Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wkładki MM na MC w Technics SL-1500CEG-K

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, Renia239 napisał:

Teraz poczytałem trochę na angielskich forach , że jakaś absolutna rewelacja do ramion Technicsa jest  Otofon Concorde Music Bronze

Czy rewelacja, nie wiem. Nie miałem okazji przetestować. Ale za stary jestem na to aby wierzyć w bajki i raczej dopatrywałbym się nie absolutnej rewelacji a jedynie mody napędzanej przez marketing. Neo vintage zawsze miało wzięcie. Jeśli   Wcześniej absolutną rewelacją była Hana. Za jakiś czas pojawi się następna rewelacja. A życie toczy się dalej 

25 minut temu, Marcinus napisał:

praktycznym wykorzystaniu. Miały regulowany przesięg i azymut

No we są pod ramie technicsa i technicsowatych na 52 mm, igły do OM 30, 40 to 1125 zł i 1450zł porównywali  je do nowego Bronze i graja gorzej wiec nie szedł bym tym kierunku.

A u mnie na ramieniu Technicsa AT tak dobrze się sprawdza, że do końca jej żywota nie będę poszukiwał dla niej alternatywy. Jeśli coś działa i jest dobre, to po co zmieniać? 

2 minuty temu, piotrek7 napisał:

A u mnie na ramieniu Technicsa AT tak dobrze się sprawdza, że do końca jej żywota nie będę poszukiwał dla niej alternatywy. Jeśli coś działa i jest dobre, to po co zmieniać? 

Jak masz i jest dobrze to lepsze jest wrogiem dobrego, ja też od lat na dl 103 i jestem zadowolony ale może się z czasem zbiorę na tego Bronza Concorde  🫡

• Moderatorzy
19 minut temu, Renia239 napisał:

No we są pod ramie technicsa i technicsowatych na 52 mm, igły do OM 30, 40 to 1125 zł i 1450zł porównywali  je do nowego Bronze i graja gorzej wiec nie szedł bym tym kierunku.

Kto i do czego porównywał, bo nie zrozumiałem?

20 minut temu, piotrek7 napisał:

No pewnie, jak jesteś zadowolony i nie masz takich hobbystycznych zapędów, to po co... , tak jest taniej.

23 minuty temu, Renia239 napisał:

No we są pod ramie technicsa i technicsowatych na 52 mm

No wiem, ale czasem jest potrzeba zmienić ustawienie a w takim wypadku to już lipa.

1 minutę temu, Marcinus napisał:

Kto i do czego porównywał, bo nie zrozumiałem?

Podzieliłem się opiniami ludzi z forum Steve Hofman, gdzie forumowicze przyrównywali Conkorde Bronze do innych wkładek w tym do tych przez Ciebie wymienionych OM 30 i  40 i według ich opinii Oferton zbudował super wkładkę do ramion Technicsa.

• Moderatorzy
2 minuty temu, Renia239 napisał:

Podzieliłem się opiniami ludzi z forum Steve Hofman, gdzie forumowicze przyrównywali Conkorde Bronze do innych wkładek w tym do tych przez Ciebie wymienionych OM 30 i  40 i według ich opinii Oferton zbudował super wkładkę do ramion Technicsa.

Oki, teraz już skumałem. Tych nowych nie miałem, może Ortofon zrobił coś lepszego w tej kwestii. Do tej pory każdy nowszy model, to niekoniecznie była zmiana na lepsze.

24 minuty temu, Marcinus napisał:

może Ortofon zrobił coś lepszego w tej kwestii.

Jest szansa, że przyłożyli się do tego żeby zagospodarować ten segment użytków, bo jak by nie było to Technics sprzeje gramofony w ilościach  większych niż wszyscy producenci  razem wzięci, wszystkie jubilatki sl 1210 mk7 w różnych kolorach  sprzedały się na świecie  2-3 miesiące.

• Pokaż nowe odpowiedzi