Skocz do zawartości
IGNORED

Niedrogi tuner fm dab .

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Gargan napisał:

Wiesz Kolego @Mark75X problem jest taki, że wszyscy robią to samo. Tak naprawdę nie masz gdzie uciec, bo zawsze coś jest spieprzone. Jak masz szczęście to nie będzie to wada męcząca. Ale jak masz pecha... To cóż 🤷

Dlatego ja mam i nie sprzedam końcówki mocy Kenwood basic M1.
Niby nic,ale df ma ponad 1000,i ze 200 na kanał przy 4 ohmach w klasie AB.
dzisiaj za końcówke o tych parametrach musiałbym zapłacić chyba nie wiem ile.

działa od 40 lat,i jeszcze mnie przezyje.
A jak stawiam ją przy Haiku na EL34 to biedy nie ma.
W ogóle.

1 godzinę temu, Gargan napisał:

Drugi tydzień jestem szczęśliwym (powiedzmy) posiadaczem wzmacniacza, który producent wycenił na 18500 PLN i już wiem, że trzeba go będzie sprzedać po gwarancji.

A co się dzieje z Rega?

39 minut temu, Mark75X napisał:

No właśnie zastanawiam się na ile marki takie jak np. Marantz, CA, Arcam, Nad, Audiolab, MF i wiele, wiele innych, a więc renomowane od lat, wyspecjalizowane w klasowym sprzęcie hi-fi, możemy jednak w prosty sposób postawić w tym samym rzędzie z takim Samsungiem, HP, Sony itp.

bezposrednio pewnie nie,bo proces zachodzi z rózna szybkością w różnych firmach.
A renomowane?
Dzis są,jutro inne,nowe będa renomowane.
Za 10 lat marka,która jutro powstanie,sprzeda młodemu 20 letniemu człowiekowi wzmacniacz z okresem przydatności 2 lata,i młody człowiek nie będzie się dziwił.
Będzie do tego wychowany,nauczony i przygotowany-jak dzisiejsi audiofile do streamingu.
Ba,będą nawet za te "wartości" walczyć.

Choc obstawiam bardziej na czip,wszczepiony w czaszkę,z którym oprócz funkcji smartfona będzie i tuner dab,i streaming,i telewizja,z bezposrednią transmisją do nerwów wzrokowych,słuchowych,węchowych..(jak neuralink)
Fizyczne urządzenia kiedyś znikną w ogóle,wzmacniacze,kolumny,nośniki.
Są juz pierwsze próby z interfejsem neuralink od Muska,co za problem rozszerzyć to o pare funkcji?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

7 godzin temu, Mark75X napisał:

No właśnie zastanawiam się na ile marki takie jak np. Marantz, CA, Arcam, Nad, Audiolab, MF i wiele, wiele innych, a więc renomowane od lat, wyspecjalizowane w klasowym sprzęcie hi-fi, możemy jednak w prosty sposób postawić w tym samym rzędzie z takim Samsungiem, HP, Sony itp.

Jeśli się nie mylisz, to faktycznie jest to przykre.

Podaj jakiś przykład.

Problem jest taki, że te wyspecjalizowane firmy są coraz częściej przejmowane przez inwestorów z różnych stron świata. 

Na przykład Arcam to teraz już Samsung - od razu widać zmianę, niekoniecznie na lepsze. 

Po prostu trzeba zacząć kupować tańsze rzeczy a nie patrzeć na jakieś premium czy high-end. Tyle można zrobić. 

Masz np. zapis w instrukcji obsługi, że sprzęt jeśli podłączysz do niego kolumny o impedancji 6Ω lub mniej może się rozgrzewać i nie powinieneś go używać jeśli temperatura przekroczy 40°C domyślam się, że chodzi o temperaturę obudowy, bo radiatory właśnie są od tego, żeby były gorące.  Teraz jest zima, w domu nie robię upału a spód obudowy ma ponad 30°C. Co będzie w lecie? Mam teraz kupić inne kolumny? Tylko jakie, bo 95% rynku to 4Ω a pozostałe 5% są bardzo kosztowne?

@Pseudodrummer nic się nie dzieje. Po prostu nie jest przemyślany i czuć głupie oszczędności.

Godzinę temu, Gargan napisał:

@Pseudodrummer nic się nie dzieje. Po prostu nie jest przemyślany i czuć głupie oszczędności.

To dobrze,że nie kupiłem...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

31 minut temu, Pseudodrummer napisał:

To dobrze,że nie kupiłem...

Możesz kupić używany. Nowy nie jest warty takiej kasy.

Najgorsze, że można było zrobić ten sprzęt genialnym i na lata użytkowania, ale producent inaczej to zaplanował. Szkoda.

W dniu 28.12.2024 o 17:51, yamfan napisał:

Czesc . Jaki tuner radiowy fm dab+ , ? Posiadam wzmacniacz Vincent sv 237 , kolumny Focal Aria 948 .  Mysle nad Rotel t11 . Dzieki za propozycje .

Rotel T11 to jest na pewno sensowna opcja. Jeszcze się nie spotkałem, aby ktoś narzekał po zakupie. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Sprawa wydaje sie przesadzona na korzysc Rotel t11 . Uruchomilem ten cdn 500 i po oplacie w wys. 7$ mam radio internetowe po kilku latach przerwy . Z tego co widze , czy tez slysze …szalu nie ma . Stacji dab+ jest sporo . Wiem ,bo mam w samochodzie odbiornik .

• Pokaż nowe odpowiedzi