Skocz do zawartości
IGNORED

Stary wzmacniacz z loudness w cenie 500-700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu masz fajny ładny wzmacniacz,  tyle ze bez loudnessu 

Pm-68, pm-78, pm7000 pm8000 pm7200 są bliźniacze 

Wszystkie brzmią ciepło 

Ukryta Zawartość

Co znaczy optical class A? 

Te opisy:

- gra mocno czysto 

- rozdzielczo 

- dokładna góra 

itp.

Odstraszają mnie. Czy oni tylko kłamią sobie w tych opisach?

.

32 minuty temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Tak sobie przeglądam jest sporo staroci 

Loudness na basie 100Hz. Wezmę go jak odda za 400. Na razie nie chce. Ma przemyśleć.

Ukryta Zawartość

.

24 minuty temu, J4Z napisał:

Co znaczy optical class A

Nic. 😁 Jakiś wynalazek Denona. Kiedyś o tym czytałem, ale jakoś zapomniałem. 

?👈

7 minut temu, J4Z napisał:

Loudness na basie 100Hz. Wezmę go jak odda za 400. Na razie nie chce. Ma przemyśleć.

Dwie opinie o tym wzmacniaczu z forum.Ja bym sobie raczej darował ale zależy kto co woli :).

Opinia:

"Seria Denona robiona od 1990 roku. 3 model od gory. Bardzo wydajny pradowo. Dzwiek raczej jasny ale bez wysublimowanych detali. Ladny gleboki bas trzymany w ryzach. Klopoty z wygenerowaniem sceny wglab. Dzwiek dosc efekciarski nadajacy sie na glosne imprezy. Przy cenie uzywki 450zl ma wielu konkurentow znacznie lepszych od siebie..."

2.

"No i teraz się zaczynam przez pierwsze pół godziny jesteśmy pod wrażeniem jego mocy, dynamiki.

Jednak po chwili zaczyna ten dźwięk męczyć, wzmacniacz lubi sobie u góry przysyczeć delikatnie mówiąć, problemy z generowaniem sceny, lokalizacji instrumentów. Jest to wzmacniacz bardzo jasny o brzmieniu bardzo konturowym, bas jest szybki lecz twardy i do tego mocno podbity, mówię oczywiście o graniu na opcji source direct. Jest to sprzęt dla młodych nie osłuchanych ludzi. Średnica w tym wzmacniaczu to bardzo słaby punkt, po iem tak denon to nie jest muzykalny wzmacniacz, to wzmacniacz typowo do ostrego głośnego słuchania. Myślę, że nada się do rocka i ostrego grania."

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

30 minut temu, J4Z napisał:

Te opisy:

- gra mocno czysto 

- rozdzielczo 

- dokładna góra 

itp.

Ukryta Zawartość

Miało być bez Yamahy, ale upieram się byś spróbował. Ma wszystko, płynny loudness, subsonic, bass, treble, pierwsze waty w klasie A. Pamiętaj, że loudness w Denonach i innych wzmacniaczach działa inaczej. Egzemplarz ze zdjęcia wisi na olx za rozsądne $.

Ukryta Zawartość

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

Teraz, soberowy napisał:

Pamiętaj, że loudness w Denonach i innych wzmacniaczach działa inaczej.

Rozwiń, co masz na myśli.

.

Yamaha ma płynny loudness jak już wspomniałem, możesz go regulować, w Denonie wciskasz przycisk i podbija. Może to być za dużo, może być za mało. W Yamaszce ustawiasz w zależności od potrzeb. 

11 minut temu, Dimension napisał:

Dwie opinie o tym wzmacniaczu z forum.Ja bym sobie raczej darował ale zależy kto co woli :).

Opinia:

"Seria Denona robiona od 1990 roku. 3 model od gory. Bardzo wydajny pradowo. Dzwiek raczej jasny ale bez wysublimowanych detali. Ladny gleboki bas trzymany w ryzach. Klopoty z wygenerowaniem sceny wglab. Dzwiek dosc efekciarski nadajacy sie na glosne imprezy. Przy cenie uzywki 450zl ma wielu konkurentow znacznie lepszych od siebie..."

2.

"No i teraz się zaczynam przez pierwsze pół godziny jesteśmy pod wrażeniem jego mocy, dynamiki.

