połowy tego co niektórzy opisują, że mieli w domu 😀

3 minuty temu, J4Z napisał:

2 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Ale koniec końców i tak to skończy się wypożyczeniem sprzętu do domu by móc go sprawdzić w swoich 4 ścianach 

Panowie bez zaczepek, doradzam żeby pojechał i posłuchał, obrał kierunek, później oczywiście może zabrać do domu.

8 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

.nie ma najmniejszego problemu z wypożyczaniem jakichkolwiek elementów toru audio 👍😁

tak ale nie w grudniu 😉 Nie ma kiedy nawet 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 godzinę temu, Ma_cieQ napisał:

Przeczytaj jego post odnośnie wypożyczenia sprzętu a potem to co ja napisałem ...tylko ze zrozumieniem

Doczytałem dopiero później post autora. Sorry. Usunąłem tamtą część mojego wpisu, ale za późno.

Edytowane przez J4Z

.

10 minut temu, J4Z napisał:

Doczytałem dopiero później post autora. Sorry. Usunąłem tamtą część mojego wpisu, ale za późno.

Nic się nie stało ...problemu jak nie było tak nie ma 😁👍🍻

W dniu 11.12.2024 o 17:28, chudeusz napisał:

Czy tu niemal każdy wątek na tym forum musi sprowadzać się do gooownoburzy i wojny słyszących z niesłyszącymi i przekonywania się czyja racja jest bardziejsza 🤔🤦 Cholera, słabe to.... 

Tak. Na forum audio jest lepiej. Nie idealnie ale lepiej 

Jeśli jesteś pewny swoich odczuć brzmieniowych to po prostu nie przepychaj się z nikim kto ma inne zdanie niestety jest wiele osób które nie akceptują zdania innych i liczy się jedynie nazwijmy to ich wersja wydarzeń. W takim przypadku najlepiej jest po prostu odpuścić. 

Co do wypożyczenia takiej ilości sprzętu oczywiście to by była najlepsza opcja Ale 

- kaucja wypożyczenia tego na raz będzie dość wysoka 

- odstęp pomiędzy pierwszym a ostatnim odsłuchem może być zbyt długi aby rzetelnie je porównać i ocenić 

- nie każdy salon się na to zgodzi 

- przy próbie zakupu i prawa zwrotu zapewne bez ominięcia oficjalnego wypożyczenia przy trzecim lub czwartym razie salon zobaczysz że ciągle kupujesz i oddajesz i po prostu anuluje ci zamówienie. 

Ja zauważyłem, że audiofili jest tak łatwo trollowac, że wcale się nie dziwię. Do tego moderacja leży. Elo xd

.

W dniu 13.12.2024 o 12:07, J4Z napisał:

Ja zauważyłem, że audiofili jest tak łatwo trollowac, że wcale się nie dziwię. Do tego moderacja leży. Elo xd

Najgorzej jak jest to trolling w białych rękawiczkach.. niby nie trollują a jednak trollują.. nie znoszę tego. Jak mają mi coś do powiedzenia to niech wyślą mi wiadomość i wtedy potrollujemy sobie razem 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi