Skocz do zawartości
IGNORED

jeszcze o recenzjach w Hifi i Muzyka

dodo

Rekomendowane odpowiedzi

często na tym formum słuszę narzekania , że recenzje w Hifi są naciągane i noszą oznaki "loobingu" konkretnych firm.

chociaż po części się z tym zgadzam ( przykład Avance) to tym razem muszę ich pochwalić.

Jakiś czas temu w wątku kolumn za ok. 1 tys zł bardzo dobrą opinię dałem kolumnom Koda AV 702 F - nie że bym nie miał zastrzeżeń ale prawdę powiedziawszy były to najbardziej uniwersalne z klumn jakie dotychczas słuchałem w cenie do 1 tys. ( a słuchało się tego sporo ) a może i nawet do 2 tys.

to co mnie urzekło to wyśmienita jak na tą cenę stereofonia i przestrzeń.

Dlatego też z dużym pozytywnym zdziwieniem przyjąłem ocenę , jaką jakiś czas później wydał tym kolumnom miesięcznik HiFi i Muzyka.

Recenzja ta dość mocno zbiegała się z moimi spostrzeżeniami co dało mi podstawy do tezy -że :

może jednak recenzenci w Hifi potrafią przynajmiej czasami obiektywnie ocenić "klocek"

I wiecie co najdziwniejsze - firma , która robi te kolumny Gold&Sky jest przez audiofilów traktowano po macoszemu

w tym miejscu wyrażę pogląd , że trudno jest znaleźć obecnie na rynku uniwersalne kolumny ( uniwersalne w zakresie zastosowania i w porządnym kinie domowym i w stereo ) w średnim przedziale cenowym do 2 tys. za klocek.

Ciekawi mnie jakie są wasze typy uniwersalnych kolum do 2 tys zł

https://www.audiostereo.pl/topic/1690-jeszcze-o-recenzjach-w-hifi-i-muzyka/

nie przypominam sobie, jakoby ktos na tym forum twierdził, ze recenzenci hfim zawsze recenzują i wypisują na odwrót niz usłyszą. Zarzuty były, ale takie, jakie sam podałes, wiec za bardzo nie wiem o co ci chodzi.

dodo nie masz racji, zasada jest taka: gdy opinia HFiM jest zgodna z naszą to wszystko jest OK (HFiM jest cacy a My się znamy na sprzęcie bardzo dobrze) jest fatalnie gdy "ONI" są innego zdania niż My, z reguły jest wtedy tak, że te dupki są sprzedajne i tak naprawdę mają pojęcie o sprzęcie niczym świnia o gwiazdach i wogóle piszą tak jak im sypnie (kasą) producent albo dystrybutor, najgorzej jest wtedy gdy, skrytykują sprzęt jaki właśnie posiadamy a jeśli to jest sprzęt nielubianego kolegi, to jest zupełnie odwrotnie...

I jeszcze jedno, musisz znać prawdę absolutną: najlepiej znają się na sprzęcie audio tylko bywalcy tego forum...

glista ty żyjesz? józwa pisał ,że cię rozdeptał?

ja słyszę chyba podobnie jak red. Stryjecki bo moje oceny generalnie pokrywają się z jego ocenami,natomiast nie bardzo rozumiem red.Kłosa co wcale nie znaczy że on pisze nieprawdę...

a w ogóle to HFiM musi coś zmienić, no nie? bo mają coraz lepszą konkurencję ...

i na listy jakby mniej odpowiadali,może dostają tylko prośby o poradę i im się już nie chce pisać z czym połączyć CA czy Creeka ?

to ja proponuję "akcję" pisania maili do HFiM na różne mądre tematy- takie jak na naszym forum na przykład...

glista co ty na to robaku ?

Czytałem wiele wpisów koleżanki glisty i nasunęła mi się taka refleksja , że w sumie to dobrze , że jest ona tu z nami . Była dla niej nisza , to się w niej zagnieździła ( wpełzła ). Pełni ona ( czasami ) funkcję regulatora , prześmiewcy ( bywa czasem chamsko , ale nobody's perfect ) , a często jej uwagi są bardzo trafne .