Jednak po chwili zaczyna ten dźwięk męczyć, wzmacniacz lubi sobie u góry przysyczeć delikatnie mówiąć, problemy z generowaniem sceny, lokalizacji instrumentów. Jest to wzmacniacz bardzo jasny o brzmieniu bardzo konturowym, bas jest szybki lecz twardy i do tego mocno podbity, mówię oczywiście o graniu na opcji source direct. Jest to sprzęt dla młodych nie osłuchanych ludzi. Średnica w tym wzmacniaczu to bardzo słaby punkt, po iem tak denon to nie jest muzykalny wzmacniacz, to wzmacniacz typowo do ostrego głośnego słuchania. Myślę, że nada się do rocka i ostrego grania."

Te z końcówka x60, były często opisywane jako niby ostre czy coś, ja tam myślę że nie jest tak źle. 

Teraz, soberowy napisał:

Yamaha ma płynny loudness jak już wspomniałem, możesz go regulować, w Denonie wciskasz przycisk i podbija. Może to być za dużo, może być za mało. W Yamaszce ustawiasz w zależności od potrzeb. 

On działa trochę w inny sposób. W amp Denona jest podobny. Tam zdejmujesz po prostu średnice z tego co pamiętam. 

?👈

Jak Yamaha to A1 z 1980r 🙂 tego bym chciał gładki ciepły dźwięk z ładną średnicą  i zero kondów w torze audio o czym zresztą wspominał Reduktor Szumu szkoda, że ceny wysokie dorobili już legende.

7 godzin temu, Dimension napisał:

To prawda z tym Loudnessem że działają różnie...

Jeszcze jedna propozyca

Ukryta Zawartość

Całkiem nieźle brzmiący wzmak, ale gra inaczej niż 770 i nie jest taki ciepły w graniu

Ukryta Zawartość

5 minut temu, J4Z napisał:

Niektóre denony też mają płynny.

Pokaż, nigdy nie widziałem. Wszystkie mi znane miały on/off.

8 godzin temu, Dimension napisał:

Jest jeden Hitachi HA-007 na olx na dodatek z kaseciakiem w dobrej cenie

Ukryta Zawartość

5700 też jest wygląda na dość zadbanego, dwa trafa one grają dośc specyficznie na tych mosfetach ciepło słodką barwą kupcie ktoś bo sam się trochę nad nim zastanawiam 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 minut temu, soberowy napisał:

Pokaż, nigdy nie widziałem. Wszystkie mi znane miały on/off.

No ten np. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

1 godzinę temu, J4Z napisał:

Te opisy:

- gra mocno czysto 

- rozdzielczo 

- dokładna góra 

itp.

Tu masz opis technologii "Optical Class A"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Te z końcówka x60, były często opisywane jako niby ostre czy coś, ja tam myślę że nie jest tak źle. 

On działa trochę w inny sposób. W amp Denona jest podobny. Tam zdejmujesz po prostu średnice z tego co pamiętam. 

Dokładnie,  pokrętło na maxa w prawo to chsrakterusyyka flat czyli płaska,  skecajac w lewo zdejmujemy średnicę 

Czyli jakby regulacja średnich tonów   np w niektorych Marantzach taka jest 

Też czytałem że grają ostro, ale jesli tak jak wyzsze amplitunery z tamtych lat i tez z optical class A , to nie jest  ostro

Powiem nawet że lepiej niz pozniejsze wzmaki ze sredniej półki serii 1500

O ile oczywiście trzymają parametry bo to 35 letnie staruszki 

2 godziny temu, soberowy napisał:

A ok, amplituner, nie znam.

Ampy stereo miały "płynny". Dałem w cudzysłow, bo to działa właśnie odwrotnie. Czyli jak np siedzimy w nocy i chcemy ful basu i góry to nie wciskamy guziora, tylko najpierw trzeba odkręcić głośność i potem skręcic ten płynny loudness. Jak dla mnie głupie to trochę jest. 

?👈

12 godzin temu, J4Z napisał:

Na razie nakarmiłem pierdolca nowym ustawieniem.  

Osłucham się i pomyślę, czy brać ten loudness.

Dla mnie gra to ok,żaden Loudness tu raczej nie potrzebny chyba że do cichego odsłuchu.Nawet piesek widzę zadowolony i ukojony miłym dzwiękiem :).

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Na internetowych piszą, że Unison Research nie nadaje się do metalu 🤪 A tu proszę - Avenged Sevenfold daje czadu 🤘

Jak dla mnie to Unison nadaje się wyłącznie do metalu i to lubi grać głośno a nie do kotleta 😀💥🔥

Piesek to już ogłuchł i ma wyjechane na wszystko 🐶

• Pokaż nowe odpowiedzi