NIECH ŻYJĄ ROBAKI !

• Redaktorzy

E, te odbytowe klimaty to nie dla mnie. Zawsze wolalem hieny, niestety nasza troche zaniedbuje obowiazki, nie przypierdala sie regularnie tylko od swieta, no i konkurencja sie wdarla. To jak Playboy i Hustler.

w przeciwienstwie do tlumoków i hienów nazwa glisty nie pasuje do roli jaka pełni na tym forum.

polecam twojej uwadze "glisto ;-/" takie nazwy jak padalec, boa nudziciel lub ze zwierząt niepełzających: parkot

Faceci, red.Stryjeckiego pewnie boli brzuch ze śmiech jak czyta co tu wyprawiacie. A jemu znowu się upiekło.

Szkoda, bo naprawdę zasługuje na poważne podsumowanie za całokształt działalności.

Takie podsumowanie, które wreszcie wytrąci mu z rączki nieśmiertelny argument, że HFiM to jego firma i będzie w niej robił co mu się podoba.

A co on według Ciebie takiego narobił? Bo ja jego recenzje czytam z przyjemnością i naprawdę nie wiem czym ten facet tak niektórym podpadł. Fakt, wstępniaki kiedyś były ciekawsze, czasami trafi się w HFiM jakiś test z którym się nie zgadzam, ale to naprawdę sporadycznie. Wszystkie urządzenia jakie posiadam zostaly w HFiM opisane bardzo dobrze, a opis creeka 4330mkII to mistrzostwo świata. Fakt, napisałem na forum że haydny mają dobre, ale niezachęcające do odsłuchu oceny, ale to testował bodajże red. Kłos. Może mi Vitku objaśnisz na jakie to podsumowanie i za co zasługuje red. Stryjecki?

Z całej Redakcji HFiM Red. Stryjecki najrzetelniej czyni swoją redaktorską powinność. Jeśli chcecie ofiary do skopania (w sensie: poddać krytyce działalność), to lepiej zabrać się za red. Kłosa, bo ten leszcz ma wyjątkowo irytujący styl pisania. Naprawdę fatalnie się to czyta.

Zaczynam poważnie podejrzewać że glista to ktoś z HiFi i M. Zawsze jak się dostaje redakcji, temat jakoś się rozmydla, właśnie takimi postami.

P. Kłos ma ciekawą właściwość wydłużania swoich artykułów rozciąganie jakiś błahych wątków w nieskończoność. Pół szpalty na to, że można wyłączyć w CD wyświetlacz (z wszystkimi konsekwencjami tego), cała szpalta na opis gniazd głośnikowych we wzmaku ze wszystkimi możliwymi opcjami połączenia kabli etc. Chyba ma płacone za ilość?

kazik, stary smutasie, podejrzewanie zwłaszcza poważne, to nie jest twoja najmocniesza strona...

Powinieneś się nieco rozerwać, wiesz co? Ty się napij rycyny a potem zażyj tabaki i spróbuj kichnąć...

Panowie, chętnie przyjmę nowego autora testów, zwłaszcza kina domowego(cóż, taki rynek...), ale nie tylko. Mój telefon 501 642454. Jeżeli ktoś z Was czuje się na siłach, proszę o kontakt. Pozdrawiam.

Rzeczywiscie irytujace jest poswiecanie takiej samej ilosci miejsca np polozeniu gniazd glosnikowych i opisowi brzmienia. A jesli ilekroc pisze red Klos zawsze cos takiego wynajdzie to juz jest delikatnie wkurwiajace.

Odnosnie Stryjeckiego - rzeczywiscie nie ma co robic, tylko bedac we Wrocku pytac czy ktos nie chce pracowac u niego. Inteligentny zart, nie ma co:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.